Yatırım finanstaki güzel amca iki gündür aliyor geçen trendde böyle başlamıştı. Satış dedikodusu yok mu hic acaba😊😊
Printable View
Yatırım finanstaki güzel amca iki gündür aliyor geçen trendde böyle başlamıştı. Satış dedikodusu yok mu hic acaba😊😊
Döviz uçmuş gitmiş tüm hisseler %90 %100
Bu hala uyuzlaniyor.
Arsa ayağına bizi yemesinler :/
Hesapladiklarimizdan da fazla fiyat edecek o arsa doğru ama problem olan stres ve sabır işi
Diğer ana hisseler %100 yaparken
Dövizle kalkarken bizim durmamiz.
Hayırlısı olsun ..
Bist 30 harici taşıdğım tek hissedir kendisi.Tahtayı yapan kişi düşürse de sitem etmem.Zamanında çok kazandırdı.Oğluma da aldırdığım (küçük bir miktar da olsa) ilk hissedir .Benim gözümde Bist de nadir kaliteli tahtalardan birisidir Servet
Abdurrahman abi güneş balçıklan sıvanmaz.
1 milyon k ile çıardığın kademelerden 40 k ile indirmem neyi değiştirdi?
En fazla 300 500 lot geri aldın ve üçkağıtcı tradecilerede fırsat verdin degdimi?
Bi sür bu tahtayı zaten çoğu kisi maliyetinden satıp cıkacaktır.
120- 130 'dan alanlar buralardan mal vermez.
Derdiniz mal toplamaksa tahtayı sürüp alacaksınız.
140'tan size mal vermeyen ya Avni beyin çalışanı yada teyzesinin oğludur işte bunu anlamıyorsunuz..
Altınlarımızı bozdurup bu hisseye yatırım yapmıssak bi zahmet hep beraber kazanalım.
Y.t.d
Şakir bey muhteşem anlatmışınız.
Boşa hareketler yapıyor ben altın bozdum aldım serveti bir kaç arkadaş gibi, maliyetim şuan çok fazla 200 lere çıktı benim vaktim de bol hiç skntı da etmem 2 3 sene beklerim ama hızlı olursa da mutlu oluruz. TAHTACİ kardeşim buralarda oyalanma sür eşşeği artık bir an evvel yukarda napacaksan yap, çıkan çıksın sen zaten 140 da çok mal toplarsın
Özellikle bu puslu havada sağlam şirketlere yatırım yapmak en doğrusudur.
Bu belirsizlikler elbete bitecek ben ne badireler görmüşüm.
2001'de borsa 16binden 8 bine düştü bir haftada.
Dolar 600 binden 1milyon altıyüz elliye çıktı faizler had dafhaya çıktı ve sonucta onuda atlattık ve akabinde borsa 20 bini aştı aynı yıl.
Üzmeyin kendinizi Rabbimin izniyle bir sene sonra hissemizin fiyatlaması doları çok geride bırakacaktır.
Y.t d
Piyasanın stabil olması ile satış haberinin yakında düşeceğine inanıyorum...
Uzunca bir aradan sonra herkese selamlar,
Öncelikle arayan soran mesaj atan halimizi soran herkese çok teşekkür ederim.
ameliyatimizi olduk,taburcu olduk...simdi evde dinlenme ve ardından patoloji sonucuna göre ocak ortasından itibaren Radyoterapi tedavisi alarak devam edecegiz..
Biraz biraz bakmaya basladim.
"Amca" hisseyi baya yalnız bırakmış gene.. Birazcık matematik biliyor ve hafıza kaybi yasamadiysa bu hissenin zirvesinin 16 euro olduğunuda hatirlamasi gerekir...
.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecmiş olsun üstad Rabbim sifalar versin..
Avni bey nihayet kesenin ağzını açtı.
Artık yıkıcı baskı olacağını sanmıyorum.
Y.t.d
Sayın Sesa sadece servetten satmamış 20 milyon lot sinpastan 2,5 milyon kızılbuktan satmış.
200 milyon lira gibi bir tutar söz konusu.
Belliki avni bey yeni bir şirket kuracak.
Servette sıkıntı yok.
Y.t.d
Sattığı fiyat önemli ortakları 93 103 aralığında mal verdiler.
Avni o fiyata verecegini sanmıyorum..
Amca şunun şurasında bir sen kaldın bir de bizim gibi birkaç deli.
trade dahi yapmıyoruz uslu uslu bekliyoruz işte. geçen de uslu uslu beklemiştik.
bizim gibi yatırımcıyı nerde bulacaksın, ama doğruya doğru biz de senin gibi SPEKi bulamayız..
2021 zor geçti, 2022 de yap Amcalığını :)
Almanya'da*konut gayrimenkul*fiyatları*rekor bir hızla yükseliyor.*Federal İstatistik Ofisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, üçüncü çeyrekte daire ve evlerin fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 12 arttığını duyurdu.*Bu, 2000 yılında başlayan zaman serisinden bu yana görülen en büyük fiyat artışı.
Federal Büro, Berlin, Hamburg, Münih, Köln, FRANKFURT, Stuttgart ve Düsseldorf gibi en büyük yedi şehirde ev ve apartman dairelerinde yüzde 14,5'lik bir artış tespit etti.*
Ancak, seyrek nüfuslu kırsal bölgelerde de fiyatlar hızla yükseldi: orada, bir ve iki aileli evler bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,5, apartmanlar ise yüzde 11,2 arttı.
Daha yoğun nüfuslu kırsal bölgelerde, apartman ve ev fiyatları da keskin bir şekilde yükseldi: tek ve iki aileli evler, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ortalama yüzde 12 daha pahalı ve apartman daireleri yüzde 12,3.
AMCA, ev arsa fiyatları Almanya demiyor her yerde artıyor..
Gel bırak nazlanma yeter.. :)
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.2milyar/52milyon olur o da aşağı yukarı 40tl yapar.(Frankfurtun yeniden değerlemesi yapılmazsa) ki yapılmasın.
Zaten bizim ozsermayemiz 1.8 milyardi o bilanço oyunuyla 1 milyara falan düştü.
Sene sonunda tekrar eski hali olan 1.8e gelecek bir de Türkiye'deki bazı taşınmazların değeri artsa 2.2 yi buluruz.
Mesut bey'in satışı için yetkilendirildiği arsa için muhtemelen teklifler ve girişimler vardı ki Mesut bey bu iş için yetkilendirildi.
Yaklaşık 3 ay geçti sanırım bu haberin kap ile paylaşılmasından bu yana.2021 sonuna geldik acaba Mesut bey yurda döndü mü ? Almanya'da mı ?
Bugün bir ara tam 15 dk hiç işlem olmadı bazen gün içi birkaç dakika olmadığı oluyor ama bugün ilk defa bu kadar uzun süreni gördüm.
Sn Heg siz ne düşünüyorsunuz Mesut bey durup dururken hadi satalım bu arsayı diye bir karar ile yetkilendirilmiş olamaz sanırım :)
Diyelimki oswe real estate bize ait olan kısım satılmadı ve değerlemesi hakkıyla yapılsa satılan yerin yarısı.
177 milyon avro yaklaşık 2.5 miyar eder
Öz sermaye 1.8 milyar
Tasınmazlar 900 milyon
En makul degerlenme %30 olsa oda 500 milyon =5 milyar 900 miyon %52milyon hisse= 113 tl defter değeri yani ben 6 ay öncede dedim bu hissenin ölüsü 100 tl eder diye.
Twitter hesabımı sikayet edip kapanmasına sebep oldular ve acı tarafı orda bize sataşanlar 70 lerden döküldüler.
Bu tör patron hisselerinde çok sabırlı olmak lazım dolaşımdaki 6 milyon lot voğu işlem görmüyor şirketin geleceği satın alınıyor.
Uzun vadede altın ve dolardan kat be kat fazla getirisi vardır diye düsünüyorum.
Yazdıklarım asla tavsiye niteliginde değildir..
113 benim hesabıma göre gerçek degeridir % 6 daks yatırımın payını düsmedim.
Sayın heg mevcut fiyatı yani sirketin resmi degeri özerinden 40 tl demiş ve öyle olacak gibi.
Çünkü; şirketler daha az vergi ödemek için ekspettizlerle anlaştıkları fiyat üzerinden bilanço hazırlarlar.
Özellikle patron hisselerinde.
Ki avni beyin sattığı 902k lotuda 113 tl nin altında sattığını sanmıyorum.
Y.td
Arsa satışına az kalmıştır bence..
Arsa fiyatları bu kadar artmısken Euro artmısken neyi bekliyorlar anlamıyorum?MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Avni bey ve diğer ortakların geçtiğimiz haftalarda yaptıkları satış ve dolaşıma soktukları paylar manidar değil mi ?
Hem psikolojiye oynuyorlar bu şekilde hem de azcık derinliği artıyor tahtanın..
Notlarıma bakmadım yanlış hatırlamıyorsam Avni bey'in geçen hafta borsa dışında sattığı paylar hariç hemen öncesinde diğer ortakların yaklaşık 600k lot satışları vardı.10 kademede 80k blok satışın olduğu seans oldu.
100 adet hisseyle 50 kademe oynayan tahtada o mallar adresine teslim edildi.Öyle zannediyorum ki bir şeylerin ön hazırlığı yapıldı ya da yapılıyor diye düşünüyorum.
Geçen yıl hiç işlemim olmamasına rağmen tahtacı abiyi takdir ettim doğrusu geçen yıla baktığımda , çünkü elinde öyle bir satış haberi olmasına rağmen ve yan tahtaların abartılı yükselişler yaptığı bir dönemde yukarı yönlü hareketini abartmamış istese o spekülasyonu çok daha yukarılara sürmek için kullanabilirmiş.
Şahsen,geçen yıldan bu yana hem tahtayı yakın takip eden yatırımcıların ve bu topiğin saygın eski yorumcularının fikirleri görüşleri ve yorumlarının çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum sn Heg sn Şakir ve diğer müdavimler.
Selamlar,
Amca olmasa zaten burda olmazdım.
Kim ne derse desin;
Amca 2020den 2021 marta kadar kimseyi mağdur etmedi..
Servetin hikayesi 2020 yılında davulla zurnayla gelmişti. 2020 başından beri bilinen bir hikayeydi.
2021 Mart ayından sonrasını hem Amca hem de Servet yatırımcıları boş geçirdi.
Amca'nin dengesi de borsanın dengesi de Servetin dengesi de bozuldu... 2021 de Amca da yatırımcılar da bence mağdur olmuş ve zarar etmişlerdir..
2022 yılını İnşallah iyi geçiririz..
Amca elindeki hisselerin hesabını kitabını iyi yapar ve hissemiz Euro bazlı zirvesi olan 16Euroyu katlayarak geçer..
Halk yatırım avni beyden 1 milyon lot daha almış.
Kap'a bildirmek zorunluluğu yoktur galiba.
Öncekini bildirmişti.
Vallah bence gelmekte olan geliyor..
Sabırlı olalım..
2022 yılı herkes serveti konuşur inşallah"
Y.t.d
Oswe Real Estate GmbH'ın ("Oswe") 2.000.000 EUR olan sermayesinin %20'sine denk gelen 400.000 EUR nominal bedelli 400.000 adet Oswe hissesinin hisse başına 1.365 TL olmak üzere toplam 546.000.000 TL bedelle Kızılbük Gayrimenkul'e satılmasına ...
Bu rakam iştirakine satılmış rakamdır.
Demeki kalan %74'lük kısmı 147 milyon euro bedelle satılabilir.
Bu tabiki beklentilerin altında.
Bu satıştan gelen para bilançoda yine görünmeyecek yani 2022 2.çeyrek bilançosuna yetisir.
Artık piyasa nasıl fiyatlar göreceğiz.
Sayın HEG bir analiz yaparsa memnun oluruz
Bu yapılan satışı ve grup şirketleri arasındaki bu alışverişi çözen oyunun genelini çözmüş olur...
Yanlış hatırlamıyorsam daha önceki satıştan öncede düşük fiyatlı bir satış işlemi olmuştu servete aynı tarz bir işlem olmuş kizilbuke...
Sn Sesa desiğiniz gibi bir önceki satıştan hemen önce bu tarz bir satış olmuş ise sürec bir öncesiyle çok benzer ilerliyor demektir diye düşünüyorum.
İnşallah olumludur elimizde patlamaz
Kısa bir süre önce 26 milyon Euro toplam bedelle aldıkları hisselerin tamamını takribi 32 milyon Euro'ya satmış oldu .yanılmıyorsam kendinden %4 de satıp onun içinde 4 milyon euro toplamda 36 milyon Euro'ya sattı .işin özünde servetin sattığı bir hisse yok ortakların servete verdiği ucuz mali tekrar satış öncesi kizilbuke devrettiler. Hemde azda olsa kar ile. Servetin elindeki oran nerde ise önceki satış ile aynı.
Ben oyunu çözdüm servetin 2019 ortaklık payı %74 idi ve yine aynı rakama oturdu.
Bunun dışında tüm alışveriş formalitedir.
Şimdi satılacak kalan kısım tümü servete ait oldu.
Y.t.d
Pazartesi bilançoda olduğu gibi döküleni alırlar akabinde de yolculuk başlar inşallah. işin özünde Servet için önceki satış ile bugün arasında değişen bir durum yok.
Merhaba arkadaşlar ben yeni katılıyorum serveti 5 aydır takip ediyorum,Twitter de biri yüzde yirmilik payın 10 milyon Euro ya satıldığını söylemiş.doğrumu acaba.