Sayın devrikiki ilk önce hisse başı maliyet hesaplamanızda ciddi bir yanlışlık yaptığınızı belirteyim. Ben bu hisseyi uzun zamandır takip etmeyi bıraktım bir zamanlar aldık sattık zarar ettik kar ettik falan filan. Daha evvelde yazmıştım şirketin aşırı derecede kötü yönetildiğini veya ecnebi oyunlarıyla içinin boşaltıldığını. bu şirketle ilgili de en aklı başında yorumları sayın ICO nun yaptığını gördüm hatta bende bir ara hayalperestlik yaptığımda onun yorumları aklımı başıma getirdi diyebilirim gerçi şu son yorumlarına baktığımda ciddi bir üslüb değişikliği var kendisinede ondan dolayıda forumda biraz tepki olduğunu gördüm. Mareşal maalesef zor bir tahta ve bir yatırım kağıdı olmadığını kendisi zaten kanıtlamış. Yatırımcısını düşünmeyen , bildirimleri süresinde yapmayıp tahtası seanslara kapatılan hatta 2013 senesinin haziranın da almış olduğu kayıtlı sermaye süresinin uzatıldığı yönetim kurulu kararını ta kasım 2013 te açıklayacak kadar kötü niyetli bir şirket ve yönetim daha bir çok sicili bozuk işler yapmış bir şirket ve yönetim. Yüksek maliyetli arkadaşlara sabır dilerim zararlarını en kısa zamanda çıkarırlar inşallah. Gelelim satışla ilgili hisse başı maliyete sayın devrikiki o zaman yapılmış olan satışla ilgili olarak hem sermaye tutarının farklı olması hemde 6 sıfırlı dönem olduğu için hisse başı maliyet hesabınız bence yanlış. o zaman için Akzo marşalın %44,37 sini elinde bulunduran Tekyarın neredeyse tamamını , Uzunyollardanda %16,19 unu alıyo ve bunun için toplam 69.558.782 usd ödüyor. Toplamda şirketin %60,56 sını almış oluyor. Şuan için 10.000.000 sermaye tutarı olduğu için elinde 6.056.000 lot var ve bunun bir kısmı HSBC de gözüken lotlar. Ödediği tutar 69.558.782 Usd / 6.056.000 lot = 11.48 Usd hisse başı maliyeti. Ha diyeceksiniz ki bu alımda bu fiyatın içinde Tekyarın ederide var ancak tekyar ile iligili hiçbir veri yok ederi nedir ne değildir aktif büyüklüğü sermayesi nette tek bulduğum bilgi Faaliyet Durumu;Diğer menkul kıymetler ve emtia sözleşmeleri simsarlığı. Marşala o zaman için 115.000.000 Usd değer biçilmiş ve onun üzerinden %60,56 satılmış. Şu an için güncellediğimizde şirket değeri 405.000.000 yapıyor yani hisse başı 40,5 Tl. Yine Akzo Nobel haziran-2010 yılında uzunyollardan %4,47 sini hisse başı 16,31 Tl yaklaşık 10,5 USd ödeyerek aldı. Akzo marşalın hisse başı ederinin 10-11 doları civarı ettiğini düşünerek hem 1998 hemde 2010 yılında aynı fiyat civarında hisse satın almış. Saygılarımla. Söylediklerim asla yatırım tavsiyesi değildir. Satışlarla iligili linkler aşağıdadır.
http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...en-1_ID289860/
http://www.bloomberght.com/imkb-habe...-cikarilmistir