Sorpressa bunu denedim olmuyor, telefon ile arıyorum bağlıyorlar açan olmadı 3 yada 4 kere
Printable View
İş satmasa tavana kitlerdi çoktan İş sattığını hep alttan alabiliyor en azından benim takip ettiğim bakalım ne olacak
güzel bir yola girdik. İnşaallah şu Rusya Ukrayna krizi derinleşmez. Piyasalar yatay kalsa yeter bize.
A1 , Gedik , Tacirler ve arada İnfo ( ama fon işlemleri değil , normal İnfodan işlem yapan birileri ) sürekli bir oyun bozma derdinde. Gün içi alıp zararına veriyorlar düşsün diye. Karanlık odada aşağı basan da onlar.
Ne yapsalar da engelleyemeyecekler. Ancak ellerindeki malı kaptırırlar.
Sürpriz !!!!!!!
2 gün önce Gedik'ten 50 bin lot alan HSBC'den alan kişi imiş.
Mal İş bankası takasına gitti bugün.
O amca devam ediyor ama HSBC2den değil bu sefer.
Acaba dün Tera'dan alan da o muydu ? Yarın görürüz.
tam ben yazacaktım emirhan bey :) ben en çok bcg nin almasına sevindim.. hangi kağıdı alırsa alsın 1 lot bile satmadan devamlı alıyor.. inşAllah yarında devamı gelir.. ben qnb den satan fonlardır diye düşünüyordum ama fon satışı değilmiş..
Hocam bu BGC bir aralar yine almıştı ama Citi takasına gitmişti o zaman mal. Kendi adına almamıştı. Sonra da fazla beklemeden 1-2 ay sonra satmıştı diye hatırlıyorum.
Bakalım bugünkü alışları ne olacak Cuma günü görürüz. 2-3 ay bile elinde tutsa yeter. Bizim ihtiyacımız olan 3 ay.
3 ay sonra ilk çeyrek sonuçları gelecek. Ondan sonra zaten kim alırsa alsın , kim satarsa satsın. Ama bu 3 ay talebin azalmaması lazım.
Bizim tahtada alıcıların hızı kesilince maalesef hacimsiz düşüyoruz. O yüzden her gün yada enazında güm aşırı birilerinin net 50-100 bin bariz alıcı olması lazım bu tahtada.
Son 2 günde Gedik ve Tera 50'şer bin lot almalarına rağmen düşüşü engelleyemediler.
Bugün İnfo 200 , BGC 150 bin alınca yükseliş oldu ama her gün bu kadar talep gelmez. Her gün en az 100 bin lot net alış yapan birisi gelirse o zaman en azından dengede kalırız.
Şu anda amerika %0,5 civarı eksi , bizim Viop 30 da %0,2 civarı eksi.
Eper sabaha kadar çok enteresan birşey olmazsa , yarın yatay açılırz belki hafif eksi yada hafif artı. Benim en çok sevdiğim günler endeksin yatay gittiği günler oluyor. Çünkü o zaman beklentili ve ucuz kalmış hisselere alış geliyor.
Endeks coşunca bizim hisseye talep gelmiyor. Endeksin %2-3 artı kapattığı çok günü eksi kapattık. O yüzden ebdeksin yatay gitmesi en azından düşmememizi sağlar. Bugünkü gibi alım yapacak birileri gelirse de %2-3 artı bile kapatabiliriz yarını.
Bu arada Armada bilançosu hakkındaki düşüncelerimi yazmıştım bir acayiplik var o bilançoda diye. Net satışı , Vergi dairesine verilen gelir tablosundan çok daha düşük çıktı , net kar orada 200-300 milyondu , SPK gelir tablosunda 16 milyon zarar çıktı. Öz sermaye 2 katına çıkmış ama ödenen vergi 90 milyon olunca tüm karı götürmüş.
Armada da muhasebeyi USD tutuyor. Benim de bizim bilanço da korkum Armada'nın başına gelendi. Öz sermaye çok artarsa deli gibi vergi veririz son çeyrek zarar gelir mi acaba diye korktum ama bizim başımıza bu gelmedi.
Armadanın Vergi dairesine sunduğu gelir tablosunda net kar 200-300 milyon çıkınca hisse 60 liradan 75 liraya geldi 2-3 günde. Şimdi yazık yarın belki de taban yapacak. Ne kadar aldatıcı oluyor bazı bilgiler. Ama orada çok KY olmadığından eminim. Sahipli tahta o. Belki de adam inadına tavana götürür.