Gecen ay anlasmaya varilmis diyor. Nedir bu haberin kredibilitesi?
Printable View
Gecen ay anlasmaya varilmis diyor. Nedir bu haberin kredibilitesi?
Yinede dereyi görmeden paçaları sıvamamak gerekir. Siyasette 24 saat çok uzun zamandır klişesini unutmamak lazım. Yarın ola hayrola
Under an agreement senior Trump administration officials recently reached with Turkey, Brunson is supposed to be released after certain charges against him are dropped at his next court hearing, currently scheduled for Friday, the senior administration officials and a person briefed on the matter said.
The details of the deal are unclear, but those familiar with the discussions said it includes a commitment by the U.S. to ease economic pressure on Turkey.
The Trump administration, however, isn't fully confident that Turkey will follow through with the Brunson agreement because Ankara was close to a commitment to release him several months ago but did not, one senior administration official said.
Bu OFAC da yakinda duser demek. Yanliz sonraki paragraf iyi degil. Kacta mahkeme bilen var mi ki?
Su geyikler arasinda OFAC unutuldu gitti. Kac tane analizini yaptin bunun 200-300 milyon lira buldugun TREND. "Su kadar fiyatlandi, bu kadar fiyatlandigini" karistirmadan bir yazsana bize tekrardan bu analizlerin hepsini bir yerde. Zahmet olacak.
Sn 666 sizi sene başı soda forumundan tanıyorum. Nerede milletin ağladığı hisse var oradasınız :)
Şaka bir yana soda dan iyi iş çıkartmışsınızdır umarım
benim geçmişte yaptığım analizleri tekrar ziyaret edersem şahsi beklentim 300 ila 400 milyon dolar arası bir üzerinde uzlaşılmış mali ceza geleceği yönünde, bunu hesaplarken 10'a yakın emsali dikkate aldım, aktiflerin binde 6 sından ve/veya borsada işlem görüyorsa piyasa değerinin %10'undan daha yüksek bir üzerinde uzlaşılmış ceza verilmediğini görmüştüm, şimdi bana inanmayanlar bankanın yaptığı ambargoya aykırı işlemlerin toplam değeri üzerinden kesilecek diyorlar ama ciddi raporlarda Halkbankasının bulaştığı ambargoya aykırı işlemler 1 milyar dolar olarak veriliyor, sonuç olarak tüm insiyatif OFAC'ın bağlı bulunduğu Hazine Bakanlığının elindedir, Mnuchin'in bakanlığı yani, tabii burada kararları Trump bizzat kendisi veriyor, özetle bizim cezanın boyutu bu civardadır bana göre tabii Trump'ın karar vereceği an ne tür ruhali içinde olacağını kestirmek mümkün değil, ben bu hesabımı yapıp forumda açıkladıktan sonra İş Yatırım kendi hesabını kendisi yaptı ve onlar da tesadüf eseri ayni aralığı (300-400M dolar) hesaplayıp yayınladılar
Bu arada tüm dünya borsaları kan kırmızı, ABD yine %2 çakıldı vix uçtu...
Bakalım yarın ola hayrola.. Neyimiz eksik kalkınma bankasından 10 gün tavan yapmayalım :P
Çok teşekkürler link için. Uyduruk bir yer de değil NBC sitesi, bu kadar uydurma haber yazılamaz, çok detay var uydurma habere göre, gerçeklik payı olması lazım. Dolardaki hareket de bence bunun işareti. Yarın göreceğiz.
Her şekilde yine çalkantılı bir gün olur bence.
Aksi gibi tüm gün meşgulum fazla takip edemeyeceğim artık hisse sizlere emanet şu yediyi geçirin artık karnımız ağrıdı :)
kriterler yukarıda yazıyor işte, detayları isteyen benim eski yazılarımı açıp okusun, şahsi beklentim olan rakam da yukarıda net olarak yazıyor, ben bu rakamları hesaplarken hem piyasa değeri hem de aktifler dolar bazında %50-100 gibi daha yukarıda idiler, şimdiki rakamları baz alırsak 300-400M dolar aralığının da altında bir rakam beklemek lazım ancak iddia edilen işlem miktarı değişmediğine göre bence bu rakam olduğu gibi bırakılabilir
Buna "şantaj" deniyor hocam, piyasaların FED'e yaptığı şantajdır, geçmişte pek çok benzerini yaşadık ve bu şantaj sayesinde piyasalar istediğini almaya alıştı, piyasaların vermek istediği kısa ve net mesaj şudur: FED artık faiz artırımlarını durdursun, durdurmazsa şelale olacak.
Her zaman olduğu gibi piyasalar istediğini alacak. Endekslerin güçlü satış yemesi FED'i her zaman tedirgin etmiştir. Aralık ayında FED faiz artırımlarına son verir artık. Bu da tüm dünya piyasalarına ayrıca özellikle de TR gibi GOP'lara yarayacak.
yarın halk bankası tAVAN YAPARMI?
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
İşte anlatmaya çalıştığım buydu. Herkes pozisyonuna göre yorum yapıyor. Hala hiç birşey net değil. Bilgisi olan paylaşsın yorumlar yanıltıcı olabiliyor. Selamlar. Bu arada bende pörtföyün 3/1 i ile bekliyorum bu gibi fırsatları kaçırmamak adına.
https://twitter.com/cuneytozdemir/st...45219299291136
(Beyaz Saray ile Türkiye arasında Brunson için gizli bir antlaşma yapıldığı NBC'de açıklandı. Yarın papaz bırakılıp, Hakan Atilla Türkiye'ye dönebilir.)
Cüneyt Özdemir bu tweeti atmış...
Sakin beyler yarın güzel bir gün bizi bekler takılmayın küçük şeylere...