Oswenin srvgyden 130 milyon Euro alacağı var onun çıkarıcınca 50 milyon Euro kalıyor yüzde 20 si 10 milyon dolar diyor
Printable View
Oswenin srvgyden 130 milyon Euro alacağı var onun çıkarıcınca 50 milyon Euro kalıyor yüzde 20 si 10 milyon dolar diyor
[QUOTE=İbikk;5724935]Oswenin srvgyden 130 milyon Euro alacağı var onun çıkarıcınca 50 milyon Euro kalıyor yüzde 20 si 10 milyon dolar diyor[/QUOTE
Oswenin %20 hissesini kizilbuke 36 milyon Euro'ya sattı bu 180 milyon Euro'ya tekabül eder .sattığı kısım zaten kendisine kısa süre önce devredilen kısımdır. Oswe zaten srvgy iştiraki o yüzden osweye borç görünmesi sadece bilanço oyunu srvgy açısından sorun değil. Oswenin üstüne olan arsa ve yapılar 2022 içinde bu değerlemenin çok üzerinde satılacak kanaatindeyim.
Elindeki hissenin %20 sini 36 milyon Euro'ya sattı ve para kasasına girecek oswe arsa satsa bu para borç olarak gelecekti .bu açıdan da bakabilirsiniz ve satış fiyatı 600 milyon TL yani hepsini satsa hissesinin 3 milyar TL bu fiyattan hepsini satsa sizce kötü mu ve fiyat 16 euroyu bulur mu bulmazmi siz karar verin...
İhlas grubu gibi Adese İttfk grubu gibi değil bu hisse
YANLİS BİLMİYORUM DEMİ AMCA SEN ONLAR GİBİ DEĞİLSİN SENİ TANİDİK DAHA ONCE SEN HAK YEMEZSİN BİZLE OYUN OYNAMAZSİN DEMİ
AMCA BU İŞİN DİĞER TARAFİ DA VAR UNUTMA SEN DAHA İYİ BİLİRSİN BİZDEN ...
A-malum arsa satışından kzbgy nemalansın orada da bir hareket oluşturalım
B-mide bulandırıcı bir izlenim bırakalım kafaları karıştıralım
C-Aslında şirket yılbaşı hediyesi verdi farkına varalım
D-Hepsi
Kafaları karıştırdı mı ne amca
Amca öyle degilde birisi akil vermistir :whistling:
Selamlar,
Mevcut satışın hem olumlu hem olumsuz yönlerinden bahsetmek isterim.
Olumlu yönlerine bakalım:
1) 2021/9 finansal raporda Oswe nin değeri 570 milyon civarı gözüküyordu. şimdi yapılan degerlemeyle en azından Oswe'nin ölüsünün 182milyon Euro(2.8 milyar TL ) olduğu tescillendi.
Dikkat edin ÖLÜSÜ 182 milyon Euro..
29/12/2021 de değerleme raporu hazırlandığı için burdan değerleme karı yazacagiz.
Oswe'nin %74u bizim. (182x%74x15Euro kuru)-(570milyon) kadar değerleme karı yazmamız lazım. Osweden sırf 1.5milyar TL'ye yakın değerleme karı gelecek
Bu da sene başından beri Osweden vergi ödememek için kağıt üzerinde alınan borcun bize yazdırdığı zarar da son çeyrekte minimize olmuş olacak. hatta diğer gayrimenkullerin değerleme farklariyla çok güzel kar yazmamız gerek.
2) Sayın SESA ve Şakir Deniz'in de dediği gibi burası bedavaya falan gitmedi. KZBGY de Avni Beyin olmasına rağmen burda hak neyse nerdeyse o olmuş..
Kzbgy ye 546milyona %20 payımızı sattik ve ordan 478 milyon TL kar edeceğiz. bu 31/12/2021 bilançosuna yansır mı emin değilim???
3) bir de tersten düşünelim bu adam kendi sirketine %20sini 546 milyona sattı vadeli ödemeyle 650milyon TLye denk geliyor..
Bu adam diğer şirketini batiracak zarar ettirecek değil ya! kardeş sana bile 540 olur demiş.. yabanci biri arsanın kalanini istese kim bilir kaça satar.?
Olumsuz Yönleri
1) Kzbgy buraya ortak edilerek, o hissede de hareket olması hedeflenmiş.
2) önceden payımız %94 du şimdiyse %74e düştü ama hak neyse o paramızı alacağız KZBGYden.. zaten hatırlarsınız Servet 17-140 hareketini yaptığında da payımız %72.6 ydi şimdi %74u bizim.bizim için pek değişen yok..
Bazı olumsuz yorumlar gördüm ama bence olumsuz değil..
burda payımız eski haline geldi ve Oswe'nin ölüsünün 182 milyon Euro ettiğini öğrenmiş olduk, üstüne de gelecek değerleme farkı karı...
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın yatırımcı ilişkilerine degerlemeyle ilgili soru soracağım..
Gözümüzden kaçan yanlış anladığımız noktalar varsa aydınlanmış oluruz.
478m TL kar yazdık. %20 için. Farzedelim ki arsanın değeri bu(bizce daha yüksek ama bu olsun.) Servetin Oswe den kazanacağı para basit matematikle. :%20si 478 ise %94 ü kaçtır? 2,25milyar kar yazma potansiyeli var.
Türkiyede bulunan yerler en az %30 değer kazanmış olsun. Kazanmamış mıdır?
808mTL*1,3=1,05milyar TL
=2,25+1,05 = 3,3milyar TL şirketin yatırım amaçlı gayrimenkullerinin toplamı.
Şuan şirketin piyasa değeri 4,7milyar TL
Biraz daha olay kafamda netleşti.. Sayın Jumalus Kap detayına bakmadan ilk yorum yazmışım. Seni de yanılttım kusura bakma.
Şimdi Biz Kızılbüke elimizdeki OSWE hisselerinin %20 sini sattık yani Oswenin belirlenen değerinin bir satışı oldu.
Belirtilen 182 milyon Euroluk değer OSWE'nin net aktif değeri.. burda ilk okurken yanılmışım..
Değerleme Raporunu okudum Neckermann'ın değeri 55milyon Eurodan 93 milyon Euro ya çıkmış..
38 Milyon Euroluk Değer artışımız olacak.
Bu çeyrek Servetin aşağıda bahsettiğim Osweden aldığı borç yüzünden ciddi bir kur farkı zararı yazacaktı.
,
ama KZBGY'ye yapılan bu satış kağıt üzerinde olan kur farkı zararını kapatacak.
Üstune Neckermann'ın değeri de 38 Milyon Euroluk artış olacak. Ordan da değerleme artışıyla İnşallah kar edeceğiz..
Kur farkı zararı konusu nedir?
Oswe'nin değerlemesinde 132 Milyon Euro ticari alacak olarak gözüken bir kısım var o kısım Servetin Oswe ye borcu.
Oswe'nin Srvgy den 130milyon Euro alacağı olmasaydı o Oswe'nin kasasın da gene olacaktı..Ama nakit para ama taşınmaz olarak kalacaktı..aslında hangi kalemde olduğu çok da önemli değil. adamlar bize verdiği borç değil ama işte vergi vermemek yapılan işlem sırf bu işlem yüzünden Euro artışından dolayı kur farkı zararı yazıyoruz.
Yani bu satış he kur farkı zararını ortadan kaldırdı hemde yeniden değerleme ile kar yazma ihtimalimizi artırdı. ilk satıs oncesii aynı oranda %74 hissemiz oldugu içinde ikinci satıs rakamı bizim için onemini korumaya devam ediyor.
Abi valla öyle olması gerek.
İnşallah yanilmayiz :))MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen hafta amcanın borsa dışında sattığı 2 milyon adet hisse acaba kime hangi fiyattan satıldı [emoji849][emoji849]
Estağfurullah hocam. Zaten henüz ortak değiliz :) Ben bilançoyu görmek istiyorum. Bilanço trikleri iyice kafamı karıştırdı. Şu al gülüm ve gülüm modları bitse de önümüzü net görsek. İlk satışta ne güzel her şey netti. Kasaya girecek para belliydi. Şirketin özsermayesi belliydi. Şimdi çorbaya dönmüş durumda. Sağ cebinden sol cebine oradan arka cebine koyuyor. :)
Ah Amca ah ne zaman hareket edecek bu eşek, semerin hiç dolmamış gibi..
Amca yaşlandı mı nedir? İşi ağırdan ağırdan alıyor.. :)
Amcam yaşlandıysan gram altın 800tl servet 98tl.
geçen sene gram 400dü servet gene 90dı.
Neyse Ocak 10 da değerleme raporlarımız düşer önümüz biraz daha netleşir..
günlük ve haftalık grafiklerimiz güzelleşmeye başladı.
Avni amcam istesin altın fiyatını geçirir altından kıymetli şirketimize ,vardır bir bildiği , zamanı ama fazla da bekletme ge Avni amca🥺🥺🥺
Gelen kap ne anlama geliyor?
Herifler malmı istiyor malmı çakıyor belli değil.
Yahu mal istiyorsanız tahtayı süreceksinizki maliyetine gelen kar eden satsın.
Mal satmak istiyorsanız tabana koyun malınızı elbette alan olur
Bu saçma hareketlerle milletin elindeki malı alırsanız üzülerek ifade ediyorumki çoluk çocuğunuza yaramaz o para.
Aglayanın malı gülene yaramaz diyen Atalarımıza az saygınız olsun.
Kendim icin birşey demiyorum benim vade sıkıntım yok beş yılda beklerim 16 euro'ya gelmeden satmayı düsünmüyorum.
AA ma paniklenip satanı duydukça üzülüyorum
Y.t.d
AMCA BIKTIK BIKTIK..
yeter daaa. matematik bildiğini düşünüyorum, 100den o kadar mal aldın göz göre göre neden zarar ediyorsun?
Tahtada senden başka kimildayan yok be Amca, zaten dolaşımdaki hisselerin çoğu sende..
16 euroda anlaşacaktık ne güzel şimdi 20 euro oldu zaman maliyeti :=))
Dolaşımdaki pay adedi artisa geçiyor bu fiyatlardan bunu veremeyeceklerini gore dur bakalım ne olacak...
Sevgili arkadaşlar bu hisselerin paya dönüşmesi ile ilgili açıklayıcı bilgi verme imkanınız olurmu,ben biraz bakıyorum çokta anlamıyorum ama bu tip durumlarda hisseler düşüşe geçiyor sanki,yalnışmı bakıyorum acaba, bu kağıda sağlam tıyo alarak girdim ama yinede rahat olamıyorum.herkese teşekkürler.
Bu hisseler zaten 6 aylığına yasak yedi süresi doldu ve dönüdtürülüyor.
Hacim bitmişken yine hacim olacak.
Hep aşağı olmaz tabiki.
Aşağı basan kardeşler biraz mal aldımı sürmekten baska şansları yok.
Bu yasaklı hisseler 70, 80 arası maliyetlidir.
Kimse buralardam vermez.
Kur farkı maliyetleri ikiye katlamıstır.
Y.t.d
Çok teşekkür ederim Şakir bey🙏
Şunuda söylim;
70 altı hacısalihoğulları icin fırsat kolla yeridir.
Abdurrahman bey benden iyi bildiği icin fazla asağı salacağını sanmıyorum.
Salihoğulları her düşüşü fırsata vevirebilir.
Tahtayı tamamen elegeçirirlerse ki zan etmiyorum çünkü;
Avni bey halk yatırıma 2 milyon hisse bosuna aktarmadı onunla gözdağı verecektir.
Sonuç ne zaman tahta yürür sorusu?;
Benim tahminim 200 hareketi yakındır nisan mayıs gibi bekliyorum.
Y.t.d
Tahtacı istediği gibi hareket edebilirmi peki,bu durum onu engellemezmi.
Ben sormadan cevap vermişsiniz zaten☺aralarında anlaşma olursa daha rahat olur bu iş sanki.
Sabırlı olmakta fayda var elbette pazarlıklarda olabilir ama 200'e kadar kendileri götüreceklerdir diye düşünüyorum.
Tabiki mal vermeleri lazım mesela 2milyon lot ile bu hisse hacimli 200'e gider ve 180 liradan köpüksüz fiyatlanır.
Belki yazdıklarım inandırıcı gelmez ama sayfamı tıklayarak servet 13 lirayken hisseyi 7 ye kadar indirip 30'a götürecekler demistim demiskende sallamıyordum ve öylede yaptılar.
Yine satış muhabbetinden.
Olası bir satış ve beklenen rakamdan gerceklesirse 350 süpriz olmaz ama orada kalıcı olurmu orasını bilmem.
Y.t.d
Benim hedefim gerçek değeri olan 65 tl'nin 3 katıdır iki ay sonrada olabilir bir yıl sonrada.
16 euro hedefim ise sayın heg'in zirve hesabıdır tabiki saygı duyuyorum hatta 350 fe olabilir diyorum ama ben risk iştahımı kabartmam çünkü servet dışında çok cazip hisselerde var..
Y.t.d
Not bu yazdıklarımı tahtacı okursa ki eminim okuyordur ve dakka başı hisse nette bakıyordur.
Yarın aşağı salarken memleketim tunceli olan plaka 62 yani 62 62 sata sata indirirse bilinizki bize meydan okuyordur.
Böyle huyları var Apo'nun.
Y.t.d
Şakir bey indirirmi tahtacı o kadar 😳
Şakir Bey zaten burayı okuyorlar..
İnvesting de küfür okuyacaklarina aklı başında bir spek buraya bakar..
--Amca şunun farkında değil hisse şuan 5.80 Euro da zaten geçen sene Kasım'da da biz bu fiyattaydik. Geçen sene de öyle aman aman mal veremedi. Üstüne aldı bile. Bu filmin sonu böyle olmamalı..
--Amca şunun da farkında değil kendi oynamasa al sat yapmasa elinde 10bin lotla tavan olacak butik hisse var. Penta neyse bu da o aslında.
Almanya satış haberi iyi yerde gelirse gazla farklı yerlere de gider
Birde bu yasaklıların geleceği belliydi neden gelmeleri beklendiki ,madem aralarında rekabet var..öncesinde tahta sürülemezmiydi..soru saçmaysa acemiliğime verin lütfen ..
62-62 dediği satışı o şekilde yaparsa..
Mesela 500 lot satacaksani 62-62-62 satıyorsun MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın heg teşekkür ederim,öğreneceğiz inşallah bu işi..