şu sevdadan kamuları batıracakalr
Printable View
Koç Olacak kuzu Kom da iken belli olur.........
Alışmış kudurmuştan beterdir ..........
Görmüş ile yemişin canı ister :oleyo:
gibi atasözleri malum şahıs ve ekibi için kullanılarak seçimleri kazanmaları durumunda ne olacağını az çok kestirebilirler.....
Yahu madem OHAL var çıkar bir `O HA ` kararnamesi seçimlere kadar Dolar alım satımı yassah ! hemşerim de bak Doların belini nasıl kırasın. Hiç kafaları çalışmıyor vallam billam...:drunk:
Yandaşlar sus pus. Rublenin her inişini manşet yapanlar. Hani neredesiniz. Bak tl ne durumda. Troller nerede bu ara.
Dolar /TL nin geleceği topiğinde bir zat var ABD de olan her olumsuzluğu manşete taşıyıp aklı sıra ABD yi batırıyor . :kahkah:
Kim ne dersin ekonomistler/piyasa analistleri de feci çuvalladılar...(kahir ekseriyeti)
saygılar/başarılar
KGF olduğunda hepsi ağızlarından salyalar akıtarak övüyorladı
Şimdi fazla hızlı büyümüşüz..
Ekonomi fazla ısınmış öyle diyorlar...
Tabeleya bakıp yorum yapmayacaksın...
Gündelik yorumlar yapmayacaksın..
İşine geldiğinde iyi yönünü,işine gelmediğinde kötü yönünü ön plana çıkarmayacaksın...
Bana bu günleri geçen sene söyleyecektin...
Benim vergilerimle okudun o ünüversiteyi..
O zaman bana/halka karşı sorumlusun...
Vicdanı sorumluluğun var...
Kişisel Dip Not:Bende KGF i desteklemiştim....Ama ben ekonomi eğitimi almadım..
saygılar/başarılar
Gönül sesi ile millete akıl verenler ekonomist değildir. BloombergHT nin 2-3 ay öncesi programlarında ekonomist denen zatları bir izleyin bir çoğu BAZ etkisi palavrasıyla Haziranda enflasyonun tek hanelere geleceğini söylüyordu İşte bunlara gönül sesiyle konuşan goygoycu ekonomistler denir, onların dediklerine göre yatırım kararı alanlar varsa `kendi düşen ağlamaz`...
Almadan vermek ALLAHA mahsustur derler, KGF dağıtırken nereden kimin parasını ulufe olarak dağıttılar ? Nereden geldi o değirmenin suyu ? Ekonomi denilen çok bilinmeyenli bir mecrada elin şeyiyle hak etmediğin bir lüksü yaşamak eni sonu kriz getirir, bunu bilmek içinde ekonomist olmaya gerek yoktur, biraz geçmişi bilip anlamak yeterlidir.
4,2492 +0,0348 +0,83%
4,25 vurdu çekti derdi birisi...:)
Bu ekonomi analizcileri, akademisyenler uydum kalabalığa konuşuyorlar...
KGF dağıtılırken güzel laflar edenler, dün baktım, enflasyon verilerini tartışırken, "doğrudan tüketime giden KGF lerin enflasyon üzerindeki olumsuz etkilerine" vurgu yapıyorlardı...
Yatacak yerleri yok bence...
4,2569 +0,0425 +1,01%
25 e soktu çıkarmadı desek olmaz mı
Yakında o çocukluk bağırtımız kopacak korkarım:
- Çanak çömlek patladı!
Yazık oluyor bu güzelim ülkeye...
TAHVİL SON DÜN % YÜKSEK DÜŞÜK
2 YILLIK TAHVİL 15,26 14,85 2,76 15,26 15,18
5 YILLIK TAHVİL 14,62 14,42 1,39 14,62 14,44
10 YILLIK TAHVİL 13,60 13,45 1,12 13,60 13,43
GÖSTERGE FAİZ 15,26 15,01 1,67 15,26 14,85
yükseliş sürüyor
Burası borsa ve beklenti alınır, gerçekler satılır bunların zamanlamasını yapabilenler kazanır..
Kim başkan olursa olsun...ekonomik kararları Piyasaya (Amerika, Avrupa veya Asya piyasalarını takip ederek (onların menfeatine göre hareket etmeyerek) yerli üretimi ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının menfeatini düşünerek (kişisel menfeatler yerine toplum menfeatlerini öne alarak) hareket etmek zorundadır. Aksi takdirde bütün toplum ağır bir ekonomik ve siyasi bir bedel öder...
Bu girişi şu yazıya istinaden yaptım:
(Alıntı Originally Posted by Eredka Yazıyı Oku
Klasik bir cvp mal topluyor ,
Patron piyasayı kullanıyor kedisi ekstra çaba gösterip aşağı çekmesine gerek kalmadan zaten Ky satıyor.
Ama bu piyasa böyle devam ederse kimse dayanamaz kriz ciddi herkesin elini yakacak dolar 4,25 piyasada devalüasyon dan bahsediliyor. Eğer başkanlık isteyen kişi Başkan olamazsa dolar 8 tl görür bile diyen var.)
Şimdi gerçeklere bakalım: KGF uluslararası piyasada nasıl algılanmıştır, en basit yorumuyla: zora giren, borç arayan bir ülke imajı çizilmiştir...bir kaç dengesiz bürokrat, siyasete yön verenleri kandırmış alınan tedbirin kısa vadede çölde içilen bir bardak soğuk su gibi etki edeceğini gizlemiştir...çölde susayan kişi soğuk suyu içerse artık iflah olmaz..ancak sıcak suyla çöl şartlarına uyum sağlayabilir...ferahlık etkisi geçince sıcaklığı daha çok hisseder ve malum sona doğru gidilir...
Ülkemizdeki malum son döviz fiyatlarının gerçekçi bir seviyeye gelmesiyle son bulmaz...ekonominin bütün dengelerini gerçekçi seviyeye getirmek lazım...tefeci faiziyle dış borçlanmanın önünü kesmek lazım...yatırımlara piyasanın ve ihtiyaçların karar vermesi lazım..yoksa bu gidişatı durdurmak çok zorlaşır..maliyetler ağırlaşır...YTD
Adam hala Kore'de, Kanal İstanbul'a Korelilerin ilgi ve alakasından bahsediyor...
Kafayı yemiş resmen rantla...
4 günde %5 değer kazandı dolar...
Çölde sıcak su vermek soğuk su vermek benzetmenizin sağlık açısından yanlış olması dışında yazınızın her kelimesi doğru.Sıcak havada çay içmek soğuk içecek içmekten doğrudur falan onlar efsanedir arkadaşlar.Termodinamiğin yasaları vücudumuz için de geçerlidir.Isınan bir nesne sıcak uygulanarak soğutulamaz falan.Asıl benzetme misal kurşun yaralanması var ana damarlardan oluk oluk kan gidiyor kanama tampone edilmeden damardan sıvı ikamesi ile yetinmek olabilirdi.Teknik anlamda yazdım yoksa ekonomik açıdan her dediğiniz doğru.
CRASH OTOYOLDA !!!,
:kahkah::kahkah:
hoş geldin
Ortada uluslararası anlaşmalar duruken, Boğaz bedava iken, ticaret gemisi neden Kanaldan geçsin ki?
Yol daha mı kısalıyor?
Yoksa bir KHK ile Boğazdan geçişi yasaklamak mı düşünceleri?
Malum inanılmaz diplomatik deha hemen hepsi...
Adam gitmiş Kore'ye, Kuzey Kore-Güney Kore yakınlaşmasından mutlu olduğunu ifade ederken, "bu konuda elimizden gelen yardımı esirgemeyiz " gibi laflar edebiliyor.
Cahil cesareti denen bir şey var...
O İngilizce ile Taksim'de turiste yol tarifine kalkabilir...
Van minüt...Van minüt...
Dolar kuru her beşlık merdivende bir durup etrafı seyrediyor...
Gelen var mı diye?
4.30 keser mi bizi bugün ?
Ben kendime 2.40 `ı milat kabul ettim, ÇAPALI kur olsa %100 gibi bir gecede yapılacak devalüasyon bizi keserdi hala o fikrimi muhafaza ediyorum ama tabi bu fikir sadece kendimi bağlar, başkaları için asla bir yatırım tavsiyesi filan değildir.