aynı fikirdeyim
Aklım almıyor, anlamıyorum diyorum ama gerçekten aklım almıyor...
Bir kâğıt parçası yüzünden bu operasyon bu ekonomiye neden çekildi, neden daha fazla enflasyon, daha değersiz TL, daha yuksek dolar, daha az kredibilite, daha istikrarsız bir ekonomi, daha volatil bir ortam seçildi aklim almıyor...
%35 Üfe ile neyi toparlayacaksınız...
17 Haziran da gene pas geçecek fakat stopajı yıl sonuna kadar sifirlayacaklar net 19 kalacak Ankara'daki dedikodu böyle faiz artışı olmayacak temmuz da enflasyon düşüşe gerçekmiş hesaplar bunun üzerine kurulmuş dolar 8,40 da bekler artık
https://i.hizliresim.com/8fk89q.JPG
-----------------------------------------------------------------------------------------------
https://i.hizliresim.com/nn62wa.JPG
faizlerin pik noktaya geldiğini düşünerek odea'dan 395 günlük stopajsız %20 oranla bağladığım mevduatımın 33 günü doldu, kaldı 360 küsur gün. TL mevduatları açısından konuşacak olursam şu ana kadar geçen günlerde 1 puana yakın + faiz aldım, bakalım kafa kafaya gelecek mi hatta dezavantajlı hale düşecek miyim
aktif günlüğü hem 19,5 yapmış ,hem de fx kısmına usdtry grafiğini ilave etmiş (belki diğerleri de vardır...) ama
fiba fx gibi pasif giriş kabul edilmiyor... ( ne saçmalık...)
madem kaldıracı " BİR "olan ,FX işlemi yaptırıldığı idda ediliyor , o zaman
- fx haberleri ,
- fx temel-teknik analiz raporları
- canlı grafikler
- pasif emir girme /iptal imkanı
-f orward işlem imkanı da tanınmalı.... (derim)
muhalefeti destekleyen medya bile hamaset yapıyor...
ne diyeyim reis süper şanslı ....
habere bak çay demle:
Son ankette bir ilk… AKP 5 milyon seçmeni kaybetti...
MetroPOLL Araştırma şirketi, yurttaşlara “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz†sorusunu yöneltti. Çıkan sonuçlara göre AKP Eylül ayından Nisan ayına kadar yüzde 5,2 oy kaybetti. Türkiye şartlarında yüzde 5 oy yaklaşık 5 milyon seçmene denk geliyor.
MetroPOLL Araştırma şirketi, “Türkiye’nin Nabzı Nisan 2021†araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Araştırmaya katılan yurttaşlara, “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz†sorusu yöneltildi. Araştırma şirketinin sahibi Özer Sancar’ın verdiği bilgiye göre, AKP tarihi boyunca ilk kez bir araştırmada, partinin oyunun yüzde 27’ye gerilediği görüldü.
MetroPOLL’ün anketinden; kararsız, protesto ve cevapsız oylar dağıtılmadan çıkan sonuçlar şöyle:
AKP: %27
CHP: %18,3
İYİ Parti: %10,7
MHP: %8,7
HDP: %8,4
DEVA: %2,2
SP: %1,6
Gelecek Partisi: %1,4
Diğer: %1
Kararsızlar: %8,7
Protesto Oy: %6
Cevap yok: %5,9
......................
ohha yani ...
oy oranı sandıga gitmeden belli olmaz.bence cok dustu...
uzun baglanmaz ..dediğim gibi filim koptu.faizlerin cıkması an meselesi.35 ufe...
Bankalar eft ve havale masrafı almaya başlamışlar hayırlı olsun, demekki batık krediler çok fazla nerden çıkaracaklarını şaşırdılar.
Ayrıca üreticiler zarar etmez onlar sadece kardan zarar eder. Bu ülkede işçilik bedava , zaten vergi veren yok habire af çıkıyor veya öteleniyor. Olan emekciye ve emekliye olur
Bi ara bu topikte süper bono bekleyenler falan vardı ne oldu sahi? :)
O zamanlar dolar 8'i kırmıştı kıyamet senaryoları uçuşuyordu.
Dolar yine 8.30 muhtemelen sene sonu 9.50 larda olacak.
Bu sefer kimsede ümit yok anlaşılan. O zaman da demiştik bi kaç youtuber'ın clickbait gazlamasıydı.
Dolar 10 lira da olsa süper hiper über bono falan beklemesin kimse.
Düzen mevduatçıyı yolma üzerine kurulu çünkü.
2 yıllık tahvil ihalesinde bileşik faiz 18 .11 oldu.
Nerdeyse ayni kalmis +/- toplantidan birsey cikmaz
Söyledik ya MB Mayıs'ta, Haziran'da pas geçer Temmuz da indirime başlar
Bu enflasyon la mi faiz indirecek?guldurmeyin[emoji39]
Ufe 35 artik iş bitti soyle siki bir faiz artisi gerekir.en az 40-50....
09-2020 0.97
08-2020 0.86
07-2020 0.58
06-2020 1.13
05-2020. 1.36.
Ufe 35 iken ;
mayis 1.36 altı
Haziran 1.13 altı
Temmuz 0.58 altı
Ağustos 0.86 altı
Eylül. 0.97 altı
Gelirmi 100 puanlık soru?
Arkadaşlar neden sizi Papua yeni gine parası bu kadar ilgilendiriyor ki? Papua yeni gine merkez bankası faiz arttırır mı, yoksa pas mı geçer, yoksa 3. çeyrekte mi indirmeye başlar diye kendinizi harap ediyorsunuz? Papua yeni gine parasına sizi mecbur mu bıraktılar? Yoksa papua yeni gine parasıyla nikah mı kıydınız? Dolar, euro, isviçre frangı, sterlin, norveç kronu, danimarka kronu ... Bir çok alternatif var. Ben euro'yu seçtim. Papua yeni gine'de enflasyon %17 mi çıkmış %7 mi çıkmış zerre umrumda olmuyor. Harcama yapacağım zaman euro'larımın bir kısmını papua yeni gine parasına çevirip harcamamı yapıyorum. Herşey bu kadar basit. Hayatı beceriksiz papua yeni gine merkez bankası yöneticileri yüzünden kendinize zehir etmeyin. Bu devirde dolar, avro, sterlin vs para kimdeyse söz sahibi odur. Papua yeni gine merkez bankasının eksi rezervleri ile konuşmaya hele hele faiz indirmeye hakkı yoktur. Saygılarımla.
Aynen üstad, desene süper bono yerine süper crash vericekler yakında kol böreği gibi :kahkah:
https://i.ibb.co/t3p4kqq/Untitled-1.jpg
teb marifetli açtım.
faiz oranı hala % 0 diye yazıyor.
faiz oranı ne zaman düzelir.
yarın eft geçmeyi düşünüyorum.
ancak % 0 faize eft geçilmez ki
ne zaman düzelir ki ?
Amerika Avrupa 0 faiz veriyor da bizim neyimiz eksik? 0 faiz çok bile. Yap şunu -5% alem adam görsün adammmm
Eft lerden para almaya başlayan bankalar bilginize
14 temmuzda faizler inmeye baslar
Börsenfeiertag China
Börsenfeiertag Japan
Börsenfeiertag Russland
Börsenfeiertag Großbritannien ('May Day')
Bu gün tatil .!!
Yukarıdaki ülkeler.!!
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
Mayıs ortasında 4 veya 5 bakanın daha değişmesi bekleniyor.
â۠Reuters | Üst Düzey Türk Yetkili
Mayıs 2021 Pazartesi, 08:12
Güncelleme: 03 Mayıs 2021 Pazartesi, 08:14
TÜRKİYE EKONOMİSİ
IIF Türk Lirası için adil değer tahminini değiştirdi
Uluslararası Finans Enstitüsü, Türk Lirası için adil değer tahminini 7,50'den 9,50'ye yükseltti
https://m.bloomberght.com/iif-turk-l...stirdi-2279588
Atanmış köşe yazarı geçen hafta enflasyon toplantısında ek sıkılaşma gereklidir diye bir cümle kurmuştu.
%17 enflasyon varken faiz düşüşüne ihtimal vermiyorum.
%75 sabit bırakır. %25 arttırır diyorum.
Sabit bırakırsa doları pek etkilemez.
Ama eğer arttırırsa dolar 8.03'e kadar gevşer.
Ben o esnada hisse alımı için tetikte olurum. Çünkü bankacılık endeksi çoşar.
Aslinda cari acik var.bu nedenle dolar dussun istemiyorlar.hatta ciksin istiyorlar.ama faizde dusuk olsun istiyorlar.bir yere kadar kur çıkmıyor.
Yapı Kredi ve iş Bankası
YKB'yi bilmem ama İŞ yıllardır EFT alır mobil kanallardan, havaleye de alıyor.
Çoğu kişi açıkça belirtmiyor ama dijital hesap açılış işi bu konuda rekabet getirir. Hem oranlarda hem diğer hizmetlerde ben şahsen marjların kullanıcı lehine daralacağını düşünüyorum. Havale EFT işin en basit kısmı... İyi oranı bulan aynı gün mevduatı götürebilecek.
Yüzde 20 yıllık net faiz aslında 12 defa net 18.36 faizi bileşik olarak çevirmek demek..18,36 faiz de güncel stopajdan 19,35 aylık mevduat faizine denk gelir. ÜFE'nin 35 olduğu bir yerde faiz indirilmeye kalkarsa çok kısa zamanda indirildiği yerden geri bindirilmek zorunda kalır. Banka bu faizi önerirken bileşik faizden kurtulmuş ve büyük ihtimalle faizlerin çok da aşağı düşemeyeceği hesabı yapmış olma ihtimali yüksektir.. Son söz: Bileşik faiz önemli bir sihirdir..