Hoca çizer size grafik merak etmeyin.Tabii tahtada çok üzmezseniz.Yoksa bak kızar çizmez ona göre.
Printable View
Hoca çizer size grafik merak etmeyin.Tabii tahtada çok üzmezseniz.Yoksa bak kızar çizmez ona göre.
Bak işte o kısımlarını bilemem benim aklım ermez siz kendi aranızda halledin. :)
Zdx&Lunar Soul ve whiningman bir el atıverin hisseye ☺
Bilançoya fazla takılmamak lazım kalem ellerinde istedikleri gibi oynatıyorlar Çemtaş 'tan gelen temettüyü nisan ayında dağıttıkları için 1.Çeyrek bilançoya yansımadı faaliyet raporunda belirtilen iştiraklerden gelen kar payı tutarına bakarsan borsada işlem gören bir çok şirketin karından daha iyi :rtfm: her yıl artarak devam ediyor :one:
Bağlı Ortaklıklarımızdan son üç yılda elde edilen temettü gelirlerimiz;
2017 yılı kârından; 2018 yılında : 3.487.894 TL.
2018 yılı kârından; 2019 yılında : 6.188.453 TL.
2019 yılı kârından; 2020 yılında : 11.971.044 TL. (*)
(*) Bağlı ortaklıklarımızdan Çemtaş A.Ş.’nden 8.036.445 TL, Çimento İnşaat A.Ş.’nden
3.508 TL. ve Bursa Çimento San.Tic.A.Ş.’nden 28.265 TL. olmak üzere toplam 8.068.218
TL. Nisan 2020 ayında tahsil edilmiş olup, 31.03.2020 Finansal Tablolarımıza
yansıtılmamıştır.
Çemtaş A.Ş.'nden 2.250.054 TL, Bursa Çimento San.Tic.A.Ş.’nden 70.032 TL. ve Çimento
İnş.San.Tic.A.Şâ€™nden 6.490 TL. Ekim 2020 ayında, Roda A.Ş.’nden 1.576.250 TL. Aralık
2020 ayında tahsil edilmiş olacaktır.
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir''
Bakalım pazartesi acıklanacak pakette konutta tarihi dusuk faizler insaat sektörune (bucim) nasıl yansıyacak? malumunuz cimento kağıtlarında hareketlerin 3 temel sebebi vardır.
1. enerji fiyatlarında dusukluk. . . . . . . . . . . dusukkkkk
2. faizlerdeki dusukluk. . . . . . . . . . . . . . . . . dusukkkkk
3. tahtada bir grup veya ağanın at oynatması. tarman dede başa gecti
sonuç. . . . . . . . . son dönem korona dususunden kaynaklı satıs 3 asağı 5 yukarı geri alındı. kaldı 15 senenin acısı. totosu boklu çimentas lar uctuuuuu. oyak grubu birleşme muhabbetine uctuuuu. kol gibi zarar acıklayan,2 aydır siftah bile yapmayan THY bile hemen hemen dustuğu yere cıktı. bakalım tarman dede bu dusuk faiz ortamında, ucuz enerjiyle, kentsel dönusumle, otomobil fabrikasının yanındaki limanıyla, baba otomotiv sirketlerine ihracat yapmaya baslayan cemtasıyla bakalım nereye kadar daha baskılanacak. gerci cok uzun yıllar bu işi basarıyla devam ettiriyorlar ama aynı hikaye cemtas 1 lerdeykende aynıydı. bir gitti pir gitti. bizde bir parca bal istiyoruz artık. borc yok harc yok. yönetim de mal sahibinin eline gectiğine göre artık bir aksiyonla yıllarrrrrr önce konyanın yaptığı hareket benzeri yada bosver yahu izmirli cimentoların yaptığı hareketin biraz hallicesini yapsa da yeter.
saygılarımla
Sonu btcim gibi olabilir mi diyorsunuzRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarman ağa borsada bilinenleri unutturan adamdır. lakin aylık dolar bazlı grafiğe bakınca hareketli ortalamanın hemen ustunden asağı kaymaması durumunda. . . .. . . . bu ortalamayı kırdığında genellikle dolar bazlı yuzde 10 ila 25 civarında bir yukarı yapmış. bunlar rutinleri. rutini kırdığında ise işte genel ekonomik konjonture ve şirketin iş yapıp yapmamasına bakacaktır.
https://www.tradingview.com/x/2ZEBYrIF/
acemi yatırımcı çizimi: dikkate almayın ..Y.T.D
İ.T yengeç gibi yan yan gidiyor ::wave:
Alnus tahtaya geldimi patron malı geçiriyor .adamda dökülüyor.[emoji41]
Alnus dökulmuyor. Tahtaya hacim için kullanılan aracı o. Hemen hemen hergun zararına alırrrr, zararına satar. Az buzda almaz. Hergun zarar yazan bu kadar zararı neden gunluk yazsın.(Tabi gercekten normal vatandas bu kadar dayakla kaçması esasına göre) al bekle ama oda yok gun içinde yuzbinlerce lot alıp zararına satıyor. yersen. Demem oki alnus a takılma yan hesaptan baska bir sey değil.
dün global bugünlerde alnus.. ?
İ.T uşakları bitmez kendilerince hacim yaptırıp KY ilgisinimi çektirmek istiyorlar..burda üç beş ky var birzamanlar 25 bin ile 100 bin olan işlem adedi idi.. bakıyorum BEDELLİ den sonra 500 bin ile 7 milyon arasında hacim ne degişti hiçbirşey ..?
mimlenmiş şirketlere önce patrona sonra spek,e bakıyorlar ister küçük ister büyük yatırımcı olsun..
kendi haline bıraksalar hisse sessiz sedasız gidecek fakat ne fayda degerinin 1/6 işlem gören beton şirket ..
son kredi faiz indirimi gyo ve çimento şirketlerine yarayacak diye düşünüm ..
çimento,gıda,turizm derken son olarak gyo ekledim portföye.:kahkah:
GYO mu ekledin herhalde o da AGYO.1,15 lerdeyken burada EKGYO lafı etsem kimbilir neler yazardın.Ne diyeyim hayırlı işler.Diğer arkadaşlar kusurumabakmasın Sulzer abimiz beni şaşırtmaya devam ediyor.Burada en azından bir seferlik kredimiz vardır diye kendimi tutamadım yazdım.
yine yanıldınız sn:lunar:bravo:
topik benim tapulu malım degil kardeş istedigin zaman istedigin yerde yorum yapabilirsin HİSSENET,in her topigin,de KAPI açık görüş yeridir..:yes:
banka hisselerinden şimdilik vazgeçtim daha önce seninde bildigin topikte yazdım..
yine şaşırtayım OZKGY ekledim ..:kahkah:
Sulzer abim valla beni şaşırttın.ben bilsem GYO alıcan çok önce derdim.Yaw parayı betona gömmüşsün zaten hem malum bazı eleştiriler yapıyorsun.Yetmedi bir de GYO demişsin ben o kısmına takıldım.
Bir de önümüzde Kanal İstanbul falan var dersen zaten neyse sen anladın beni.Herhalde neye şaşırdığımın farkındasın.Hayırlı bol kazançlar dilerim.
Son zamanlarda Alnus hacimli bir şekilde işlem yapmaya başladı bu yapılan işlemler tamamen karşılıklı ve alğıya yönelik daha önce yazmıştım Zeytin misali :hah: biz ky tahrik edip Alnus aldıysa nasıl olsa geri satacak izlenimi yaratarak elimizdeki hisseleri verip 10 kademe alttan almak için bizi tahrik etmeye çalışıyor :yes: Dün çimentolara alış gelince özellikle Phılıpcapital ve Y.Kredi gelen ky. kovmak için adeta yırtındılar alış yaptıkları kademeye bir yandan satış yazarak kademenin kalmasına bir türlü fırsat vermediler ve malesef başardılar. Kim ne algısı yaratırsa, yaratsın etrafınızda bulunan borsadan anlıyan veya anlamayan dünkü borsacıların bile Bucim' den bir cacık olmaz diyenlere kulaklarınızı kapatın bu yol uzun ve dikenli bir yol olsa bile sonunda beklediğimize değecek büyük bir fırsat var.:yes:
Benimde hisselerim var ama hiç senin gibi saplantılı olamadım. Benden sana tavsiye bu düşünce şekli sana büyük zararlar verir. Bucimin taki bugüne kadar geğtiği yol zaten dikenli ve zorlu gözüküyor. Sen sanıyormusun ki ? İT amcamız 3-5 yıla asfalta çıkacak. Adamın tarzı bu asfaltı felan unut. Al temettunu yat aşağıya, fazla kendini üzme :)
Benim yazdıklarımdan neden rahatsız oldun :cool: sen ve senin gibiler in tavsiyesine ihtiyacım yok kendime göre borsa bilgim ve tecrübem var bendeki saplantı değil bucim gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen bir altın madeni değerinde olduğunu keşfettiğim için buradayım. :yes: bir bakmışsın asfalta gerek kalmamış bir helikopter gelip alır :one: yılların önemi yok zaman su gibi akıp gidiyor 4 yıldır bu hissedeyim hedefime ulaşana kadar da gitmeye niyetim yok imkanlarım dahilinde almaya çalışacağım:p bugünkü şartlarda bankaya 100 bin yatırırsan 5 yılda sana getirisi ortalama 70 bin TL olur ama bugün 100 bin TL 'ye bucim ( 23,650 Lot ) alırsan bu paranın 5 yıl sonra 1,000,000 TL olabilme ihtimali var :one: bu kazancı elde etmek için o dikelli yolda yürümeyi göze almışım :kahkah:
Bu gün ki kurum şeker aldıkça aldı sonrada erimeye başladı[emoji4] 620 bin lot döndü yürüdü gitti patron kurumları is taci ykb ak karşılıklı islere devam bizim için en hayırlısı itin malvarlığına varlik fonu el koymasıdır incir yaprağı ile dolaşsın pust derim nokta[emoji2321]
Duraner Turizm, şirketi satma nedeni ile elinde bulunan 13.6 milyon adet Bursa Çimento hissesini, Bursa Çimento'nun ortağı*İsmail Tarman'a sattı. Böylece Tarman'ın Bursa Çimento'daki payı yüzde 39.82'ye yükselmiş oldu. Şu anki pay orani % 45.63 [emoji4] sene 2013
halen %50 yi geçemediler ve çağrı yapmıyorlar.modern hırsızlar devran doner sizide öperler demedi deme it ve gökçen sonrada dikerler. [emoji41][emoji41][emoji41]
10 yıldır bucim yatırımcısıyım.Hisse izmir istanbul otoyolu yapımı zamanında 100.000 kar etmişti.O zaman bile 5 tl civarındaydı fiaytı.
Büyük patrona hissenin maliyeti 2.5/3 dolardan aşağı değil.en yüksek karlarda bile hisse gerçek fiyatına ulaşamadı.Bizim hayal vrya tahmin ettigimiz fiyatlara gelmeden evvel patron bile satabilir hisselerini.Bence hayatının pişmanlıgını yaşıyor olabilir.Kar yok.Yatırım yok.Çemtaş olmasa perişan durumda.Bu hissede hedef fiyata (5 dolar)ulaşmaya ömür yetmez diye düşünüyorum.İçinde bulunduğumuz konjönktürde inşsatta da bir hareket uzun yıllar beklemiyorum.
Hisseleri 10 yıldır bekledigim için satmıyorum.Artık çocuklara bırakacağız..
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Keşke patron bir an önce satsa zaten benim bu hissede hedefim ve beklentim patronun satması merak etme bizim kayserili öyle ucuza vermez :yes: İsmail TARMAN yıllar önce bir röportajında elinde %10 hisse olmasına rağmen yönetim kuruluna giremediğini hisselerini 20 yıl satmayacağini noterden taahhütte bulunacağını teklif etmesine rağmen yönteme alınmadığı siteminde bulunmuştu şimdi başkanlık koltuğuna oturdu 20 yılın dolmasına fazla bir zamanda kalmadı:one:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Bu hissede 10 yıla yakın bekleyen (kısa zaman aralıklarıyla çıkan ve yeniden giren) biriyim.
Yukarıda Kurtuluş48, Whiningman ve Tentirdiyot arkadaşların dediklerini bende yıllarca yazdım.
Son olarak 2 ay kadar önce burada yazdım.
Ama hisse bu tarihten sonra sürekli aşağıya (bölünme sonrası 5.40 tan 2.60 a kadar) düşünce yazmaktan utandım ve korktum.
Zira BUCIM için yazdığım övgü dolu şeyler insanları etkileyip (manipulatif bir etki yaratıp) zaten sıkıntılı olan bir ortamdaki
insanları daha da sıkıntıya sokabilirdi.
Evet bu kağıdın beklentileri gerçekten çok büyük. Ama tarihi gerçek şudur "Parayı elinde tutan kuralları koyar" ve BUCIM'de şeytanlar
hem parayı tutuyor hem hisseyi tutuyor.
Sabır ama nereye kadar.
Hep derler "borsa uzun vade işidir kısa düşünmeyin" diye.
Bence BUCIM için vade doldu. Artık daha fazla bekleyemez.
(Beklerse birileri çıkar ve İT'in elinden kağıtları alır ve eline başka bir şey verir) (Ve bence İT'de artık bunun farkında)
De ki 1 yıl, de ki 2 yıl. Hadi olsun 3 yıl. Tentirdiyot'un dediği gibi bu kağıtta eninde sonunda gidecek.
Hedef 5 dolar.
Ben bunları yazarken (04.06.2020 saat 12.20 -12.40) hisse 20 dakikada 1 milyon TL işlem ile 435 ten 4.25 e indi)
Allah bunları "cehennemde vantilatör yapsın" Ne diyeyim başka.
Bu şirkette dönen mali oyunlara ve hisse manipulasyonlarina el konulmalı it ve gökçen şirketi manuple edip diğer hissedarların hisselerine yok pahasına almaya uğraşıyorlar bir an önce kapsamlı incelenmeli.
Aman dikkat taşeron lar sahnede.
https://i.imgyukle.com/2020/06/04/y30voh.jpg
hala anlamadınız ne dediğimi bu hisse 3 ila 7 arasında sürünür. beklentinizi yükseltip hayal kırıklığı olmasın diyorum. bekleyene az temettü arada sırada giriş çıkış imkanı tanıyan kaliteli ve bilinen bir şeması var. hala zorluyorsunuz yok 3 dolara aldı yok kayserili 10 dolara satar felan derken bir bakmışınız it amcamızın yaşına gelivermisiniz ama o çoktan oğluna nasıl davranması gerektigini bildirmiş bile azıcık cemiyetten birşeyler okuyun
Lütfen,
Sakin, sakin, sakin.
Kırıcı olmayalım.
Bu sayfada toplasan 10 kişi oluyor.
Sakin, sakin, sakin.
Hiç bir sey göründüğü gibi değildir.bucim hisselerinin bana maliyeti sıfır yıllar evvel üç bedelsiz verdiğinden beri taşıyorum artı temettüler. Burda algı yapmak yanlış.bucim cemtaş %57 sine sahip bu fiyatın neresinde diğer iştirakleri yazmıyorum fiktif hesaplarla piyasada iş yapmak ve hisseyi baskılamak suçtur...bunlar elbet gun yüzüne çıkacak .nasıl ki işgy da i.t ceza aldıysa burda da yapılanlar gün yüzüne çıkacaktır. Ortaklik yapısı gereği duraner hisse devri sonrası gönüllü çağrı yapılmalıydı fakat hırsıza kilit çare olmuyor..
Sakin olun arkadaşlar.