Esas faaliyet karı olarak olmasa da kar olarak yansır.
Printable View
Sn tahminci bu karın vergisi ödeniyor mu
Gyo mevzuatı nasıldır.Acaba bu tarz karlarda vergi muafiyeti var mı
Eğer vergi muafiyeti varsa sizin çapınızdaki bir borsacıya akıl vermek elbet haddim değil ama 2.3 a dönme tahmininizden vazgeçip bilançoya kadar geç olmadan üçe beşe bakmadan kağıda dönün.Siz sn şekerli ve sn hissedar bana lazımsınız sizler benim uğurumsunuz:)))))Bir de sn GP var da o sanırım turcas falan bunla ilgilenmiyor.
Bu arada gördüğünüz gibi afrikada ayakkabı satışları muhteşem gidiyor,o günlerden bu yana baya yol aldık.
Günaydınlar;
Kiripto beni perişan etti yatırdığım paranın nerdeyse yarısı gitti zarar 61.5 k oldu:vk:, Borsadan bu sene 160k kazanmışım 60 ı gitti 1 ay içinde. ne chlizmiş. battık resmen. KLGYO da hala 10k hissem var. Bazen alsat yapıyorum ama epey bir korku var içimde toplamda da 105k var borsada. Buraya da güvenemiyorum artık göçertecekler.TEB den 100k amerikan hisse senedi fonu aldım. bekleyeceğim onu birkaç ay. yıılık getirisi ekside bir şekilde döner şansımız inşallah. Herkesin kazancı bol olsun. Son bir not: KRİPTOYA daha önce girmemiş olanlar asla girmesinler. İnsanın gecesi gündüzüne karışıyor. Borsa onun yanında melek melek:Sad:
20.12.2022 IMKB100:5400 BENDEN BU KADAR!
Forumdaşlar sizce de endeks aşırı şişmedi mi, evet bir kaç ucuz hisse var ama o kadar! Ben bugün itibariyle yüzde yüz nakit pozisyona geçtim ve VIOP30 da acele etmeden kademeli kısa pozisyon açmayı planlıyorum. Çok iyi paralar kazandık şükür, kar cebe yakışır. Yazım genel piyasa içindir, KLGYO özelinde yazmadım. YTD
Asgari ücret açıklandıktan sonra bir yukarı sonra aşağı gideriz tahminim var, oyun planımı buna göre yaptım bakalım tutturacak mıyım? Geçen yıl 17 ARALIK vakası vardı.YTD
Bence erken bir çıkış olmuş sn tahminci.geçen seanslardan birinde yurtdışı kıpkırmızı iken bizim borsada sasanın çöküşüne rağmen devlet kağıtlarını yukarda tutarak çöküşe engel oldular.Doların artmasını ve borsanın çökmesini istemiyorlar ne gerekiyorsa yapacaklar.En az üç ay bence sıkıntı olmaz.Ha üçüncü dünya savaşı başlar o zaman başka tabi.
Dolar artmasa da korkunç bir enflasyon var.Enflasyon böyleyken nominal olarak bizim borsada çöküş zor,dolar bazında ise olay kendi halinde seyretse çok şey olur da azerbeycan usulü bir ekonomi yönetimine geçtiğimiz için bence gene sıkıntı yok.
Piyasayı yükseltip yükseltip çıkıyorlar Sn. Hkm, benim gözlemim bu şekilde. Enflasyon tamam ama şirketler 2023 te bu kazançları sağlayamaz F/K lar yükselecek, millet de para bitti, resesyon kaçınılmaz. YTD
İki yıldan beri ilk defa tek bir hissem olmadan bir gece geçireceğim, acayip bir hafifleme duygusu içindeyim:)
Yeni bir konut desteği.
Para müteahhide veriliyo.
İnşaat bitince ev teslim alınınca vatandaş kredi ödemeye başlıyo.
0.68
Sadece evi olmayanlara.
Sadece belirli bir miktarda.
Bu sayede konut fiyatlarıda artmıyor.
Kesin bilgi değil duyumdur sadece.
çanağı katlarsa 6,80i görebilir
Sayin bitpire uzun zamandir gozukmuyordunuz.Gerçi eskilerden pek kimse kalmadi. Yenilerden de sayin hkm, sekerli ve tahminci arada bir ugruyorlar ama bunlarin disinda kimseler ugramaz oldu buralara. 4.00 leri 2 defa deneyip geri döndü. 4.50 den sonra buralar şenlenir diye düşünüyorum. Ytd.
bu kadar da ********lik olmaz yaa yahau düşte bu ne hız çıkarken 50 takla attırıyor ınerken sol şeritten son hız
Bunlarda alavere dalavere bitmez.Her türlü şeytanlık beklenir bunlardan.
https://www.bloomberght.com/orta-gel...anyasi-2322530
şu an için çok güzel bir kampanya, ilk etapta 100.000 konut için başlatılıyor ve kalıcı bir finansman örneği olarak devam ettirileceği söyleniyor. düşük faiz uzun vade ve aylık hane halkı gelirinin 1/3 ünü aşmayan taksit ilk üç yıl. Bence bütün emlak sektörünü canlandıracak bir hamle gyo lar çimento ve çelik firmaları ve yüzlerce altsektör. 100000 konut ortalama 2.000.000. tl den saysak 11 milyar USD lik bir ilk hareket ve devam eden bir model.
2022 yıllık bilançolarda değerlemelerini yapan ve dolayısıyla süper karlar yazacak gyo firmaları içinde güzel bir 2023 ve sonrası birkaç yıl bizi bekliyor gibi...
Gyo değerlemelerinden sonra 2022 karlarının çok iyi geleceğini düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir. İyi seanslar
Seçim aciklanirsa kağıt nasıl etkilenir? Bence işin sırrı burda.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.90 da desteği var oradan toparlanmazsa 2.40 a kadar geri çekilme potansiyeli var.
Sn tahminci yeniden değerlemelerdeki artış direk kar olarak mı gözükür bilançoda.Bu karın vergisi varmıdır.Bir de bu bilançoda 2022 nin yeniden değerlemeleri yapılmak zorunda mı,yani misal herhangi bir varlık bu yıllık bilançoda da 2021 değerlerinde kalabilir mi
Benim durum malum,fiyat farketmez,bilançoya kadar devam:))))))))
Cevapları buldum,direk kar olarak gözüküyor vergi falan da yok,fiktif kar olduğu için makul değil ama normal satışlardan da baya faaliyet karı gelecek,kkm ,dolar ,ve hisse fonlarındaki nakitlerden de baya kar gelir,12 aylık bilanço muhteşem gelecek,ondan bunca sıkıntı.Bekleyelim bakalım ne olacak
Bugün eksi kapamaya çalışıyor.Niye borsa yüzde beş yukarı muadili ekgyo yüzde 9 yukarda bizimki kırmızı niye ki.Demek ki beklenti büyük.ytd diye not düşeyim ama bugünkü bu fiyat bana fırsat gibi geldi.Dün bunu diyemezdim tüm kağıtlara çakıyorlardı,bunlar da istediği gibi basıyorlardı.Ama bugün kü fiyat bana fırsat gibi geldi.
Değerlemeler hala gelmedi.Şirketi aradım ocak sonuna kadar gelecek dediler.Neden bu kadar geç geliyor anlayan var mı.
Sadece esenyurt lojistik ten 1 milyar kar gelecek,o zaten kesin,esenyurt lojistik 1.6 milyar ediyor yani bugünkü 3.4 liranın 1 lirası sadece esenyurt lojistikten gelecek,ben diğer değerlemelrde de 3 kat bekliyorum bu da 5 milyar olan değerimizi 15 yapar da hadi 15 olmasın 10 olsun ,1.5 sermaye ile 6 ila 7 lirayı suyun içinde görmesi lazım.Ama bizimki ne yapıyor sabah kalk seans açılır açılmaz yüzde 5 aşağı genelde2 milyon civarı lotla sonra dört beş milyon lotla taban :)))))))))) Yahu kağıdı dağıtmaya çalışan böyle mi yapar .Önce bekler alıcılar ulan bu dönüyor mu ne der oraya lotlar birikir onlara çakar falan.Ama dert o değil dert milleti mümkün olduğunca bezdirip mümkün olduğunca alttan toplamak.
Harfiyen katiliyorum sayin hkm
Hayırlısı artık sn garip yolcu.Yazdıklarımda hata yok değil mi.Siz bu kağıtda benden çok daha kıdemlisiniz.Bu yeniden değerlemelerin hepsi yıl sonuna kadar yapılmak zorunda değil mi.
Bakıyorum da faaliyet raporundaki varlıkların arsaların,evlerin hepsi 2021 deki değerlemelerde.Çok azında 2022 de değerleme yapılmış.Daha bir ton yeniden değerleme kap ı gelmek zorunda,her kap artış için vesile olacak diye düşünüyorum
Sayin hkm bu adamları artık çok iyi tanidigimi dusunuyorum. Şeytan bile ara sira gelip önlerinde diz çöküp bunlardan ders aliyor.Şaka bir yana bunlarda her türlü alavere dalavere seytanlik bitmez. Hatta gecmiste baska hisse olsa en az 10 tavan yapmasi gerekirken taban taban gittigi gunleri bilirim. Emin olun bu adamlar nerede hangi yatirimi yapmaliyiz diye dusunmeden önce yatirimcilarimizin kanini ne kadar sömürebiliriz diye düşünüyorlardir. Fakat sonsuza kadar buralarda tutamazlar. Arada bir hisseyi ucuruyormus gibi yapip kani taze yatirimcilari cekebilsinler. Benim tahminim hisseyi goturmeye karar verdilerse olabildigince kucuk yatirimcilari dokeceklerdir. Diger gyo lar ucarken bu yerinde sayacak çok sac bas yolduracaklar. Ne zaman ki herkes bu hisseden umidini kesti, iste o zaman guzel haberlerle pof poflayarak yeni yatirimcilarina en yukseklerden mali kilitleyecekler diye dusunuyorum.
Bi arada yil sonu degerlemelerini yapmak zorundalar diye biliyorum. Ama dedigim gibi bunlarda oyun bitmez. Hissenin gitmesini istemezlerse her turlu baski yapabilirler.
Gene aynı işler.Bekliyoruz bakalım.
Evet syn hkm. Gordugunuz gibi isleri gucleri alavere dalavere. Bu kul hakki yemezler yaptiklari insaatlardan cok daha fazlasini yatirimcilarindan cikariyor zaten. Bizler onlar icin kani helal kurbanliklariz sadece.
Evet kendi yaptiklari Saphiredeki daireleri Halk Bankasından geri almislar. Bundan 3 - 4 sene once kredi borclarina karsilik Halk bankasina vermislerdi. O tarihten bu yana Halk Bankası bu gayrimenkulleri satip neden nakite cevirmedi de bu zamana kadar bekletip, bu sefer KLGYO' ya değil de Kiler Holdinge satmışlar. Nasıl bir anlaşma yapmışlar, neler oldugunu tam olarak anlayabilen var mı.
İstanbul Sapphire'' adıyla maruf Alışveriş Merkezi ve Seyir Terası'na ait 146 adet gayrimenkul Şirketimiz tarafından Yani KLGYO tarafindan, 760.000.000 TL'ye 101 Adet gayrimenkul de Kiler Holding tarafindan Halk Bankasindan geri alinmis.