Aslında senin kaybın bu akşam itibariyle% 8,28
Printable View
benim bildiğim İşC 1986 yılında arz edildi..*
https://www.youtube.com/watch?v=9oZIOfx87Ww
Insanlik tarihinin en guzel milleti.
Ünlü bir köftecinin köfte ve dönerinde domuz eti çıkmış.
Zaten borsa o yıl devreye girdi,bende eski iktisatçıyım lise ticaret lisesi,avrupayı es geçtim,bakanlıkta 80 öncesi 10 sene üst kademe çalışmalarım hariç onu defalarca belirtmiştim,borsaya giriş yılım 92,çünkü borsa faiz,döviz yarışında devamlı gerideydi yani gerek yoktu :plc:
kayıp daha fazla
6 aylık dolar getirisi % 7
6 aylık ppf getirisi % 28.5
diye joe dalton yazmış ölü (mevduat) forumunda....
hakikaten, ddkkm den yüzde 65 ile çıkmıştık.
o dönem 6 aylık yapanların mevduattaki net getirisi yüzde 32.5 oldu...
Ben 3 aylık yüzde 65 bağlamıştım.
Yani son 6 ayda dolarda olanın serveti fena erimiş.
Ö dönemlerde İş-C hissesi 30-35 kuruşlardaydı.
Hep onun için maydonoz parası denilirdi.
Öğrenci başımla binlerce lot alabiliyordum.
Alıp tutmak varmış...
Aşkam Kızılaydaki SSK işhanıydı sanırım, seans sonu internet vs olmadığından A4 formunda çıktı ile her gün hisse kapanışlarını alırdık.
https://www.gazeteduvar.com.tr/60-ki...-haber-1726342
Bir de böyle haber var. Yani bir yerlerinize sokmaya gerek yok. Altını altını..
Turkiye Is Bankasi (ISCTR.IS), Nisan 01, 2024 tarihli ve Nisan 03, 2024 ödeme tarihli ₺0.29 temettü açıkladı. Kayıt tarihi Nisan 02, 2024
ISCTR Hisse Senedi12,63 TL.!!!!!!!
9 Ekim 2024 - 17:59IS BANKASI (C)
Buyurun cenaze namazına.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Bardağın neresinden baktığına bağlı.!!!!
Ekonomi şahamı kalktı.!!
Bütçe fazlamı veriyor.!!!
Kişilerin real gelirlerimi arttı.!!
İhracat ithalatımı geçti.!!
Kişi başına düşen milli gelir.???
20-30.000 dolaramı yükseldi.!!!
Unutma .!!
Bir gecede ansızın.!!
Çizdiğin tablo tam tersine dönebilir.!!!
Tarih tekerrürden ibarettir.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Yıllardır bütün ülke olarak 200 şubesi olan köfteci sayesinde domuz etine gark olmuşuz. Hep domuz etini yiyemem derdim. Baya lezzetliymiş. Hiçte anlaşılmadı. Yazları 2 haftada bir köfte sucuk mangal partisi yapardık. Bundan sonra israil mallarını protesto edelim diyenlerin ağzına kürekle vururum. Herifler hakiki helal ürünleri yiyorlar. Böyle bi durum olsa o köfteciyi gazze meydanında çükünden asar filistinlilere taşlatırlar siz bizim helal markalı ürün satanlardan korkun. İlk helal markasını alan ürünlerdenmiş yusuf yusuf
Cübbeliden köfte açıklaması bekliyoruz.
Sahte dönemin köfteleride sahte çıktı.
Vay köftehor.
https://resmim.net/cdn/2024/10/10/muD05o.jpg
Geri zekalı...
Köfteci Yusuf'a 1 kere girmişliğimiz var, Allah kabul etsin.:kahkah:
Millet domuza takmış.
Migros, tüketim tarihi yaklaşan rengi değişmiş ürünleri yüzde 25 indirimle satıyor.
Bir kaç kez aldım. Bazen o etin bozuk tadı insanın ağzına geliyordu.
Açık et satan diğer marketlerde ise tüketim tarihi zaten yok.
Onlar ette indirim yapıyoruz diye bozuk ürünleri de satabiliyorlar.
Bir keresinde File den indirimli diye gerdan et aldım.
Adam içine soğan at güzel kokar öyle pişir dedi.
Eve gelince ette bir koku duyduk. Ne kadar yıkadıysak gitmemişti.
Geri verdik.
Ulan ne güzel topkapı sur dibinde eşşek ,yaşlı at kesilip sucuk sokakta mis gibi araba köftesi yiyorduk pzvnk köfteci Jozef hınzır hayvanı bulaştırdı işe,
Köfteci Josef'i anadan doğma soyacaksın saçlarını götündeki kıllarını makineyle alıp üzerine et süreceksin ve domuz çiftliğinde domuzların arasına atacaksın,
Domuzlar Köfteci Jozefi nüfustan kaydını hemen düşürürler..
Kdmunun Jozefi ni.. Yani Banka giriş kodumunun...
Domuz yemek istemeyen helal sertifikasına değil koşer sertifikasına baksın Yahudiler domuz asla yemez mg karıştırmaz,
İtimat süt ürünleri koşerlidir mesela , onun gibi Şalom gazetesinden bakıp öğrenmek lazım. Veya gazeteye sormak lazım eti nereden alalım abi diye, zira Müslüman a sorsan durum ortada..
Müslüman geçinenler ve Müslümanlıktan geçinenler Yahudiler kadar dinine sahip çıkmaz, sadece laf salatası ile günü geçirirler, İstanbul'da 5 yıldızlı meşhur otellerin hepsinin mutfağında domuz işlenir sana yedirdikleri domuz olmasa bile aynı mutfakta aynı tezgah ve kapta işlem görür.
Yahudiler bir yemek versinler buralarda hahamlar mutfakta nöbet bekler aşçıların yanında, yani ben gençken böyle yaptıklarını şeflerden duymuştum bir vesile ile...
https://resmim.net/cdn/2024/10/10/muTK41.jpg
Ahali domuza takmış, iş rakıya kalırsa ben babalara gelmişim.:oleyo:
Bakalım kim diyecek köfteye domuz etini dış güçler yaptı diye.
Durmak yok.
Düşüşe devam.
Domuz eti de yedirildi millete.
Sıradaki sahtekarda sıra , kim çıkacak bakalım.
Domuz eti daha pahalıymış.
Buna rağmen neden domuz eti kullanıyorlar?
Çünkü kullandıkları yaban domuzuymuş.
Avcılardan ucuza alıyorlarmış.
Ahanda link.
https://www.sondakika.com/yasam/habe...gmen-17912821/
https://youtu.be/YiEqDwYV6Qk?si=m1qBzmt0oiI5pvgr
Bugünkü hikaye önemli zira 2006 yılında yerli tohum yasaklama olayı ve domuz etinin kasaplık et statüsüne alınması anlatılıyor öncesinde Özgür Özel e geçiriyor Cumhuriyet Ak Partisi nasıl olunur falan..
Fakat asıl olay Bayer şirketidir ve onun tarım ilacı bu benim epeydir bildiğim bir konu .
Bayer Amerikan kanserojen tarım ilacı üreten, Monsanto şirketini satın alır bu şirket nedeniyle Amerika'da açılmış kanser davalarına 100 Milyonlarca dolar para öder bu şirketin ürettiği meşhur bir ilaç var round up diye bu ilacı ben de bir kere kullandım köyde , bu ilaç içerisindeki madde ile birlikte bitkileri zehirliyor bitkilere kanser bulaştırıyor bir çeşit ve biz de bunu üretilmiş olan tarım ürünleri ile birlikte vücudumuzu alıyoruz bunun satışının ve kullanımının yasaklanması lazım Avrupa'da 10 yıl uzatıldı bayerin gücüyle ancak kullanımı belli şartlara bağlandı Türkiye'de tamamen round up milletin kafasına göre kullanılıyor Kimin ne kadar kullandığı belli değil bu konu hepsinden önemli bir de yerli tohum konusu çok önemli bu iki konuyla resmen zehirleniyoruz yani paramızla zehirlenerek frankensteine döneceğiz. Bunlarda video da var.
İlacın adı round up ama maddenin ismi Glifosat başka ilaçlarda da olabilir.