Fed elimden geleni yapacağım dedi. Dediğin gibi kuzuyu yiyeceğiz
Printable View
ABD'de yıllık enflasyon %2.
ABD 5 yıllık tahvil faizi son olarak %1 civarına düştü ve bu tahviller kapış kapış satılıyor.
Adamlar güvenli liman diye enflasyon altı faize razı geliyorlar.Hisse satıp tahvil alıyorlar.
Yani bizim %6 faize razı gelip tahvil almamıza yada mevduat yapmamıza benziyor durum.
Bu panikle piyasa toparlanırmı?
incelemelerime göre 1-3-5 yıllık vadede dövizden daha iyi performans göstermiş döviz fonları var kub, tdg gibi...
döviz konusunu incelemiş üstadlardan yorum alabilir miyim, siz hangi fonlara sahipsiniz?
Yerli eurobond yatırımcı olan eurobond fonları içim geçen yılın şartlarında öyleydi.
CDS'ler dolayısıylada tahvil faizlerimiz düşüyordu.
O şartlarda fonlar dolardan biraz daha iyi getirdiler.
Ama bu yıl şartlar çok farklı
CDS'ler dolayısıyla yeni tahvil faizleri artıyor.
Şartlar böyle devam ederse o fonlar dolar kadar dahi getiremeyebilirler bu sene.
Hatta uç bir örnek olarak CDS'ler artar ama kur o kadar yükselmezse dolara göre ekside de kalırlar.
TDG ise ABD tahviline yatırım yapmış durumda geçen yıl ABD faizleri de düştüğü için kurdan biraz daha fazla getirdi.
KUB'da öyle ama onda yabancı hissede var.ABD endekslerinden etkilenir.Zaten son gün -1 yapmasıda onu gösterdi.
yani üzülerek söylüyorum ama TR'nin risklerini sırtlanacağıma tdg ile endonezya ve şili'nin risklerini sırtlanmak en azından bu sene için daha mantıklı bir yol gibi.
KUB ve TDG'nin bizim CDS'lerle doğrudan bir ilgisi yok.
KUB'da ereğli hisseside var %1 oranında.Hatta türk şirket eurobonduda var.
Alibaba var, apple var.waltdisney var.Yani özel şirket borçlanma araçları da , hisseleride var.
O yüzden tahmini zor bir fon.
TDG'de ise ağırlıklı olarak ABD eurobondu var.Ama FED geçen sene faiz indirimleri yaptığından geçen yıl getirisi yüksekti.
FED bu yıl daha ne kadar faiz indirimi yapabilirki belki 1 kez, son bir atımlık fişeği kaldı onunda.
ülke cds'inin artması doğrudan tüm şirket eurobond faizlerini etkiler mi? örneğin tr'nin cds arttı, ama xbank sağlam duruşu, yurt dışı bağlantıları vs derken halen daha uyguna tahvil çıkarabiliyor gibi bir durum mümkün mü?
yoksa cds arttı, kafadan tüm şirket tahvil faizleri de artar mı?
Pazar gecesinden başlıyarak pazartesi günü ons için çok hareketli olabilir.
İlginç hareketler olacağını sanıyorum.
Meraklısı dikkatle izlesin.
Ons ve dolar bana diyorki
Aklini basina al
Ppf de bekle
İlla alacaksan
Aft takviyesi yap
Ytd
Anlaşıldı sizlerle uyarı ile bu işi çözemeyeceğiz .. Ben uyarının sayısını unuttum ama siz devam ediyorsunuz .. Devam edin şimdi de ..
Devam edin devam devam .. Bu ne yahu sabah , öyle , akşam hep aynı kişiler hep aynı olaylar ..
Bir bilsem toptan gram alıp defteri kapatacağım.
Sıkıldım bu fon işinden
Onu takip et bunu takip et.
Sonra aniden olağanüstü işler olsun bir çuval incir berbat olsun.
Çekilir iş değil.
1545'e gelirmi sanmıyorum ama.
Ne olacağıda belli olmuyor.
Adamlar hisse yüzünden zarara girince teminat eklemek için, ay sonu hesaplarını düzeltmek için oluk oluk altın sattılar.
Tamam da -10 düşüşü dipten dönüş olarak kabul edersen öyle. Malı alanlar elinde tutuyorsa P.tesi günü borsanın yine o düştüğü seviyelere gelmeyeceğini kimse garanti edemez. Ama alıp sattı ise ona bir lafım yok.Bu hareket tarzı da herkesin harcı değil. Böyle bir ortamda borsanın yukarı hareket etmesi zor. Zaman zaman tepki verebilir. Bu nedenle elimdeki hisse içeriği olan değişken ve hisse fonların hepsini sattım. Bu arada fon yöneticileri de düşüş durumunda nasıl bir pozisyon alacaklarını bilmeli, amatör yatırımcı gibi davranmamalıdırlar.
Her türlü duruma uygun hareket eden fona rastlamadım şu ana kadar.
ACC son iki günkü düşüşte duruma uygun hareket etti, 0,8 eksi ve 0,1 artı ile kurtardı.Ama yükseliş başladığı anda oda dağıtıyor.Yükşeliş dönemlerinde o fonda durulursa arkadan bakakalıyorsun, yani yükselişe ayak uyduramıyor.Hatırlayan vardır yükseliş dönemlerinde çok saç baş yoldurdu bu fon.
Düşüşün sonuna geldik deniliyorsa bu fonda kalınmaz.
TCD ise düşüşe ayak uyduramıyor, aşırı eksi yazıyor.
Şimdi bu iki fonu kaynaştırsak harika bir fon çıkacak ortaya ama yok öyle bir fon.
İkisini de elde tutsan birbirlerini götürüyorlar gene olmuyor.
Değişken ve hisse fon getirileri borsaya endeksli. Yatırımcıyı koruyucu şekilde davranış özellikleri yok. Bence bütün sorun burada. Az ya da çok getirmesi benim için ikinci planda. Fon yöneticileri bunu görmeli. Yoksa bu piyasa çok çabuk gözden düşer. Dediğin gibi eğer böyle olacaksa hisse alırım daha iyi.
IAR yatirmci sayisin arttirin belki oda eksiye gecmeyi becersin!