Eldeki rüçhanların toplam değeri 3.33 TL
3 × 1.11 TL dersek yine tablo doğru oluyor :)
Printable View
Eldeki rüçhanların toplam değeri 3.33 TL
3 × 1.11 TL dersek yine tablo doğru oluyor :)
1000 Lotu olanın bölündükten sonrada 1000 lot rüçhan olur....hesaplamalar boyle...siz bedelliyi katılırsanız 3000 tl yatırıp 3000 bin lot alırsınız. Katılmak istemesenizde satarsınız olay budur bölünme fiyatı bölünme tarihinden 1 gün önceki fiyata göre belirlenir...ytd
1 lot için 3 TL yatırıranız bölünmede 3 lot daha alırsınız.
Öyle bir durum olur ki rüçhan fiyatı 1 lotun fiyatını geçebilir.
Rüçhan, mevcut ortakların nominal değerden (1 TL) artış oranı kadar (%300, yani 3 TL) yatırarak yeni pay alma hakkıdır. Yüzde yüz olsaydı 1 lot için 1TL olurdu)
Dolayısıyla 1 lot=1 Rüçhan=3 TL. bu da bölünme sonrasında size 3 lot olarak yansır.
3 Tl ile hak kazandığınız 3 lot, size bölünme sırasında gelecek ve işlem tamamlanmış olacaktır. Siz maşallah onları bile rüçhan olarak hesaba katıyorsunuz.
Rüçhan, bölünmeden sonra değil bölünmeden önce olan bir şeydir. Şu anda sürecin başladığını düşünürsek kimin elinde ne kadar lotu varsa o kadar rüçhanı var demektir. İster rüçhan bedelini öder sermaye artırımına katılır isterse de rüçhan pazarı açıldığında satar.
En yalın hali ile düşünelim önümüzdeki hafta 6.TL/7.TL lik bir Afyon hissesi yakayabilirse yeni alacak bi yatırımcı ;
Bedelliye katılacak olursa alacağı yeni hisse yani Rüçhan diyoruz 1,1.TL verecek.
Hesabı şimdi yapın 6.TL ye alabilirse birisi 1,1.TL ye 1 adet hissesi olacak.
Kayserili gibi düşünün ;
“Mal alınırken kazanılır ,Satarken değil.”
Spek bu fiyatlardan 21.yüzyılda beklentisi çok yüksek ve stratejik kararlar alma arefesinde ve Oyak Çümento gibi Sabancıda tek Çatı altında birleşme düşünceleri hasıl olmuşken Pazartesi kim Tavandan mal satmak isterki !!!
Hesabı çok akıllık yapın ben zamanında 1 afyon hissesini 2.000.TL den satmıştım....şimdi 6.TL ye bu fabrikaya kim ortak olmak istemez ki?
Bu fabrıka cok para kazanıyorya altın madenı mı var? alttarafı zarar eden bır cımento fabrıkası bos hayellere kapılmayın sonra elımıze verdıler turkusu cıgırırsınız...
Bedelli yapacak hisse tavan oldu normalde düşmesi gerekmiyormuydu benmi yanlış biliyorum birde bölündükten sonra almak daha avantajlı degilmi
SM-G611F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsada anlık fotoğraf yada o dönemin gelir tablosuna bakılmaz sadece altın çıkaran hisseler mi prim yapıyor.
Sabancı çok kötü stratejik ve yanlış yatırım yaparak geçmişte 1 afyon hissesini 35.TL den alarak amatörce davranmış olabilir mi ?
Boş hayallerle değil dostum yaşanmış tecrübeler ve gördüklerimiz Afyon hissesini hayatında bir daha bu fiyatlarda alamaz ve göremezsiniz.
Yeni Nesillere ve kuşaklara bir hikaye gibi anlatmaya başlarsınız zamanında ben 1,1.TL Rüçhanlara para yatırıp Hisse aldım dediğinde sizlere birer Kahramsn gibi bakarlar.
Nice Borsamızda zararın kralı yazan ve yıllardır kötü şekilde yönetilen şirketler var Tavan Tavan ve ralli yapıyorlar.
Benim kendi nacizane görüşüm Afyon bu fiyata BedaVa yıl sonu ölmezsek kalırsa Aralıkta hisse fitatını yazarız buraya ....
Borsa hep geleceği ve yaptığı yatırımların karşılığını alacağı beklentisi ile oynanır.
Günlük değil stratejik bakınız.
Tamamen yukarıdaki fikirler Şahsi görüşümdür.
Tavsiye niteliği taşımaz
Her koyun kendi bacağından deyimi candır
Saygı duyuyorum, Afyon her bedellı ve bedelsızde para kazandırdı.Ama cogunun ortalaması yuksek hırslı kyler en son gırebılıyor.Afyon cımento fabrıka yapımında kullanılmak uzere ılk bedelsızı yaptıgında yanlış hatırlamıyoprsam 97 mılyonlıra koymustu . daha sonra arazılerı sattı ve oradanda takribi 100 mılyon para kasaya koydu. Fabrıkayı 165mılyon usd yaptı bu bedellıden ıyı kerız yakalayacaklar 300 lıra daha alacaklar. sonuc mu belkı yılda 20 mılyon kar eder.
Afyon sermeya arttırımlarında mukemmel para kazandırıyor kabul edıyorum ama dogru zamanda hısseden cıkmayanlar omru bıllah bu kagıdı satamaz. bide cuma gunu tavandan hafıf hafıf verılmesı, ve tavanda bekleyen 2m mal acıkcası bendekı cazıbesıı yıtırdı. ralliniz hayırlı olsun...
afyon.......Piy. Değ..544M...ciro 163 milyon.................brüt kar 0.4 milyon
akçansa...Piy. Değ..1,32B...ciro 1.MİLYAR 830 milyon..brüt kar 253 milyon kar...
görüldüğü üzere afyon mevcut haliyle bile gurubun amiral gemisi akçansa dan çok çok pahallı...
bedelli ile borç azalacak-sıfırlanacak olsa da cirosu değişmeyecek...özsermayesi düzelecek...
dikkatli olun...bir mal er ya da geç değerini bulur...
çimsa Piy. Değ 861,84M ciro 1 milyar 730 milyon.. brüt kar 306 milyon
çimsa ya göre aşırı pahallı...
Elimde yok hepsini çıkarmış olup bucıme girmiştim orada trade iyi olduğu için,bunda R takipçiyim,bölündükten sonra iyi fiatını yakalarsam R satın alırım.
Nerde bu millet kimse yorumlamıyor sanirsin herkes piknikte herkes evde konuya vakif bir arkadaş yazsa bizde bilgilensek fenami olur saatleri sayıyoz 9.60 maliyet bedelliye katılmak zorunda kalmak istemiyorum...10 u gecerse ne ala maliyetimin altindaysa katilcam ruchanlar geldimi kim bizden satin alicak firma mı alicak
10.000 x3=30000 lotu kim alıcak...?
Cevap icin teşekkurler...Ruchanlar para yatirmadan mı geliyor ...
Afyon tahtasından çok rüçhan tahtasında al sat olacak çünkü orda marj daha yüksek olacak...son değişiklikte hisseler yüzde 10 aşağı yukarı.marja sahip iken rüçhan tahtası yüzde 25 aşağı yukarı olacak bu durum Speklerin iştahını acar....ytd
Afyon önceki çıkışları rüçhan zamanı makbuz vermesinden kaynaklanmıştı bu sefer şirketin böyle yapacagını zannetmiyorum alanlara hayırlı olsun
Yada şöyle sorayım bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
9.. maliyetli 1000 adedi 6... fiyatlardan 3000 adet r ile birlikte (r ler 1 fiyatlı) satılır kurtulabilirmiyiz.
Kardesım kusura bakmada bu tur bılgılerı spkdan yad akap bılgılendırl-melerınden ogrenebılrısın. cok sacma sorular soruyorsunuz. bolunmeye katılmak ıstemıyorsan acıklamaları takıp et ve daha sonra elındekı hısselerden bırkısmını yanı 6.000 lot sat elınde 34000 lot olsun . genelde ole yapılır. yada lanet olsun de ruchanları sat
yarin sat kurtul.Dusebilir de cikablir de.YTD
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildigim kadariyla,yanlisim varsa duzeltsinler.. Ramada hocam soyle hesapla durumu :
elinde 1000 lot var maliyetin 5 TL diyelim yani 5000 TL eder.
eger 10 tl den bolunurse : bolundukten sonraki fiyat (10+300/100)/(1+3) = 3,25 TL eder.
senin hesabina da 3000 lot ruchan hissesi gelir. Ruchan fiyati 1 TL oldugunu farzedersen iki ihtimalin var.
1. Ya 3000 TL odeyip 1 TL den ruchan kullanacaksin . Bu durumda elinde 2 TL maliyetli 4000 lot hissen olur ve 3.25 hisse fiyatindan degeri 13.000 TL eder.
2. Yada 3000 lot ruchan hissesini ruchan pazarinda satacaksin. Ruchanlari sattiginda elinde 1000 lot 3.25 den afyon hissesi olacak ve 3000 TL nakit paran olacak. Senin dedigin gibi deil. bolundukten sonraki fiyat ne ise oradan satarsin elindeki lotlari.
fiyat o yuzden yukari cikaracaklar yani spek elindeki mallarin maliyeti neyse o maliyetin ustune cikarmaliki bedelliden para kazansin. yani 10 TL lik bir hisseyi 1 TL olarak almak olacak bu. YTD
5 tl degerindeki 1 hisse için 3 tl odeyeceksın. hisse 10 tlde olsa 3 tl odeyeceksın. şu tarihde bolunecek dedıkten sonra o tarıhten ıtıbaren 15 gun içersinde(ister 1. gun ıster 14. gün) sana ruchan verecek .1 tanecik ıcın 3 tane ve kagıt o tarihdeki fiyattan bölunecek. bedellıye katılmak ıstersın veya ıstemezsın cok zarardasın ortalamn 10 tl hıssenın yuruyusune bak, diyelim elınde bedellıye katılacak para yok!
ruchan ıle hısse fıyatınını kıyasla, hangısı fıyat olarak aklına yatıyorsa ıkısınden bırınden vazgec !
Not:Fazla hayale kapılmayın , sonuçta altın üretmiyor! elinize veririlerse5 yıl ana bacı söversiniz. elinde kağıt olanlara bol kazançlar dilerim...
Fazla kafanızı karıştırmayın fiyat ne olursa olsun r ler için elinde hisse olan her hisse içi 3 TL ödeyecek ben iki defa afyonda yakaladım ama bu sefer bende öncekiler gibi olacağını sanmıyorum aslına bakarsanız patronların ne şeytanlık planladığını bilemiyoruz.
Beni yeni üye olarak gösteriyor ama ben taa 2000 bilmem kaçtan beri üyeyim ama yazmıyorum o başka saygılar.
Hatta 2015 te bir aylığına milyoner yapmıştı afyon Kağıt üzerinde sonra olduk Zilyoner.
Hisse fiyatı ne kadar yüksek olursa katılım ve saldırı o kadar çok olur.
--altını doldurarak, hissede olanlara göre, olumsuz yazanlara karşı tahammülsüzlük bence göstermeyin...olumsuz yazılar bu tür hisseleri olumlu yazılardan daha çok olumlu etkiler...
--ben ilk çimento hissesini 1996 da çimsa ile başladım...yıllarca sektörün yarısına yatırım yaptım...çimsayı tam 2002 yılına kadar taşıdım bir ev sahibi oldum sayesinde...
--afyon hareketlendiğinde nasıl diye bir bakayım dedim alınabilir fiyatta mı diye elime almaya gitmedi...60 lardan benim kriterlerime göre pahallıydı..ve hala da 60 liranın pahallı olduğunu düşünüyorum....
--bunu daha önce yazdım...9 aylık cirolarına göre baktığımda sektörden en iyilerin piyasa değerinin ortalaması 9 aylık cironun 3 katını geçmiyor...afyon yeni yatırımların bugün bitirmiş olsa cirosunu 3 kat artırdığımızda ki fiyatına göre de pahallı..
--üstelik 2 sene önce yıllardır işletenler 37 liradan vermişler...onlar fabrika arazisinin şehir içindeki konumunu ve geleceğini bilmiyorlar mıydı ki?...
--afyon kapasiteyi artırsa bile tam kapasite ile üretse ürettiğini satmakta zorlanır...yani artan kapasite kadar üretim yapsa satamaz...şu an ülkede yüzde 30 kadar kapasite fazlalığı var... afyon a komşu kütahya da ve uşak ta benzer büyüklükte fabrika yatırımları başlamak üzere...afyon küçük bir yer ve hinterlandı daha küçük...periferdeki hem de büyük ilçeleri konya eskişehir denizli ve afyon ile ticaret yapıyorlar....ve çevresinde çok güçlü çimento fabrikaları var... ihracat şansı hiç yok...güneyde burdurdur -bucaktaki As çimento ile hiç rekabet edemez...
--yani, kapasiteyi artırmak satışın da artması manasına gelmez...ciroyı 3-4 katına çıkarmak mümkün değil...konum itibarıyla zayıf...
--ayrıca, fabrika arazisinin bir kısmı milli emlak ın idi. 17.2 dönümünü 13 milyona satışa çıkardılar...ve bu fiyata afyon çimento almadı...çok değerli olsaydı kendi arazisine bitişik arsayı bu fiyatlardan havada kapardı...yani fabrika arazisi çok değerli olmayabilir...hem de arz aratacağı için fiyatları aşağı bile çekebilir...
--herkese bol kazanç...
2015 yılında herkes ham hayaller kurar iken bunları yazdığımda tu kaka ilan edildim...
güya çok değerli fabrika arsası ile köşeyi dönecekti afyon...şimdi yüzde 300 bedelli dayadı + fabrika arsası...
coronavirus etkisi geçse bile sektör 2-3 yıl kendine gelemez...
Afyon hissesinin 2010 ve 2015 yıllarındaki bedelli anındaki yükselişleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi lütfen. Yükselişler bedelli den sonramı yok da bedelli den önce mi, fiyat seviyeleri neydi? Teşekkürler.
GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah yardımcınız olsun...
Tavanı niye bozdu şimdi bu