İstiyorsan akşam akşam çiziyim tavana kadar dayu :drunk:
Printable View
İstiyorsan akşam akşam çiziyim tavana kadar dayu :drunk:
Daha şubatta çok vR ,arada iyice başkada mal alsak yaw..
Beyfendi nasıl anlatayım
Simdiki geelcegi bir insanın bilmesi tam olarak neler gerçekleşebileceğini ortaya koyması mümkün değildir. Çinki gelecegi sadece Allah bilir.
Grafiklerde bar hareketleri ve mega paranın oluşturduğu veya denk geldigi olusumlardan mana çıkartmak teknik analiz ve şeytanın dalga analizi metodu ile birleştirerek şeytani ilimlerle gelecdek De olabilecek hareketleri olabiliysel ortaya koymak kolpaddir..
Çok güzel demişsiniz teknik anslix diye birşey yoktur.
VOB yaparsan dayı mega potansiyelini ortaya koyan bu markette yanlış harekrtte potansiyel harekdte geçtiği Nda borçlu kalinacak
Adiozza
Herkes paranın altında kalmış gözler kamasmis muthis bir cazibe dünyası sunuyor VOB. Ben bele bir müthiş cazibe vobun tarihinde hatırlamıyorum. Bir günde yuzbinlere paraya para demiyor kimse dayı..
Dilan Polat fakir kalıyor dayı vobcu yanında.
Epik
Adioz
Halka arzlar devam ediyor.
https://spk.gov.tr/data/655e46f38f95...60/74-2023.pdf
https://i.hizliresim.com/kbkdwxm.jpg
Memet seni spot tarafına alalım.
Önce soğuk geliyor sonra alışıyorsun..
Birleşme ve devir almalar onaylanmış.
İş Holding de benzer olduğundan seneye onaylanır bence.
https://i.hizliresim.com/gn9eim3.jpg
ENKAI Rusya yatırımı çok fazla, orada gelişme olması lazım. Atıl durumda santralleri de var.
Öte yandan borsa garip oldu, oyuncular kendi topladıkları hisseleri alıyor ve işlerine gelen hisseleri BIST30 a sokuyor gibi.
Bir de çok sayıda küçük oyuncu var lot sayısı az olacak ilk prensipleri, büyük ptronlar bu işlere girmiyor ya da usturuplu giriyor.
Son zamanda sohbet odalarında oyuncuların adamları birbirine girdi. Siyaset, mafya, aşiret vs de bu işlerin içinde olabilir, konuşanlar seni aldırırım vs konuşuyor. Bursa ili borsa işlemlerinin merkez oldu dendi.
Yarın faiz 250 puan artarsa sürpriz yok diye borsa artar. 500 puan artarsa oo faiz yabancının istediği seviyeye geldi para gelecek diye borsamız yükselir. Hiç artırılmazsa da bu faiz enflasyonun çok altında para ancak borsaya gelir deyip borsamız yine yükselir. Yani özetle yarın borsa yükselir :) Nasıl ama piyasa yorumum :D
Vay vay vay...
Hollandanın başbakanı Kürt kökenli Tuncelili Dilan Yeşilgöz olmuş...
KAP: MSGYO [ ] MİSTRAL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Payların Geri Alınmasına İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1219293 Payların Geri Alınmasına İlişkin Bildirim
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından; pay değerinde fiyat istikrarının sağlanması, sağlıklı fiyat oluşumunun desteklenmesi ve pay sahiplerinin korunması amacıyla,
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 379. maddesi, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 22. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) ile konuya ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'nun 14.02.2023 tarihli duyurusu çerçevesinde,
1. Şirket paylarının Borsa'dan geri alım işlemlerinin başlatılmasına;
2. Geri alıma konu edilebilecek azami pay adedinin 5.000.000 TL nominal değerde ve 5.000.000 (beş milyon) adet olarak belirlenmesine;
3. Geri alım için ayrılacak fonun, Şirket'in mevcut kaynaklarından karşılanmak üzere, en fazla 100.000.000 TL olarak belirlenmesine;
4. Şirket paylarının geri alım işlemleri ile ilgili olarak sürenin işbu Yönetim Kurulu Kararı tarihinden itibaren başlayacak şekilde 3 (üç) yıl olarak belirlenmesine;
5. İşbu Yönetim Kurulu Kararı ve geri alım işlemine ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına,
6. İşbu Yönetim Kurulu kararı ile yürütülecek geri alım işleminin, yapılacak ilk genel kurul toplantısı gündemine alınarak, Genel Kurulun bilgisine sunulmasına
karar verilmiştir.
22 Ekim 2023 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile başlatılan Pay Geri Alım Programı kapsamında 22.11.2023(bugün) tarihinde 11.92TL - 12.99TL (ağırlıklı ortalama 12,539 TL) fiyat aralığından 372,500TL toplam nominal tutarlı pay geri alınmış olup Şirket sermayesine oranı % 0.277'dir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
tunç şatıroğlunu dinleyip kendi yorumum diye sallama bari, adam senden okuyup video çekti herhalde..?
23. dk dan sonra ilham vermişsin adama..
https://www.youtube.com/watch?v=U2NR...el=KanalFinans
Bugün kapanışta Enka aldım. Tüm göstergeler güvenli bölgede olduğunu, yükseliş trendine girdiğini gösteriyordu. Yükselirse güzel ekmek yeriz, yükselmezse de az bir zararla başka fırsat kollarız.
Ha viop30 da göz kırptı trend için, olur olmaz bilmem ama yarın öbür gün belli eder kendini.
GYO Şirketleri gelir vergisinden muaf ama şirket temettü dağıttığında,temettü alanlar gelir vergisi ödeyecekler.(Şirket ortakları dahil)
Bu şirketin büyük hissedarları Önder ve Haydar.(Önceki KAP haberlerinde hisse alım haberleri var)
Ne yapıyorlar?hisseleri toplayıp fiyatı yükseltip,şirkete yüksek fiyattan geri aldırım yaptırıyorlar.
Dolambaçlı işler bunlar..
SPK veya gelir idaresi GYO şirketlerinde bu gibi işlere izin vermemeli..!!(Şirketin 100 mlyn tl.si buharlaşacak-devletinde 100 milyon tl.den alacağı gelir vergisi HİÇ edilecek)
YTD
Borsaya giren paralı adam şimdiye kadar çoktan girmiştir. Girmeyen seçim sonrasını bekler. Yabancılar da seçim sonrasını bekliyor olabilir. Az para ile millet küçük hisselerde oynuyor, onlara gel gel amaçlı arada büyük hisseler de oynuyor olabilir.
Oyuncular satamayacaklarını biliyorlar buralarda tutmaya çalışıyorlar deniyor tabi kredi faizleri zorluyor olabilir.
Cumhurbaşkanı %20 ye kadar faize onay verdi deniyordu faizler %40 olacak neredeyse.
Dünyada enteresan işler oluyor..
Azınlıklar, etnikler, farklı dinlerden olanlar
Avrupa yı yönetmeye başladı..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ay MTV taksidi, emlak vergisi taksidi var. Hacizli arabalar da satılığa çıkmış. Likidite sıkıntısı olabilir.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...asliyor/297514
Türkiye'de yediemin bünyesindeki otoparklarda yaklaşık 1,5 milyon aracın bulunduğunu belirten Uluç, bunlar yoluyla ekonomiye "25 milyar doları" bulacak katkı sağlanabileceğini söyledi.
Uluç, bu sayede sektörün de canlanacağını ifade ederek, "Araçların satılması halinde borçlu borcundan, alacaklı da alacağından kurtulmuş olacak. Devletimiz de Motorlu Taşıtlar Vergisine (MTV) kavuşmuş olacak. Söz konusu MTV tutarı 3-4 milyar doları buluyor. Biz de yediemin olarak bu araçlara fatura kesiyoruz. Bunun yüzde 20'si KDV olacak, bir kısmı da kurumlar ve gelir vergisi olarak kaydedilecek." dedi.
KAP: [MSGYO ] KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU Pay Alım Satım Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1213019
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8b8ac4d3fc0545
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8b8508ae9556c0
__________________________________________________ __
Bu işleme TTK ya göre örtülü kazanç aktarımı denir.!(bence)
YTD
Son dakika: ABD-Kanada sınırında şiddetli patlama! Sınır geçişleri kapatıldı
Bütçe nasıl denklenecek?
Yılbaşında memura %50 zam..
50.000...60.000 arası memurların maaşı?
Özel sektör çalışacak, bu maaşlar ödenecek..
Yani özel sektörden gv, kv, gv, ötv, KDV.
Toplayıp maaş ödeyip, kalanıyla faiz ve geçmiş ana para ödemelerini yapacaksın..
Gittikçe daralan piyasada, rahat bir yıl
Olmayacak gibi..
Abartıldığı, %90 hurdalık olduğu yazıları da var..
Arabaları son model olarak hesaplamış olabilir [emoji846]
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kredi faizleri yükselince devletin borç stoğunun bugünkü değeri düşüyor, kredi kullananlardan ve faiz alanlardan daha yüksek vergi kesiliyor, ayrıca seneye gelir vergisinde faiz kazançlarını da otomatik beyan sistemine koyabilirler. Sigara ve akaryakıt vergileri de arttı.
Çok büyük miktarda ve uzun vadeli bir kaynak olmaz ise piyasalarda dalgalanma ileriki yıllarda devam eder. Kısa vade bir şekilde idare ediliyor.
İhracatçı, yurt dışı gelir ve varlığı olanları alın deniyordu, son dönemde onlar gözden düştü gibi.
Akşam BBHT'de konuşulana göre sanayici maliyetlerimiz arttı, kalitemiz ise başka ülkelerin gerisinde kalmaya başladı diyormuş.
Havacılık, enerji verimliliği, turizm, savunma, tarım daha defansif gibi. Bankalar ve holdingler de iskontolu olabilir.
Bu işin takipçisi, emre özpeynirci
750.000 rakamı telaffuz edildiğinde..
Tweeter da 250.000i geçmez yazmıştı..
Tahminim 1 milyar usd zor toplar..
Eski model, jaguar Mercedes alsan, vergisi, toplaması yedek parçası.. Pişman eder gibi. SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim anlamadığım
Faize nas var da,
Kalpazanlığa yok mu??
Para basabilsem- anlaşılmazsa-
Fakir fukaraya yardım etsem, cami inşa etsem imam hatip açsam, yurt dışındaki müslümanlara yardım etsem?
Diyanet devlet bunu yapınca ses çıkarmayıp, maaşları alırken, ben yaparsam eğer
İlahi huzurda durumum ne olur acaba? [emoji846]
Fetvasını alalım..
Otomobil geçiş döneminde gibi. Volvo 2024'den itibaren dizel araba üretmeyecekmiş.
Eski sistem tam oturdu arabalar ucuzlamıştı çip krizi vs deyip zam yaptılar.
Bir videoda da esas sorun yazılım deniyor, otomobil şirketlerinde kasa yapacak know how var bağlantılı arabalar, sürücüsüz sistem vs konusunda bazı firmalar henüz zayıf deniyor.
Sohbet odalarında otomobil hisselerinden uzak duruyorum diyen çok oluyor.