"Delilik(Aptallık),aynı şeyleri defalarca yapıp farklı sonuç beklemektir."
Albert Einstein
Printable View
"Delilik(Aptallık),aynı şeyleri defalarca yapıp farklı sonuç beklemektir."
Albert Einstein
Sayın Riva,
Yazdıklarınızın çoğuna katılmıyorum.Bence siz kartonu yeni takibe başlamışsınız yada birinden duymuşsunuz..Bıktırma bezdirme var hemen gitmeyebilir diye bir ima yapmışsınız burada bir çok yatırımcır en az 5 yıldır bekliyor bu süre sizin için yeterli mi?
260 dan 435 e geldi iyi kar etti yani daha ne istiyorsunuz diyosunuz 260 a da 499 dan düştü onu niye belirtmiyorsunuz???
Aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım katıldığım nokta evet fabrika kapanmadı ama bunlar 50 tane fabrika kursada karını paylaşmadıktan sonra banane karından vermediği temettüsünden...Kesmeden verdiği temettü de sanki çok yüksekti hisseyi uçaracaktı da adamlar aslan payını hep kendilerine alıyorlar yeni değil yıllardır böyle..Daha çok yazacak şey varda dedim ya sıkıldım artık..hemde çokkk..
Kardeşim 2006 dan beri borsadayim...o zamanlardan beri de bu hisseyi takip ederim...yazınızda doğru tespitler var katılıyorum...mesela 499 dan 260 düştü...bunu belirtmemem eksikliğimdir...Allah herkese bol kazanç nasip etsin....dertlesme babında yazdığım bir yazıydı...en iyisi yine yazmamak olacak...Allah'a emanet olun
Çok değerli kardeşlerimin çok değerli yorumlarını dikkatle inceliyor.Ve hatta içinde bulundukları psikolojiyi de değerlendirmeye çalışıyorum.
Bugün Sürpriz şekilde temettütü yok etmeleri muhtemelen planın da bir parçasıydı.Yani çıkabilecek en kötü sonuç çıktı.Ancak,tabi sığınılacak bir sebep var ve makul görünüyor.Birçok firma da temettüyü ya düşürüyor ya erteliyor.
Peki biz ne yapacağız? Öncelikle şu patrona kahretmekten vazgeçeceğiz.Senet sanırım kısa süre önce 265TL lere düşmüşken alanların 532 TL ye çıkınca kazandıkları para azımsanabilir mi? Yani aslında müthiş trade olanağı sunan bir senet.
Ayrıca şahsen temettüye de takılmıyorum.Zira bana göre de bu büyük krizde almaları gerekli tedbirdi.Para şirkette ve bizim paramız.
Piyasaların normale dönüp ihracat hamlelerinin başlamasıyla KARTN'ın müthiş karlar elde edeceğine zerre şüphem yok.Senet kara günlerde toplanır.Spek şayet hatırısayılır aşağıya salarsa bence hala yatırım yapılabilir senetlerin içinde bir yıldızdır.
Duygusallığı ve beklentilerimizin gerçekleşmemesi hüsranını bir kenara bırakmamız lazım.Bir arsa aldık ve bekleyeceğiz.
Sayın RİVA,
Benim kızgınlığım yönetime siz sakın yanlış anlamayın burası kimsenin tapulu malı değil forum bilgi paylaşma ve dertleşme yeri lütfen yazılarınzı eksik etmeyin tekrar ediyorum bugün herkes satarken ben topladım maliyet 436 bunlar tradelik mallar asıl mallar 360 dan beri duruyor ama bunlara bundan sonra anladıkları dilden ceap vereceğim onlardan önce alıp onlardan önce satacağım şayet bir gün bedelsiz verirsde de asıl mallar duracak..kerevitaş bedelsizlerin yüz karasıdır..umarım kartonda da aynı şeyler olmaz
sayın Behzat ın dediği gibi para bizim paramız. para şirkette dağıtılmayan karlarda duruyor. şirketin bedelsiz potansiyeli 160 adet ise belki de böyle olunca 165 - 170 e çıkmıştır. yönetim kurulu bugun yetkiyi aldı. benim şahsi görüşüm ileriki zamanlarda tavanı delerek bir sermaye artışı gelecek. 100.00.000 tl 10 yıl önce belirlenen bir tutardı. buna göre en fazla 35 adet verebiliyor. örneğin tavanı 200.000.000 e çıkarsa bu sefer 70 adet bedelsiz vermesi gerekir. afyonun bile sermayesi 400.000.000 tl. ayrıca diğer bir konu kendimizi illa 2024 e kadar verecek diye koşullandırmayalım. bu süre zarfında vermez ise yine bir 5 yıllık süre alabilir. inşallah şirket yatırımcı lehine kısa sürede olumlu gelişmelerde bulunur. temennimiz bu yönde. y.t.d. kendi düşüncelerimdir.
Ah kardeşlerim ! Yıllarca Gentaş patronuna tüm yatırımcılar topluca kahrettik durduk.Onca beddualar sonunda ana patron masasının başında kalpten Mengen mezarlığını ziyaret etti.Allah günahlarını affetsin.
Bir şirkette SPK'nın gözünde böyle mi üçkağıt olur? Adamlar her saniye şirketin neresini tırtıklayalım diye kafa yoruyor ve buluyorlardı.
Gebze'deki 22 dönün araziyi bedava satıp,Tuzladan fahiş fiyata arsa almalar.Başak şehirden sanırım 10 adet daire alıp parayı gereksiz yere aslında kendilerine peşkeş çekmeler. İtalya'da kurdukları Liri şirketiyle şirketi tam boşaltmalar. Kendi kurdukları ve özsermayesi eksiye geçmiş şirketi Gentaş'a muazzam paralara satmalar. Ve daha neler.
Şimdi bakıyorum da Kartonsan için zerrece böyle bir iddia olabilir mi? asla.Herşeyi ile mükemmel bir şirket.Zerre şaibe yok.
Onun için son söz olarak derim ki,fabrikanın değerini bilin.Malumunuz bir şey kakmadan inmez,inmeden de kalkmaz.Borsanın anlamı bu zaten.
Bir şirketin değeri ortaklarına verdiği değer kadar fiyatlanır borsa da. Yoksa şirket çok kazanmış bilmem ne biz küçük ortakları ile paylaşmıyor ise bana ne kasada ki paradan. O paralar yıllardır kasada birikiyor zaten.
Ege Endüstri yi bugün kral yapan yatırımcısı ile kazandığını paylaşmasıdır. Yatırımcı da böyle şirketlerin hakkını verir ve her fiyattan alarak teveccüh gösterir, şirket de haliyle her daim değerinde işlem görür.
Oysa Kartonsan böyle mi?
Kesinlikle HAYIR
Hele hele patronaj paylarında temettü kesintisi yapmayıp b grubu yatırımcı paylarında direkt fahiş tırpan yaptığı böyle bir günde çıkıp tuhaf tuhaf zorlama güzellemeler hiç yakışmıyor sayın arkadaşlar.
Patron alenen şu mesajı verdi; ''Benim şirketim bana değerli, size değil!''
Böyle şereflilerin hissesine de aklı başında hiç kimse teveccüh göstermez. Bunu tartışmak ve aksi yönde zorlama yorum yapmak abesle iştigal etmedir. Biline!