Bozkurt abi topicte kavga çıktığına göre sert hareket gelecek gibi duruyor
Printable View
Bozkurt abi topicte kavga çıktığına göre sert hareket gelecek gibi duruyor
Borsa artık bitti ama kabul edemiyoruz Kabul ettiğimizde iş işten geçmiş olacak .
sorusuna kaptandan cevap ..
Dünya da borsa hiç bir zaman bitmez, borsa bilgi ve emek ile gelişen akıl oyunudur.
Kriz dönemlerinde de borsadaydım 2005 yılından bu yana.
İşini bilen doğru yapan, sakin duran, gelişmeleri muhakeme eden grafik okuyan hep kazanır.
Yani kazancı kaybından çok daha yüksektir.
bu grafı paylaşmak istemiyordum çünkü oynak bir dönem ve formasyonda kırılım olmamıştı buradada paylaştım.Herkes teknik bilmek zorunda değil düşündüğüm gibi oldu hemen algı yartılmaya çalışıldı ama açıkça söyleyeyim bunun Abka dan gelmesi şaşırttı birşeyler bildiğini sanıyordum yanılmışık ,
bakın bu formasyonun 2 yöne çalışma ihtimali mevcuttu bunu takip edenler 10 ise burada paylaşıldığında daha fazla olur ne fazla kişi demek oyunda birbirimizin elinin birbirimizin cebinde daha fazla olması demek böyle günlerde kırmadık insanları paylaştık sonuç ALGI yaratılmak istenmesi bu yüzden herkes bundan sonra kendi işine baksın..
Sortçuları torbaya dolduruyor gibi...sakince...dikkatli olmakta fayda var ytd.
düşüşün sonları mı ?
https://i.hizliresim.com/e6rtm4a.png
Borsanın haline ilişkin en güzel tespiti Bozkurt yaptı dün.
Önceden hisse alıp para dağıtıyordu, şimdi para alıp hisse dağıtıyor..
bakın bakın n diyecegim yoksa o gun sanlısoy mu :))
Hayırlı cumalar kolay gelsin
Bankaların çoğu dolar bazında tarihi diplerinde.. Yani buraları daha aşağısı 2001 krizi seviyeleri ki bugünkü bankacılık sektörüyle o günkü kıyas kabul etmez.
Üstelik bu kontrollü kurla böyle. Bir de kur yürüse ne olacak kim bilir.
Çok acayip, aklım almıyor.. 1,5 yıllık karı kadar değerle işlem gören banka olacak haftaya..
https://i.hizliresim.com/htve0y3.png
Diğerlerinden daha zeki olmamıza gerek yok, sadece onlardan daha disiplinli olmalıyız
Warren Buffett
Ben kaçar..Hayırlı cumalar..
ben portfy tekrar oluşturdm .. kulağımın üstünede yattım ... kısmet artık ... daha iyi maliyetlenilebir miydi ? olabilirdi ama .. dalga yapısı ve 15 dk ikili dip cezbetti beni .... kişisel tercih diyelim .. bence güniçi dipler görülmüş olablir .. olumlu kapanış bekliyorum ....ytd. kısmet ..
Enflasyonun eseri olsa da fark etmez ki? Dezenflasyon tamam da, deflasyon olmayacak herhalde.
Tahvillere de çözüm bulunacak bence bir şekilde. FED'in, ECB'nin yaptığı gibi Merkez geri alabilir mesela. Olmayacak şeyler değil.
Bankalarını karlılığını sürdürmesi büyüme için çok önemli. Tabi vergi boyutu da var..
Ben bir şekilde en azından mevcut haliyle sürdüreceklerine inanıyorum..
Tüpraş ve THY'den başkası yalan. Kalan kağıtlar sığ metro turizm tahtasına dönmüş hepsi.
Kabaca beklentim asagidaki sekildeki gibi bir ucgen ytd... Kolay gelsin herkese... Stop camdir... Zor gunler.
https://i.hizliresim.com/55b8fxl.jpg
Kısada görüntü bu şekilde..
Kırılım yönüne göre hareket etmek lazım.
https://i.hizliresim.com/d5f921m.png
Bir çok haber ve yorum var pala görürse vay halimize dedim
cevap: Senaryo oluşturmak teknik analiz yapanın işi değil.
İkili dip olursa ne yapacağın, ikili dip bozulursa ne yapacağın teknik analizi ilgilendirir.
fark eder...tl bazlı deflasyon olmaz doviz sepeti bazlı olur.
tahvilleri merkez geri alsa da.. ki alırız dediler zamanında.
sürdürme kısmına katılmıyorum..
12 aydır zorla verdirilen kredi sorunu var.. alan alacağını aldı..
aynı hamam, enflasyon sarmalıyla erite erite gidilecekse..
düşen taşın üstünde kule dikmenin anlamı yok...
nerdeyse yılların $ düşüşü 6 ayda geri sardı... :he:
Sayın Zaf.dogu diyelim ki kar rakami azaldı. Eee bu bankalar defter değerinin yani Özkaynak ederininde altında. Onu ne yapacağız?
Burdan döner. Dönmezse s2 tutarız.
sahol 2 ay önce 40mış hala 40
şişe 2 ay önce 41miş hala 41
garan 3 ay önce 24müş hala 24
thy 1,5 ay önceki fiyat
e bu şirketler hiç mi kar etmedi son çeyrek. yoksa son çeyrek kar beklentisini de içine mi katmıştılar bu kadar süre önce
hep öyle değilmiydi.. dd 1 in üstü ne zaman oldular ki ? bilmiyorum..
benim acımdan dolar bazlı katladılar mı katladılar..
yazın kimse yüzlerine bakmadı..
6 ayda 1:4 olmuş.. 4 den 6 ya gitse ne olur gitmese ne olur..
sıkıntı varsa yat faize otur.. 5200 endeks 1.3 faiz 6750 yapar. garanti/risksiz...
50% şansın var desen, yıl sonuna 8320 olacak 100% faiz üstü anlamı olsun
dövizi sabit bıraktım..
yazın ağaçta muz vardı
şimdi tren yolunda var..
kaç yıldır borsadaym şu koc hisseleri kdr dayanıklı sağlam duran ve giden grup yok gerisi faso fiso rüzgar esse kirmizi
SPOT, dün VİOP30 u 28 bin kontratla göçerten YapıKredi Yatırım bugün SPOT da en iyi alıcı olmuş,
https://i.hizliresim.com/66i1pfy.PNG
bence son çeyrek bilancolar dandik gelecek ytd
Yukarıdaki yazıyı 16 Kasım tarihinde yazmıştım.Avrupa bankalarının piyasa değeri/defter değerleri bizimkilerden de daha düşük,üstelik bizim bankaların ilave riskleri var.piyasa değeri/defter değeri rasyolarını her sektörde farklı değerlendirmek daha doğru olur.
Sayın Deniz43 Koç grubu hisseleri balon onu biliyorum , o zaman dediğinize göre banka hisselerindede %30 civarı köpük var...
Görüntü fazla olumsuz, 5 gün oldu kırmızı. İstediğin dakikalık bak sata geçmeyen sistem yoktur. Buradan böyle göstere göstere shortçuya daha fazla ekmek çıkar mı bilmiyorum.