Sormayın… Gedik serbest emir vurdu tahtaya
Printable View
Bugün TKNSA'ların 4'te 1'ini verdim tekrar TRCAS aldım 25.000 lot. Biz bu muhabbeti 3 Şubat'ta yapmışız. O zamandan bu zamana Turcas +5% Teknosa +13% gitmiş. Bu sefer denk getirebildim :) Kalanı biraz daha dursun. Bir yerde yarı yarıya yaparım belki.
PETUN'a henüz karar veremedim, hem işlem hacmi çok düşük, almak satmak değiştirmek zor oluyor, hem de benim takip ettiklerimden en çok dayak diyenler listesinde önlerde gelmiyor, TKNSA TRCAS en çok kaybettiren olmakta kıyasıya yarışıyorlar :)
Aracı kurumdan kredi açtırdım tekrar. Kredi faizi %30 temerrüt faizi %40 işliyor. Kredi tutarı özkaynağın 4'te 1'i gibi daha fazla vermediler ama olduğu kadar oradan da kullanmış oldum.
Vakıf'tan işlem yapıyorum ben. 1/4'ten 1/3'e çıkardım 37.000 civarı oldu.
Geçen yıl endeks yukarı Turcas aşağı, endeks aşağı Turcas yukarı olurdu bir ara, bakarız tarih tekerrür eder, Allah'tan ümit kesilmez :)
Teknosa bilanço iyi beklendiği için biraz göstere göstere geldi ama Turcas ne olacak ben de hiçbir tahmin yürütemiyorum, en çok dayak yedi en geride kaldı gibi gerekçelerle burada beklemenin daha iyi olacağını varsayıyorum. Bilanço da kötü gelmemeli. Bilanço kötü gelmezse, daha ne kadar düşebilir ki diyorum, her ne kadar çok tehlikeli bir söz olsa da :)
Merhaba ortak, bende Trcas hissedarıyım, alırken MAC fonu vesile oldu keşfetmeme ve inşallah hep beraber kazanırız. Sizden rica etsem bende müşterisi olabilir miyim sizin şubenizin, oranlar sanırım çok iyi bu piyasa koşullarında. Teşekkürler, bol kazanaçlar dilerim.
Yeni değilse de, bu konuda pek de hayırlı olmayan şöyle haberler de var. Gerçi uygulaması ve etkisi muallak olduğu için sonuçları görmeden bilemeyiz. EPDK Ocak fiyatlandırma raporu çıktığında bir bakmak gerek olumlu olumsuz bir değişiklik olmuş mu diye.
30 Aralık 2022
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/e...zenledi-938503
1 Ocak 2023
https://www.seskocaeli.com/makale/13...-merhaba-demek
2 Şubat 2023
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/c...di-625583h.htm
Enflasyonu düşürme kaynaklı, marketlerdekine benzer bir fiyat baskısı, burada da devam mı edecek acaba.
Ben en kötüsünü baz alarak düşündüm. Yıllarca fiyattan bağımsız, 90 krş- 1 lira dağıtıcı- bayi arasında bölüşüldü. 2 Şubat 2023 tarihli haberde, 2 lira nın üstünde olarak belirtilmiş. Bence kötü değil. Tabi 3-3.5 lira olsa daha iyi sadece eski sabit maktu dan kurtulduk sanırım.
Yanlış hatırlamıyorsam, 2022 haziran - temmuz aylarında hala 1-1.20 tl kâr marjı vardı ve fiyatlar 25Tl nin üzerindeydi. Ona göre kısmen iyileşme var ama yeterli değil. Haberde belirtilen %10 marj daha önce yoktu veya aylarca sabit tutuldu sonradan EPDK kanuna uydu diyebilirim.
Hani demek istediğim geçen sene yaz aylarında durum daha da kötüydü ve acil önlem alınmalıydı. Anlaşılan eski marjların üzerine 1 lira daha koymuşlar. Eskiden motorin 8 lira iken 1 lira, 15 iken 1 lira ve 25 iken yine 1 lira bölüşülüyordu diye hatırlıyorum.
Bu ülkenin değişmez kuralı, “ ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek”.. Bankalar, akaryakıt dağıtım şirketleri, elektrik üreticileri ve dağıtıcıları ve zincir marketler, bunların hepsi hükümetin politikalarını destekleyici marjlarla çalışmak zorunda bırakılıyor.
Demir / çelik verip, beyaz eşya- banka- koç grubu aldı palacan.
Çimentolar da tabanlamış bugün.
BES alımlarının tamamlanmış olması odağın yan tahtalara kayması açısından iyi haber olabilir ama bizim tarafta hala bir hareket yok. İnşallah sizin dediğiniz gibi büyükler düşecek olursa biz de onlarla düşmeyiz.
https://twitter.com/sonerkuru/status...hcWqjsjFB8dt5w
Yan tahta dediğimiz şirketlerde, boğa piyasasında getiriler çoğunlukla xu30 dan iyi oluyor. Şu an içinde bulunduğumuz likiditenin azaldığı, gün içi oynaklığın arttığı dönemde, aşırı iyimser değilim. Kısa vade de piyasanın ruh hali, şirketler özelindeki beklentilerin önüne geçiyor.
Not: Mac fondaki hisseler dahil ciddi dayak yedi.
Dünkü negatif ayrışmanın üstüne TRCAS'ın bugün de negatif ayrışması benim de hoşuma gitmedi. Düşüş trendinin sona ermesini bıraktım tepki yükselişi bile gelmiyor. Ben bu hafta başı bir hareket olur diye umuyordum. Hele dünden sonra bugün TRCAS tarafında da artık bir yükseliş gelir diye bekliyordum. Daha gün bitmedi hafta bitmedi ama şu ana kadar hayal kırıklığı oldu gidişat. Teknosa en azından bilanço sonrası her gün azar azar yükselmeye devam ediyor ve XYUZO ile XTUMY'ye kıyasla biraz pozitif ayrışmaya devam ediyor diye o tarafta beklemeye devam etmek benim al sat portföyü için daha doğru olacak belki. Neyse burada birbirimizi olumlu olumsuz etkilememek için daha fazla yazmayayım kendi tercihlerim konusunda. Gelecekte ne olacağı konusunda kimsenin bir şey bildiği yok zaten. Milyarlarca lira yöneten fonlar bile çok ciddi terste kaldılar bazı şirketlerde. Şirketlerin değeri doğrultusunda zamanla telafi olur muhakkak ama kısa vadede ne olacağı fazlasıyla belirsiz.
Para basıyor şirket hale bak...
Nisan ilk haftasına kadar santrali olağan bakıma almışlar. Kap açıklaması yapılmış. Eskiden üretimden takip ederdik
TURCAS TURCAS TURCAS,,,, sağ gösterip sol vuruyor,tesiste üretim Nisana kadar durdu diye haber yollar,bu habere herkes satış yapsın diye,sonra kendisi bu satışları toplar, şekil A da görüldüğü gibi,,dikkat derim elinizdeki malları alıyor olabilirler,tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
TURCAS, TURCAS,,bugün yine hareketli iyi bilanço açıklayacak sanıyorum,,tahminim doğru çıkarsa hızlı bir artış olabilir, tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
Endexe göre performansı gerçekten çok yüksek,banko TURCAS diye düşünüyorum Kendi fikrimdir asla yatırım tavsiyesi değildir.