https://i.hizliresim.com/X6vOj5.png
Printable View
Abartmayalım lütfen.. Geçen sene şubat ayında dolar 3.80 civarı idi.. Bu sene şubat ayına kadar bu seviye ve 3.60 arası gezdi.. Getiri sıfır bazen de negatifdi.. %4 civarı faizi vardı ki o da %3,28 demek.. Nisandan beri yükseliyor dolar.. Yaklaşık faizi %4,60 yani %3,77 faizi var.. Artık bu yaz bu seviyelerde devam edecek.. (biliyorum çok istiyorsunuz yükselmesini ama bu yaz değil)...... Ya türk lirası? Türk lirasında ise enflasyon %12 civarı idi geçen sene.. Bu sene için de şimdilik %13 alalım.. Faizlerde ise benim geçen şubat ile bu sene şubat arası ortalamam %14,50.. Bu da %12.325 yapar.. Bu sene daha yüksek ortalamam şimdilik %16.50 yani %14..
Şimdi gelelim hesaba...
%12 ve %13 enflasyondan türk lirası kaybı ve doların olması gereken değeri;
1,12 X 1,13 X 3,80=4,81 Dolar kuru.. Buna dolar faizi ekleyim..
1,0328 X 4,81= 4,9670 Doların olması gereken yeri.. Ama 4,60'da....
Türk lirası ne yapmış; (3,80 liramız olduğunu farz edelim)
Kendi ortalamalarımla
1,12325 X 1,14 X 3,80= 4,86!!!
Hani senin dolar daha iyidi???? Şimdi bakıyorum 4,62 dolar.. Nerde 4,62 nerde 4,86???? Ki doların olması gereken yer 4,96!!!! Ki bundan sonra TL için faiz ortalama yaklaşık %20,5 yani %17,425 civarı seyredecek.. Yani getiri artacak.. Yani Dudu hocamın dediği gibi dalgalara binmeden kar etmek çok zor.. En alttan girip en üstten çıkmak kimsenin yapabildiği bir olay değil.. Ha şunu da diyebilirsiniz geçen RXPU'nun hesabı ciddi kayıp gösteriyordu.. Evet doğru bir hesap ama benim kendi kayıtlarıma bakınca 2002 den hesaplarsan ciddi farklar yok dolar ile tl arasında(burdaki benim hesaba göre dolar 5,80 olmalı).. Yani uzun vadede hepsi biribirini yakalıyor :) Kasmaya gerek yok, yeter ki bu ülke ayakta kalsın ve bankalar yerinde dursun..
Şunu da ekleyeyim.. Beklenenler oldu(fed faiz artırdı olan bi şey yok) ve beklentiler önceden satın alınmıştı.. Olan oldu şimdi şimdi bu yaz bu seviyelerde geçer.. Yaprak dökümü sonbaharda.. İşte o zaman dolar zamanıdır.. Ağustos sonuna kadar tl ye devam.. Ben de dolara geçicem bilgi :whistling:
Dolar 4.61
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarcılar olarak 4.81'den sonra konuşalım...
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fibabanka Prestige Hesap açılış mikatarını 250.000 TL'den 500.000 TL'ye yükseltmiş. Faiz oranlarını da güncellemiş.
32-45 gün %17,50
46-91 gün %18,00
92-182 gün %18,50
arkadşlar bu yatırım fonlarında 1,29 1,39 gibi oranlar veriliyor aylık getirilerde. bunların banka faizlerine eşlenigi ne oluyor bilgisi olan var mı ? %29 %39 falan demek degil, değil mi ?
aslında bu boşta kalma durumunu yasaklayacaksın resmen aldatmaca.ver faizini böyle kelime oyunlarına gerek yok ki.
Bugün renault a gittim, otomatik full megane 157,000 tl
Sonra borusan a gittim.
Otomatik orta donanım bmw 520i 330,000 tl
Paranın pek bi değeri kalmamış. %50-60 faiz lazım
Bankalarca Açılan Mevduatlara Uygulanan Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranları
TCMB : Güncelleme tarihi 08/06/2018
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...304fabd274.png
sn empyrium özelden yazmış. bugün şubesini arayıp 17,25 ile normal overnight a geçmek istemiş ancak mt böyle birşey olmadığını normal günlüğün 14 olduğunu söylemiş.
nasıl olabilir anlamadım.. normal overnight tüm şubelerde aynı olmuyor mu.. farklılık olsa da bu kadar fark nasıl oluyor?
Küba gibi olduk !
İCBC sitesine baktım, aylık 17.75 veriyor. Acaba internet sitesinden EFT yapmak ücretli mi?
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4. Levemt semt pazarinda pembe domatis 4 TL bu arada.
Syg,
Günlük kalmak isteyen para piyasa fonlarında değerlendirebilir.
Pazartesi günlükteki artışı Perşembe duydu diye sanırım mt uyandırmak istememiş .
Benden şube ismi istedi bende semti söyledim şube adı farklı diye öyle bir şube Yok bile demiş sanırım .
Sonradan çözdü halletti sorunu
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.