Bugun de bağımsız denetçi haberi düşmüş. Iyi bişey mi acaba. Bilançoyu mu denetleyecek. Sevabına yorum yapar mısınız
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bugun de bağımsız denetçi haberi düşmüş. Iyi bişey mi acaba. Bilançoyu mu denetleyecek. Sevabına yorum yapar mısınız
Bunlar mevzuat gereği yapılan olağan bildirimler. Mart- Nisan ayları şirketlerin genel kurul tarihleri olduğundan haber akışı hızlanır genelde. Beklenti yaratan tek elle tutulur şey sermaye tavanının yükseltilmiş olması. Bu sene de zarar ettiği takdirde ( ki bu gidişle yine zarar yazmaması için bir sebep yok) öz semaye eksiye düşecektir. Bundan dolayı, yeniden değerleme, sermaye artışı vs olması kaçınılmaz görünüyor. Bedelli yapması yüksek ihtimal. Benim fikrime göre şirket yeniden değerleme de yapabilir. Çünkü sermaye kaybı nedeniyle eksi sermaye olacak böyle giderse. Bu da mevzuat gereği önlem almak zorunluluğu doğuracak.
Eczacıbaşı Yapı'daki iştiraklerini satarak bedelsiz sermaye artışı yapması mümkün elbet. İştirak satışı yapsa da yapmasa da , bedelli veya bedelsiz sermaye artışı hisse fiyatının 30 lu rakamlarda olmasından dolayı çok fazla fBedelli yaparsa özsermayeyi güçlendirir. Bedelsizde ise öz sermayede bir değişiklik yaratmaz. Ama iştirak satışı bilanço değerlerinin üstünde bir satışla gerçekleşirse çok daha iyi etkilenir. Bu şirketin sorunu kar marjının düşük olması ve pazarlama ve satış giderlerinin çokluğu. Kar marjını artırmak için perakende satışa ağırlık vereceklerini açıklamılar ve yeni bir oluşum içindeler. Bunun için de yatırıma gitmişler. Eğer perakende satışların ,toptan satışlara oranı artarsa kar marjı da artar .
Her halükarda sermaye artacak. Ama ne zaman? Bence yakın olmalı.
Kar marjı ilaççının ıkı dudağı arasında
Bir gün derseki yeter yapının karları yazdığı artık karları intema yazsın
Ertesi gün kar yazmaya başlar bu şirket
Daha istedıgı kadar toplayamamış ki hisse her yukseldıgınde satış yapmaya başladı ilaççı
Gözünü toprak doyursun ne diyim ky nin elindeki 3-5000 lotada göz dikti
Onları almadan gitmeyecem diyor
Enflasyon düzeltmesi farklarında bi ara 48 milyon vardı hala duruyormu bilmiyorum
Duruyorsa ordan bir bedelsiz gelebılır 1 e 9
E gerçi yonganınkıinin yanında sönük kalır ama idare etcez artıkın
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10. maddesi gereğince; Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemleri Raporu"nun sonuç bölümü aşağıda pay sahiplerimizin bilgisine sunulmaktadır.
Rapor'un Sonuç Bölümü:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler" başlıklı 10. maddesi hükmü gereğince, Kuruluşumuz İntema İnşaat Ve Tesisat Malzemeleri Yatırım Ve Pazarlama A.Ş.'nin ilişkili tarafı olan Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. Ve Tic. A.Ş. ve Vitra Karo San. Ve Tic. A.Ş.'den yapmış olduğu mal alımlarının 2017 yılı hesap dönemi içerisindeki tutarının şirketimizin kamuya açıklanan 2017 yılı konsolide finansal tablolarında yer alan satışların maliyetine olan oranının %10'undan fazlasına ulaştığı ve 2018 yılında da aynı nitelikteki işlemlerin belirlenen esaslara uygun olarak devam edeceğinin öngörülmesi dolayısıyla yapılan bu işlemlerin koşulları, fiyat belirleme yöntemi ve bu yöntemin seçilmesindeki gerekçeler açıklanarak, işlemlerin önceki yıllarla uyumlu, piyasa koşullarına ve yasal düzenlemelere uygun olduğu kanaatine varılmıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/669292
Yönetim Kurulumuzca;
Vergi Usul Kanunu ("VUK") ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:II, No:14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği hükümlerine uygun olarak hazırlanan 01.01.2017-31.12.2017 hesap dönemine ait finansal tablolarımızda dönem zararı oluşması nedeniyle dağıtılabilir kar oluşmadığından kâr dağıtımı yapılmamasına ve dönem zararının geçmiş yıllar zararları hesabına aktarılmasına ilişkin Yönetim Kurulumuzun önerisinin, 2017 yılı Olağan Genel Kurulu'nda ortaklarımızın onayına sunulmasına, karar verilmiştir.
Saygılarımızla.
Bir haber daha. Bir de sermaye artışı haberi gönder sevindir milleti.