Bildigim tek bir sey vardir oda hic birsey bilmedigimdir :)
Printable View
istanbulda köse basinda her yerde muz satiyorlar 7-9 tl
Bizim Az Muz verin isimidir yoksa rusyaya gönderilip iade edilen mandalina gibidir bilinmez
Cuma günü bitiyor sonrasi sn Foton ,
Salında gel bist hisse görsün amman hey :)
eğer doğru çizittirebildiysem kısada böyle, olursa sonrası malumun ilanı olur..
bol kazançlar..
https://i.resm.im/OQDuMQg.JPG
@demli lodosu görünce hemen kayığı toplayip kaçmis dyoda güzellemelere baslamis,
heyhayt oysaki burdaki fon Muz da veriyor balıkta, çinekopu gören alip gider sarıkanatı bekleyenler yer
lüferise büyük üstat terzijoeye duser
yazinca sert tepki veriyor en iyisi börtü böcekten bahsetmek,
cali dibi
Arkadaşlar,bilen biri aydınlatırmı acaba? Erboscanın faizde değerlendirdiği para varmı?
Biz kaçmayız kıymetli bordöşzevtakedder üyesi gidişat arkadaşım ( Boru döşemeyi zevkle takip edenler derneği ) GPS ayarlanmış direksiyon otomatik pilota devredilmiş sallanan sandalyemizde çubuk tüttürüp Dyoby da ki arkadaşlara üstad- muazzama terki joe ya neden üstad diyoruz sempozyumunda açıklamalarda bulunuyoruz.
Terki joe ye dedim ki kol çekerek topladığın üç beş kaymeyle Miami den dönemezsin tut şunun ucunu döşemeye sen de katıl uçak biletin hazır lakin anlatamadım birader. Sn Eblek de babasından kalma Dyoby’ lar la karalar bağlamış devekuşu taktiği uyguluyor ytd
Demli kardesim Erbosta baba yadigariydi zamani gelince otobüsten inmek ve binmek gerekiyor 1 durak önce indigimden 80 leri bekledik ama köprünün altindan cok su akiyor , Erbos olimpiyatlara hazirlanan Atlet misali isiniyor , kisa mesafe deparlar yapiyor amac uzuna cikabilmek,
Ha dyo bizim evimiz ayrilamam otobüs kalmadanda inmek istemiyorum)
İnme, zaten biz inersek te tekrar binenlerdeniz direksiyon bendeyse istediğim yere dönmeye çalışırım. Biz buna manevra kabiliyeti diyoruz. Yıllanmış şarap mahzende durdukça şisesi örümcek bağlayabilir ama şaraba paha biçilmez.
Kumbara ya çocukken koydururduk üj bej bir şeyler, sonda da cımbızlan tırtıklardık içinden kimse görmeden🤠ytd
Teşekkürler Sn.Nexus
Haftalık grafikler al verdiğinde bildiririm demiştim soran arkadaşlar için,
en önemli göstergesi al verdi sıra diğerinde,
önceki dönemde al verdiğinde 5-6 aylık süreçte nerelere geldiği görülebilir,
tabi gündem hergün değiştiği için birşeyin de garantisi yok ancak şu an için tüm vadeler de olumlu,
yine anormal düşüşler yükselişlerle karşılaşılabilir bunlar ortalamara temas oldukca
sıkıntı olmaz.ek olarak önümüzdeki haftada 145 üzerinde kapatırsa düşeni kırmış olacak
150 üzerine oturması yukarı hedefler için oldukca olumlu olur,fincan kulp formasyonu da
oluşması olumlu bir durum.
Temel olarak zaten hammaddesi döviz kasasındaki paranın çoğu döviz gelecek kar için
söylenecek pek bişey yok.
Sn;Sevenhill de müsait olduğunda düşüncelerini paylaşırsa daha yol gösterici olur.
[IMG]https://i.hizliresim.com/4bex506.png[/IMG]
Hocam fincan kulp formasyonunda teknik olarak hedef kaç görünmektedir? Emekleriniz için teşekkürler
137.9 daki gapımı kapatıyo
Önceden de mevzusu geçmişti ,genelde çoğu hisse günlük ve haftalık ta 5
günlük ortalamasından uzaklaştığında düşüşlerle temas ediyor
bu hisse de bunu çok yapıyor günlükte 5 günlük ortalama 135 lerde haftalık 130 lar civarında
tabi bu rakamlar buluşma anında değişebiliyor ya da tam temas etmese de
civarlarından dönebiliyor.140 üzeri kapanışlar rahatlatır aşağıda da stopları takip
etmek gerekli.
Çok teşekkürler Nexus hocam
nexus hocam değerli yorumlarınız için çok tşkler.anlamadığım bi taraf erbos rsi 70 şin üzerine çıkınça hep satış yiyoruz giden kağıtlara bakıyorum rsi 100 lerde dönüş yapıyo yorumunuzu alabilirmiyim .neden biz hep satış yiyoz tşkler hocam.
Sn;Haslemder tek gösterge yanıltıcı olabiliyor,biliyorsunuz RSI 14 günlük ayarlanmışsa
14 günlük en yüksekle en düşük fiyatlar baz alınarak hesaplanıyor hareketli hisseler de
bu yanıltıcı olabiliyor.Erbosan da örneğin günlüklerde rsı 80 leri geçmişti haziran ayında fiyat
110 tl lerdeydi ancak 150 lere kadar gitti negatif uyumsuzluk vererek,aşırı alım bölgesinde
diye satılmış olsaydı bu yükselişi kaçırmış olurduk,o sebeple birkaç indikatörle
birlikte değerlendirmek daha iyi olur diye düşünüyorum.Zaman zaman hisseler de bu durum
oluyor haklısınız 100 lere dayanmış halen gidebiliyor,bunun gibi bazen negatif uyumsuzluklar
pu lar da tuzak olarak kullanılıyor.bunun yerine genel olarak örneğin RSI 70 altı ben de bu ayar 60 ,
MACD -0- altına iinerse o hisseyi tutmuyorum günlük ve daha uzun vadeli grafiklerde.
bu değerlerin üzerinde oldukca tutulabilir diye değerlendiriyorum.
Ek olarak sadece teknik de değil tuzaklar,tek tek lotlar sayılıyor
çoğu hissede,örneğin erbosanın tavan yaptığı bir günde takasda
büyükler satıcı diğer kısmı alıcıydı gördüğümde yazmıştım diğer kısmını
küçükler olarak düşünürsek bu kadar lotu kim alır diye,bazen de
dieğr kısmı satıcı oluyor büyükler alıcı o zaman da dip yapıyor.
Yani büyüklerin imkanlar daha fazla,kimsenin hele bizlerin
en tepeyi en dibi bulma imkanı şansa kalmış,o sebeple al ve sat
stopları önemli.Örneğin sn;sevenhill 130 üzerini işaret etmişti onu al
stobu gibi düşünmek gerekli.yani illa 120 lerden alamadım diye düşünmemek
gerekli aslında ordan almak da risk daha çoktu sat durumundaydı çünkü.
Ya da bu düşüş yükselişlere takılmayıp pozitif bölgede ise temeline de
güveniyorsanız bir hedef koyup beklemek.
Tşkler nexus hocam deperli bilgileriniz için
emeklerinize sağlık Nexus hocam.. 139.20 destekli taşımaya devam ediyorum.. onun altı 137 civarı destek var benim bakış açımla..
bol kazançlar..
nasıl bir 139 aşkıysa artık..:hah:
güncel..
https://i.resm.im/1UamD3s.JPG
Arı Mayadaki solucan benziyor grafix Max ti onun adi yanilmiyorsam :)
Solucan, yılan Terki joe bunu hala ayırt edemiyorsa işimiz zor, 250 mm boyutuna gelince anlar. Tabi ki eblek haklı döşerken uykusuz kalamazsın, rabbena hep bana diyemezsin, boru bu gün gelir kaynak tutmaz geciktirir iş aksar, dyoby gibi yaşamaz fan clup de “bekledim de gelmedin( biz gitmedin diyoruz) şarkısını taş plaktan dinleye dinleye taşlaşacağımıza kılıç kuşanıp Avrupa ya döşenecek borularda yancı görevi yaparız mamçakoğlu gibi daha iyi ytd
Erbosta yasamazlarin olsaydi Erbos olurmuydu böyle kulplu fincanli yaninda eklerli servis edilirmiydi,
Tam bu noktada Ordinaryus primer professor saygideger üstad Dyo uzmani Terzi beyin yorumu ne olurdu,
Erbos harika insanlarin elinde yükseliyor, tebrikler Kayseri..
Tl olarak önceki zirvesine yaklaşmışken ,USD olarak baktığımızda aşağılarda görünüyor
döviz bazında görmek isteyen arkadaşlar için,ayrıca ikili dip görüntüsü var indikatörler de
eşlik etmiş.
[IMG]https://i.hizliresim.com/i6li0mj.png[/IMG]
Hadi bakalım.. kırmızı bir gün olmasın diyelim..:)
bu hisse çok dillendi jantsa olacak diye birde fona algülüm satışı olunca herkes yavaş yavaş cıktı çıkış devam ediyor zaten o kadar ters köse yaptıki alanda en ufak bir karı gördümü satıyor
1 kasımdan bugüne ilk 5 te toplama görünüyor,elbette herşey olabilir
her hisse duruma göre düşüyor çıkıyor,ancak düşününce dövizin bu kadar
yükselmesi herşey o kadar artmış araçlar binalar arazile hakeza stoklar
bu sektörde zaten stoklar usd olarak değerlenir yani usd arttıkca fiyatlar da
artıyor bunları gözönüne alınca şirketlerin değerini de o şekilde görmek gerekli
alan fon zaten yabancıydı o kadar döviz bozdurup aldı,şu anda döviz olarak
dursa zaten % 60 kaybı var.alım maliyeti yükseldi diye düşünmek gerekli sanırım.
yani 137,5 tl den aldı ise şu anda 220 tl olmalı ki aynı maliyete gelsin
yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.
aynen katılıyorum hocam.şuanki ederimiz 650 lik boruları döşemesi lazımdı