Adamlar işi biliyor demek ki, 10 aydır hisseler her gün fışkırıyor.
ne zaman ararlarsa o zaman endekis te düzeltme olur gibime geldi, bu işi araştırcam :)
Printable View
%100 %200 enflasyon var derken,
komisyonu bile kurtarmayacak oranla yıllık %3 gibi bir rakamla hisselerinizi kiralama peşine mi düştünüz ?
eskiden/önceden %20 ~~ %50 gibi yıllık oranlar tahtalarda havalarda uçuşurken aklınız nerdey di ?
https://imgyukle.com/f/2022/10/24/n7SU3y.png
%100 yıllık oranla 26 lot TAVHL kiralarmışsınız :he::he:
26 lotçuk diğerleri %3 oran :yes: işlem komisyonunu kurtarmaz.
isteyene bol bol kiralayıp açığa satabilir, hani buradan kiralayıp satınca fiyatlarada baskı yapıp fiyatları düşürüyormuş ya düşürebilecek olan düşürsün.
2 gün önce yapılmış açığa satış işleminin kiralama işlem bu gün yapılıyor :yes:
eskiden operasyon tahtalarında açıkçılar olurdu, yani 3-5 tavan sonrası artık döner diye açığa veririlerdi.. sığ tahtanın birinde açıkçılar basmış, ve tahta taban olmuştu.. ama açıkçılar mal bulamıyordu, takas günü oranlar öyle yükseldi ki, yüzde 3600 üstüne çıktı, yani bir günlük kiralama için yüzde 10+ ödemek zorunda kaldı açıkçılar, tahtayı taban yapmaları bi işe yaramadı- zarar ettiler fonlama maliyeti yüzünden
hepsi benim. vermem onları ellere :) öndüç bile virmem.
alırlar hor kullanırlar. basarlar da basarlar :)
:cheers:
Hisse vadelilerde yüksek APS olanlarda Kasım ayına taşıma başlamış
GARAN SASA EKGYO EREGL KRDMD gün içi işlem olmuş sanki.
https://i.hizliresim.com/r1cctaq.jpg
Ev, altın, döviz, araba, vadeli hesap, hazine bonsu ile fon ve hisse yatırımı bir miktar farklı.
Fon yatırımı kollektif yatırım olmak ile birlikte yine de hak sahibinin hakları nispeten eşit dağılıyor.
Hisse yatırımı ise çok farklı bir yatırım türü, diğer ortakların davranışı yatrımın getrisini çok fazla etkileyebiliyor. Hisseli arsa da benzer yapıda ama arsa zaten çok uzun vadeli bir yatırım, bekleyen genelde kazanıyor.
Kısa vadeli trading ise güzel bir spekülasyon alanı, buna yatırım denmiyor zaten.
TV'ye çıkan büyük şirketler karbon nötr vs çok sık konuşuyor. Youtube videolarında da görüyorum. Yabancı sipariş verirken soruyormuş. Bugün de karbon sıfır diye bir kavram duydum, Enerjisa Üretim 2045'de karbon sıfır olacakmiş, kim öle kim kala.
Uzun vadeli düşünürken artık bu konuya da bakmak lazım.
Bu arada bu tip konuları kim dünya gündemine sokuyor, ilginç bir durum. Kollektif akıl da olabilir, üst akıl da olabilir. Normalde bir kişinin kendi kendine bu tip bir şeyi düşünüp zorlaması çok zor.