Zararına satması bana anlamlı gelmiyor, arka planda al gülüm ver gülüm olayları var bence. Citi adına bu tahtafa islem yapan Bofa’nın yabancı hedge fon oldugunu sanmıyorum.
Printable View
bilanço için son tarihi bilen varsa paylaşabilirmi.
kekocum tlgrm'da niye öyle konuşmuyorsun yok alım yeri bla bla bla teknik iyidir teknik bakmayı öğrenin !
Top yönetimde berkosanin anlamsız düşüşü bilançosu kötü olacağı içinse yine birilerine bilgi sizdirilmis var sayarım ve gelmisine geçmişine lanet okumaktan başka bir şey gelmez elimizden şayet beklenenden iyi gelirse o zamanda küçük yatirimcinin elinden mal almak için ayak oyunları olduğunu farz ederim. Bu forumda algı operasyonu olduğu kanisi uyaniyor
Bu ülke ne çektiyse namazı "kameralar eşliğinde" gösteriş için kılan; olduğundan fazla ahlâklı görünmeye çalışan, rahmetli Yaşar Nuri Öztürk'ün deyimiyle Allah ile aldatanlardan çekti...Birisi gereğinden fazla Allah diyorsa korkmak lazım...Çünkü an itibariyle düzen bunların düzeni...Her yerdeler !
Ben, hisse 50 Tl.lerde iken manipülasyon şüphesinden bahsettiğimde 7/24 bir kamyon laf edenler, hisse gelmiş 40 Tl'ye şimdi hepsi bir ağızdan manipülasyon diyor...Allahsız bunlar yaw, net...
Uçurumun kenarındayız dostlar. Yukarda 41.80 aşağıda ise 39.90 ana direnci var.
Dua edelimde 39.90 altında kapanış olmasın. Yoksa vay halimize.
Bir hissenin bilançosu kötü gelse bile böyle bir düşüş yaşanması mümkün değil. Bir gün yapar tabanını yoluna yürür. Ama 10 gündür bir hisse düzenli olarak -4 -5 düşmez. Belki şirketi hisseyi güzel buluyorum diyen abilerimizde bile elinde lot kalmadı.kim bilir.🤔
Kuranda 7 ayetten oluşan sadece 2 sure vardır.. Fatiha ve Maun .. benim için 2 sure kuranın özeti gibidir...Yaşar Nuri Öztürk sadece Maun suresi için bir kitap yazmıştır...
brksn için destek ve dirençleri gösteren bir grafik göndereyim.. adam olacak çocuk (kırmızı) 43.86 ve üzeri
iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/oiow2jj.png
bu hissede ilk maliyetim 21,31 dir....sonrasında en yüksek 47 tl olmak üzere sürekli takviyeler yaptım...takviyelerimden sonra hisse 56 ları bile gördü...ama buna rağmen realizasyon düşünmedim...realize olmak çok kolay ve basit idi...ama benim satışlarım yüzünden berkosanda oluşabilecek bir gerilemeyi vicdanen kaldıramazdım...zaten hisselerim ile duygusal bağlarım oluşuyor nedense...o yüzden de hiç bir şekilde trade etmeden pozisyonumu devam ettiriyorum...
benim sermaye yapımı bilenler sadece berkosana bağımlı olmadığımı ve gerekirse yıllarca bekleyebilecek bir pozisyonda olduğumu bilirler...bir iki yerde söylemiştim bilmiyorum burada da söylemiş miydim ?? bir iki ay önce atatp yi sattıktan sonra oluşan nakitim ile borsa dışında bir yatırıma yönlendirmiş idim...yani sermayemin %40 dışarda ve şu anda bile karda...%60 lık sermayemin de kabaca %55 i berkosanda %45 i de kocaerde....
benim açımdan hiç bir sıkıntı yok...hala da maliyetim düşüktür istesem berkosanda realize olabilirim...ama bu yola çok emek verdim...bunu kesinlikle yapmayacağım...inandığım yolda bazen sıkıntılar bazen de güzel ve neşeli günler olacaktır...her iki durumu da bilerek ben yerimde sabit kalmak istiyorum...tabi bunu herkese tavsiye edemem....beğenmeyen veya her gün psikolojisi bozulacak kişiye tut diyemem...şahsen sermayemin maliyeti sıfır iken benim için zaman sıkıntısı yoktur...her türlü devam edebilirim...inanmasaydım bu hisseyi almazdım...inandığım için de burayı terk etmeyeceğim...
300 bin lotu hunharca satıp hiç bir vicdan azabı çekmeyen birisi gibi ben olamam...olabilir şu anda haklı da çıkmış olabilir..çünkü sattığı seviyenin çok aşağısında isterse yerine koyabilir...şimdi haklı olabilir ama gelecekte haksız olacağını düşünüyorum...zirvelerden satıp cebini doldurduktan sonra burada caka satmak bu güne kadar yapmadığım bir şeydir...beni yıllardır tanıyanlar böyle bir hareketimi görmemişlerdir....
geçmişte bir çok hisse alıp sattım...sattıklarımın hiç birinde en zirveden satmış biri olmadım...zirveden satmak benim için gurur duyulacak bir şey değil..tam tersi vicdan azabına neden olacak bir şey...en son brlsm hissem 45 tl leri görmesine rağmen ve benim maliyetim 13,35 ler olmasına rağmen benim sattığım fiyat 33 civarları idi...ben hep kar stopu yapmışımdır..gesan 440 ları görürken benim çıkış fiyatım 230 idi...teknosa 33 zirvelerini görürken benim çıkış fiyatım 28 civarları idi...atatp maliyetim 34,50 iken 170 leri görmesine rağmen benim çıkış fiyatım 123 ler idi...çok şükür kazandıklarım bana yetiyor...az olsun öz olsun ama kazandıklarımda kimsenin ahı olmasın....:yes: sabır edenler hiç bir zaman zarar etmeyecekleri hisselerde pozisyon alıyorum...ardımdan bir dua alabildiysem ne mutlu bana...
ATATP’de yazdıklarını bilen biri olarak, buradaki yazdıklarının aynılarını orada da yazmıs ama sonra düsüslerde haber vermeden cıkmıstın bir cok insan iceride kalmıs.
ATATP’de sürekli 1 milyar dolar piyasa degeri beklentileri paylasıyordun, global yazılım sirketleriyle kıyaslamalar yapıyordun, enerji sertifikası hikayesi, AI güzellemesi vs 170 tlde bile bebek sirket diye tanımladıgın ve tutacagını söyledigin sirket sert düsüs yapınca birden 120’de haber vermeden sattın ve sattıktan sonra yazdın. Hangi beklentin degismisti ki orada sirketin isleri ve hikayesi mi degisti fiyat degisince? Sen para kaybedince sirketin birden hikayesi mi degisti madem ucuz ve bebek hisse diye görüyordun ve uzun yıllar tutacaktın? Bu arada benzer seyi BRLSM’de de yaptın.
Benzer seyi simdi burada da yapıyorsun, tutamayacagın seyler yazıyorsun. Ben bu hisseyi seninle veya senden etkilenip almadım, senin samimiyetine de güvenmek istiyorum cünkü Allah kitap yazıyorsun sürekli ama bu tarzın gercekten güven vermiyor ve elestiriye epey acık.
Su an yıllarca tutacagım diyorsun, yarın enflasyon muhasebesinden anlamıyorum öngörememisim deyip sattım yazabilirsin ki üstte bunun yolunu yapan mesajların var.
Velhasıl, bence tutamayacagın sözler verme sirketi tam anlamadan da sirekli hikayesini güzelleme, amacın o olmasa da pazarlıyormussun algısı oluyor.
Burada gercekten kazanckapısı arkadası ayrı tutuyorum. Fikirlerimi veriler ile destekliyor, perspektifini ortaya koyuyor. Takip edilecekse o edilmeli.
ben hiç bir zaman yıllarca tutacam demedim...zaten sabır rekorum 1,5 yıldır demişimdir...her aldığım hissede de sabrım ne kadar olabilir bilemem demişimdir...bunu defalarca yazmışımdır...buradakiler de şahittir...
ben uzun vadeli tutulmaya layık olmayan hisseleri almam diyorum...artık kimin sabrı ne kadar olur kime ne kadar nasip olur bilemem diyorum...hep de bunu söyledim...ha sattıktan sonra da fikirlerim hiç bir zaman değişmedi...yeri geldiğinde her zaman söylüyorum...atatp ben 123 ten sattıktan sonra bile daha geçen hafta tekrardan 170 leri gördü...isteyen benden çok daha yukarıdan satabilir...benden daha yukarıda satabilen bir kişinin beni eleştirme hakkı yoktur....atatp nin henüz beklentileri de tam anlamı ile gerçekleşmemiştir..gerçekleştiğinde çok rahatlıkla 320 lere gidebilecektir...uzun vadeli tutabilen yine kazanacaktır..
burada da aynı şeyleri söylüyorum...ama ben ne kadar tutabilirim bilemem...kimseye bu konuda garanti vermemem...eğer siz garanti verebilirseniz bende verebilirim...ama yok siz istediğiniz zaman trade yapın , istediğiniz zaman gir çık yapın ama bir kere keko bunu yapınca eleştirin...böyle bir dünya nerede var...berkosanda yaklaşık 4 aydır hiç pozisyonumu bozmadan hatta tam tersine artırarak sürdürüyorum...bana güvenmeyen sözlerimi gözardı etsin...burada kimseden hiç bir ücret istemiyoruz...kimseye de yatırım danışmanlığı yapmıyoruz...sadece faydamız olmuş ise bir dua edin yeterdir diyoruz....başkası gibi de elimizde varken en iyisi...yokken en kötü şirket de demiyoruz....
sattığımı söylemem yanlış olur.....gesanda elim ilk etapta 57 bin adet lot vardı...fiyat 60,00-65 aralığında bir insan olarak çok büyük baskılardan dolayı (iki üç ay boyunca baskı uygulandı) bende dayanamayıp 41 bin adetini 65 civarlarından satmıştım....kalan sadece 16 bin adetini 230 dan satabildim...şimdi ben henüz 65 iken sattığımı açıklasaydım bir çok arkadaş bana uyup yanlış karar vererek satacak ve belki de hiç bir zaman bölünmemiş haliyle 440 ları göremeyeceklerdi (bu fiyattan tam 20 kat kar eden bir dostum oldu )
en doğru kararı ben veriyorum diyemem...o yüzden de sorulmadığı sürece sattığımı açıklamıyorum...kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum...belki de sabrı benimkinden çok daha fazla olanlar olabilir...
yatırımcının benim fikirlerime bakmalarını eğer onların da mantığına uyuyorsa ona göre bir karar ve strateji belirlemeleri gerekiyor...uymuyorsa da yine kendilerine göre hareket etmeleri gerekiyor..ben burada fikirlerimi paylaşıyorum...burada hep birlikte doğruyu ve yanlışı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz...olumlu da olumsuz da düşüncelere saygılıyım...yeter ki hakaret olmasın....
iyi olduğuna inanmadığım ve uzun vadede iyi kazandıracağına inanmadığım hisseleri almıyorum...istesem kısa vadeli hisseleri alabilirim en fazla 1-2 hafta kalarak %10-30 kazanabilirim...ama ben gittikten sonra hisse gerçek dinamiklerine döndüğünde bana değer veren yatırımcılar oradan karlı çıkamayabilirler....onlar belki de aylarca ve yıllarca aynı bataklıkta debelenip durabilirler...ha bunu da ben istemem...kimsenin beduasını almak istemiyorum...kendi menfatim için başkalarını yakamam...hep bu düşünce ile hisse seçiyorum...
bende insanım benim de yanılma payım vardır bazen göremediğim şeyler olabiliyor...başarı oranım %70-80 civarıdır.....bu ihtimali de göz önüne alarak hareket etmeli...ben hiç bir kimseye hiç bir garanti veremem...ne kazanç garantisi nede zaman garantisi..öyle bir mecburiyetim de yok...öyle bir mecburiyet isteyen gitsin yatırım danışmanlarına ciddi bir ücret versin sonra da o hesabı onlara sorsun....
ben sadece burada düşüncelerimi paylaşıyorum...kimseden de bir ücret bu güne kadar talep etmedim..bir faydamız olmuş ise sadece bir dua rica ediyorum...istemeden bir zararımız olmuş ise de lütfen bedua etmeyin diyorum...benim özetim budur...
Sen bu hisseye "portföyümün % 5'i ile girdim" dediğinde, ben tahtacı ile uğraşıyordum...:) Bak, geride ne yazdım: Verseydi alacaktım, yaklaşık 1 milyon lota kadar !... Senin bana faydan hisseyi pazarlaman oldu yalan yok...Yani o aldığınız 3-5 bin lotla tahtacı olmadınız...:) Ha, sayende güzel para kazandım...Bunun suçu da bende değil çünkü kural olarak mal çoşkuda verilir...Aldıkaçtı'lar ile nikah yapmadım sonuçta...:)
*
Bir de şunu hiç kimse unutmasın ki, 19 TL fiyatlarda yazılanlar ile 50 Tl fiyatlarda yazılanlar gayet tabiki farklı olacak...FK artmış, PD/DD değeri yükselmiş ve en kötüsü şirkete sinerji getireceğini bizzat hem de onlarca kez yazdığın Skumtech olayı (garip bir içsel bilgi rezaleti ile) patlamış...Yani şirket eski kimliğine geri dönmüş...
Ne yazayım, çok iyi oldu mu diyeyim...:)
Karşıdan bakınca donanımlı gibisin ama yanına yaklaştığımda çocuk çocuk yazılarla karşılaşıyor ve şaşırıyorum...Bana bulaşma, işine bak..Benim yüzdüğüm sular seni aşar...Allah işini rast getirsin.
bırak kimin çocukça olduğunu yatırımcılar söylesin...ben ilk girdiğimde ne söylediysem bu gün de aynı şeyi söylüyorum...benim fikirlerimde bir değişiklik yok...sen profesyonel davrandın....hisse ile duygusal bağ kurmadın ve kazançlı çıktın...bu senin maddi olarak başardığını gösteriyor...ama ben maddi olarak başarmayı çoktan başardım...şimdilik sen haklısın çünkü başardın...ileride kim başarılı olacak onu da zaman gösterecek...
ben ileriye bakıyorum...senin de yolun yeni hissende açık olsun diyorum...ben berkosanda devam diyorum...
Hissedarxd üstadım borsaya veda ettiğinize dair yorumlar yazdınız olabilir kar alıp çıkabilirsiniz. Zaten sığ bir hisse tahtayı etkileyen vedanızla beraber hisse düşüş trendine girmiş olabilir. İnsider bilgi akışı olmayan hisse bir elimizin parmaklarını geçmez ben bu kişilere rağmen bistte yatırım yapmaya devam ediyorum edeceğim . Benimde yüklü miktarda hatırı sayılır bir lotum var. Yüzde 50 kardan zararım var ancak geçmişe dönüp baktığımda tekrar güzel günler göreceğimizi düşünüyorum. Sadece satışı tahtayı bozmayacak şekilde yapabilirdiniz keko üstadımın stratejisi benimde aklıma yatıyor . Hisse her geri çekildiğinde ben demiştim demek için foruma mı uğrayacaksınız :) Dün keko üstadıma methiyeler düzen siz dün dündür bugün bugündür mü diyeceksiniz :) Sessizce ve sabırla beklemeye devam ediyorum bize kazançlı çıkanın kim olduğunu zaman gösterecek forumda sessiz kalmayı tercih ediyorum bu arada bilanço bilgisini insider dediğimiz önden haber alanda satmış olabilir son günlerde düşüş normal değil .. ben şirketin yaptığı işlere güvenerek ciddi bir yatırım yaptım..Biz Pes etmedik siz Bes maceranızda başarılar dilerim..
Merhametli,hoşgörülü ve mütevazı olmak mayamda var..liseyi bitirdiğim yıl rahmetli dedem tanıştırdı beni borsayla Allah ondan razı olsun..
Uzun yıllar ticaret ve borsa hep beraber yürüdü benim için..25 yıla çok şey sığar..
Aracı kurumum bile aynıdır ve hiç değiştirmedim 1999 açılışlıdır..
Portföy v.s bunları aşmış biri olarak söylüyorum,ne aldığınızı biliyorsanız sabır edin…
Küçük piyasa değeri ve büyüme hikayesi varsa korkmayın..görüneni değil görünmeyeni hayal edin..
Sn.keko seni piyasa biliyor ve seviyor..
Bu işi bilen doğru adamlardan birisin..
Kalın sağlıcakla..
@Hissedarxd siz sattıktan sonra borsa dışında BES yatırımı yaptığınızı belirtiniz. Ben dahil pek çok kişi de 300k hisse satışının tahtayı bozduğu için size yazdık çizdik. Bizim de sizin de kendinize göre haklı yanlarınız var. Yalnız yazışmalar sırasında siz asıl bilanço gelsin ben ondan sonra yazacağım dediniz ve bilançonun iyi gelmeyeceğini ima ettiniz. Mantık olarak da böyle bir tahtada 300 k satan birisi bilançodan bahsediyorsa iyi gelme olasılığı düşüktür, iyi bilanço olması durumunda zaten beklerdi. 300 k böyle tahtada hisse aldığınıza göre şirket hakkında epey araştırma yapmış olmanız lazım. Bilanço hakkındaki görüşleriniz nedir? Aylık KDV beyanlarını vs takip etmişsinizdir, dolaylı bilginiz vardır vs vs.
Patronlar yıllardır güven vermiyor. Bu hisse de daha önce de hisseye bulaşan oldu ama satıp gitmek zorunda kaldı. Patron ya bu hissede tahtacı ya da tahtacıyla ortak çalışıyorlar bence. Kimseyi tahtaya bulaştırmak istemiyorlar. Hisse 20 tl civarında Keko ve daha sonra da kazançkapısı geldi. Bu hissede Keko ve Kazançkapısı’nın var olduğu yerde patron götürür mü sizce?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Az lotu olan tahtalarda böyle sürünmeler normal. Sabırlı olmak ekranı kapamak lazım bu saatten sonrada tek lot satmam isterse batsın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Asla böyle bir şey demedim ima da etmedim...Tek bir yazımı bulamazsınız bu yönde...Şirketi kötülemekle ilgili de tek bir yazım yoktur burada...
Ben Skumtech olayında bile yönetim hakkında tek 1 laf etmiş insan değilim...Böyle bir yazımı da bulamazsınız...Bu bilgiyi herkes alıp kullanabilir şirketteki çaycı bile, hep bunu dedim ve aynı noktadayım...
Sadece....Burada hiç kimse yokken (beklentimden yüksek gelen) 9 aylık bilanço için şerh koymuştum o tarihte.. Çünkü bana göre olağanın dışında bir kâr rakamı idi ve geride bu çekince ile ilgili 1-2 mesajım vardır...Aynı trendin devam edip etmediğini, makyaj olup olmadığını anlamanın tek yolu ise yıllık bilanço...Ve o nedenle gelecek olan finansalları önemsiyorum...Allah ömür verirse görüşlerimi o zaman yazacağım üstadım...
Saygı ve hürmetlerimle...
Hocam
31.03 tarihindeki yazınızda
“…İhtiyaten yazdıklarım herkese münhasır tedirginlikler. Şu bilanço gelsin bakalım o zaman daha net yazacağım bazı şeyleri...
O güne kadar susma hakkımı kullanacağım...Herkese bol kazançlar.”
Demişsiniz. “Bilanço gelsin o zaman daha net yazacağım bazı şeyleri…” cümleniz daha fazla bilgi sahibisiniz gibi anlaşılıyor ama siz bilançoya ait bilgi değil de başka şeyler kastetmişsiniz.
Bakalım hayırlısı gelsin bilanço da görelim. Sonuçta ortada karlı bir şirket var. Bekleme süresi uzar ama gideceği yere de gider.
Umarım sonradan girenleri döker öyle giderim diye silkelenme derdine girmez uyuz eşekler.
Sağlıcakla.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sadece şunu söylüyorum; bir hissenin fiyatı taşıdığı finansallara göre ucuz ise "ucuz" denir...Aynı finansallar ile yani rakamlarda bir değişiklik olmadan; yeni bir bilanço gelmeden 2-3 kat prim yapmış hisseye artık ucuz denmez...Bunu diyenler geleceği satın aldıkları için diyordur...
Son dönemde yaşanan manipülatif hareketleri bir tarafa koyaraktan, burada sabah akşam, 7/24 Skumtech olayının yaratacağı Avrupaî sinerjiyi yazdın, olmayınca aynı persfektifte devam ettin...Ve son olarak, bazı başlıklarda seninle ilgili mide bulandırıcı yazıların hiç birini buradaki hiç kimse bana yazmadı...Yazamaz, çünkü özüm ne ise sözüm o olmuştur hep...
Diğer konu, senin ya da bir başkasının kazancının ne bana ne de buradaki diğer hiç kimseye bir faydası olmayacak...Kazanan bereketini görsün...
Bugünkü mesajımda ne senin ne de buradaki kimsenin ismi geçmediği halde hemen hem de ismimi zikrederek cevap verdin...Seni çözdüm, kafana göre takıl...
Beni kast ederek yorum yapınca bende direk senden alıntı yaparak cevap yazdım...burada kimse aptal değil,kimin neyi kast ettiği çok iyi anlaşılıyor..sen beni çözmüş isen tüm forum da seni çözdü...
Diğer başlıklardaki iğrenç yazılarım neymiş?? Bende merak ettim ..
Sen satarken temel rasyolari pahalandi diye satmadin...kendin de itiraf ettin coşkuda sattım dedin...yani tahtada saticinin doğru dürüst kalmadığı ,56 lara vardigimiz ve tüm forumun coşku ile 60_70 leri konuşmaya başladığımız bir vakitte sen 300 bin lotu hunharca sattın...hissenin gidişatını bozdun...psikolojisini bozdun...bunu da profesyonelik adına yaptın...kusura bakma ben kekoyum...senin gibi profesyonel değilim...bu iyi bir şey ise ?? O şey senin olsun..
Sumtech olayı ise hep pastanın çileği olur dedim...yani zaten iyi giden bir şirkete ekstra bir sinerji katar dedim...ama olmazsa da sıkıntı olmaz dedim...çünkü zaten her halükarda büyüyen bir şirkettir berkosan dedim...bu yüzden de satış gerçekleşmeyince sıkıntı görmeyip devam dedim...yani dusuncelerimi uyguladım...
Benim kazancim kimseyi ilgilendirmez doğrudur ama senin sermayen de bizi ilgilendirmez...merak etme senden çok daha büyük sermayeli yatırımcılar her gün özelden bana hisseler hakkında danışıyor...fikirlerimi merak ediyorlar..2010 yılından beridir by lar bana değer veriyor..
Bir profesyonel gibi kazanmışsin bence artık buralarda moral bozacak yapmana gerek yok...sen kendi yoluna ...biz de kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz...burada gölge yapmana gerek yok..
Şu başlıkta yazan onlarca insan değil de ismin geçmediği halde sen üzerine alındıysan ve halâ ve haĺâ cevap yazabiliyorsan senden korkulur...
İmzana Allah yazarak ancak zavallı mütedeyyin insanları kandırırsın, yapmışsın da zaten...Şükürler olsun ki ben hiç bir zaman WhatsApp, Instagram bilmem ne hatları kurup ya da hisse başlıklarında fonlar mal alıyor deyipte mal satmadım...Kimse beni böyle bir şeyle itham etmedi bugüne kadar...Hakkında yazılanlar ortada iken bir de tutmuş salağa yatıyor...
Ne çirkef çıktın sen yahu !...
Soytarı sen kimsin ki millet senin hakkında yorum yapsın. 10 yıldır bu forumdayım yüzlerce iyi temelciyi tanırım sana ilk defa burda rastgeldim.. Senin hakkında ilk defa burada yorum yapıldı ve evet mide bulandırıcısın ama sende bunu muhakeme edecek zeka ve izan da yok. Hisse düşünce mal bulmuş mağribi gibi damlamış yine.. Giderken kazançkapısına bist Beni çok yordu artık kenara çekildim diyordun.. Ego budalası Bi adam olduğun için ve giderken hakkında mide bulandırıcı yazılar yazıldığı için dayanamadın küfür yediğin yere geri geldin.. Hala nefret kusuyorsun.. Senin anlayacağın dil bu olduğu için bu diile yazıyorum terbiyesiz herif..
Şu Twitter çöplüğünde yüzlerce borsacı sahtekar tanıdım.. Bugüne kadar fenomen olup gördüğüm tek başarılı adam keko.. Hakkında 3 sahtekar küfür ettiyse üç bin kişi teşekkür etmiştir.. İlk defa teknosa da tanıdım çünkü bende de vardı sonra gesan, sonra brlsm sonra atatp en son brksn.. Bu kadar başarılı iyi temelci çok az tanıdım.. Atatp de borsa hergün dayak yerken 3 ayda beş kat gitti.. Borsa yükselirken herkes kazanır borsa feci dayak yerken parayı korumayı bırak adam portföyü üçe katlattı.. Bu adam hakkında kötü konuşanlar ahlaksız adamlardır.. Ne yapsın sizin cebinize para mı koysun bu adam.. Ne istiyorsunuz kendiniz her gün al sat yaparken hisseden çıkmak için sizden izin alacak buradan duyuru yapıp hisseye taban yedirtip en son o mu çıkacak..
Bu son cümlelerim genele..
Kimi kast ettiğin zaten belliydi...bu yorumunda da zaten bunu açık ettin...çünkü burada benden fazla inşALLAH ....sabır sabır diyen yoktu...
Atatp de fonlar alıyor demedim ...sadece Arap 140_150 aralığında iken 22 milyonluk sermayesi ile güçlü birinin alım yaptığı duyumunu aldığımı söyledim...(Bu dostum da çok değerli birisidir..burayı da her gün okuyor ...ama genelde yorum da yapmıyor...kendisi isterse bu durumun kaynağını ve gerçek olup olmadığını açıklayabilir)
Kendimde son umut olarak bir şeyler olabileceğini düşünerek bekleme kararı almıştım...benim watsap gurubum yok..ama telegramda ...burada ve twiteerda yazarım...beni tanıyanlar zaten tanıyor...kendimi burada anlatmama gerek yok...
Ama sana ben tek bir şey söyleyeyim...eğer senin yerinde ben olsaydım ,hissenin sert düşmesine neden olsaydım nickimi hemen değiştirir ,bu nick ile hayatta bir daha o foruma yazmazdim...insanlardan bu kadar küfür ve Bedua alıp da gelip burada yüzü kizarmadan yazmak da başka bir utanmazlik gerektiriyor...bir şeyi de forumca öğreniyoruz...para bazen adam olmaya yetmiyor...
İyi akşamlar herkese...Forumu genellikle işlerimin yoğunluğu nediniyle okumak üzerine kullanıyorum ama Keko da dahil çok yakın dostlarım var buradan. Sevgili Syncelik abimle özellikle 20 yıldan fazla süren bir dostluğumuz var. Çalışma pozisyonum nedeniyle bir çok bilgi akışı oluyor ve Keko nun da dediği gibi bu bilgilerden birisi de innaılmaz bir karla MİATK ten çıkan birisinin ATATP yi izlediğini ve alıma geçtiği bilgisini Keko ya ben verdim. Gerçekten de o günlerde çok hızlı hareketler oldu hissede. Biz o dönemki gerek Keko ve gerekse de hissedeki bir iki arkadaşımla hedefimiz 300 ler, hatta uzun hedef 1000 civarıydı. Hala da ATATP de bu öngörümden vazgeçmiş değilim. Ben bana gelen bilgileri doğal olarak dostlarımla onların lehinde olması için paylaşıyorum. Bu forumu telegram gibi çöplüklerden ayıran en büyük özellik te bu değil mi? Sevgili Keko nun manipulasyon yapabileceği benim hayatımda en son rastgelecek şeydir. O güvendiği insanlardan aldığı bilgileri siz dostlarıyla paylaşıyor, değerlendiriyor. Sn Hissedarxd için temennim kendi attığı çamurda kendisinin boğulması olabilir en iyi deyimle. Duruşuyla ve paylaşımlarıyla bize destek olan Keko gibi dostlarımızı üzmemek kırmamak kaybetmemek gerekir düşüncesindeyim. Yukarıda yazılanlara gerçekten üzüldüğüm için bu bilgiyi paylaşma ihtiyacı duydum. Ayrıca kendim de portföyümün %60 ıyla berkosan dayım ve bebeğimizin büyüyüp gelişmesini bekleyeceğim, selamlar...
Genelde yukarda satanlar hisse düşünce “noldu lannn hehehe” demeye gelirler gruplara. Emin olun 1 ay sonra 50leri gördüğünde yada 4-6 ay sonra 60-70leri gördüğünde bu hissedar kişisini burada göremezsiniz. Çünkü kapak olmuştur kendisine ve midesine bir tas oturmuş gibi berkosanin yükselişini izler. Düşükten maliyetlenip ilerdeki tüm yükselişlerin ona çok daha fazla kazandıracağını düşünemez. 20 maliyetli birisi hisse 50den 70e çıktığında %100 daha kazanmış olur. Ama 50den alan %40 civarı. Yada güya bes mes yalanları uyduran bu kişi başka hisselerde %10-20 kazanırken Berkosan %40 arttığında aradaki %60 kar farkını kaybedecek. Zaman herkesin ne olduğunu gösterecek dostlar. Şirketimiz sapasağlam ihracatı yüksek döviz pozisyonu var sıkıntı yok. Olurya birde yeni bir fabrika arayışına girerse gene kim tutabilir acaba bu şirketi :)
Hissedardx in burada yazması hataydı..hissenin içine sıç...sın..hisseye büyük bir darbe vurmuşsun...sonra da morali çok bozuk bir foruma gelip ,ne kadar da iyi yaptığını anlatıyorsun ..profesyonelim...akilliyim...coşkuda verdim diyeceksin...bunları anlatırken yatırımcı da gelip seni alkislayacağını sanıyorsun ..
Dün de söyledim ben onun yerinde bunları yapsaydım ya foruma gelir özür dilerdim veya ortalıktan bir daha o forumda görünmemek üzere toz olurdum...veya kimsenin beni tanımaması için nickimi acilen değiştirirdim..
Ky spekleri de spekcikleri de sevmez...sattıktan sonra hisse etkilenmeseydi yine sıkıntı olmazdı..en azından buraya gelip üzüntüsünü dile getirseydi bir şekilde masur görürdük onu ..ama tepeden bakarak ve üzerine Çaka satarak bunu söylemesini elinde berkosan bulunduran hiç kimse afetmez..
Keko üstadım, enflasyon muhasebesine göre bilanço iyi gelmez ise, uyduruktan scumtech olayına iki taban yiyen berkosan, böyle kötü bilançodan sonra uçurumdan aşşağı atar kendini. Hareketleri çok acımasız. Şirket desen yatırımcı kavramı nedir bilmez.
Söylediklerinizde haklısınız ama bence bu düşüşler artık olası bir kötü bilancoyu de fiyatlamistir...bence kötü gelse bile çok da düşüş marjı olmayacaktır...biz berkosanin akranlarına baktigimizda hiç biri berkosan kadar etmemesine rağmen fiyatlarının çok yukarıda olduğunu görüyoruz...böyle bir ortamda ben berkosandan korkmam ..kaldı ki bilanço konusunda çok umutluyum...
Düşük sermaye ..yüksek karlılık..yüksek ihracat oranı...Avrupa'da yerleşik olması...yüksek döviz pozisyonu...çok iyi finansallari... olası bir kentsel dönüşümden pay alması ..canlanmaya başlayan Avrupa da gittikçe güzelleşecek cirolar...bunlar beni berkoya bağlayan faktörlerdir ...
İnves holding perşembe akşamı 2023/12 gönderiyor,3 milyar dan 40 milyona iniyor kar..o an herkes panik tabana satış gönderen mi ararsın..
Yarım saat sonra 2024/3 bilançoyu atıyor 2.8 milyar kar ve tahta sabah +8 açıyor..
Zaten enflasyon muhasebesi yaygarası ile hisse %20 değer kaybetti..
Şirketin cirosu mu düşecek..?
Faaliyet ve favök mü düşecek..?
Faaliyetlere ara mı verecek..?
Enflasyon muhasebesi kaynaklı karda bir törpülenme olacaksa(geçici) ve satacak olan varsa zaten bir daha borsada yatırım yapmasın ..
Fiyatları girmemiş olur tahta 50>60 olmuştur da tekrar 48 e düşer onu anlarım ..
2023/12 işi biteli 6-7 ay oldu..piyasa geleceği fiyatlar geçmiş bitmiştir..
2024/3 40 milyon kar bekliyorum ve sene sonu 180-200 arası mümkündür..
Bu durumda prospektif çarpanları yazmayacağım hesabı siz yapın ..
Bir ipucu sektör ort 16 f/k..