Önceki operasyonda hisse 1,28 den 17,80 e çıkmış. O zaman dolar 6 TL
Printable View
Önceki operasyonda hisse 1,28 den 17,80 e çıkmış. O zaman dolar 6 TL
Eskiden sattigi fiyat şuanki fiyatın 4 katı (dolar bazında)
Kar şuan 4 katı ( dolar bazinda )
Yeni fabrika ile kar 2 katına cıksa
14,34*4*4*2=459 TL gibi bir fiyat ortaya çıkıyor
Birebir olmasın 150-200 olsun
Sonunda vizyonlu biri geldi. Eski yazılarımı okuyabilirsiniz.
VIOP başlığında soran kardeşime yazdığım cevabı buraya da koyayım.
Hayırlısı olsun.
"
Bence bugünkü bar ile beraber bu haberin kısa vade sıkıntılı olma ihtimali var.
Peki ya bugünkü barı ve bu haberi sıkıntı olsun diye yaptırdı ise?
Bilanço da kötü gelir bi koyar aşağıda 4 5 lira marj var. Oradan dönderse 1 Allah'ın kulu kalmaz 50 liraya saplar yeni sahibine.
Bak memedabi ne dio? Anlayamazsın. Çözemezsin. Yorum yapmaya çalıştıkça bunalırsın. Bir şey olur alırlar elinden malı el sallarsın.
Sonra çeker halayı senin inadına. Böyle bu işler bu adamların aklından 40 tane tilki dolaşır birinin kuyruğu birine değmez akıl sır ermez temelini beğendi isen al otur her bilanço temelini takip et satışlar azalmasin başka sorun yok zarara kara da bakma 2 sene sonra bakarsın ne olmuş. Bunu yap gerisini düşünme benim tavsiyem bu.
"
Tukaş hisse senedi tarihinin tozlu sayfalarını karıştıralım mı ? Bu hissenin tarihinde Cuma günleri biraz önemli olaylar olmuş .
01.06.2020 tarihli KAP haberine göre, Cengiz Okullu nun 50 milyon tukaş hissesini iki gün içinde (28-29.05.2020 ) hisse fiyatının tarihi zirvesinden sonraki düşük seviyelerinde, yani hisse fiyatı 8,55 - 10,51 iken 50.606.128 adet sattığını görüyoruz. O dönem tarihi zirvesi ise 15.02.2020 bir cuma günü kapanış fiyatı 17.42. imiş. 18.06.2022 pazartesi günü ise, açılışta (saat 09.00) 17.65 i gördükten sonra paraşüt gibi süzülerek iniş başlamış, 27.05.2020 de günü kapanış fiyatı 10.52,
28. Haziran kapanış fiyatı 9.5
29 Haziran saat 14.00 e gelindiğinde hisse fiyatı taban, fiyat 8.55, kapanışa kadar alıcısız. kapanış fiyatı 8.55 . ve o günde bir Cuma günü. (zirveden tabana 5 iş günü sürmüş)
O cuma gününü takip eden ilk işgünü pazartesi saat 09.14 de KAP a tarihi bildirim geliyor (Cengiz Okulu tarafından 28-29.05.2020 günlerinde 50.606.128 adet tukaş hissesi satıldı.)
film gibi. 25 dk. sonra, 09.39 da Borsa İstanbul A.Ş nin tahtasının 2 gün süre ile kapatıldığı haberi Kap da yer alıyor.
Bir gün sonra da 02.06.2020 de " TUKAS payında 03/06/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirleri uygulanacaktır." haberi geliyor.
02.06.2020 saat 20.12 de KAP da SERMAYE PİYASASI KURULU TEDBİR KARARI geliyor. Bu karar, Cengiz Okullu , Hasan Ergenç, Hüseyin Solakoğlu nun 02.06.2020 tarihi gün sonu mülkiyetinde bulunan TUKAS hisselerinin 6 ay boyunca borsa işlemlerine konu edilmeyecek, 6 ay boyunca bu kişiler işlem yapmayacak kararıdır.
6 ay Sonrasının sonrası ? sonrasını bilmiyorum. belki hepsi bu kadar,
Yalnız bir konuda bilgi ve belge eksikliği var.
1- MKK sistemine kayıt olan hisse Kap da bildiriliyor. Ama bu satılabilir hale gelen hisse sahibinin iradesini belirtmez. Yani % 5 den fazla hisseye sahip olan ortak hisse alımı ve satımı yapmadan önce alım satım yapacağını KAP a bildirim yapmak zorunda mı?
2- Alım satım yaptıktan sonra bildirmek zorunda mı, zorunda ise bildirme süresi nedir ?
Bunlar neden önemli, ? * 2020 de Cengiz Okullu nun satış yapacağına dair bilgi yok, sattıktan 2 gün sonra bildiriyor. Şimdi de satar ise ? ( yüksek ihtimal, çünkü MKK kaydına almanın manası olmalı ) aynı olay olabilir mi? Sattıktan 10 gün sonra bildirse ne olur. Bildirmese ne olur.
Cengiz Okullu ismi önemli değil.Bu kişi yönetim kurulu başkan vekili pozisyon önemli, onun için onun hareketleri önemli. Onun (tukaş faaliyeti konusunda) bildiğini biz bilemeyiz, nerede iş bağlantısı var, nerede sıkıntı var, bunlar onun bilgisinde,
Her şey çok hızlı, 22 nisan 2020 fiyat 12,59 30 nisan 2020 fiyat 14.25 8 mayıs 2020 fiyat 15.25 15 mayıs 2020 fiyat 17.42
Salça fiyatları ve satışlar her yerde böyle miEk 28878
Cengiz Okullunun Tukaş hisse senetleri MKK kaydına alındı , borsada işlem gören tipe dönüştü. Borsa da alınıp satılır hale geldi ( en erken üçüncü iş günü)
Herkes satışa yoğunlaşmakta, öyle değil mi ?
Peki Cengiz Okullu, bu bildirimden sonra paylarını borsa da satmak zorunda mı ? veya mevcut paylarına ilaveten borsadan (kendi bileceği en uygun zamanda) borsadan Tukaş hissesi alrak ortaklık payını artırmasında engel bir hal var mı .? Bu hususu mevzuat yönüyle değerlendirebilecek birileri var mı?
Dünkü Kap haberlerinde iki ayrı bildirim dikkatimi çekti. önce İşlem yasağı sebebiyle Hasan Ceyhan a ait 1.000.000 adet Tukaş hissesi Borsada İşlem görmeyen tipe dönüştü haberi. sonra ise Cengiz Okullu ile birlikte ( bir altta) Hasan Ceyhan a ait 1.000.000 adet Tukaş hissesi Borsada işlem gören tipe dönüştü haberi.?
1-Tukas,zeytin ile birleşemedi,spk kabul etmedi.( Cengiz Okullu nun nakite ihtiyacı olabilir)
2-Tukas, fabrikaları kredi karşılığında ipotek gösterdi.
3-Şirket, bedelsiz kararı aldı,,kağıt uçarsa,hisseleri satmak için olabilir),olmadı.
4-Sonunda Cengiz Okullu Kap a 54 milyon lotu MKK ya satış yapılabilir diye bildirdi.
Hisse sığ,,satış yapmak istiyorsa,yukarı sürmek zorunda,,100 bin lotun bile zor satıldığı hissede 54 milyon lot birden satılamaz,zamana yaymak zorunda,,bunun için atıyorum 5 milyon lot alış yapar,hisseyi yükseltir,6 milyon lot satış yapar,hisseyi düşürür,,bu şekilde hisseye ilgi çekmek zorunda.Taze haberler piyasaya gelebilir.
Sonuç.
Hissede satış baskısı hissedilir,,volatilite artar.Yatırımcılar satışın bittiğini görmeden,temkinli yaklaşabilir.
https://www.bnnbloomberg.ca/spaghett...toes-1.1805232
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
SEKTÖRDEN HABERLER
Merko Gıda & Frigo Pak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı, kısa adı AMITOM (Mediterranean International Association of the. Processing Tomato) olan Akdeniz Uluslararası Domates İşleyicileri Derneğ’inin ( Dernek, Portekiz, İtalya, Yunanistan, İspanya, Türkiye, Cezayir, Tunus ve Rusya gibi ülkeleri kapsıyor.) ilk Türk başkanı ve halen Başkan olan Alistair Baran Blake ne diyor, 10.08.2022 tarihli yazıda yer alıyor.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/me...ihracat/665949
1-Şu an salçacı olmak altın madeni sahibi olmak gibi bir şey. ( yayla gıda nında Niğde de işlenmiş gıda fabrikası inşaatı devam ediyor, salça üretimi projede yer almaktamıdır bilmiyorum https://www.dunya.com/sirketler/yayl...-haberi-657263)
2- Türkiyede 2 milyon ton domates işleniyor.
3-200 milyondan dolarda fazla salça ihracatı var ( Başka kaynaklara göre 2021 yılında 208 milyon dolarlık salça ihracatı 363 milyon dolarlık domates ihracatı var. salça ihracatında %32 , domates ihracatında % 16 artış olmuş )
4-2020 yılı Amerika ve italyadaki domates üretimlerinden bahsediyor.
5-Söyleyen kişinin AMITOM (Mediterranean International Association of the. Processing Tomato) olan Akdeniz Uluslararası Domates İşleyicileri Derneğ’inin Başkanı olması da önem arz ediyor.
https://memur70.com/konservenin-tadi...bos-kaldi.html
Tarım kredi kooperatif marketleri salçaya ne kadar indirim yaptı gören var mı?
Ev için salça fiyatı soruyorsanız, dün bugün en uygun migros da 830 gr. tamek tukaş 18.00 altı. yok, Tukaş açısından soruyorsanız. Konu salça ve fiyatlar olmamalı, . Konu, bedelsiz ve 6 aylık bilanço öncesi/sonrası mal satılacak mı,? satılacak ise hangi fiyattan satılır? yoksa alınacak mı? alınacak ise hangi fiyattan alır alınır ? olmalı. onu da bilmiyoruz. Firmanın faaliyetini bilen, pazar payını, üretimini, maliyeti, satış fiyatını,ihracatını bilen , satılacak mal olup satılabilir hale getiren, bedelsiz verilme zamanını bilen, bilançonun ne zaman kapa bildirilmesi gerektiğini karar veren , o, herşeyi o bilir.
09/02/2021 TARİHLİ KAP HABERİ
Tukaş, potansiyel ortaklık görüşmeleri ve çeşitli stratejik seçenekleri değerlendirmek için Garanti Yatırım'ı yetkilendirdi
Tukaş, potansiyel ortaklık görüşmeleri ve çeşitli stratejik
seçenekleri değerlendirmek ve bu amaçla gerektiğinde potansiyel
alıcılar ile görüşmeler yapmak, bilgi akışı ve koordinasyon sağlamak
üzere Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş'yi yetkilendirdi.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Şirketimiz yatırım politika ve stratejileri çerçevesinde,
potansiyel ortaklık görüşmeleri ve çeşitli stratejik seçenekleri
değerlendirmek ve bu amaçla gerektiğinde potansiyel alıcılar ile
görüşmeler yapmak, bilgi akışı ve koordinasyon sağlamak üzere Garanti
Yatırım Menkul Değerler A.Ş'yi yetkilendirmiştir.
Yönetim Kurulumuz, ilgili sürecin yatırımcılarımızı ve şirketimizi
olumsuz etkilememesi için açıklamanın ertelenmesine karar vermişti.
Bundan sonraki süreçte de konuyla ilgili gelişmeler SPK ve ilgili
diğer yasal mevzuat hükümlerine uygun olarak yatırımcılarımız ve
kamuoyu ile paylaşılacaktır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/908349
Cengiz Okullu'nun Mkk kaydı muhtemelen bununla alakalı olabilir.
Kendi içinizde çelişmişsiniz, bedelli bir arttırım söz konusu değil...
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1055069
Yatırım tavsiyesi değil, olamaz...
Dolmabiber 25 tl
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Kerevitaşın da bilançosu geldi arkadaşlar..Yurtdışı için ilk çeyreğe göre satışlarda biraz düşüş var ama Tat daki düşüş çok daha fazlaydı.Yurtiçi ise ilk çeyrekle paralel ve toplamında ise 1.çeyreğe benzer bir sonuç elde etmiş.Güzel bir bilanço gibi duruyor.Saygılarımla.
https://www.tomatonews.com/en/paste-...le_2_1742.html
Bilanço güzel görünüyor. Gıdalar içinde ilk çeyreğin gerisine düşmeyen tek firma.
Satışlarda biraz düşüş var. O da belki stoklar bittiğinden. Ama tüm kar marjları artmış.
Satışlar ve favök düşmüş ama kar gayet iyi bence. Karın içinde vergi geliride var ama buna rağmen iyi kar etmiş.
Arkadaşlar öncelikle bilançomuz hayırlı olsun..Tat da olduğu gibi ihracatımız 1.çeyreğe göre 270 milyondan 120 milyona düşmüş..Yurt içi ise tahminimde belirttiğim gibi ev dışı tüketim ürünleri satışıyla 1.çeyreğe göre artmış görünüyor..Ayrıca bürüt kar marjı da yüzde 50 civarı ve 1.çeyreğe göre artmış..65 milyon lira vergi geliri ile birlikte net kar olarak da 1.çeyreğe göre artış var.Özellikle turizm sezonu olması ve en büyük müşterimiz olan Alman vatandaşların covid sonu yaşadıkları yerde bulunmamaları ve bundan kaynaklı ihracatımızda düşme olmasına rağmen olabilecek en iyi bilançoyu açıkladığımızı düşünüyorum..Detaylı incelememr devam edeceğim..Saygılarımla..
evet ben de pek iyi beklemiyordum. bu bilançoyu biraz kötü ,ama bundan sonra hep yukarı bekliyordum.
beklediğimden güzel geldi. Hepimiz için hayırlı olsun ortaklar.
asıl show 2023 de diyelim :)
- Bir önceki çeyreğe göre Kar marjları (Brüt. Favök, Net) yükselmiş
- Satış bir önceki çeyreğe göre biraz azalmış
- Yurtiçi satış artmış, yurtdışı satış azalmamış
- 65 milyon tl ertelenmiş vergi geliri yazılmış ekstradan
- Satış pazarlama ve yönetim giderleri bir önceki çeyreğe parallel seyretmiş.
‐ Borçlar kontrol altında görünüyor
Ben bilançoyu beğendim. 3.çeyreğin katkısıyla satış gelirleri artar. Kar marjları da korunursa net karda daha iyi bir seviyede olur.
Hayırlı olsun. Devam [emoji846].
Hayırlı olsun ortaklar.
Fazla beklentim olan bir bilanço değildi. Bu açıdan olumlu sürpriz yaptı, iyi yönetiliyorum diye bağırıyor şirket.
Esas bilançolar önümüzdeki 4 bilanço. Ama bu gelen de hiç fena değil.
Herkese bol kazançlar.
Hayırlı olsun, gayet iyi buldum. Birkaç kelam paylaştım.
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...63772471005186
Eşleşmede tavan görünüyor.
Tavan hayırlı olsun!:bravo:
helalll... ileride yaya kalmak istemeyenler şimdiden saldırdı.
kopuş gap ı olsun.
2 kere çözüldü tavan. Cem abimiz bungee jumping yaptıracak gibi.
Tukas kap geldi. 22 Ağustos ta bedelsiz verecek
Bu bedelsiz %80 olacak değil mi ortaklar?
Benim alışveriş yaptığım markette bazı tukaş domates salçalarına ve özellikle biber salçalarına yine zam gelmiş. Zamlar yüzde 20 ila 60 arasında. Zammın ne kadarını tukaş ne kadarını market yaptı tabi bilemiyorum.
cem abi görüyosun ki , şirketi böyle güzel yönetmeye devam edersen alacaklar anahtarını..
ya şirketi bu kadar güzel yönetme, ya da millete buralardan mal kaptırma . vur yukarıı
Bölünme rakamı 8.92