Ýlla o w yapýlacak diyorsun peki
Printable View
Ýlla o w yapýlacak diyorsun peki
yatýrým haberi hayýrlý olsun. Bakmýþýz bir miktar bedelli ve bedelsiz sermaye artýrýmý yapýverir. YTD.
SM-A705FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.youtube.com/watch?v=qdFD...r.Net_official
Fenerbahçe'ye 5 çeken Vestel Manisaspor taraftarýnýn sevincini yaþýyorum. Gençliðim o trübünlerde geçti.. :)
Dünyada kredi faizlerinin bu kadar uygun oldugu, paralarýn havaya saçýldýðý dönemde, uygun krediler ile yapýlýr umarým yatýrým. Bir bölümü tabi iç kaynaklardan karþýlanýr ama oran fazla olmamasý gerekir diye düþünüyorum.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsanýn yeni dinamiklerine göre hareket etse idi bilancoyi açýkladýðýnýn ertesi günü direk tavan olmasý gerekirdi.
Þirket çok güzel kâr etmiþ üstüne Ocak ayýnda dahili iþlemde izin belgelerinin miktarý 150 milyona çýkmýþ yani iþler ayný þekilde devam ediyor demektir. Bir de pandemi ortamýnda hastaneler için antiviral ortam saðlayan bir projeyi dünyaya tanýtmiþ ilk uygulamasi özel hastanede denenmiþ buna raðmen 53 ü geçemedi.
Bu fiyatlarda kalýrsa hatta aþaðý basarlar ise iþime gelir. Zaten þirket kademeli yapacaðým yatýrýmý demekte. Her çeyrek ufak ufak artar kâr miktarý.
Bir de Sasa,hektaþ ilerde çok iyi kâr edecek diye þimdi fiyatlaniyor. Bakalým yýllýkta bugünün parasý ile 650 milyon civarý kâr artýþýný mümkün kilabilecek bir yatýrýmý borsa fiyatlayacak mi vesbe'de?
Zaten hâli hazýrda 1 milyar 300 milyon TL net kârý var þirketin.
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
daire içine aldýðým yerdeki gibi bir formasyon yapýyor yeni atak için buna geniþleyen yassý diyoruz bir çeþir W
özelliði W nin ortasýndaki yerin önceki tepeyi geçiyor olmalý ki kýrýlým var diye gelenlere mal daðýtýlsýn. þimdi 49 49.5 hatta 48 ekadar gelip ikiki bir dip yapacaktýr rakamlarý tam tutturamayabilirim ama þekil bu olacak dönüþ için indikatörlere ihtiyaç var ancak 10 gün kadar bu formasyon devam edebilir sonrasýnda yine dikine mumlar beklenmelidir.
ytd bir öðrencinin çalýþmasýdýr.
Arkadaþlar bi el atýnda ToKKan bey geri dönsün. KFEÝN hissesi ile ilgili yardýma ihtiyacým var.
Grafik analiz gerekiyor usta yorumcudan.
ÖM kapalý buraya yazdým.
SM-G900FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni yatýrým kararý temettü ile ilgili bir miktar hepimizin kafalarýný karýþtýrdý muhtemelen, 160.000.000 € luk yatýrýmýn 2020 yýl sonu karý kadar olduðunu da atlamamak lazým ve yatýrýmýn 2023 yýl sonuna kadar kademeli yapýlacaðýný sonuçta da bir miktarýnýn da borçla yapýlacaðý düþünüldüðünde en kötü karýn % 75 ni yine daðýtýlýr diye düþünüyorum. Hiç yabancý kaynak kullanmasa bile (euro daki artýþýn cok yüksel olmayacaðý farzedelim) yýl boyunca kar rakamý bu seviyelerde gerçekleþtikten sonra yýllýk karýn % 25 30 yatýrýma gitmiþ olur..
YTD.
Haberle olay baþladý inþallah
Bu haberle de baþlasýn bir zahmet, F/K zaten çok düþüktü. Bu haberle üretim kapasitesi 1,5 katýna çýkarýlýyor. Rahmetli Yaþar Erdinç hocadan öðrendiðim þeylerden biri de yeni yatýrýmlarýn yeni teknolojiler nedeniyle kar marjlarýný artýrdýðýydý. Bunu yatýrým yapan pek çok þirkette gördüm. Sasa yatýrým yapýyor F/K 140, Vesbe de yatýrým yapýyor F/K 7. O da kaðýt üzerinde görünen F/K, geçen seneki ilk iki çeyreklik baz etkisi ortadan kalktýðýnda çok daha düþük olacak. Hayýrlýsý bakalým.. :)
Tokkan gibi kýymetli arkadaslarý kýrmamak lazim. Flama (bayrak) oluþumu vardý p.tesiden beri. Tokkan burda olsa bu hareketle ilgili bir analiz paylaþacaðýna eminim... Neyse bayraðýn bayraðýn sapýna dikkat edin derim. Ben aðýrlýk azalttým ama formasyonu görünce %65 vesbemi koruyordum. Güzel oldu.
Hep yazdým dikine dikine mumlar diye geride var grafik mükemmeldi her þey hazýrlanmýþ bu grafiðe önce bilanço sonra haber artýk hedefe emin adimlarla inþallah 6 ayda anca ikiye katladýk þimdi inþallah yeni zirvelere herkese bol kazanç
borsada korku ve açgözlülük en büyük düþmandýr. kontrolü oldukça zor olan duygulardýr. alým ve satým kararlarýnda çok etkili
olurlar. bu duygulardan birinin artmasý paniðe neden olur ve yanlýþ yapma olasýlýðýný attýrýr.
geçtiðimiz günlerde forumda yanlýþ analiz ve yorumlarla yok pahasýna satýþlara neden oldular. (konuya tekrar deðinmeyelelim)
borsayla yeni tanýþan fenerbahçelinin yaptýðý satýþa üzülmüþtüm. " altýn yumurtlayan tavuk vestel beyaz eþya" bence satýlmazdý..
kadraj arkadaþýmýz bile etkilenmiþ ve bir miktar satýþ yapmýþ..
vestel beyaz eþya uzun yükselen trendine baþlayalý bir yýl bile olmadý. uzun vadeli yükselen trend bazen etkisini 4-5 yýl devam ettirebilir. uzun vadeli yatýrýmcý ana trendi dikkate alýr. trend baþladýðýnda yatýrým yapýp trend düþüþe döndüðü zaman satmak ister.
TRENDÝN KIRILDIÐI dönemler alýþ ve satýþ için en uygun zamandýr. burada önemli olan trendin kýsa ve orta vadeli zikzaklarýn yanýltýcý soyutlanarak yükseliþin baþlamak ve bitmek üzere olduðunu doðru ve zamanýnda belirlemektir.
vestel beyaz eþyanýn yükseliþ trendinin bitmesine uzun yýllar vardýr.. trend kýrýlmadan hisse senedi satýlmaz..( teknik analizin birinci
kuralýdýr)
https://hizliresim.com/OFz3qC
etkisindden
Sn Tokkan tekrar yazdýðýnýza çok sevindim.
Bu kapasite artýþý sonrasýnda 3-4 yýlýn sonunda hissenin belki yýllýk olarak 20 TL civarý temettü verebilecek duruma gelmesi muhtemel görünüyor. Uzun vade açýsýndan kapasite artýþýnýn etkisi son derece olumlu olacaktýr inþallah.
13.11.2020 tarihinde vestelde benzer durum yaþandý .o gün 5.000.000 lot satýþ vardý .19 tl den 5.000.000 lot akþam kapa haber düþtü derinlik kazandýrmak için satýþ diye .bakalým ayný miktarda satýþta derinlik amaçlý mý akþam gözümüz kapta
Hocam dediðin gibi Vestel 5 milyon lot Vesbe hissesi satýþý yapmýþ bugün, son bir yýl içinde galiba üçüncü satýþ bu, önceki satýþlarýn hisse hareketine kýsa vadeli bir etkisi olmadý. Dolaþýmdaki hisse miktarýnýn artmasý hisseyi sýð olmaktan çýkarýyor, likiditenin artmasý olumlu.
Nezaman ani satýþ dalgasý gelse ekrana bakanlar güzelim hisseyi kaybedebiliyorlar.En az 60 tl olur diye etrafýma aldýrdýðým vesbe den erken vedalaþmýþ oldum.Sayýn Tokkan gibi sahip çýkabilirseniz hissenize tahmin edemiyeceðiniz karlarý yapabilirsiniz.Hele trade yapabilenler deðme keyfine.Trade iþini beceremiyorsanýz hiç denemenizi tavsiye etmem.Türibinden izliyorum mutlaka hisseler alým fýrsatý veriyor.Kalabilenlere tekrar görüþmek üzere bol þans diliyorum.YTD
Sn Tolkan olsa geçen gün mali belki kaptirmazdim.
Sevgili arkadaþlar dün Vesbe yatirimci iliþkileri departmanýna 3 soru sormuþtum saðolsunlar 24 saat geçmeden cevaplamýþlar. Sizlerle de paylaþayým.
Müjdat Bey merhaba,
Sorularýnýza iliþkin cevaplarýmýzý aþaðýda bulabilirsiniz.
Saygýlarýmýzla,
Yatýrýmcý Ýliþkileri Direktörlüðü
SORU
1- Geçen 2019 yýlýnýn karýndan daðýtýlmayan %75'lik kar rakamýnýn Olaðan Üstü Yedeklerin içerisinde olduðunu görüyoruz. Þirketin bununla ilgili bir inisiyatifi olacak mý?
CEVAP
Þirket Yönetim Kurulu temettü ile ilgili karar aldýðýnda konu hakkýnda KAP açýklamasý yapýlacaktýr. Temettü Politikamýz gereði, Yönetim Kurulu temettü ile ilgili karar alýrken bu yýl baþlayacak olan 160 mn Avro’lýk yeni yatýrým programýnýn gerektireceði finansman/nakit ihtiyacýný da dikkate alacaktýr.
SORU 2
Þirketin son yýllarda giderek güçlenen finansallarýnýn da etkisiyle acaba sermaye yapýsý (herhangi bir artýrým) ile ilgili bir gündemi var mý?
CEVAP
Þu an için sermaye artýrýmý ile ilgili bir karar bulunmamaktadýr.
SORU 3
Güçlenen TL'nin þirketin ihracatçý yönüne ve güçlenen finansal yapýsýna olumsuz bir etkisini bekliyor musunuz?
CEVAP
Ýhracatçý bir þirket olmamýz nedeniyle güçlenen TL kýsa vadede yurt dýþý karlýlýðýmýz üzerinde bir miktar olumsuz etki yaratabilir. TL’nin bu seviyelerde dengeleneceði varsayýmýyla, yüksek kurlardan alýnmýþ hammaddeleri içeren ürün stoklarý satýldýkça (ortalama stok süresi 40-45 gündür) bu etki ortadan kalkacaktýr.
erken satýmý önlemek için grafiklere bakmak ve teknik analizin temel kurallarýný disiplinli uygulayarak trend takibi yapmak zorunludur.
aksi taktirde iþ þansa kalýr. þans ise her zaman yardým etmez..
https://hizliresim.com/kEvDxZ
Þirket 2020 yýlýnda hisse baþýna 7 TL kâr açýkladý.
Bunun üzerine 3-4 yýllýk tahmini enflasyon ve kur farkýný (yýllýk %15 olsa 4 yýlda bileþik etkisi %75 olur: HBK da 7*1,75=12,25 TL)
Yatýrým sonrasý artacak %52 kapasite artýþý ile (HBK: 12,25*1,52= 18,62) ve
Yeni yatýrým sayesinde kullanýlacak yenilikçi teknolojiler ve artan üretim miktarlarýnýn maliyetleri azaltýcý etkisi + artan satýþ miktarýnýn ve pazardaki yaygýnlýk artýþýnýn satýþ maliyetlerini azaltmasý vb. olasý etkilerin kar marjýný muhtemelen iyileþtirmesi, önümüzdeki dönemde ekonomilerin de büyüyebileceðini, alýnacak vergi muafiyeti ve teþvikleri vs, ekleyince hisse potansiyel olarak 20 TL civarý temettü verebilecek bir durumda olur diye düþünüyorum.
Tabi ki þirket yatýrým için borçlanacak ve bu durum bir süre vereceði temettüyü etkileyecektir, ancak nihayetinde yatýrým bittiðinde þu anki halinden çok daha güçlü, büyük ve kârlý bir þirket olacak inþallah...
Not: Bu yazdýklarým uzun yýllar sonrasý için bir temenni niteliðinde olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Gelir Vergisi Kanununa göre,( internetten bilgiye ulaþabilirsiniz)
2020 yýlý içinde (49.000*2=) brüt 98.000 TL’sinden (Net: 83.300 TL) daha fazla temettü geliri elde edilmediði sürece yýllýk beyan zorunluluðu bulunmamaktadýr. Tabii ki, beyan konusu baþkaca gelir unsurlarý 49.000 TL’lik haddin hesabýnda ayrýca dikkate alýnýr. 2019 yýlý için ise yýllýk beyan haddi ise 40.000 TL olduðundan 2019 yýlý içinde 80.000 TL brüt (Net: 68.000 TL) tutardan daha fazla net kar payý geliri olanlar Nisan ayý [2] sonuna kadar gelir vergisi beyanýnda bulunacaklardýr.
[QUOTE=ToKKan;5179199]Gelir Vergisi Kanununa göre,( internetten bilgiye ulaþabilirsiniz)
2020 yýlý içinde (49.000*2=) brüt 98.000 TL’sinden (Net: 83.300 TL) daha fazla temettü geliri elde edilmediði sürece yýllýk beyan zorunluluðu bulunmamaktadýr. Tabii ki, beyan konusu baþkaca gelir unsurlarý 49.000 TL’lik haddin hesabýnda ayrýca dikkate alýnýr. 2019 yýlý için ise yýllýk beyan haddi ise 40.000 TL olduðundan 2019 yýlý içinde 80.000 TL brüt (Net: 68.000 TL) tutardan daha fazla net kar payý geliri olanlar Nisan ayý [2] sonuna kadar gelir vergisi beyanýnda bulunacaklardýr.[/QUOTOKKAN teþekkürler
Bunun gibi iþyeri kira gelirleri de 2021 yýlý için 53.000 TL’yi aþmadýðý takdirde beyana tabi deðildir. Beyana tabi diðer gelir unsurlarý da var ise 53.000 TL’lýk sýnýra toplam gelir üzerinden bakýlýr. (2020 yýlý için 49.000 TL)
Yurt içi þirketlerden elde edilen temettü gelirlerinde ise (53.000*2=) brüt 106.000 TL’sýndan (Net: 90.100 TL) daha fazla temettü geliri elde edilmediði sürece yýllýk beyan zorunluluðu bulunmamaktadýr. Çünkü Gelir Vergisi Kanunumuza göre; tam mükellef kurumlardan elde edilen kar paylarýnýn yarýsý gelir vergisinden istisna olup; “istisna edilen tutar dahil toplam temettü” üzerinden yapýlan stopajýn tamamý da beyan edilen temettü üzerinden hesaplanan vergiden mahsup edilmektedir. (G.V.K. madde 22/2)
Yurt dýþýnda elde edilen gelirler (Off shore ve yurt dýþý banka mevduat faizi, yurt dýþý bono faiz geliri, yurt dýþý þirketten kar payý geliri gibi) yýllýk gelir vergisi matrahýna dahil edilir. Elde edilen yýllýk gelir tutarý 2.800 TL'dan fazla ise gelirin tamamý gelir vergisi beyanýna tabidir. (2020 yýlý için 2.600 TL)
2021 yýlý için güncel oranlar.
TÜRKBESD:
-Ocak'ta beyaz eþya iç pazar satýþlarý (6 ürün grubu) yýllýk bazda %59 artýþ ile 664.9 bin adet olarak gerçekleþti
-Ýç talepteki artýþ momentumu oldukça güçlü bir büyüme ile 2021 yýlýnýn ilk ayýnda da devam etti........................................
,,,,,
TÜRKBESD:
-Beyaz eþya ihracat hacmi Ocak'ta 2.20 milyon adet ile yýllýk bazda %17 büyüme gösterdi
-Ocak ayý beyaz eþya üretim hacmi ise güçlü iç talep sayesinde yýllýk bazda %38 artýþla 2.7 milyon adet gerçekleþti
Ocak ayýnda iç pazar satýþlarý ihracattan pay kapmýþ. Ýç talebin de artmasý güzel geliþme. Bu arada artan navlun fiyatlarý baþta beyaz eþya olmak üzere birçok sektörde Avrupa'da Çin'den pay kazanmamýzý saðlýyor. Polonya ve Türkiye Avrupa için bu dönemde öne çýkan iki ülke oldu. :)
Patron 4 M satmış
Yine ayný senaryo mu, bu sefer de mi satýlan 5 milyon lot un erimesini bekleyeceðiz, bu günkü düþüþ nedeni bu olabilir mi
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önceki satýþta deniz yatýrýma oradanda gedik yatýrýma devretmiþti.yine ayný yolu izliyorlardýr.Takaslara bakýp takip etmek lazým.Gedik yatýrým hisseyi geçen defa trade ediyormuþ gibi belli aaralýklarda 34-36 ve 38,5- 41 aralýðýnda epey süründürmüþtü.Bakalým bu defa nasýl olacak.