Hocam bu konuyu bilmiyorum. O raporların detayına kadar incelemiyorum açıkçası. Portföyümün değerine bakıp geçiyorum. IBKR global uygulmasını indirin isterseniz. Oradan Total Value'ye bakın pozisyonlarınız dahil toplam portföyünüzü görebilirsiniz.
Printable View
HTML olarak detaylı activity statement ta gün gün olarak dökümü yolladım hocam
Hocam yanlış anlamayın lütfen, ben dış kaynaklardan gelen dosyaları açmıyorum PC üzerinde. Zaten kendim de dediğim gibi o dökümleri incelemiyorum. Ama sizin bana gönderdiğiniz resimlere baktım. Sizin şu an 105.306 USD var görünüyor. Likit olarak ise ekside kalmışsınız ki bu da takas ile ilgili olmalı. Benim fikrim bu yönde.
+1. Panik yapacak bi durum yok. T bakiyeniz eksi t+2 bakiyeniz 105bin usd. Durum bundan ibaret. Zaten dediğiniz gibi bi durum olsa siz onlara ulaşmadan onlar size ulaşırdı :)
activity statementta o gün için görünen -4milyon tl için de; o rakama karşılık artı kaç bin usd/gbp vs var ona da bakın. Total olarak bakın yani.
Geçmiş olsun mu diyim ne diyim bilemedim böyle böyle öğreniliyor :)
Merhaba. ABD'de bir hesaba 147.000 USD yollayacağım.
Swift yerine ne kullanabilirim?
Wise.com belli bir tutarın üzerine denetim var.
Bana bankada ne kullanabileceğimi açıklayabilecek olan var mı? Sadece gönderen banka değil intermediary ve correspondent bankalar da ücret kesiyor.
En hesaplı yöntem nedir ve ne kadar öderim?
Teşekkürler.
Bence siz 71.593 dolar alırsanız düzelecektir. Çünkü eksi olan USD. Gereksiz fazla olan ise TL. Şu an 71.593.42 görünüyor değil mi?
Fakat yine de fikrimi sorduğunuz için söylüyorum. Lütfen siz de sakince düşünüp karar verin. USD almayı planlıyorsanız şu saatte çok yüksek emir vermeyin. Bence 2 dolar komisyonu gözden çıkarın 3-5 bin dolarlık bir deneme işlemi yapın. Hem yukarıdaki excess liq'i de takip edersiniz. Düşürürseniz devam edersiniz işleme.
Hocam ben USA'dan Türkiye'ye sizinki kadar miktar gönderdiğimde maksimum 2600 TL ödedim SWIFT için. Bankanın üst sınırı buydu. Amerika yönüne bilemeyeceğim. Alıcı bankanın sayfasında yazmalı maksimum ücret. ABD'deki bankanın sayfasına baktınız mı?. Yüksek miktarlar için SWIFT daha uygun sanki. Wise çok daha fazla komisyon çıkarmıştı bana. Aradaki muhbir bankalar da ücret kesiyor dediğiniz gibi. Fakat onunla ilgili net bir bilgi vermiyor kimse. Neticede her şey dahil ben 2600 TL ödemiştim yapı krediye aldığım USD SWIFT için.
TRY'den 5k USD dönüşümü yapmak sitediğimde aşağıdaki gibi uyarı geldi ekrana :(
"BUY 5K USD.TRY Forex" Your order is rejected. Your account has negative Net Liquidation Value, and is subject to liquidations. If you wish to place a closing trade please contact the Trade Desk.
Ama naim hocam sonuç itibariyle takas gününe kadar işleyecek faizleri dışarıda tutarsak;
TL bakiyeniz +4 milyon TL,
USD bakiyeniz ise -71 bin USD.
Takas işleri bittiğinde net olarak kalan cash 105 bin USD karşılığı civarında olacaktır diye düşünüyorum ben.
Naim hocam kurcalıyorum ben de menüyü ama şimdilik bulamadım. Hatta bu işlemin takası ile ilgili bilgim de yoktu senin mesajlarındaki şu aşağıdaki bilgiden öğrendim.
Sen bu bilgiyi müşteri hizmetlerinden mi aldın?Alıntı:
BKR'de bu tarz fx işlemleri için takas bakiyesi mantığı çalışıyormuş. Yani USDTRY işlemi için T+1, GBPTRY için ise T+2 gün beklemek gerekiyormuş
Ya trading desk’e yazın ya da 2 gün bekleyin artı bakiye olan trynin takasa düşmesini ve tekrar deneyin.
Önünüzde 2 seçenek var ya dışardan 71 bin usd getirip faiz ödemeyeceksiniz. Ya da try bakiyenizin settle olmasıni bekleyip usd alıp kapatacaksınız bu sürede de belirli bi tutarda faiz ödeyeceksiniz.
Bu arada tez zamanda cash hesabına geçin belli ki bu işlerden anlamıyorsunuz. Kafanız rahat olur eksi bakiye derdiniz olmaz.
Bu arada o faiz de öyle korkunç rakamlar olmayacaktır. 2 günlük faiz 71 bin dolar için herhalde 100 dolar falan olur (kendileri 100 bin dolar cash'e biz müşterilerine günlük 15 dolar falan faiz veriyor). Oturup hesaplamak lazım tabi. Takas işlemi gerçekleşince buraya da yazarsın Naim hocam.
İçimde çok büyük korku var, twitter'dan bu işlerden anlayan bir arkadaş da acil hukuki destek almamı tavsiye etti. Allah yardımcım olsun, fena batmışım:(
Allah razı olsun hepinizden, destek oldunuz, yardım ettiniz. çok sağ olun bunun için de.:(
Hocam 2 günlük takas var diye bilgi vermiş sana IBKR. Ortada bir sorun görünmüyor. Olan şu;
Senin TL bakiyen var ama 2 gün sonra hesabına geçecek. Bu arada 71 bin dolar da borcun var.
IBKR diyor ki ya bana 71 bin dolar ver şu an sana faiz işletmeyeyim ya da takastan TRY dönünce sen USD alır bana ödersin. Fakat o iki gün içinde senden faiz alırım. Bugün USD alamama sebebin ise TRY hala takasta duruyor kullanamıyorsun. 2 gün sonra kullanacaksın.
Hukuki desteklik bir durum yok bence. Yine de sen bilirsin tabi. Ben anladığımı gördüğümü söylüyorum.
Benzer işler Türkiye'de de oluyor. Kredili işlem açıyorum bir bakıyorum Takastan param dönmemiş. Eh o arada faiz ödüyorum hatta bazen temerrüde düşüyorum falan iyi takip etmezsem. Bu durumda aracı kurum nakit istiyor benden ben de bulamazsam temerrüt faizi işliyor falan. Sende olan da bu.
Anlamadığınız bilmediğiniz işlerle uğraşmayın canınız sıkılır.
ytd
https://twitter.com/uc5satir/status/...jVyDeLD1bqGYBA
Oyun değiştirici
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
arkadaşlar milletin gazına gelip arbitrajda böyle para var opsiyon bağladım şöyle para ver diyenlere inanmayın
.Şurdan al burdan ver diyenlerin alayı hayatında bir kere kaldıraç kullanmıştır oda bir tarafına girmiştir oturmuştur yerine.Uyuz oluyorum bu tiplemelere.
Burada konu şu verdiğin para aldığın para çiftinde faiz farkları her zaman olur. Bundan her halükarda makastan etkilenmemek için kuruma çalıştığı para birimini gönderirsin konu kapanır. Ama arbitraj yapacak isen kuralları bilmek değil hergünki kuralları hatta saniyelik bilmen lazim.
Biz zaten patentli uzak durulması gereken pariteyiz bir gecede yüzlerce hesabı swapları %1000 yükselterek patlatmış bir ülkeyiz.
sen gidiyorsun tl verip paund alıyorsun arbitraj için üzücü çok üzücü ama oyunun kuralıda bu.
Burada mevzu oluşan faiz yükü için temerrüt çalıştırıp buraya tebligat gelirmi.
ingiltere de bir kurumdan arkadaşım bunu yaşadı ciddi bedel ödedi.
Acilen bu arkadaşın bir hukuki destek alması şarttır.
merdiven altının güzel yani eksi bakiyede konu kapanır.
bu tip kurumlarda bu risk her zaman var.
geçmiş olsun hepimizede ders olsun tekrar.
Doğru tabi. Arkadaşın tecrübesini bilmiyorum. Fakat gönderdiği dosyayı pc'ye indirip açmadım,
önizleme ile drive üzerinden kabaca görebildiğim kadarıyla fazla sayıda (cidden fazla) alım satım var.
Şu aşamada yardımcı olmaya çalıştım anladığım kadarıyla. Ama zaten benim de hakim olduğum bir işlem şekli değil bu.
Bu nedenle her defasında belirttim "anladığım kadarıyla" diye.
8 haziran Perşembe son işlem görünüyor. Takas aslında gerçekleşmiş olmalıydı. Arada benim atladğım bir tatil var mı bilmiyorum. Tatiller settlement tarihini değiştiriyor. Bir de IBKR böyle durumlarda önce Alert mesajı, sonrasında Warning mesajı gönderiyor sanırım. Ardından da pozisyon kapatıyor. Trade Desk ile görüşmek gerek bence. Zaten kendisine de yazdım Trade Desk ile görüş diye. Ben de bekliyorum sonucu? Bakalım ne olacak?
Ben kendim bildiğim işlemi bile öncesinde ve sonrasında kontrol ederek gerçekleştiriyorum. Bilmediğim işlerde bunu yapmazdım sanırım. Bekliyoruz bakalım bilgilendirme geçerse biz de öğreneceğiz.
Burada faiz oranları var
TRY de faizler %200ler civarında
Yüksek ama bu duruma getirecek kadar yüksek mi 3-5 günlük trade için emin değilim.
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=701
Ibkr'den hiçbir şekilde geri dönüş alamıyorum. Bana 448mio tl kredi kullanmışsın diyorlar ama bu kadar krediyi bana nasıl verirler hiç mantıklı gelmiyor.
Evet, işlemlerim çok fazla, arbitraj işlemi olduğu için, sürekli aynı işlemleri yapmıştım. Takas günü olayını da neden uyarı olarak karşıma çıkmadı ya da 448mio tl krediyi bana nasıl verdiler bunu da hiç anlayamıyorum. Kaldıraçlı işlem de yapmadım. Bu kadar yüksek kredi tahsis edilmiş gibi gösterilip resmen soygun yapıyolar. Başka bir açıklaması yok.
Sn kentufunda belirttiği üzere profesyonel destek alın. Normalde diğer arkadaşlarında belirttiği üzere form doldurtan, gelir belgesi isteyen bir kurumun bu kadar yüksek miktarlı işlem yaptırması bir yerde bir terslik olduğu anlamına geliyor.
Geçen seneydi galiba adamın birisi kaldıraçlı hesabını patlatıyor Amerika'da, reddit'e konu açmış ve demiş ki:
"Hesabım 100 bin dolar eksiye düştü, telefondan app'i sildim sizce beni bulabilirler mi?"
:kahkah: :kahkah:
Büyük ihtimal troll başlıktı ama baya gülmüştüm hala da komik geliyor :kahkah:
Kaldıraçlı işler böyle, birileri ütülecek ki birileri de zengin olsun.
Uzun vadeci olun temettü yeyin diyince beğenmiyorlar tabi sen ne anlarsın m.q boomer'ı diyorlar. Sen istediğin kadar anlat kaldıraç kullanmayın, margin hesapla oynamayın ne yaptığınızı bilmiyorsanız diye :kahkah: bir taraftan giriyor öbür taraftan çıkıyor sanki burada başçavuşun eşşeği ossuruyor
Abi inşaallah sadece tebligat ile korkutma ile sınırlı kalıyordur. Uluslararası alacaklar hukuku konusunda bilgi sahibi avukat da bulamıyorum, yani bu parayı ödemezsem olay sadece Amerika'da mı kalır yoksa buraya kadar ulaşıp haciz uygularlar mı bilmem lazım ama kimsede bu bilgi yok :( :(
Hocam,
Çok hacimli işlemleri çok fazla sayıda yapmışsın. Herhalde 2000 üzeri emir vardır.
Şu durumda açıkçası bu durum beni aşıyor. Order Ticket oluşturup support isteğini belirt IBKR'den. Bir müddet sonra telefon görüşmesi de yapacaksınızdır. Görünen 4 milyon TL ne zaman kullanılabilir olacak. Ne yapabilirsin falan gibi sorularını iletirsin.
https://www.interactivebrokers.com/e...ice.php?p=chat
Ya da buradan direkt chat ile de sorularını iletebilirsin. I have an urgent inquiry'yi seç. Yazılı olarak daha iyi anlaşabilirsin. İngilizcen yetersiz ise ya İngilizce bilen birini yanına al ya da hiç değilse Chatgpt'yi kullanarak çevir. Yazışmalarda soruların net olsun. Anlamazsan mutlaka detaylı açıklama iste falan.
Ibkrde şöyle bir not var
Please note that USD.TRY trades for delivery next day or T+1 colloquially. Crosses such as GBP.TRY, EUR.TRY or CHF.TRY on the other hand settle two days after the trade date or T+2.
https://twitter.com/piyasaturkiye/st...jVyDeLD1bqGYBA
Dolar ödeme yapmak - dolar almak için dolar hesabına bağlı debit card veya kredi kartı var mı? Ödemeyi yapılırken dolar ödemesi olacak ve hesabımdaki doların kullanılmasını istiyorum. Hesabımda ödeme dolar ile gözükmeli ve tarafımdan karta ödeme dolar ile olmalı. Doları TL'ye çevirip zarar etmek istemiyorum. Eğer debit card ise, dolar hesabımın debit card'ı olur mu?