Açıklama iyi geldi, teşekkürler
Printable View
Açıklama iyi geldi, teşekkürler
Teşekkür ederim sayın varyemez...
Ne olursa olsun.sonuçta
Kçkytrmçi kazansın...[emoji4][emoji4][emoji4][emoji2]
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin ne kadar gırgır şamata olduğunu biz biliyoruz.Kabettigimizde bile eglenebiliyoruz.
Forum ortamında yazı ile duyguları anlatmak biraz eksik kalabiliyor,bu tartışma ortami tamamen ondan kaynaklandı diye düşünüyorum.
CPH1909 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi niyetli bakınca öyle...
Bir zamanlar ebcim diye bir hıyar vardı..ezik ve sorunlu bir şahsiyet idi.
Bana küfrettiii. Acizliğinden...ceza aldı..
Aynısını iade ettim.hala da mislisiyle aynı kelime ve ifadelerle iade ederim...
Demek istediğim Herkes senin gibi iyi niyetli altın bir kalbe sahip değil hocam..
Maalesef bu mecra böyleleriyke dolu..
İyiliklerin ve iyilerin kazanması dileklerimle....
Allah herkese niyetine uygun olanı nasip etsin..
Şimdi seavoice un yazdığı son yazı bana hitap eden kısımları açısından hem cevap hakkı doğuruyor hem de cevabı hakediyor.Teknik ve temel analizle ilgili tartışmayı bir yana bırakırsak tekniğe inanan birinin bilanço dönemleri dışında yazmaması olayına açıklık getirmek lazım.Ben son zamanlarda iki konuda açıklama yaptım,geri kalan yazılar o açıklamalar ve verilen cevaplar nedeniyle uzadı.Borsada yatırım yapılan şirketin patronu önemlidir.Eğer patron tek karar verici ise denetim yoksa elbet küçük yatırımcı aleyhine pek çok aksiyon alabilir.Daha evvel yatırım yaptığım şirketlerde işyatda patron işbanktı,güneş sigortada devletti,aksada patron kardeşler birbiri ile kavgalı idi birbirlerini denetleyeceklerini düşünmüştüm.Bu şirkette aydın doğanın eski pijama ile başbakan karşılayan dönemleri olmaması ,reisle son medya işinde üstü kapalı bir anlaşma yapılmış olma olasılığı benim için önemliydi.Bu konuda doğrudur yanlıştır düşüncelerimi daha önce de yazdım,reisin emmiye eskisi gibi pek harekat alanı bırakmayacağı varsayımı benim için çok önemli.Tartışma konusu olan son 2 olayda birinde anlamsız bir sermaye transferi ,diğerinde imzalanmış bir anlaşmada euro olarak belirlenmiş bir temmuz fiyatından değilde eylül ayındaki artmış euro kurundan işlem yapıldığı yazıldı.Eğer böyle usulsüzlükleri emmi hala yapabiliyorsa benim bu şirkete yatırım yapma nedenlerimden biri ortadan kalkmış olurdu.Yani emmi hala denetimsiz demek olurdu.İnceleyince durumun böyle olmadığını iki işlemde de sıkıntı olmadığını gördüm bunu da yazdım.Sn varyemezin yazdığı eski olayların varlığına inanıyorum emmi bu işleri yapmaz da demiyorum benim düşüncem yapamaması üzerine kurgulu.Doğru mu düşünüyorum yanlış mı onu zamanla göreceğim.
Patron kataküllü yapar yapmaz biz bilemeyiz zaten.bizimki kendi algımız.
Algı üzerine oyun kurmam..
Teknik al derse alır sat derse satarım..kısa ve basit anlatımıyla...
Benim stratejim bu ...hortum olsada olmasa da oyun planım bellii..
Destekte alır....dirençte satarım
Kar alır uygun zaman kollarım..
Herkes ne yaparsa yapsın..bana ne..
Ne olursa olsun...yeter ki kçkytrmcı kazansın.[emoji23]
Seavoice ın yazısındaki fikirlerin bir kısmına kesinlikle katılıyorum.Fiyatı belirleyen pek çok parametre var.Temel tek etmen değil bizim borsa da olamaz da .Ben bunca yıldır para yatırdığım bir mecrada neden teknik analize fazla kafa yormadım onu da açıklıyayım.Bizim borsada sahipsiz kağıt yok.Genelde kağıtlarda sürekli operasyon çekiliyor.Küçük yatırımcı bu operasyonlara bir yerden katılırsa para kazanabiliyor.Pek çok kağıtda temel olmadığı halde birileri alıyor kağıtları götürüyor.Ben bir şekilde yatırım yaparken temeli olmayan kağıtda param olunca rahatsız oluyorum,temeli iyi kağıt elimde olunca içim rahat ediyor,düşerse yeni alımda yapıyorum.Seavoice ın dediği doğru doholde 1.77 de almadım ama dönüşte 1.98 de aldım lotumu artırdım.Misal elinde bjk olursa kağıt hareket yaptığında momentum da olsa trendde olsa kağıda güvenemediğinden yanlış hareketler yapabilirsin çünkü elindeki malın çürük olduğu bilirsin.İnvesting olayına gelince ,sade investing değil twitter ,dergiler yazılar her mecrada elindeki kağıt hakkında ne yazılıyor incelemek lazım.İnvestingte birileri günlerce birbirleri ile paslaşarak kağıdı kötülüyorsa o kağıdı toplayan grubun adamları olmaları olasılığı yükseliyor,maalesef bizim borsada bu tarz işler de çok,tam tersine kağıt kopuyor gidiyor aynı mecralarda birileri kağıdı öve öve bir hal oluyor,genelde bu da kağıt dağıtılırken operasyon sonlarında oluyor.Bu anlamda o mecraları takip manalı olabilir,yoksa herhalde böyle bir done benim bir kağıda para bağlama nedenlerim arasında onuncu sırada falan gelir.
Arkadaşlar tekniği çizen, uzun vadeli bakılırsa zaten paradır.Bir şirket büyüyorsa karlıysa elbet trendi yukarı döner,tam tersine sürekli zarar yazan sermayesi azalan temeli çürük şirket de eğer galip falan bulaşmazsa veya patronu kendi operasyon çekmezse düşer.Benim olmazsa olmazım sağlam temeldir.Yoksa tekniğe göre hareket edenlere ne diyebilirim ki herkesin parası var aklı var benim aklımla hareket et denir mi,bu karşımdakine hakaret olur.Benim aklımın ermediği teknikteki kısa vadeli onlarca ayrıntı,günlük haftalık aylık onlarca parametre,destekler dirençler şunlar bunlar e operasyon yapan adamların teknikçileri yok mu işi tekniğine uydurmaları çok mu zor.Speğin kağıdı götürmesi için nedenler lazımdır,temel rasyolar da en önemli faktörlerdendir.Misal geçen ay bir günde 380 milyon lot işlem oldu ,bu işlemi bu kağıtda kim yaptı.E bu grup kağıtda 2.10 da bu kadar işlem yaptı,sonra 1.77 ye düştü diye 2 de falan stop loss yapılır mı,bence yapılmaz zaten yapmadım üstelik 1.98 den lotumu artırdım.Neyse bunlar ayrıntı.Şimdi bu kağıt 9 aylıkta muhteşem bir kar getirecek o kesin.Peki gidecek mi adamlar götürecek mi.O kesin değil di mi.Hah işte ben o karı görürsem adamlar aşağı basarsa elimdeki lotları kesinlikle artırırım.Destek direnç falan dinlemem o kar lotumu artırmamı gerektirir.Benim açımdan olay bu şekilde.Yanlış anlaşılma olmasın kimsenin borsacılığına lafım yok,gereksiz polemik de sevmem.Tartışılacak şeyler olursa seve seve tartışalım,haklı çıkmam önemli değil haksızsam da ben kendi yanlışımı düzeltirim gene karlı çıkarım,ben bu tartışmalara bu gözle bakıyorum.
Abi,girip cikmadigin hisse,tokatlamadigin
Spek kalmadı,
Kendi çapında bir yatırım fonu yarattın,
yeter daa :))))
Bu bir metaforun devamı mı yoksa gerçekliğin beyanımı anlamadım ;)
yorumlarının neresinden tutup cevap vereceğimi bilemedim.. o kadar çorbaki.. oraya giriyosun oradan çıkıyorsun öbür tarafa geçiyorsun.. zaten piyasa kaotik sen iyice kaos komplo teorileriyle yoğurmuşsun kafayı.. dediğin gibi herkesin kendi fikriii kendi zikri.. herkes istediği gibi düşüncesini yazsın yoluna baksın.. allah selamet versin demekten başka bişey diyemiyorum vesselam..
Benim mesajdan bahsediyorsaniz,dogrudur.
Kckytrmci, artık küçük yatırımcı degil:)))
Pandemi sürecinde harika işler cikartti.Abv...
hareket 1 hafta rötarlı geldi.. şu günlük kobralarla, en pislik hisseler bile bu kadar kıstırmadan rahatça kalkıyorlar.. misal bugün galibin otobüsü keser kesmez şak kaldırdı.. emmi mıııy mııııy mıııy hay senin kasandaki dolara tüküreyim be..
https://i.hizliresim.com/kNoAaO.png
şak kesmiş şak kaldırmış.. esas duruşa geçmiş gürcü..
https://i.hizliresim.com/Uieu5l.png
http://finans.gazetevatan.com/haber-...ediyor/104045/
Artık kçkytrmci eski kçkytrmci değil[emoji4][emoji38]
Orda da bir flama oluşumu söZkonusu
Kapanış güzeldi,emmi yeğenlerini güzellik
Düşünüyor herhalde.
valla emmi daha çok kasasına para girişini sever.. akmasada damlamış :)
https://i.hizliresim.com/nQhzLe.png
Buralar daha şenlenmedi henüz başlangıç. Fiyat
Ileride bu günkü fiyatın 3-4 misli olunca bu topikte şenlik olacak
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ancak tecrübelerim bunu his ettiriyor. 20 yıldır bu tekkede bekliyoruz.
Çorba içeriz inşallah
Sn gundodi bir şeyi merak ettim.20 yıldır dohol yatırımcısımısınız,yoksa genel olarak borsa yatırımcısı olduğunuzu mu ima ettiniz.Bir kağıtda 20 yıl durabilmek bizim borsada çok görülen bir şey değildir,o açıdan merak ettim.Hissiyatınıza gelince kesinlikle aynı fikirdeyim .
Bende 2011 den beri var,dyhol vardı,birleştikten sonra dohole döndüm,
Çok uzun zaman tek hisse dohol biriktirdim.
11 yıl mıııı[emoji54]
Emeklilik gelmiş hocam...[emoji2]
Twitterda @haydaracunn un attığı twit üzerine büyük bir tartışma başlamış akşam saatlerinde.
Biz konuya vakıf değiliz.
Fibo sayısı 13 üzerinden yüklü malımızı aldık. 2006-2019 arasındaki güçsüzlüğün yaratacağı etkiyi bekliyoruz.
İlgilenenler dohol-celha-dgzte-ditas üzerinden yapılan tartışmalara bakabilir.
Bizdeki mallar kilitli. İzlediğimiz ekranda DOHOL yok..:)))
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn filozof şimdi baktım az bişi,maşallah dediğiniz yerlerde dohol uçuşa geçmeye hazır roket demiyeni dövüyorlar galiba:)))))) Benim anlamadığım bu kadar olumlu doneleri görüyorsun,gavur habire alıyor üçe beşe bakmıyor onu da görüyorsun,e grafik falan anladığım konular değil ama anlayanlar grafiklerde çok iyi diyor ne demeye kağıda dalmıyorsun di mi.Yok bizim küçük yatırımcılar illa bekler kağıt gider 3 e ,4 e ,ondan sonra kağıdı tavanlarda almak için sıraya girer .Neyse yakında bu topik şenlenir, bizim yazılar arada kaynar gider,hatta yazamaz oluruz.
2 saat geçti..
Meri 3.5 mly
Yapı 2 milyonu aştı.
Alıcılar bunlar.
Satıcılarsa cacık.
Anlaşılan ekşın var bugun.
Bence daha yeni başladık.Bu yılın flaş hisselerinden olacağına inanıyorum sn filozof.Gavur borsadaki soytarı spekleri baskıyı falan dinler mi,kasanda dolar var,borcun yok,iştiraklarının çoğu salgına ve krize dayanıklı,ve fiyatın bu,olur mu,bence olmaz,gavur da olmaz diyor ürkütmeden verenin malını topluyorlar.
Yapı günlükte 7 milyona dayandı.
İlk sert alımında 2.16 idi.
Gerçi sattı yaptı bir şeyler ama.
Biliyoruzki her aldığında rahat yğzde 5 i var. 2.16 üzerine yüzde 5i koyduk.
Kapanışta bu 7 mly lot ne olacak?
İzleyelim.
Çünkü bu kez hiç olmadığı kadar yüklü girdi.
Bence de çok ucuz kaldı sn. Hkm, haklısınız.
Temelci ve Teknikci üstadlarım bir soru ?
Karanlık odadan kaç çıkar hadi bakalım görelim tahminleri [emoji16][emoji106][emoji848]
Syg ve hürmetler
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında haklısın..
Batık şirket..üretim yok..hisse alıyorsun.yarım saatte tavan..
%8-10 kazanıp satıp gidiyorsun.
3 ayda herkes 1 e 3 yaptı...
Mkk açıklamıştı..
Milyon üzeri portföy sahipleri 2 ye katlamış.
Asgari ücretin 2 bin küsur tl olduğu ortamda rahatsız olmamak mümkün mü...
Ne yaparsın...KAPİTALİZM TAM DA BU...
Dohol...1 tl lerden 2 tl ye gelmek için bekliyor zorlanıyor..kasa para dolu..
Kıytırık batık üretmeyen masa sandalye şitketi 50 kuruştan 8 -10 tl ye gelmiş.
Herkes kazanmış... .....olur mu..oluyor
abim bunları 3 sene önce 2017 de medya satılmadan önce anlattık.. kayıtlarda var.. zaman zonaları 2019 temmuzuna denk geliyor dedik.. bilhassa 2000 öncesi kotasyonlu hisselerin tarihsel zaman zonaları 2019 yazına denk geliyor birbirine benziyor dedik.. ama 10 20 50 yada 100 milyon lot kotasyonlu hisselerin kalkış manevrasıynan, emmi gibi 1 milyor lotlu hisselerin kalkışı aynı momentumda olmayabilirde dedik.. netekim küçükler öncüller oldular babalar ardıllar oldu.. gel gelelim emminin 1996 dan 2017 ye olan serüveniynen, son 3 senedeki serüveni değişti.. son 3 senedeki yükselen trendi görebilen gözler görür.. 74 krş ta emminin zonası geliyor dediğimizde, bize emminin adamı dediler.. 74 krş ta batık holding pazarlıyorlar dediler.. ne oldu sonra? 4 ay geçmeden şaaak emmi sattımı medyayı? girdimi kasaya dölarlar? başladımı vermeye temettüyü? aah abim ah işte böyle bu alem :oleyo:
Sürekli olarak ditaş, çelha ve dobur hisselerini borsada satmaya devam ediyor. Günde 2 milyon kar da bu satışlardan yazar. Zaten döviz pozisyonu tarihi yüksek seviyelerde. Böyle giderse , eğer karı düşürecek bilanço hareketleri olmaz ise, 9 ayda korkunç kar çıkar. 2 lira üzerine yerleşmiş durumda. Artık 4 seviyelerine atağı başlatmak için gün saymakta. Kağıtta yabancı varsa onun korkusuna hızlı gidemez ama gerçekten Ekim sonu kasım başı vadeli yüksek kar vaad ediyor. Tabi ki savaş çıkmaz ise, ambargolar olmazsa çekincelerimizi ortaya koyarak.
Not: yukarıda yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senedir devam eden bir küçük yatırımcı muhabbetidir. Her yatırımcı kendi alım satımından kendi sorumludur
Kesinlikle doğru şeyler yazmışsınız.Sadece bir noktada itirazım var,kağıtda yabancı varsa hızlı gidemez demişsiniz,incelerseniz borsada gavurların bu kağıtda satışta değil alışta olduğunu görürsünüz.Gavurlar neyin ne olduğunu biliyor,elbet batık bankaları satıp kasasında dünyanın doları olan borçsuz harçsız bu holdingi alıyorlar.Yabancıdan korkmaya gerek yok, ben asıl onlara güveniyorum,aşağı basılmaya kalkılsa gavurlar gelip alırlar.
Yapı dün 7 milyona yakın malla günü kapattı.
Bu yüzde 5 demektir 2.26 kapanışla. Klasik kural yapı yüklü aldıysa koy üstüne fiyatın yüzde 5. Bunu daha önce 2.16dan yüklü aldığı gün gördük.
2.26 üstünde 2.37 görülür.
Bugun de 5 mly lot bgc kemiksiz almış. 7 lirada mı satar 10 lirada mı bilemeyiz.
İyi mal çekmiş.
Yapıda da 2 mly satış var bugun.
Bu normal zaten yapı tahtaya hükmediyor.
İzlemedeyiz tek lot satmadan.
JP MORGAN dünkü raporunda dolar tahminlerini sıralamış.
tr.investing kaynaklı habere göre bir yıl sonra 9 lira bekleniyor.
Bu durumda dolar almaktansa burada olmak mantıklı gözüküyor.
7.5 tan yüzde 20 yapar ki.
Dohol seneye 2.30 dan 2.75 üstü rahat olur.
Unuttum yazmayi yarisini verdim en az 3 lira olur kisa surede
Lot sormayin 1/2 milyon