Kamu bankaları bugün geri alım yapmış
Abd de kaç GYO şirketi borsaya kote bilmiyorum ama bizdekinden az olduğuna eminim.. Çöplük burası, GYO çöplüğü
Printable View
Hisse yoğun fonlara yatırımcı giriş çıkışları nasıl seyredecek bakalım. Son bir iki günde çıkış durdu yavaştan girişler başladı gibi görünüyor. Ancak girişlerin devamı için borsanın genele yayılan bir yükselişi olması lazım ki fon fiyatları artsın yatırımcı da artışı görüp yatırımını artırsın. Şu anda oynaklık çok fazla, hisselerin yarısı yükseliyorsa yarısı düşüyor, fon fiyatlarında belirgin bir artış pek yok. Böyle kararsızlık ortamında yeni yatırımcının cesaret etmesi zor. Gelecek hafta iyi başlarsa birkaç gün iyi geçerse devamı da gelebilir diye umalım. Gelecek hafta da bir gün yükseliş bir gün düşüş testere formasyonuna bağlarsa işimiz zor.
wasaban arkadaşım 3 4 sene kadar bende trcas taşımıştım hala trcas taşıdığınıza inanamıyorum...performansınızda en ufak değişim olmadan devam ediyorsunuz. Açıkçası sizi eleştireceğim... bu kadar uzun süreli yatırımcı olup doğru şirkette olmadığınızı kendiniz dahil herkez düşünebilir diye düşünüyorum...temettü ve büyüme şirketi olmadığı açık...
Piyasada bazı döngüler vardır. “ Ne alsan gidiyor abi” dönemi bittiğinde, para xu30 sanayi- banka tarafına park eder. Piyasa büyükler üzerinden fiyatlanır.
Bu ABD de benzer. “ Meme “ stock dedikleri şirketler, risk algısı arttığında dipten %100-200 kalkar, risk algısı azaldığında zirvesinden %60-70 çekilir. Ha parada bu küçük- orta büyüklükte şirketlerden kazanılır, o ayrı ama zor bir süreç
Elektrik tarafında mevsimsellik şu an gaz santrali lehine çalışıyor. Akaryakıt tarafınındaki litre bazlı kaybı ölçmek zor. Onun için Mart 2023 raporunu görmek lazım. Milli hasılanın %5 nin etkilendiği düşünülürse, depremden sonra akaryakıt piyasasında bir o kadar litre bazlı daralma beklemek doğru olacak.
Bugün XTUMY , xu100 den %1 kadar daha iyi. Bakalım devamı gelecek mi
Uzun süredir bilgisayardan girmemiştim.
1 üye 3 ziyaretçi.
Wasaban bile yokkk:))
Bir sürü şirketten geri alım haberleri geliyor, sizce Turco da geri alım olma ihtimali kaç ;
A) %1
B) %5
C) mümkün değil
Pardon c şıkkı zaten %0 mış
Wasaban kardeşim beni belki hatırlarsınız, arada bir trcas alırım, zarar eder satarım, 6 ay sonra tekrar alır yine zararına satarım. En son bıraktığımda Shell ile bir imtiyaz sözleşmesi vardı. Bu sözleşme hâlâ carî mi? Ayrıca her yıl bu sözleşme gereği yanlış hatırlamıyorsam 7-8 milyon dolar civarı intifa senedi alıyordu. Hâlâ bu parayı aloyoymu? Eğer alıyorsa, Shell bir satın alma teklifi yapmazsa sonsuza kadar bu parayı almaya devam mı edecek? Shell deli mi bu parayı ödeyip duruyor, planiyne ki bunların. Doğalgaz çevrim santralinde işler nasıl gidiyor. Jeotermali satıp borçları ödedikten sonra bu şirket artık sürekli kar edecek bir safhaya mı geçti? Eğer vaktiniz varsa bu soruların cevabını da kapsayan bir bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Teşekkürler, saygılar.
125 adet 64 bin usd. 8 milyon USD yapıyor. Bu parayı her sene alıyor mu trcas.
Her seferinde bu sözleşme nedeniyle, Shell trcasa teklif ederse piyango vurur diye düşünüp alıyorum bu hisseyi ama sonu hüsranla bitiyor.
Sayın GP şirketi iyi tanıyan bir yatırımcı olarak sizden de bir bilgilendirme ve değerlendirme alabilirsek çok sevinirim.
Selam.
Evet , “ imtiyazlı temettü” adı altında ödeme yapıyorlar. Bu sene belli bir cironun üzerine çıkıldığı içim daha az para girişi olmuş diyor du sunumda. Onun dışında 20m euro civarı santral borcu kalmış olması lazım. Şirket serbest nakit üretme anlamında düzlüğe çıkmış gibi gözüküyor ama hisse fiyatı çok oynak. Bekliyoruz , bakalım ne olacak
Belli bir cironun üstüne çıkılması nedeniyle para girişinin az olması mevzusunu anlayamadım.
Bir de sizce Shell ; ben bu satın alma işinden tamamen vazgeçtim, sözleşmeyi iptal ediyorum, artık imtiyazlı temettü de odemeyecegim diyebilir mi tek taraflı.
Bende 2017 ağustosunda girdim opsiyondan dolayı.
Aradan 7 yıl geçti opsiyon filan yok.
Alarkımu bumu diye düşünerek karar vermiştşm 2017 de aynı fiyattalardı yanlış kararmılş.
Opsiyon işinin iki bacağı var.
Birincisi tamamen gerçek olabilir.
İkincisi trcasa rwe kredisinden dolayı para aktarma yöntemi olabilir.
Bu sene ne olduğunu göreceğiz zira kredide bitiyo bu sene.
Bir hukukçu olarak sözleşmeyi birkaçdefa inceledim.
İmza tarihinden itibaren iki yıl bekleme süresi var.
Bu tarih ağustos 2019 yapıyor.
Bu tarihten sonra shell global opsiyonu istediği bir tarihte başlatabiliyor.
Bunun içşn öncelikle kıymet takdiri yaptırıp bir fiyat teklif ediyor.
Trco bunu beğenmezde shell hissesi için artırım yaparak daha yükseği teklif edebiliyor.
Bunu kendisi yapamayacağı için bi ortak olması lazım buda olsa olsa socar olabilir.
Bu teklif üzerine shell yeni bir fiyat belirler ve artırarak yeni teklifte bulunur yada ilerlemeyi sona erdirir .Süre durur ve iki sene daha 8 milyon dolar öder.İki sene sonunda yeniden teklifte bulunabilir.
Böyle bir durumdada 2017 de itibaren 8 milyon dolar ödemiş olur her yıl.
Bence bu sene ağustosa kadar hükümet değişmiş olmak şartıyla opsiyon sözlelmesi muvazaalı değilse hayata geçmiş olur.
1923 de Türkiyeye gelmişlerdi.
2023 onlarında ülkedeki yüzüncü yılı.
Google da bi araştırma yapınca 1998 de ülkeyi terketmeyi düşünmüş global ve sonra bizle oryaklık yaparak vazgeçmiş sanki.
Şu andada yeni yapulan güzel yerlerde ve ülke çapında 100 istasyonu kendi adına işlettipine göre gitmeyi düçünmüyorlardır sanırım.
Yaşayarak göreceğiz.
Hayat ileri doğru yaşanıp geriyo doğru anlaşılıyor maalesef.
Rwe yatırımı kadar şu anda piyasa değeri.
Opsiyon olursa bonus olur.
Dolarda duracağımıza burda duruyoruz.
Paramızı biden a yedireceğimize bofaya yediririz.
Bıyıklıdır umarım
BES ler mevzuattaki değişiklik nedeni ile alması gereken hisse pozisyonunu tamamladı, tamamlamak üzere. Bakalım devamı gelecek mi
Burda neden BES lere yükleniliyor deniliyor ama zaten elindeki çöp tahvilleri ( verimliliği %9-10) azaltıp , borsaya giriyorlar.
5000 den borsa mı, %9 verimli tahvil mi.. Asıl seçim burda yapılıyor
Yatırımcının Turcas ile imtihanı !! Yıl 2023
TURCAS TURCAS TURCAS, bugün çok hareket beklediğim bı kağıt,bı tavan her an bekliyorum, çoktandır dinleniyor, tabiki asla yatırım tavsiyesi olmadan.
Bazıları %30'u tamamlamış, bazıları %20 küsürlerde. Bu arada %30'un minimum olduğu, isterlerse %50'ye çıkabilecekleri söyleniyor. Ancak onun için tahvil satmaları gerektiği ve tahvil alan olmadıkça %30 üstüne hemen çıkmaları mümkün olmayacağı için %30'dan %50'ye çıkış olacaksa da uzun vadede yeni para girişleriyle ve zaman içerisinde yavaş yavaş gerçekleşecek gibi görünüyor.
BES fonları için hisse oranının çok daha yüksek olması her şekilde en mantıklısı olmalı diye düşünüyorum. Bence burada eleştiri fonların hisse almasından ziyade, borsa düştü diye sosyal medyada yükselen tepkiler nedeniyle bunun olması kısmı. Yoksa normal bir zamanda böyle bir karar alınsa kimse yanlış demezdi sanırım. Uzun vadede emekli olacak vatandaş için böylesi daha kazançlı olsa gerek.
Bu ne şimdi bu !!