En iyi kim satıyor piyasada?
Printable View
Varank: TCG Anadolu'ya başka ülkelerden talep var. Şu anda bu gemileri bize yapar mısınız diyen başka ülkeler var. Bugün gemiyi üreten tersaneyle konuştuğumuzda 'Bizim artık İspanyol tasarımına ihtiyacımız yok kendimiz de yapabiliriz' diyor.....
.....
Gemiye sahip olmanın yanında böyle bir gemiyi özgün olarak yapabilme kabiliyetine sahip olmak da oldukça önemli.
Helikopter konusu da böyle oldu. Atak helikopterleri İtalyan lisansı ile yapıldı. Sonrasında özgün tasarım genel maksat helikopteri Gökbey ve yine özgün tasarım ağır sınıf taarruz helikopteri Atak-2 geldi..
Türkiye denizaltı yapabilme kabiliyeti de kazanıyor.
Bunlar bir adım sonra cari açık konusunda ülkeye katkı sağlayacak.
Karadeniz gazı konusu da böyle. Gazın ülke gaz şebekesine verilmesinin yanında Türkiye derin denizlerde petrol/gaz arama ve çıkarma kabiliyeti kazandı. Gemi, alet, edavat yanında bu işi yapabilecek kalifiye çalışanlara sahip oldu....
Türkiye'nin sağlık turizmi geliri 5 adımla 20 milyar dolara çıkabilir
https://www.dunya.com/ekonomi/turkiy...-haberi-692000Alıntı:
Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, "Geçtiğimiz yıl Türkiye, sağlık turizminde 4 milyar dolar ile rekor kırdı. Atılacak 5 adımla Türkiye’nin sağlık turizmi 20 milyar dolara çıkabilir." dedi.
Yerli ve milli ilk helikopter motoru TS1400, test uçuşunda ilk özgün helikopteri GÖKBEY’i uçurdu
https://www.aa.com.tr/tr/vg/video-ga...bey-i-ucurdu/0Alıntı:
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli ilk helikopter motoru TS1400'ün test uçuşunda ilk özgün helikopter GÖKBEY’i uçurduğunu açıkladı.
.........
Milli platformlar açıklandıkça motoru milli mi deniliyordu....
Artık milli motorlar da geliyor..
Oramiral Özden Örnek...meslek hayatının son dönemlerini MİLGEM (Miili Gemi) e vakfetmişti 2005 öncesi, yemedi içmedi bu konuda bastırdı, mimarı itici gücü oldu.
Bu yüzden (MİLGEM den dolayı) AKP-FETÖ-ABD ci liboş ittifakının hedefi oldu, olmayan bir örgüt üyeliğinden, planlanmayan bir darbeden dolayı 20 sene aldı rahmetli.
Şimdi Milli Gemi diye, maval okuyorlar birileri.
Oramiral Cem Gürdeniz, Mavi Vatan kavramının isim babası, aynı şekilde milli gemi üretiminin en azılı savunucuydu. Aynı kumpasa aynı sebeple maruz kaldı, 18 sene ceza verdiler.
Şimdi sağda solda, Mavi Vatan diye geziyorlar...aynı şekilde.
Altay tankı...ilk ismi Tank2000 projesiydi, 2000 ler öncesi konsepti şekillendi elbette çok değişti, gelişti. M60T İsrail modernizasyon faaliyetlerinde bir sürü mühendis yetişti, Aselsan zaten eski Leopard tanklarının atış kontrol sistemlerini Volkan Atış Kontrol Sistemiyle değiştirecek kadar kendini geliştirmişti, 2002 yılında modernizasyona başlamıştı. Bu seviyeye gelebilmek için ne kadar geriye gitmek gerekiyor hesaplayın işte. Yani tankın içi zaten artık yapılabilecek seviyeye gelinmişti, ne zaman 2002 de..
Atak...çok daha önceden envantere alınacaktı, yukarıda sayılan ittifak projeyi engellemek için ellerinden geleni o dönem arkalarına koymadılar.
Ümmetçiyiz biz ne milliği milleti diyenler, ulusalcı diye tüm milli unsurlara kumpas kuranlar, daha dün 'Sayın Öcalan demeyi, PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık.' diye böbürlenenler, bugün bize millilik yerlilik dersi veriyor. Eee yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.
Yersen...
Yesek de yemesek de geldiğimiz noktada ülkemiz bu teknolojileri/kabiliyetleri kazandı/kazanıyor.
Projeler daha da hızlanacak.
Emeği geçenlerin, sıkıntısını çekenlerin herbirinden Allah razı olsun...
Ah keşkem , keşkem ,. Bi keşkek yisek .......
˜No one is above the law: Stormy Daniels lawyer reacts to Trump indictment
https://nypost.com/2023/03/30/no-one...mp-indictment/
Trump için ''Kimse kanunun üzerinde değildir '' diye mahkeme celbini durdurma teklifi geri çevrilmişti.
Orası Amerika.
Bizdeki bu sene yapılacak Seçim ''Taksici ile Dar Paçalı '' arasındaki seçim.
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/st...14886430842880
Dolar alarak, dolar bazlı kazanamazsınız deniyordu. Doğru. Ancak devir değişti, fiziki dolar alanlar, artık dolar bazlı kazanıyor. TCMB ve kapalı çarşı merkez bankası arasında arbitraj yaparak kazanç mümkün. Biraz yol yürürsün ama dolar bazlı kazanırsın.
Burada kimse ülkenin geri gitmesini istemez , ister diyen yalan söyler , yalan söyleyen bir adamın yani forum yazarının ülkenin ileri gitmesine katkisi olacağını düşünmek saflık olur . Yeteri kadar saf adamı burada bulamazsınız başka bir yerde arayın .
şu adalet az da kendilerine dokunsa ya... :he:
Demokrat outleti.
https://twitter.com/catturd2/status/1649741184695164929
Herkes ülkesinin gelişmesini, ilerlemesini ister. Özellikle 40-50 yıl önce TAI, ASELSAN, ROKETSAN gibi Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerini kuran Generallere Allah tan rahmet dilerim.
Buradaki olay, yapılan açıklamalara güven duyulmaması.
Tüik enflasyonu %50 açıkladı, insanlar ne kadar inandı acaba?
Şimdi motor yaptık deniyor. İnşallah doğrudur ama başka bir ülkeden satın alınmış olma ihtimali çok yüksek.
Kızıl elma motoru Ukrayna dan alındı, MMU nun motoru dıj güj amariga dan alındı mesela...
Ekonomiden örnek verelim, 2023 de milli gelir 25bin dolar olacaktı ama 10bin dolarda kaldı. Enflasyon hedefi yıllardır %5 ama gerçekler bambaşka...
Kk aleviyim demiş.cok önemli bir sırtı açığa çıkarmış oy kaybetmek için yapmış olabilir.bu düşünceye zerrece katılmıyorum kk 20 yıldır siyasette alevi olduğunu hala duymamış olan onun deklarasyon u ile öğrenmiş olan varsa zaten o vatandaşın oy kullanması yasaklanmalı.bu kadar dünyadan bihaber biri oy kullanarak geleceğimizi etkilememeli.bence kk çok güzel bir hamle yaptı seçim meydanlarında olabilecek kinayeli söylemlerin önünü aldı.
Zaten ilk sacmalamayi bahçeli yaptı.aleviyim diyerek milleti bölüyor dedi.yahu bu toplum Sünni egemen bir toplum alevi biri başkanlığa talip toplumu ayrıştırmak isteyebilecek memleketteki en son adam kk.ama bahçeli gene yaşına uygun bir demeci salladı gitti.reis de meydanlarda artik afedersiniz alevi falan diyemez derse millet ne alaka der.
Gaz buldukya karadenizde :evil:,karadenizde bulunan gaz 1-3 aylık ihtiyacı karşılıyor,25 vs cıvarı halka bedava deniliyor:evil:,ama gazı çıkaran çok uluslu şirketler,gaza harcanandan 10 misli fazla maliyet:seyt:,esas gaz akdenizde ve kıbrısta,korkudanoraya laf yok,üstelik yunanın aldığı 19 adalarada laf yok,baktı tırstı karadenize yöneldi reklam için,bunu önceden belirtmiştim eski afetçi olarak,karadeniz tehlikeli deniz,diğer ülkelerin karadenize kıyısı olanlar gibi değiliz,onlarınki sığ biz derin denize olta sallıyoruz,üstelik zeminde sabit nokta bulmak zor,işin komiği durmuş seçim arifesinde zarları ortaya sallamış,hani diyorlarya durmak yok yola devam,yani palavraya,inanan varmı,iktidardan beslenenler mecbur ekmek ellerinden gideceği için,vatan ne olacak,onlara göre özde deiğil sözdeye göre vatan...geçende tanıdığım bir besleme garibanı bulmuş köşeye sıkıştırmiş devamlı nutuk veriyor,beni görünce kaçtı,sordum ne diyor dedim,oyunu zay etme iktidara ver diyor,neden diye sordum,görmüyormusun yapılan hizmetleri,evet görüyorum hala perişanız yapılanların bize faydası yok,adama daha ne sorayımki cevabni vermiş,aklıma hemen şu geldi:one:
Sene 2005 Türkiye ile bir alâkası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor; “Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlaraarabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi “ASLA†o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; “Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın…†Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.â€
______________________________ Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları – John Perkins
Türkiyede çeşitli araştırmalarda değişkenlik göstermekle beraber 20 milyon kürt ,10 ia 15 milyon arasında da alevi var.Aleviler ve kürtler blok halinde oy kullanmıyor,o kadar oy alan hdp bile tüm kürtlerin oyunu alamıyor.Alevilerde keza öyle aleviler genelde chp ağırlıklı oy kullansalar da ağırlıklı yaşadıkları yerlerde zamana bağlı olarak değişik sağ partilere ve akp ye de bol miktarda oy çıkıyor.Birinin kürdüm veya aleviyim demesi bilinaltında bile olsa bir çekingenlik yaratıyorsa bu ne alevilerin ne kürtlerin suçu.Ha ayrılıkçı düşünceler konu dışı tabi tek devlet ortak nokta olmalı.KK nın aleviyim demesi ne antipati ne sempati yaratmalı kk insan olarak nasıldır ne yapar çalar mı çırpar mı,kabiliyetleri memleketi yönetmeye yeter mi falan bunlar düşünülmeli.Elin ingilizi türk göçmenini başbakan yapıyor,pakistanlıyı hintliyi siyasette gözünü kırpmadan en önemli mevkilere getiiriyor imparatorluk devamı olarak toplumsal hoşgörüyü en fazla bilmesi yaşaması gereken bir toplum olarak bizim düşündüğümüz ayrıntılara bak.Benim bildiğim reis de gürcü,şimdiye kadar bunu düşünmedik bile zaten düşünmek te yanlış gürcüyse gürcü bu tamamen anlamsız bir ayrıntı
Bizim millet dikeni sever kardeşim ;
Jetpa
Yimpaş
Kombassan
Deniz feneri
İhlas finans vs...Yığınla Dindar ama tamahkar kardeşlerinin parasını yiyenler şimdi ne iş yapıyor acaba !!!!!!!!!!!!!11
Murat Muratığlu’nun son videosunu izledim.
Dövizden yapılan kur korumalı ile verdiği örnek külliyen yanlış.
Hesabın MB dönüşüm kurundan açılıp, banka kurundan dövize dönülerek zarar edildiğini söylüyor.
Oysa her ikisinde de MB dönüşüm kuru uygulandığı için döviz bazında zarar söz konusu olmuyor.
Yani eskiden olduğu gibi,
Birisi camide siyaset yaparsa,
Cemaatten biri, burda siyaset yapılmaz diye tepki gösterecek diyorsunuz.
Osmanlıda bile, 'Mağrurlanma Padişahım senden büyük Allah var.' diyecek cesareti gösterirmiş kalabalık içinden biri.
Şimdi de bunu da....
TCG-Anadolu nun ilk iki harfi TC....
Allahtan 180 derece döndüler de...yoksa eskiden olsa o 'TC' yi kaldırırlardı, G Anadolu olurdu.
G Anadolu da ne biliyim....
Ortalık karıştıktan sonra kıymeti kalmaz.
Adam ne diyo bakın, seçimlerde OHAL ilan edilsin, asker sokağa insin falan diyo. İ.Karagül'ün yetiştirmesiymiş.
Botokslu söyledi bunları, ama şunu da söyledi, siz balık hafızalısınız, o yüzden geri kalan şeyleri son anda söyleyeceğim dedi, beceremedi. Ama bildi yani, Alevilerle ilgili yaptığı uyarı 3-5 ayda unutuldu.
Neyse...bu konulara girmemek lazım. Zaten bu saatten sonra ne yapsa, tuzağa düşürecekler, aleyhine kullanacaklar, hiç bir şey yapmasa bile daha iyi....o da mümkün değil malum racon gereği.
Bu Peker'in klonunu izleyemiyorum ben...
Ne dediği anlaşılmıyor. Şivesinden dolayı değil, daldan dala atlıyor, bir şeyi tam anlatmadan başka şeye geçiyor, bir sürü arada isim zikrediyor. Bi de taklit yaptığı çok belli, o da onu itici yapıyor, lan anlat kendi üslubunda, şart mı aynı onun gibi anlatman.
Şimdi de Akinan'a çakıyordu, valla hiç anlamadım niye? Tırt yani...
JonDowes üstat bu makas daha da açılır minvalinde imalarda bulunmuş. Du bakali bu hafta inek yavrusunun kuyruğuyla bi uğraşacaklar sanırsam...
Yaz geliyor tatilde Yurtdışına gidecek olanlara da döviz lazım.
Giden Türkler fiziki götürür ise dövizi satış makasından alacak. Muhtemelen kredi kartı harcamaları da.
Gelenlerde alış makasından verecek.
2 taraftan da makas alınacak gözüküyor yaz boyunca.
Milli görüşçü Eniştem ve üç kardeşi ailecek Kılıçtaroğlu ve CHP ye veriyor. Milli görüşün okumuş karası basanlar CHP ve Kılıçtaroğluna verecek o kesin bizi de katarsan 11 oy garanti.
Kısacası aynı hamam ayn tas devam edecez..
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dış Politikadan Sorumlu Başdanışmanı CHP’li Ünal Çeviköz:
“Suriyelilerin dönüşü muhtemelen 2 yıldan uzun sürecek. Geri dönüş muhakkak gönüllülük temelli olacak.”
https://twitter.com/SiginmaciGundem/...84553026846721
Ne dediklerini gerçekten anlayamadım, şaka değil...
Akinanla papaz olmuşlar, Akinan Can Tanrıyar' ı anlatıyor, bize ne, anlattığı şeyler zaten herkesçe bilinen şeyler...birileri de sana ayar vermişler adamı sattın diyor, öyle mi bilemem??
Berikinin 6 nci bölümüne bakayım dedim daha şimdi, ilk 5 dakikada bi kıssa anlatıyor sözüm ona, ben anlattığı kıssayı bile anlayamadım, 6 ncı dakikaya geldin hala beni iyi dinleyin diyor, hala bir şey yok..
Atlaya atlaya gideyim mevzunun esasının bulayım dedim, mevzu yok ortada...Ben söyleyim ben böyleyim, bi anlatacağım yer yerinden oynayacak....öyle diyor.
Anlayan varsa anlatsın neden bahsediyor, ben anlamadım.