3 4 tane ucak olsaydi yangın cok kisa surede söndürülurdu
Cok kez gordum o bolgede cikan yanginlari aninda sonduruldu ucaklarla
yangin başlangıc yeri ile havalani arasi 10 km var ya da yoktur
Printable View
3 4 tane ucak olsaydi yangın cok kisa surede söndürülurdu
Cok kez gordum o bolgede cikan yanginlari aninda sonduruldu ucaklarla
yangin başlangıc yeri ile havalani arasi 10 km var ya da yoktur
Sağolsun A.K. partisi, 17 senedir hiç bir şey yapmadıysa bile, hepimizi paranoyak yaptı.
Her şeyden kuşku duyar olduk, o ucaklar uçamayacak bile olsa inanmıyoruz!
Bunlarda illa, bir dümen vardır diyoruz!
Yangın söndürme uçakları Yunanistan'a yardım için bekliyor'
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Yunanistan'daki orman yangınına dair, "İzmir'de yangın söndürme uçakları bekletiliyor. Uçakları geri çekmedik ancak şu an için talep söz konusu değil." dedi.
24.07.2018
Aha buyurun, bir yıl önce taaa... Yunanistana gidecek ucaklar, aniden yağmı kaçırmaya başlamış AMK!
Bakın tekrar söylüyorum,''eğer'' düzenli bakım yapılıyorsa THK uçakları herhalde uçar ve o yangınları söndürürdü,uçakların eskiliği pervaneli uçaklarda,yapılan düzenli bakımlarla büyük sorun olmaktan çıkar,google da Türk Hava Kuvvetleri, pervaneli uçak envanteri ve üretim tarihlerine bakarsanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılır..:)
Küfüre iki yıl ceza verilmez.:)
Valla geçmiş gün iyi hatırlamıyorum.
Ama Red Kit alem sert bir yönetici idi.
Bazan kişiselleştirirdi olayı.
Elinizden kaçar giderdi.
Tek cezam da değildi o 2 yıllık ceza...:)
Küfür temelli tek cezam bir hanim üyeye ince bir hakaretimdi...:)
Cezamı kendim verdim kendime. Hak etmişti ama bana yakışmadı.
Dün o demeçte bi de uçakların havalanması için 2.2 km piste yani denize ihtiyaç var, ve de asgari hızdan dolayı (uçağın belli bir hızından dolayı) atışları tam isabet olmuyor filan gibi şeyler de söyledi...
Helikopterler daha yavaş olduğu için ve daha isabetli atışlar yapıyormuş ona göre...
Kamil Koç u Alman firması satın alıyormus.
Alma nedeni ise tamamen kıskançlık.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir de bu orman yangınları neden Karadenizde veya başka orman olan bölgelerde çıkmıyor da hep Egede, Akdenizde (CHP nin belediyelerinde)...
Tamam iklim daha sıcak ta...
Topraklar mı verimsiz ve elverişsiz bina otel yapmaya yada talep mi olmaz yapılırsa oralara ev otel ?
2017 kisinda karadeniz de bi yer yaktilar benzin döküp
Forumda trabzonlu bi vob da takilan bi eleman vardi
Gunlerce yangının normal olduğunu soyledi defalarc anlattim anlamadi
Yangin sonrasi başlayan insaatlari yapilan villalari gosterdim zor anladi :yes:
Katarlıların ilgisini çekmişti
Bir başka örnek ise Trabzon’un Sürmene İlçesi Çamburnu mevkiindeki villalar. 2017 Ocak’ında meydana gelen yangın 15-20 hektarlık alanı yakmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bölgenin imara açılacağı iddialarını yalanlamış, “Başka bir maksatla kullandırılması söz konusu olamaz. En kısa sürede ağaçlandırma için hazırlayacağız ve buralarda fidanlar toprakla buluşacak†demişti. Ancak bölgede 15 villa yapıldı.
çok yaşa ... :) TL olabilir euro şu ortamda zor :)
https://pbs.twimg.com/media/ECfviHbWkAAbCT3?format=jpg
bozuk olması, tamir ettirilmemiş olması filan tamamen görevi kötüye kullanmaktır..
yannış taraftan bakılıyor forumda.. başkanın kendisi milyar tl lik jumbo uçakta uçuyor.. onun uçağının yerde bozuk durması kabul edilebilir mi?
burada yenisi bile çok daha ucuz olan bir yangın söndürme uçağından bahsediyoruz.. bozuksa hızlıca yaptırırsın ya da yenisini alırsın..bu kadar vergi veriyorsunuz..nerde karşılığı ? vergini ormanların korunması içinde veriyorsun..
eğer vergiler gereken yerde harcanmıyorsa nereye gidiyor bu paralar ???
soru bu olmalı..
ayrıca o bakan bu berbat cevabından sonra istifa etmişti normal bir ülke olsaydı burası..
ema200 altında her türlü alınır demiştim,alanlar şimdiden kazandı.şimdi 5,88 seviyesi ve 6,20 seviyeleri var.buralarda basmaya çalışacaklar,savunacaklar ama NAFİLE
günlük rsi da 3 lü dip bayram öncesi tamamlandı artık yolu açık. dolarcılara hayırlı olsun. şimdi yabancı sahipliği olan özel bankalarla savaşa girdiler.yabancılara ne yapabilirler?adam satıyorum gidiyorum dese ekonomin dağılır. bir ekonomi düşünün bankacılık %65 yabancı elinde.ama artislik yapmayıda seviyoruz.
Hahhh... En sonunda, dolar gaymeden bahsedildi!:yahoo:
Yoksa bilmeyen birisi burayı okusa, orman yanginiylan mücadele, yönetime geydirme topigi sanacak!:kahkah:
21 Ağustos Çarşamba 16:46 KALKINMA BANKASI SPK'DAN HALKA ARZ ARACILIĞI YETKİ BELGESİ ALDI
neyi arz edecek acaba ?
Hareket yokki ne yazacan dolarla ilgili ? :he:
ormanları ağaçları orman gm bile düşünmüyor yahu :) tabela asmak varken yeşili kazıtan.
https://i.hizliresim.com/Z5X9aV.jpg
bırakın dolar harici konuları,burası dolar yükseliş başlığı,diyorum roket yakıtını aldı ateşlendi diye,bazıları hala rehavet içinde. 9 mayıs suni baskı kırıldı,batırılan paralar çoktan buhar oldu. viopla, fx, köylü kurnazı oyunlarıyla kimse gerçeğin üstünü örtemez.
Benim komşu müteahhit 8 ay önce mendereste 12 dönüm üzüm bağını 1milyon 200 tl. ye almıştı. Şimdi 1/100000 lik plana girmiş ve adama dün 2 milyon tl. teklif ettiler. Bu adamlar nerenin ne zaman değerleneceğini nasıl oluyorsa müneccim gibi biliyorlar ve en geç 2 yılda parayı ikiye katlıyorlar. Hiç ıskalamıyorlar.
Şakadan senin cemaate beni de alın dediğimde ''Abi benim etim budum ne ki, tanımadıklarını iyice aylarca soruşturmadan gece sohbetlerine almıyorlar '' dedi. Ben de - zaten şaka diyorum, özgürlük en değerli şeydir. Para emanettir, ben özgür olmayı tercih ederim - dedim. bana dalga geçer bakışlarla baktı ve mutlu mutlu çekti gitti. Çark biat- ihya-biat olarak dönüyor.
aboo benjamin taraftarları ile karşıtları gavgaya tutuştu ben benjamin yukarı tarafında seyrediyom çekirdek çitleyerek
Hala yazıyorlar yahu, yönetime bildir butonuna abandım hepiniz için!:oleyo:
Dolar topiginde bir tek cinsel, dinsel, tensel konuların konuşulmadığı kaldi diye, not düştüm!:kahkah:
Sadece, Reha GAYA masumdur dedim!:dvr:
Olur mu yav...Biz orman arazileri yanınca ve madenlere açılınca ülkeye nasıl döviz gelecek DOLAR UCUZLAYACAK VEYA YATAY KALACAK ve ülkemiz uçacak onu konuşuyoruz sabahtan beri aslında...
https://www.tradingview.com/x/RgLub8Ea/
günlükte ema9 ema21'i dün kırdı bu yeni yükselişin habercisidir.açın bakın 20 şubatta ne olmuş. o günden 6,25 zirvesine kadar 1 TL koydu. şimdi cuma kapanışta teyit alırsak 6,80 yolu açık. viop fx swap acısıda çıkınca sky is the limit.
Başlığa sükunet geldi!:yes:
Yazmazsam çatlarım, bizim uçamayan teyyareler taaa... Israile, yangına gitmişler!:vk: