http://www.milliyet.com.tr/unlu-ayak...onomi-2734629/
Hotiç konkordato ilan etmiş.
Mahfi Eğilmez eğer bir kriz olursa reel sektör krizi olur demişti sanırım haklı.
Printable View
http://www.milliyet.com.tr/unlu-ayak...onomi-2734629/
Hotiç konkordato ilan etmiş.
Mahfi Eğilmez eğer bir kriz olursa reel sektör krizi olur demişti sanırım haklı.
Geçmez olur mu adam direk söylemiş bu adımlarla kapalı ekonomiye doğru evrilme var diyor. Sözcü gazetesi kopyala yapıştırı yasakladığı için ben gördüklerimi oradan yazdım kopyala yapıştır yapamadım,O nedenle yastık altı sözcüğü yerine evine koyan yazmış olabilirim o hızla, ama işin özünde benim söylediklerimden farklı bir şey söylemiyor, sadece biraz daha diplomatik ve kapalı bir üslup kullanmış.
@mustfsnmz
·
33 m
Halkbank’a ABD den gelmesi muhtemel ceza da dikkate alınarak batak gözüyle bakıyor olabilirler ve ganimet çalmak amaçlı 3.72 lik dolar satışı da bu batan geminin malı olarak planlanmış olabilir
Bu iddiaları geçersiz kılmanın tek yolu şeffaflıktır
Açıklayın;kime ne kadar satıldı
AKP rejimi=sıcak para
kapalı ekonomide ömürleri kelebek ömrü gibi olur. rant avanta bitince onlarda biterler. o yüzden her ne kadar doğal kaynak zengini orta asya/doğu diktalarına özenselerde rejimlerinin yapısı gereği daha ileri gidemezler. zaten çok kalmadı zurnanın zırt dediği yere doğru hızla yaklaşıyoruz.
öyle AB ile iyi geçinip nasıl kapalı ekonomi olacaklarmış? reisin hayali olabilir ama gerçekler ortada. hem ECB'den bankalara kurtarma bekleyip hem nasıl kapanacaksın?
yabancı yatırımcıların aslında artık beklediği sermaye kontrolünü bile bu sebebten yapamıyorlar. bence reis hala bir umut FED güvercinleşir para gelmeye başlar diye durumu erteleme peşinde ama bu sefer günü kurtaramayacak...
Eyvallah, siz dolar alana inceleme var yastık altına değil diyorsunuz ya adam orada yazıda verdiği bazı çapraz örneklerle asıl hedefin bu kanal ile yastık altı olduğunu ince bir üslüpla anlatmış, çünkü yazının sonunda diyor ki devletin şirketlerden tahsil ettiği ama bireylerden tahsil edemediği döviz değer artışı vergisini uygulayamasının önündeki tek engel yastık altı. Ve kapalı bir üslupla söylediği maliyenin yaptığı düzenlemeler ile aslında bu noktayı hedeflediği.
Anlaşmamız şart değil. Her fikir, görüş kendi içinde değerlidir. Saygılar.
Hotiç in dünya kadar tedarikçisi vardır. Şimdi asıl kabak onların başına patlayacak.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyvallah,
Bu başlıkta deneyimli bir yeminli mali müşavir forumdaşımız vardı, başlığın demirbaşı sayılırdı. Sanırım başlıkta bazı forumdaşlara kızdı yazmıyor şimdi. Aslında o da olsa daha da kuvvetlenirdi yazılar. Yan başlığa geçmiş gördüğüm kadarıyla, umarım tekrar burada da yazmaya başlar.
Hotiç ceosu açıklama yaptı..
Kongordato istemişler
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Milan Astray İspanya'yı tam bir üç kağıda almışken Miguel de Unamuno üç kağıt ekonomisi işte abi yazsam ne olur yazmasam ne olur deseydi iyi mi olurdu?
Bak Milan Astray ülkenin içine ederken ne yazmış Unamuno:
At times to be silent is to lie. You will win because you have enough brute force. But you will not convince. For to convince you need to persuade. In order to persuade you need what you lack, reason and right.
Darbeli ve burgulu Döviz kuru kanırtır kanırtır acısından yer gök inler öyle çıkar o girdiği yerden. Bunu yıllardır imalı veya açık dilimiz döndüğünce anlattık, anlayan anladı anlamayan höykürdü, şimdi bize höykürenler bağırırken acıyacak halimiz yok dimi sayın başgan !
Doların çıkışından asıl bize ne biz Tl mi kullanıyoruz !... Bizim Dolar hep aynı :evil:
https://twitter.com/birlikekofinans/...396655104?s=09
Bakın yukarıdaki twit `i beton topiğinde paylaşmışlar bende kopyalayıp siz Dolarcı forumdaşlarla paylaşıyorum. Bu amk ları betona gömsünler diyemi dolar satacam ulan satanında aklına....
eğer bir millet üretim hususunda geri ise teknik güçler hususunda ilerlememiş ise, o memleketin dengesini vücuda getirmeyi uluslararası piyasanın düzenleyişine terk etmek o memleketin yıkılışına göz yummak olur. her sene bilanço açığını milletin öteden beri toplamış ve asırlardan beri biriktirmiş olduğu menkul kıymetlerle ödemek mecburiyetine düşer. açık, senelerce devam ettiği takdirde memleket dahilinde mücevherat ve değerli eşyalardan, ev ağırlıklarından başlayarak, nihayet o memleketin şimendiferlerinin, bankalarının, sınai ve ticari teşebbüslerinin, arazinin ecnebilere geçmesine kadar varabilir."
iktisat vekili mustafa şeref bey- 1931
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayır, rey vermeyenlerin de hataları büyük.
Bu ülkede sürünmeyi hakedenlerin oranı % 50 değil % 95 bence.
Dolar topiğini evlendirme programına çevirmek istemem ama, 40 yıllık hayatımın yarısını "aklı başında ve Atatürkçü bir kız" arayarak geçirmiş (ve halen bulamamış) biriyim.
Şu geldiğimiz noktada en büyük kabahatin "Atatürkçü geçinen" kadınlarda olduğunu düşünüyorum.
Neymiş efendim, evlenip erkeğin kölesi olamazlarmış, böyle kötü bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorlarmış.
Behey aptal feminist, bu dünyaya sen çocuk getirmiyorsun ama cahiller üçer beşer doğuruyor.
Peki ne yapıyorsun? Kedi köpek bakıyorsun.
Kediler köpekler bu ülkeyi düzeltemez kızım! Aklını başına topla.
Şu ülke için Atatürkçü bireyler yetiştirmiyorsan, hiç "Atatürk kadınıyım" demeyeceksin.
Koluna K.Atatürk dövmesi yaptırmakla olmuyor o işler. Milli bilinç sıfır.
Aptal bir balık bile neslinin devamı için akıntıya karşı yüzerken, şelaleden yukarı atlarken, şu "akıllı" insanların yaptığına bakın hele.
Yani az çok hepimizin kabahati var bu işte.
Konuyu saptırdığım için herkesten özür diliyorum.
Dün kabul edilen türk parasını koruma kanununda değişik ile ilgili 52. nolu karar . 31.8.2018
Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Kararâ€Ëâ€*Sayısı: 52).
Sayı: 30521
Karar Sayısı: 52
Ekli “Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararâ€m yürürlüğe konulmasına, 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.
29 Ağustos 2018
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1- 7/8/1989 tarihli ve 89/14391 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara geçici 1 inci maddesinden önce gelmek üzere aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“Ek Madde 1- Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Vergi Dairesi Müdürlükleri bu Kararın uygulanması kapsamında Bakanlıkça belirlenecek görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.â€
MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.
(31.08.2018)
Kuşadası’ndan dönüyorum Afyon’da durduk kolaylı group muşmuş tesisin adı.
İskender yedik affedersiniz.
100 gram et ya var ya yok.
30 kağıt bir porsiyon.
Bizim kebap boğaz esnafı işini biliyor valla.
Porsiyonu küçült fiyatı arttır, dolardan kurdan etkilenme.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ons altın $950'ı görürse ahali don gömlek saldıracak anlaşılan...
Before this is over, gold could turn into a very overpriced asset, it might even turn into a bubble, he said. Rogers noted that while he holds physical gold, he would not buy more until prices drop below $1,000 an ounce. I âm still waiting for $950 an ounce, or something like that, he said.
https://www.zerohedge.com/news/2018-...ht-turn-bubble
Buraya yazdığım bazı yorumları twiterda da yazıyorum. Rastlarsanız o benim :))
http://m.patronlardunyasi.com/defaul...haberid=209694
Ünlü otomotiv firması Derindere ‘nakit krizi’ gerekçesiyle, vadesi bugün dolan bonoların karşılığını yatıramadı.
AKBANK'TA BÜYÜK SORUN
Halkbank'da yaşanan sorunun ardından bir başka sorun haberi de Akbank'tan geldi.
Akbank müşterisi sosyal medya kullanıcıları, kredi kartları limitlerinin harcama yapmamalarına rağmen dolu gözüktüğünü, hesaplarından para çekildiğini ileri sürdü.
Bazı kullanıcılar bankayla yaptıkları görüşmede, bir sorun olduğunu, düzeltileceği yanıtını aldıklarını söyledi.
Bankanın müşteri hizmetleriyle görüşmeye çalışan müşteriler uzun süre beklemelerine rağmen görüşemediklerini belirtti.
yuh konu gelip gene feminist kadına dayandı ya ne diyim size.Bence siz düşünmeyen gelecek kaygısı olmayan cahil bir kzıla evlenin. O size istediğiniz kadar çocuk doğurur. Hem de ne güzel evinde oturup çocuk bakar. Siz de eşek gibi çalışıp (sözüm meclisten dışarı) o kadına para yetiştirirsiniz.
Evet sayın ahali Günün ekonomik krizle ilgili gelişmeleri:
Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına güncellendi.!
Elektrik fiyatları konutta yüzde 9, sanayide yüzde 14 oranında arttı. Doğalgazda artış oranı da yüzde 9..!!
Ankara'da dolmuş ücretleri ve un fiyatları güncellenmiş.!!
Benzine YİNE güncelleme gelmiş.!
Hotiç iflas etmek üzere imiş.!!
Bunların hepsinin sebebi malum DÖVİZ...
Ama “geçer ya hu”
MehmetEkremVarol
@MehmetEkremVar5
Halkbank 3.88 - tekstil bank 4.664 - iş bankası 5.297 - al baraka 3.812 - İng bank 3.809 - HSBC - 3.808 Denizbank 5.291 den dolar sattılar 20 dakka boyunca bu kadar bankanın döviz tahtasının bozulması ilginç degilmi acaba bir anda Türkiyede. Nokta
Ak çomarlar da suskun. Hiçbir yerde çıkmıyor sesleri. Durum felaket. Batıyoruz.
dün mahfi eğilmez ekşideymiş.. birkaç soru cevap şöyle..
s: hocam hos geldiniz. yapisal reformlar, yapisal reformlar. allah askina nedir bu yapisal reformlar?
c: benim blogumda tahmin ediyorum en az 5-6 yazım var. çok net bir şey söyleyeyim bu konuda;
atatürk'ün yaptıkları, atatürk devrimleri yapısal reformların en net örnekleridir, hiç başka bir yere bakmaya gerek yok.
s: faiz arttırmadan ne kadar daha direnebilir tcmb sizce? usd 10 olana kadar mı? finans sektörü isyan edene kadar mı?
ekonomi bakanımız bugün ilk defa 2019'da gereken yapısal reformları yapacağız dedi. malum konuşmayı hatırlarsınız : neymiş bu yapısal reformlar...
c: faiz artırımı bir kere tek başına bir çözüm değil. mutlaka arkasından yapısal reformların gelmesi lazım. eğer 2019'da yapacaksak neden bu günden yapmıyoruz, ben onu anlamıyorum.
s: hocam merhaba, yıl sonu dolar beklentiniz kaç ve sizce merkez bankası eylül ayı içinde faiz artışına gider mi?
c: 2 konumuz var; bu kadar oynak bir piyasada dolar tahmini yapmak mümkün değil. siz bana trump'ın yarın nasıl bir tweet atacağını söylerseniz ben de size bir dolar tahmini yapabilirim. ben merkez bankasının faiz artışı yapıp yapmayacağını tahmin etmiyorum hiçbir zaman. sadece yapmalı mı yapmamalı mı'yı konuşuyorum. bence yapmalı ama faiz artışı tek başına yeterli değil.
s:bu da geçer mi ? geçerse nasıl geçer, delip mi teğet mi ?
c:bu da geçer. ama ağır izler bırakarak geçer.
s: sade bir vatandaş olarak size sorum, bizi güzel günler mi bekliyor kötü günler mi ?
c: sade bir iktisatçı olarak cevabım; kötü günlere hazır olun.
bu da en ilgi çeken soru cevap..
s: gerçekten de venezuela'dan beter mi oluyoruz hocam ? :/
c: venezuela'nın petrolü var.
https://eksisozluk.com/ben-mahfi-egi...yorum--5772361
Venezuella'nın petrolü var. :yes: