Ortak bazen üfürükçülükte iyi para var diye hep duyarız.. Sn Pandır durduk yere üfürmez.. Bu işin kesin şirkette bir alt yapısı vardır diye de demeden edemiyorum.
Printable View
https://www.dunya.com/kose-yazisi/gu...ten-11-10-2022
Toros çok gündemde
Ali pandırın gönderilmesi haci muratin pasif göreve verilmesi tekfen ve yatırımcı açısından zorunlu bir gereklilik oldu
Hani çok çıktı ya , hani Vakıfbank 4,5 tan 2-3 haftada 15,5 çıkarken ondan da her gün olağan dışı fiyat hareketi neden oluyor diye açıklama istemişlerdi ya, o yüzden Tekfen den de istemişler , yani sövsem sövemiyorum, bağırsam bağıramıyorum, bari derdimi sokak röportajı yapanlara anlatayım.
KAP: TKFEN [ ] TEKFEN HOLDİNG A.Ş. Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri
Borsa İstanbul A.Ş.'nin 11.10.2022 tarih ve
11745 sayılı yazısı ile Şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı
fiyat ve/veya miktar hareketine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun
Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına ilişkin Tebliği'ne göre kamuya
açıklanmamış özel bir durumun olup olmadığı hususundaki açıklamalarımız
talep edilmiştir.
Sermaye Piyasası Kurulunun II-15.1
sayılı Özel Durumlar Tebliği kapsamında, Şirketimiz tarafından kamuya
açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır.
1-Bu SPKdaki arkadaşlar bankalarda fırtına koparken neredeydi?
2-Tekfen'in temel incelemesini yapsalar zaten artışın gerekçesini görecekken; böyle bir açıklamayı neden talep ederler?
3-volatilitesi zaten bu kadar yüksek olan piyasada fiyatı 2-3 gün %2-3lük adımla giden bir hisse fiyatı neden olağandışı hareketli sayılsın?
bu SPK dakiler fazla içki içmiş kafayı bulmuşlar demekki gözleri yanlış görmüş. ne olmuştu ki 34 tl den 29 tl ye düşmüştü oradanda borsa düzeltmesini tamamlayıp düştüğü yere gelince tekfende düştüğü yerden yine 34 tl lere geldi.olağandışı bir fiyat harekeri var diyen kişiler akıllarını yedirmişler haerhalde.rüşvet az geldi demekki
Bu niye cikmiyorun bildirimi miydi acaba? Oyle degilse billur geçiyorlar.
25.08 den 100 lotla 24.80 ne inen bir BIST 30 kağıdının adı tekfendir. Spk açıklama istemesinde yerden göğe kadar haklı
Bugün sığ tahtalarda bile olmayacak hareketler oldu.
çokiyi bir bilanço dengeleri değiştirir.15 gün sonra tekfende bir yol ayırımı başlıyacak.patron 1milyon 850 bin lotu satmadı henüz. bilanço iyi gelirse yüksekten satacak adi herif.ki bilançonun beklentileri çok aşacağı umudu taşıyorum. önemli olan göstergelerin düzelmesi.ikinci çeyrekteki gibi düzgün gelir ve yıl sonundada 3 milyar civarı bir kar tekfende ralliyi başlatır. o tarihe kadar oyun oynamaya devam edecekler. ya maksi ortağın dediği olur yada herkesi borsaya gömerler. tekfende sonuçları
olağan dışı olan bilançolar bakalım bizi öldürecek mi güldürecek mi?
Bilanço falan bilmem, tek lot dahi ekleme yapılacak kağıt değil onu bilirim. Hektaş, Sasa gibi bir sürü kağıt sayılabilir nerden alırsan al yatırımcısı kazanıyor. Bu ********ler doymadılar senelerdir.
Bu tür Kap'lar KY zararı demekten başka bir şey değil. En son bir tahtada bana büyük kazık atılmasına neden oldular. Neredeyse hergün KAP'a ihale alım haberi gönderen kağıdı birden bürüt takasa aldılar. 2 hafta sindirme hareketinden sonra kağıt bir ayda 20 den 80'e geldi. Ben ise 23 ten satmıştım. Yazıklar olsun. Her kim ki oyun pelişnde, 7 sülalesinin burnundan fitil fitil gelsin.
Şimdi bunun altından ne çıkacak, göreceğiz. Bizimle dalga geçiyorlar resmen.
YTD
Biz burada bosuna sovmuyoruz, tam 2 hafta sonra bilanco aciklanacak . Gubre sirketleri almis basini gitmis , bizimki 35 gecemiyor hala aslinda gecemiyor degil kasten ve bilerek sirket icinde tahtanin gitmesini istemeyen kisi ve kisiler zorla ne gerekirse tutma cabasinda . Ceo cikio ekrana sirketi kotuluyor, patron hisse satiyor , komik kaplar attiriliyor , ongorulemez oldugumuz icin oneri listesinden cikariliyoruz. Burada ozelden bana yazmakla ugrasacak arkadas (!) , bana sat o zaman tavsiyesi verecegine yazdigim maillerdeki yoneticilere patronlara yazsa onlara serefini namusunu hatirlatsa baskiyi arttirsa daha cok is yapacak da , iste bizi gunah kecisi bellemis. Koyun gibi fiyat odakli olursaniz daha cok boyle seylerle basiniza gelir diger kagitlari izlersiniz. Tekrar ediyorum itibar suikasti ile baski yapilmadan bunlar rezil edilmeden boyle gelir boyle gider . Bilancolar da makyajlanir, bi bakmissin son ceyrek santiyelerde milyar zarar edilmis nerede dersin . 3 senedir biz keyfimizden ugrasmioruz bu haysiyet yoksunu sirket yoneticileriyle
Ali nihat gökyiğit öldü de bizim haberimiz yok ondanmi düşüyor
O ölse hisse tavan olur bence 😃
son kap niye gündem olmuyor? Gülelim mi sövelim mi :) ben çıktım ama ilginç hakikaten
Ortak
Şaka gibi hektaş tur bindirdi
Bugün yine % 9
Toros dediğin şirket gerçek hayatta 4 tane hektaş etmeli
Pandorra bile kendi yönettiği şirketleri kötülerse buna da şükür ….
Ben Pandorra ‘ nın başarızlığına kılıf hazırladığını ve yakında üfürüleceğini bildiğini düşünüyorum
Pandorra devri başarısızlıkla kapsanacak
Esas soru Pandorra’ dan sonra kim gelecek bu harabenin başına
Belki fonlara satarlar
Sayin Ayteking
Ben de size yakin rakamlar dusunuyorum , 1100 6 aylik kar uzerine , bu ceyrek 550 Gubre / 150 İnsaat / 100 liman / 200 civari da yatirim kismindan dolayi bir beklentim var . Tarim kismina 0 yaziyorum . Yaklasik 1 milyarlik ceyreklik bir kar ve totalde 9 aylikta 2.1 milyar gibi rakam olmali . Hadi insaat zarar gelmesin kendini dondursun diyelim , 2 milyara yakin gelmeli . Su ortamda gubrede 2. ceyrek altinda bir rakam gelemez !! Zaten kagittaki baskinin, atilan kaplarin, satilan hisselerin amaci bizim gibi pay sahiplerinde korku olusturmak, hodri meydan tekfen yonetimi kaldiracla da daldim bakalim nereden calacaksiniz bu sefer !!! Haysiyetsiz onursuz murat giginin tetikcileri bakalim ne katakulleler yapacak !! Uyanik olun kotu bilanco gelmesi emeginizin calinmasi manasi tasir , sesinizi cikarin !!
sayın ortaklarım bugün itibarı ile vedalaştım. hepinize bol kazançlar dilerim, hisse hakkında o bu şu denecek çok şe var bir tanesi de bana göre hisse de çok ky var ve hisse ucuz kaldıkça da ky gelmeye devam ediyor, fiyatı yukarı sürüp toplamak niyetinde olmadıkları için de çözüm olmuyor, bu fiyatta da kimse satmak istemiyor elindeki hissenin farkında
diğer forumlarda hafta da 1 2 yorum ya var ya yokken bizim sayfada bazen destan döşüyoruz, keyifli bir sayfa herkese çok teşekkür ederim paylaşımları için
maximetu ortak algyo geçmeyi düşünüyorum hisse hakkında bilgin olduğunu biliyorum olumlu olumsuz bir görüşün varmı dır teşekkürler
Ortak Algyo eski gozdem , sene sonu degerlemeler yaklasiyor ancak bodrumda aldiklari Otel nasil degerlenir muamma . Henuz insaat halinde oldugu icin onun katkisini gormek zaman alabilir . Su andaki rakamlari icin ucuz diyemem ancak Orta vadede Cok guvendigim bir sirket . Ama biraz ucuz zamani kacirdiniz gibi , buradan cok kar birakir mi emin degilim . Biraz tahtacinin insafina kalirsiniz. Su anda 170 milyon dolar ki Dolar bazinda bence kendi ortalamasina gore cok ucuz bir fiyat degil . O yuzden yanlis yonlendirme yapmayim . Ben su anda burada olmasam muhtemelen Sisede olurdum , en ucuz kaldigini dusundugum sirket o
Sn.Faruk114,
Yolunuz açık olsun.İnşallah başka hisselerde istediğiniz karlılığa ulaşırsınız.Hissede çok küçük yatırımcı olduğundan bahsediyorsunuz. Benim merak ettiğim konu küçük yatırımcı derken kaç lot civarından bahsediyorsunuz. 10.000 adet civarı hisse sahibiyim.Acaba hangi sınıfta görmeliyim. Küçük yatırımcı derken 100-200 adet gibi yatırım yapan hissedarlardan mı bahsediyorsunuz? Her gün yükseliş beklentisiyle bir türlü hisselerimle vedalaşamıyorum.
Sallasan sallasan ky den 5 Milyon lot cikar max , ona ve fonlara goz dikmis durumdalar . Herkes lanet etti zaten kalanlarin cogu biz gibi eski kaziklanmis ortaklar
benim tespitim çok amatörce forumdan, twiter, investing ve çevreden yapılan yorumlardan ve yorum yapanların farklılığından, tabi ki dışarıda kaç lot var ky kaç lot var bilmem imkansız bana göre bir hisse de 1 milyon lira altı olan ky dir, maximetu ortak sallasan 5mil lot mal çıkar demiş, bu ky düşmanları için 5 milyon lot bana göre çok fazla
ben sabredemedim, lakin sabredenin bu kağıtta iyi ekmek yiyeceğini düşünüyorum, tekrar dan herkese bol kazanç dilerim, umarım ani agresif çıkışlarla kalan arkadaşların yüzü güler
Sayin faruk114
Tesekkuler guzel dileklerin icin , olan oldu zaten keske bilancoyu gorup zarini atsaydin bu haysiyetsiz sirkette ama diyemiyorum ki seffaf bilanco aciklarlar guvenemiyoruz ki
Artik bi zahmet su bilanco hareketini gorsek
34 tl ye çıktı yıldırım hızıyla 32 tl ye indi bilanço hareketi olsa gerek yine inşaattan araplara hizmet bağışladık ceremesi küçük yatırımcının cebine biniyor ,tekfen işte böyle bir şirket gübreden kazanır araplara peşkeş çeker.
Bilânço tahmi edilen gibi gelecek olsaydı satin alınmıştı gene 3 çeyrekte puştluk var
Daha 9 gun var bilancoya ancak bugunku hareket 2021/12 bilancosu gibi bir hareket izlenimi verdi . Ancak her platformda insaatta dibi gorduk dedikten sonra bir santiyede daha zarar yazarlarsa Pandir insan icine cikamayacak duruma gelir !! Ben hala korkutma amacli oldugu gorusundeyim . Bir de beni tereddute dusuren durum hakan Goral a Bloomberg de kar beklentisi sorulurken cok tereddutlu cevap vermesiydi. Belliydi birileri dusuk gostermek icin talimat vermis olabilir , adam cekinerek soyledi
Bu saatten sonra dikiş tutmaz 2 günde indiği yere kac ayda gelir belli degil bilanço falanda hikâye icerden kesin bigi sızdı satış ondan kesin yoksa bu kadar hisse aşağılanmaz
Varsayalım bilançolar beklediğimizden kötü geldi hatta çok kötü geldi ve yılı 2 milyar net kar ile kapadı. 10 f/k ile hesapladığımızda 54 tl eder. Bence inşaattan zarar yazmadıkça ki analist toplantısı dahil bir çok defa yazmayacaklarını söyledikler bu rakamlarda kalması imkansız gibi bir şey. Sürpriz bir değer düşüklüğü aklıma geliyor ama Socar polimer zaten yarı değerinde onun dışında bilançoya çok etki edecek bir şey aklıma gelmiyor.