dediğiniz iyi oldu qnb yi şimdi kapattım..
Printable View
bankalar ayrı.. yatırım kurumları ayrı keserse
bugece herkes 5 binlik olur .. oturduğu yerden.
:drunk:
açın camları pencereleri açın kapıları... gaz bedava. :he:
diyip cam neyim açan olduysa. geçmiş olsun
:drunk:
Aefes şirket açıklaması yetersiz
Sabah hisseyi maceraya sürüklemeden
Kapatması gerekir borsanın.
Vadelisi de var, nasıl olacak?
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
akçay diğer topicde paylaşmış.
hadi ev almak artık bir hayalde.... aldığın maaşın kiraya yetmemesi. !
...................
20 senedir insanların gözüne bakarak yalan söylemekten çekinmeyen ve şatafata devam eden bir rejim.
nassııı hacı abiy çocukların torunların iyidir ?
:drunk::drunk:
Dünyada ev almanın en zor olduğu ülkeler sıralamasında Türkiye sondan ikinci sırada yer aldı. Türkiyede bir ailenin ev sahibi olabilmesi için 52 yıldan fazla birikim yapması gerekiyor.
Ev sahibi olmanın giderek zorlaştığı günümüzde, BestBrokers.com'un yayınladığı son rapor, dünya genelinde bir ev satın almanın ülkeden ülkeye ne kadar büyük farklılıklar gösterdiğini ortaya koyuyor. Türkiye, 62 ülke arasında yapılan sıralamada, bir ailenin ortalama gelirle bir ev satın alması için gereken süre bakımından 631 maaşla sondan ikinci sırada yer aldı. Bu, bir Türk ailesinin ev sahibi olabilmesi için tam 52 yıldan fazla bir süre boyunca birikim yapması gerektiği anlamına geliyor.
Fasulye ne bilirsiniz.
Benim icin fasulye; kit kanaat baba parasi, biraz da kyk kredisiyle gecen universite ogrenciliginde ana yemekti, az pilav/az fasulye.
Ama aslinda euro arttigi icin gezemeyen bebeymis 'fasulyecik'.
https://www.gazeteduvar.com.tr/ali-e...-haber-1629962
Lanet gelsin is bilmeyen ve dahi 35 yil hizmet eden bana :kmk:
Aralık ta enflasyon %45 bekleniyor i zaman ocakta ki zamlar ile faiz indirimi biraz çok zorlama olur
Tuncay Turşucu:
Anadolu Efes KAP'a yaptığı bildirim ile bugün akşamüstü çıkan haberi doğrulamış oldu. Açıklamayı ekte veriyorum. Putin Hükümeti AEFES 'in Rusyada %50 ortak olduğu şirkete geçici yönetim (kayyum olarak algılıyoruz) atadı. Nedenini bilmiyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklamalar gelecektir diye tahmin ediyoruz.
İşin matematiğine gelirsek, geçen haftaki videoda AEFES'in Rusya operasyonları için çıkan farklı bir haber akış nedeni ile incelemiştik hatırlarsanız. 2024 yılı 9 Aylık bilanço verilerine göre Rusyadaki Bira operasyonları toplam cironun %38.8'ini, FAVÖK'ün %33'ünü oluşturuyor. Bunun içinde Ukrayna veriside var. Ancak 2022 öncesi raporlarda Rusya verilerinin Ukrayna verisinin yaklaşık 5 katı olduğunu görmüştük. Şirket 2022'den beri Ukrayna verisini ayrıca vermiyor.
Son bilanço verileri dikkate alındığında Rusya'da yaşanan bu olay (bir yıl sürerse) AEFES için yaklaşık yıllık %30 ciro kaybına yol açacak görünüyor. Bu AEFES için net olarak olumsuz bir gelişme. Hissedeki olumsuz seyrin bir süre daha devam etmesi beklenir.
Bu durumun ne kadar süreceği bilinmiyor. Açıklamalar ve gelişmeler önemli olacak. AEFES yatırımcıları için kötü bir Putin süprizi olmuş görünüyor. Umarım uzun sürmez ve neyse sorun çözülür. Sabırlar diliyorum.
Babasının morali bozuktur şimdi.(Ali Erbaş)
Bir Audi’yi çok gördüler" diyen Erbaş’ın bu kez tripleks villası konuşuluyor. Ankara’nın en pahalı semtlerinden Bilkent’te oturan Diyanet İşleri Başkanı, yaşadığı üç katlı villaya 975 TL kira ödüyordu, şimdi kira 1404 TL’ye çıkıyor.
Üniversite yıllarımda benim en çok yediğim yemek Barbunya idi. Yurtta en ucuz olan 4 tl.
Kyk bursu aldığım gün (1000 tl -30 tl kesinti olurdu)kendimi şımartır Kizilay'da kıymalı yumurta yerdim.7.50 tl
Koskoca ülkenin diyanet başkanı lüküs villada yaşayamayacaksa, en güzel arabalara binemeyecekse, en güzel yemekleri yiyip, en şugar içecekleri içemeyecekse olmaz..Olmamalı da...
Adam aç sefil Hindu din adamları gibi mi yaşasın? Ayakta terlik, yarı çıplak dolanıp mı dursun?
İlişmeyin başkanıma...
Yesin yutsun afiyet şeker olsun...
Ben vergimi verir lüküs yaşatırım...
---koyulaştırılmış kısım doğru mu?, kaynağı nedir, bilen var mı?
--tuncay turşucu biraz dikkatli bakması lazım...
--4 çeyrekte toplam ciro:179,536%38.8 ise 69,659 milyar ediyor ...bu da BİRA satışlarının toplam cirosunu oluşturuyor..
https://www.patronlardunyasi.com/put...e-kayyim-atadi
1 MİLYAR DOLAR CİRO
2023 yılında AB InBev Efes'in gelirleri yüzde 11,4 artarak 108,6 milyar rubleye yani bugünkü kurla yaklaşık 1 milyar dolara ulaşmış,
--2023 yılındaki ortalama dolar kuruna göre AEFES in cirosu 6.7 milyar; rusya cirosu da 1 milyar; yani %15 toplam bira cirosu 2.442 milyar; bira cirosunun %41 ine karşılık geliyor.
--
Aefes in 3 taban yeme hakkı var.
Borsa yönetimi seyrederse diğer ruslarla ilgili
Şirketlerde havaya uyar, düşüşü hızlandırır..
Yönetimi devralma ile şirkete el koyma farklı.
Anadolu grubunda 100bin kişi çalışıyor.
(AGHOL tabana gitmesi de ne alaka?. Cola, migros, asuzu, adel.. .taban mı?)
Herkes toplar benim eşşek dağ itiyor, bi geri alım açıklasa elektrik çarpmış ğibi olucam
Süriye ve Lübnan a önce elektrik lazım,karanlıkta çalışılmaz dediydim
Önümüzdeki yıllarda burda da olabilecek bir riskin Rusya versiyonu aefes
Rusya ile iş yapan şirketler enka anadolu grubu mgros başka ne var
müslümanlığınıda Allah bilir artık
ne bilim, daha besmele bile çekemeyoru o adam :oleyo:
https://www.youtube.com/watch?v=tBooQzq3Xb4
heyecanlanıyo amirisi
Bugün için hissedarlar için şunu paylaşabilirim dün yanlış görmediysem #Aefes yaklaşık 1m lot ile taban olmuştu yaklaşık TL karşılığı 200m tl gibi bir rakam yapıyor. Yakın zamanda yayınlanan endeks değişimlerine göre 1 ocak 2024 itibariyle #Aefes 30 endekse dahil edildi, Doaş ise çıkarıldı.
Ziraat yatırımın 30 endeks fonundan doaş satılacak efes alınacak yaklaşık 659b lot 263 maliyetle Doaş'ı olduğu düşünülürse o paranın da Aefes'e gireceği düşünülürse yaklaşık ziraatin 1m lot #aefes alması beklenir.Bazı durumlarda işlemleri bir sonraki ayın ilk gününe de bırakabiliyorlar.
https://x.com/arifcoskun05/status/18...t5islp3iw&s=19
Rusya'da Faaliyet Gösteren Türk Şirketleri:
1. Anadolu Efes #Aefes
2. THY #Thyao
3. Pegasus #Pgsus
4. Ziraat Bankası
5. İş Bankası #İsctr
6. Beko #Arclk
7. Enka İnşaat #Enkai
8. Tekfen Holding #Tkfen
9. Şişecam #Sise
10. Kontrolmatik #Kontr
11. Kalekim #Klkim
12. Zorlu Enerji #Zoren
13. Koton #Koton
14. Mavi #Mavi
15. Vestel #Vestl
16. Yataş #Yatas
17. Desa #Desa
18. Derlüks #Derhl
19. Akfen GYO #Akfgy
Reuters haberi farklı, bloomberg farklı..
Biri aefes harici hisse, diğeri tamamı yazmış.
Anadolu grubu bloomberg haberine göre yorum yapmış..
Demokrasi olmayan yerde MAL ve CANIN güvencesi yok.. (isteyen buna TR yi de dahil edebilir,!!)
Günaydın cemaat bol kazançlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nankörlük yapmayın.
Biraz da güzelliklerden söz edin.
Bakın haberi.
""Akaryakıtta ÖTV artış oranı yüzde 6 ile sınırlandırıldı
Cumhurbaşkanı Kararı'yla yeni yılda akaryakıt ürünlerinde yapılacak ÖTV artış oranı yüzde 6 ile sınırlandırılırken, böylece devlet 12 milyar liralık alacağından vazgeçmiş oldu.""
Devletimiz yurttaşını düşünmüş 12 milyardan vazgeçmiş.
Koskoca Diyanet Başkanı 'nın lojmanına ise zammı geçirmiş. Hemi de % 44( kırk dört)
Bu arada %6 ötv zammı
Benzinde 83 kuruş
Motorinde77 kuruş hafif,minik ,minnacık güncellemeye neden olacakmış.
Amma 12 milyardan vazgeçilmiş.Burayı odaklanın.
2025 yılına GAP sız girmek ister pala
Efes'te Holding de olanlara sabır dilerim, böyle durumlar kötü, küçük yatırımcı dün satmıştır inşallah
Elektrik verecüğ dedik bize verdi eşi olur:(
Belkide yükü agırdır eşşeğin:he:
enkaya aynı şey olur mu?
putinden yeni yıl hediyesi...
rusları tanırım acayip kincidir...bir hareket bekliyordum...
vıop spor 240 dk sizin için uzun olabilir , 2 li tepe mevcut 10825 altı kapanışlarda hedef 10650 bölgesi benim formasyonda.
Şeker için torunlardan baya umutluyum,
İnşallah bu sene temel atma yapar.
Reklam alıcakssnız kırmızı donlu ğüne binayen mankenleri koyun, bu ne yaw kaç ğündüz:he: