TÜİK Haziran enflasyon verileri:
TÜFE yıllık %78,62
TÜFE aylık %4,95
12 aylık ortalama %44,54
ÜFE yıllık %138,31
ÜFE aylık %6,77
Printable View
TÜİK Haziran enflasyon verileri:
TÜFE yıllık %78,62
TÜFE aylık %4,95
12 aylık ortalama %44,54
ÜFE yıllık %138,31
ÜFE aylık %6,77
ismen 50 cent'ten gelip 3 doları görmüş... Şimdi 1 dolara yakınsıyor. Güzel vermişler malı ele. Düzenli temettü veriyor verim de 5% ile 10% arası gidip geliyor.
Doğru yerden alınırsa fena kağıt değil.
ytd
https://pbs.twimg.com/media/E_PBRG9XEAIm45j.jpg
:whistling:
TCMB, TL cinsi varlıkların teminat sistemindeki ağırlığının artırılması kapsamında;
[emoji117]TÜFE'ye endeksli kıymetlerin iskonto oranını yüzde 30'dan yüzde 50'ye çıkardı
[emoji117] Swap işlemlerinde uygulanan teminat blokajının minimum yüzde 50'sinin DİBS sepetinden oluşmasına karar verdi
Harcama gruplarına göre yıllık TÜFE
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1eec75ab7f.jpg
Gıda ve alkolsüz içecekler yıllık : %93,93
Ulaştırma yıllık : %123,37
ucuza yiyelim diye namusumuz da kirlenmesin hani :evil:
https://www.aykiri.com.tr/dunya-turu...aylasti/24496/
Dodurga'da seçimi yüzde 86.81'lik oyla AK Parti adayı kazandı
Çankırı Dodurga'da 13 yıl sonra yapılan belediye başkanı seçimini 995 oy alarak yüzde 86.81'lik orana ulaşan AK Parti Adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı.
Parti %86,81
Diğerleri % 13,19
AK Parti 955
Deva 23
T. Değişim 14
Memleket 21
Adalet 23
Saadet 17
Y. Refah 41
ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Dodurga seçimi nedeniyle partisini ve Cumhur İttifakını kutladı. Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.
HABER MERKEZİ
https://www.gazeteduvar.com.tr/dodur...-haber-1571967
yorum ... demek ki
Dodurgalılar durumlarından hoşnutmuş
Memura zam oranıda ilginç oldu
69 u bulanlara 41 kere maşallah
Dodurgalı uyanık 13 yıl sonra belediye olmuş bütçeden para yağdıracaklara oy vermiş. Mantıklı ne koparırlarsa kar. Küçücük yer hükümet muhakkak ödüllendirecektir
6000 tl altı maaş alan ülkenin yarısı aç,19 altı yoksul,ikisinin ortalamasını bile alamıyor çalışanı emeklisi,yani 10.000 tl.
Nasılsınız fakırlar.
[emoji3]
Bi 6 ay daha gözlerinizi kapatın bak, bi şey deniycem. :cool:
Dedi, %21 den %78 e...
Petrol düşerse, tepe yapar, düşmezse Ekime kadar...
Twitter'da bi hesap var, onbinlerce takipçi, hesap yapıyor kıyaslıyor, asgari ücret 2002 den bu yana acayip arttı diye tweet atmış, binlerce kişi beğenmiş. Halbuki 2008 den bu yana %67 düştü reel anlamda..
Memleketi bu yaz, acilen 4 işlem matematik tazeleme kursuna almak lazım, yohsam titilecez...titanizm..titan titana..
Ancak ilk kez gercek enflasyona biraz yakin acikladilar.
Benim emekli maasi % 42.35 artiyor.
3.292 den 4.686 TL.ye cikti.
1.400 TL.ye yakin artis.
Simdi cikip bagirmaya baslarlar, emeklimizi enflasyona ezdirmedik,
Enflasyon dunyanin sorunu demeye.
Ben bunlarin % 20 oy alacagina inanmiyorum.
Beli bukulmus adami acliga mahkum etmek az buz bir is degildir.
Bu işçiler üvey evlat mı ??? Neden işçi emeklilerinin mayışı memurların katsayısı gibi artmıyor , boyle yapilaraktan nereye varılmak isteniyor , işçi oy ları yok mu sayılmıyor mu
Eyyy Fazıl Hayati Bohçacıoğlu , bu ekeeenoomii ile nereye varmak ne yapmak istiyorsun ???
Buradan bağ-kur emeklilerine de sesleniyorum derhal yüzde 69 u isteyiniz yüzde 42.35 e razı olmayınız .
Eylül de doların makul değeri kaç olur ?
Eyyyy Bağ-kur ve ssk emeklileri voltranı oluşturmalıyız .
En düşük memur mayışı 9000 lira olmuş kardeşim bu nedir yaw ???
Gençler Osmanlının son döneminde olduğu gibi kalemde bir memuriyet vazifesi peşine düşecek , Paşa kızı tavlayan ,bu donemde bu , malum partilerden vekiller felan oluyor, veya belediyeci , memuriyeti kapacak gel keyfim gel .Diğerleri , onlar ölsün .
Benim seçim öngörüm RTE seçimi kazanmaktan öte mecliste 401 milletvekilini vermemeyi düşünüyor. Demekki seçime kadar düzeltiriz sanıyor. Danışmanları yanlış anlamış düzeriz demişler. Benim kulak gibiyse düzeltiriz anlamış olabilir.
Nebati: Finansal piyasalarda istikrarı artırmaya yönelik attığımız adımlara rağmen başta enerji ve tarım ürünleri olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki yüksek artışların devam etmesi, ülkemizde de Haziran ayında enflasyonun yüzde 4,95 gerçekleşmesinde etkili olmuştur
Nebati: 2022 yılında kümülatif bazda asgari ücrete yüzde 94,6 oranında, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerine yüzde 85,5 oranında, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 78,6 oranında artış yaptık
Yakin gecmiste yakindaki danismanlarina sormus, nasil duzeltiriz..! diye.
Artik cok gec demisler.
Bunu eski doktoru anlatti, herhalde icerden duydu.
O da biliyor hic bir sansi olmadigini, tek umudu icerde bir kalkisma olur mu ?
Ya da Yunanistan bir cilginlik yapar mi.?
Ulkeyi atese atar mi ? Atar, hic supheniz olmasin.
Orduda olağanüstü hareketlilik olmadığına ama içerideki yobaz takım kelle kesme ateşiyle sıcak tutulduğuna göre, böyle bir durum olması halinde dışarıdan değil içeriden aksiyon beklerim. Ama bunun gibi kırmızı düğmelere basmak kolay görünse de pratikte hiç de öyle kolay tercihler değil.
Emeklilerin çoğu düşükten veya az prim ödeyen beleşçi tayfa. Beleşçi tayfa ve gözbebeği memur tarafına ek zamlar yapıldıktan sonra geri kalan emekliler çok etkili bir çoğunluk oluşturmuyor. O yüzden en çok kırbacı yüksek prim ve gün sayısına sahip olanlar yiyor.
Yolcuları doldurdukları THY pikeye geçti.
Enflasyon farkını anlayan varsa bizim oğlana anlatsa çok iyi olur.
veriler için = https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...tici+Fiyatlari
Bu verilere göre ; bugün açıklanan yıllık Tüfeden ( 78,62 ) altı ay geriye giderek Aralık 2021 tüfeyi ( 36,08 ) çıkarıyoruz veee 42,54 farkı buluyoruz. Şimdi 6 aylık enflasyon farkı bu rakamsa memura 41,69 rakamı nasıl hesaplandı ?
Yok olmadı dersek ; 78,62 - 48,69 ( ocak 2022 tüfe ) = 29,93 fark + 7 sözleşme zammı = 36,93 yine ulaşamadık 41,69 a
İşi bilenlerden yardım bekleriz.
Bir de böyle hesap yapan var. Ama ben olayı anlamadım.
https://t24.com.tr/video/eski-tuik-b...5-olmali,48494