Bilanço beklentiniz nedir?
Printable View
Bilanço beklentiniz nedir?
Tabiki artık gerçek rakamlarla düzenlenmiş bir bilanço bekliyoruz.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün borsanın %2 yakin değer kaybetmesine rağmen kervanın %1.89 değer üstüne koyması olumlu olup yaptığı hacimde iyi sayılır.
ABD'de bir yargıç, Maryland eyaleti ve Columbia bölgesinde ABD Başkanı Donald Trump'a anayasayı ihlalden dava açılmasına kısmen izin verdi.
Bu olay ülkemizde olasıydı en az -%5 di
Finansal raporların KAP'a bildirimi*ile ilgili olarak ek süre verilmesi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun*görülen şirketler aşağıda yer almaktadır.
- Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (31.12.2017 tarihli finansal rapor için 06.04.2018 (dahil) tarihine kadar)
Tarihi uzatmışlar tekrar ıyi şeyler olacak gibi
Değerleme raporuna göre finansal tablolar düzenlenecek sanırım
Göz altından ne zaman çıkarız uzun sürer mi sizce?
Göz altından çıkıp çıkmama ihtimaline göre yatırım süremi belirleyeceğim. Eğer bu ihtimal varsa uzun vadeciyim :)
Iyi olacak
Bence kısa zamanda
abartmayın hocam daha bilanço açıklanacakta.. Sonra gözaltından çıkmak için gerekli şartlarını yerine getireceklerde. Sonra spk ya başvuracaklarda. Spk düşünecek karar verecekte. Bunlar spkya müdahele edip süreci istediği kadar uzatırlar. Eğer şartlar oluşursa bu süreç en 6 ay sürer gibi.. Inşallah daha kısa zamanda olur ama hissenin adı kervan olunca 90+10 u oynuyorlar.. şimdi de bilançoyu yine uzattıkları gibi.. Amaçları ne anlamış değilim. Ytd..
5 gun çok büyük zaman
-Sermaye kaybını ve zararını telafi ederek finansal durumunun düzeltilmesi ve özkaynaklarının güçlendirilmesi için gerekli tedbirlerin alınmaması, nedeniyle gözaltına alındı bilançoda özkaynak yüksek geldiğinde her taraf toz pembe olur
4 yıldır bu hissedeyim merak ettigim nedenini bulamadım kafamda soru işaretleri oldu sayılganların 400 milyon lotu endex in zirve yaptıgı bu dönemlerde 4 yıl veya 5 yıl boyunca trede ederek bu süreçte 400 milyon lotu piyasada nakite cevirselerdi 2 tane daha rahat bir kervan saray holdink kuracak nakit paraları olurdu …sayın . Sayılgan ailesi Türkiye ve dünya borsaları zirvede mutlak bir dönüş kırılma noktasının son demleri sizler 4 ve 5 yılı hiba ettiniz, 400 milyon lotu nakite cevirseydiniz global girize girdiginde dünyada piyasalar bu 400 milyon lotun parasını nakiite tutarak tekrar Türkiye ve avruba abd. vss borsalarda degelendirseydiniz 400 milyon lotun parasını şuan için en az 4 tane daha kervan saray holding
Kuracak büteceye sahip olurdunuz acaba diyorum dünyada ve ülkemiz borsaları girize girsin ben kervn hissemi yükselteyim zararda olan olmayan ne kadar Türkiye küçük büyük borsacı varsa hiç tedirgin olmadan tereddüt etmeden gelir benim kervn hissemi yukarıdan alırlar bende bu gelen birleşmeden dolayı beleş400 milyon lotu girizde borsa satırım diyemi düşündünüz beklediniz 5 yıl boyunca ???? lütfen Zeynep hanım selim bey Ertan baba sizler belki göremeyebilirsiniz ama bünyenizdeki danışmanız avukatlarınız vss Bunlar ne işe yarar parayla inat olmaz para bu gozoz degil lütfen biraz zeka sizi geçtim size yakın cevrenizde vizyon geniş hiç bir kimse yokmu ?? 400 milyon lot 5 yıl boyunca uyuttunuz bu 400 milyon lot
vakit beklenecek vakit digil kervnim vakit nakit dünya bir gün o gün bügün cuma hayırlı faziletli bir gündür bügün harekette olur her daim bereket hayırlı cumalar
Konsolide gelmiş benmi yanlış görüyorum
Özkaynak sermaye oranı yüzde 37 den yüzde 53 e çıkmış.
Denetçi sınırlı olumlu görüş
Bunlar güzel gelişmeler.
GAP tan çıkması adına en önemli madde. Yakında Volbor beyden bir görüş almakta fayda var.. Fikirleri önemli.
KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG A.Ş.
Denetimden Sorumlu Komite Başkanı Denetimden Sorumlu Komite Üyesi
Sanlı BAŞ Miray ERCAN
Yönetim Kurulu Onursal Başkanı
Ertan SAYILGAN
ne varsa eski toprakda var helal olsun ertan baba ufkun genç senin sende bu ufuk olduktan sonra ignenin deliginden deveyi gecirisin olmazı oldurursun ertan baba kralsın kim tutar seni pazartesi heytt ertan baba geliyor
Arkadaslar anladigim bodrum oteli ve yatirim amacli gayrimenkuller ve stoktaki mallar degerlendirilmis
Degerlenen gm ler 319 milyonluk bir fark yaratmis... Bunun icinde buyuk gmler yok...
Oz sermaye tehlike sinirinin ustune atilmis ona gorede belli sayidaki gmler degerlemesi aciklanmis.
Diger degerlemeler sonra aciklanacaktir.
Aareal bankin antalya ve bursada ki otellerde ipotegi vardi. Bursadaki ipotegi kalkmis... Ne anlama geliyorsa :)
En onemlisi denetci olumlu gorus bildirmis
Uludag otelinin mahkemesi kazanilmis
Sirketin ana para borcu 450 milyon civarinda ki anlasmalarla daha da dusurulebilir
Falan filan arkadaslar... Bilancoyu iyi okuyun aralarda onemli bilgiler var
Hayirlisi olsun diyelim
Diger degerlemeler ne zaman aciklanir... Niyet diyelim :)
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bodrum otelinin degerlemesinin bilancoda aciklanmasi.... Ya geri alinacagina yada bodrum otelinin geri alinmasi icin dava acilacagi anlamina gelmektedir
Soyleki bodrum oteli 90 kusur milyona satilmisti... Bu degerlemede bana gore bodrum otelinin degeri en az 200-250 milyon cikmistir...
Bu fark nedeniyle sirket mahkemeye verecektir.
Ki us kullanim hakkinin daha uzatilmadigini biliyoruz. 96 yilinda kiralanmis bir otelin 2018 itibari ile tekrardsn 49 yila cikarilacagini dusunursek...
Bu otelin ve diger otellerin degerini daha iyi anlariz.
Sirket bu bidrum oteli ile ilgili girisimlerde bulunacaktir
...................................
Haklisiniz hocam... Hep diyoruz ya niyet... Niyetleri neydi ne oldu ne olacak??? Bu onemli...
Hayirlisi olsun diyelim...
Kervansaray Yatırım Holding Finansal Tablo İncelemesi (kendi çapımda)
1-) Bilindiği üzere Ata Bağımsız Denetim A.Ş., Kervansaray Yatırım Holding hakkında düzenlemiş olduğu önceki bağımsız denetim raporlarında uzun süredir görüş açıklamaktan kaçınıyordu. Bu durumda Resmi Kurumların kendi ağızlarından da bizzat duyduğumuz üzere, önceki bağımsız denetim raporu ve bilançolar onların gözünde sadece ÇÖP'ten ibaretti.
Görüldüğü kadarıyla şirket ve ZT.son bilançoda Ata Bağımsız Denetim A.Ş.nin yine görüş bildirmekten kaçınmasını engellemek için iyiniyetle çalışarak önceki yönetimin aksine her türlü gayreti ve şeffalığı göstermiş. SINIRLI OLUMLU GÖRÜŞ bildirilmesi bir milat olup şirketin yakın pazar (gözaltı pazarı) şartlarından en önemlisini ortadan kaldırmış bulunmaktadır.
2-) Kervansaray Yatırım Holding'in net borç sermaye oranı 2016 yılında %84, 2017 yılında %89 iken son bilançoda sermaye kaybının %47 oranında olduğu tespit edilmiştir.Sermaye kaybının %50 nin altına düşmesi de son derece olumlu ve ŞİRKETİN YAKIN PAZAR'dan çıkmasında etkili bir veri olup şu anda yakın pazardan çıkması için gereken tüm şartlar tamamlanmış bulunmaktadır.
3-) Yatırım amaçlı gayrimenkullerin değeri önceki bilançoda 43.798.447 TL. iken son bilançoda 80.031.000 TL. ye yükselmiştir. Maddi Duran Varlıkları önceki bilançoda 416.676.233 TL. den 692.749.746 TL. ye yükselmiştir. Yani Bir kısım yeniden değerleme ile şirketin toplam varlıklarında 319.915.000 TL. civarı bir artış görünmektedir. Ana ortaklığa ait özkaynaklar ise 173.000.991 TL.den 362.772.112 TL. ye çıkarak iki katından fazla değer kazanmış bulunmaktadır.
4-) Sayın Frecel'in de çok güzel bir şekilde tespit ettiği gibi önceki bilançolarda AArelbank'ın Antalya Lara ve Bursa Termal otellerinde ipoteği görünmesine rağmen son bilançoda sadece Antalya Lara Otel de ipotek görünmesi son derece ilginç ve bir o kadar da olumlu.
Özetle, daha 7 ay öncesine kadar batıp batmayacağı konuşulan şirket yeni yönetimle birlikte kısa sürede ayağa kalkmıştır ve çok yakında yürüyüp koşmaya başladığını da göreceğimiz umut ediyorum.
👏👏👏👏👏👏👏
31.03.2018 00:00
Kervansaray Yakın İzleme(Gözaltı) Pazarından çıkışa mı hazırlanıyor
Kervansaray Yatırım Holding tarafından dün KAP a gönderilen Bilanço ile birlikte Bağımsız denetim raporu da açıklandı. Şirketin yeni yönetimi tarafından gerçekleştirilen ince dokunuşlar ile yıllardır alınamayan olumlu görüş sınırlı da olsa alınabilmiş görünüyor.
Kervansaray Yatırım Holding 1 hafta ek süre almış olmasına rağmen dün KAP a gönderilen Bilanço ile birlikte Ata denetim tarafından hazırlanan Bağımsız denetim raporu da açıklandı. Şirketin son Genel kurulunda göreve gelen ve başında YKB olarak Zeynep Tümer in olduğu yeni yönetim tarafından gerçekleştirilen ince dokunuşlar ile yıllardır alınamayan olumlu görüş sınırlı da olsa alınabilmiş. Verilen olumlu görüşün dayanakları ise şirketin*Yakın İzleme(Gözaltı) Pazarından çıkış için hazırlıklarını hızlandırdığı izlenimini güçlendiriyor.
SERMAYE KAYBI %89 DAN %47 E DÜŞTÜ
Kervansaray Yatırım Holding'in net borç sermaye oranı 2016 yılında %84, 2017 yılında %89 iken son bilançoda sermaye kaybının %47 oranında olduğu açıklandı. Şirketin Yakın izleme(Gözaltı) Pazarından çıkışı için önemli bir veri olan Sermaye kaybının %50 nin altına düşmesi de uzmanlar tarafından son derece olumlu karşılanıyor.
BODRUM OTELİN YENİDEN DEĞERLEMESİ YAPILDI
Şirket tarafından geçtiğimiz haftalarda KAP ta aktifinde bulunan gayrimenkullerin piyasa rayiç değerinin tespitini kapsayan değerleme - ekspertiz raporunun hazırlanması amacıyla AAA Finansal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile anlaştığını duyurdu. Bu çalışmanın ilk meyvesini alan şirket Bodrum Otelin yeniden değerlemesi ile finansal tablolarında önemli bir iyileşme sağladı.*Yatırım amaçlı gayrimenkullerin değeri önceki bilançoda 43.798.447 TL. iken son bilançoda 80.031.000 TL. ye yükseldi. Maddi Duran Varlıkları önceki bilançoda 416.676.233 TL. den 692.749.746 TL. ye yükseldi. Şirketin toplam varlıklarında 319.915.000 TL. civarı bir artış görünmektedir. Ana ortaklığa ait özkaynaklar ise 173.000.991 TL.den 362.772.112 TL. ye çıkarak iki katından fazla değer kazanmış bulunmaktadır.*Diğer taşınmazların da yeniden değerleme raporlarının tamamlanmasıyla şirketin defter değerinin ve ozsermayesinin çok daha artması mümkün olabilir.
TEKSTİL STOKLARINDAN 39 MİLYONLUK DESTEK YARATILDI
Holdingin Bursa da bulunan tekstil şirketlerinin stokları üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan 39 milyonluk tekstil ürünleri ve hammaddeler muhasebe kayıtlarına işlendi. Tekstil Mühendisleri odası Bursa şubesi bilir kişisi tarafından yapılan kıymet değeri sonucunda İlayteks şirketinin stoklarında 28,350,317 TL, Sis şirketinin stoklarında 10,549,874 TL katkı sağlandı.
BURSA TERMAL OTEL ÜZERİNDEKİ İPOTEK KALKTI
Geçtiğimiz yıllarda şirketin borçlarına karşılık icra takibi başlatılan önemli değerlerinden olan Bursa Termal Otel geçtiğimiz yıl icra dairesi tarafından satışa çıkarılmış fakat ihale gerçekleştirilememişti. Dün gelen raporlarda bu otel üzerinde bulunan Areal Banka ait ipoteklerin kaldırıldığı görünüyor. Şirketin yeni kredi bulabilmesi için önemli bir adım olarak görülen bu durum önemli bir adım olarak dikkat çekti.
http://www.finansturk.com/m/haber/388.html
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2868ed309f.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Güzel haberler medya da yerini almaya başladı. Paylaşım için teşekkürler sayın b-y
özsermaye rubikonu geçti, denetçi rapor verdi. gözaltından ve tek emirden çıkması beklentisi haftaya satın alınır bence. geride alman bankası kaldı. bu beklenti de satın alınırsa 1 üstünü görmek gerçek olabilir kısa zamanda.
Bu ifadeye istinaden simsar bey Aarealbank olayıda %99,9 halledilmiş. sadece haftaya değil önümüzdeki diğer günlerde gösterecektirki uzun bir müddet SATIN alınır :) ama tahtacı artık sazı eline almalı ve sert alımlarla olaya müdahale etmeli. (Dün gelen raporlarda bu otel üzerinde bulunan Areal Banka ait ipoteklerin kaldırıldığı görünüyor. Şirketin yeni kredi bulabilmesi için önemli bir adım olarak görülen bu durum önemli bir adım olarak dikkat çekti.)
Bursa termal oteli hatirlarsaniz 50 kusur milyona icranin ihalesinden satisa cikmis ve onlarca alici ihaleye girmek icin gelince ss tarafindan iptal edilmisti.
Simdi bildigimiz kadariyla bu otelin uzerinde 70 milyon euro aareal bankin ve 60 milyon lira denizbankin ipotegi vardi...
Bu ipoteklerden bile bu termal otelin ne kadar degerli oldugu asikardir.
Iste bu ipotekler kalkmis gozukuyor yani termal otel bosa cikmis gibi gorunuyor. Yakin zamanda bu otel uzerinden kredi haberi duyabiliriz...
Unutmayalim ki devletin us kullanim haklarini uzatma yada su anda us kullanim haklarini kullananlara uzun vadeli satisi kanunlasti... Sadece en son yonetmelik bekleniyordu.
Bu kanundan bodrum, lara, kundu ve uludag otelleri faydalanabilir.
Sadece bodrum otelinin 1996 yilinda us kullanim hakki baslamis 49 yilligina devletten alinmistir.
Asagi yukari bunun suresinin yarisi doldugundan sirket 90 milyona bu oteli gozden cikarmisti.
Fakat son kanunla beraber arsayi devletten alma opsiyonu dahil... Bu otel buyuk arsasinin degerini cok cok artirmaktadir... Hele hele bu otelin bunyesinde onlarca villalari dusunursek dehset bir deger ortaya cikar...
Bu hesaplar yapilmadan bile bodrum otelinin degerlemes yapilmis ve tahminim 200-250 milyon arasi cikmistir.
Yakin zamanda bu otel ile ilgili gelisme gorebiliriz... Diger devletten uskullanim hakki kullanilan lara, kundu ve uludag otellerinin de bodrum oteli ile birlikte us kullanim sureleri uzatilacak ve belkide kaynak veya bir ortakla beraber arsalari devletten alinacaktir
Gozaltindan cikma isine gelirsek...mevzuata gire Gozaltina alinma nedenlerinin buyuk bir kismi halledilmis. Ufak tefek puruzler kalmis gorunuyor...
Bunlari sirket istedigi zaman halledip basvurusunu yapabilir...
Ama ne zaman??? Iste yine her zamanki lafimiz NİYET!
Bizi bu zamana kadar değerli vaktinden ayırıp zamanını burada harcayan ve bizleri bilgilendiren başta sn.frecell1998 arkadaş olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.