Sevgili Tbey35;
Dün, Vakıfbank 100K USD, 32 gün, %3,40
Printable View
Sevgili Tbey35;
Dün, Vakıfbank 100K USD, 32 gün, %3,40
Yüksek döviz ucuz TL ile büyüme artık eskisi gibi etkili olmaz.
Bizim ürettiğimizi üreten onlarca ülke var artık. Eskisi gibi değil.
Özal zamanında turizm tekstil, bugün ucuz para ile tüketim ve inşaat ile büyüyoruz. Bundan sonra Katma değer, marka, teknoloji üretmek lazım. Yoksa sayarız yerimizde.
Dolar nerelere geldi yatırım yok memlekette. Bir düşünmek lazım neden?
14 mart aldıgım oranlar
230k Euro
* İşbankası - 1.20
* ING - 1.50
* Vakıf - 1.75
* Akbank - 1.60
120k $
* İşbankası - 2.75
* ING - 3.50
* Vakıf - 3.0
* Akbank - 3.10
400k TL
* ING - 12.50
* Vakıf - 12.1
* Akbank - 11.50
Burada bankaların düşük fazi vermesini soygun olarak nitelendirenlere şaşırmamak mümkün değil.
Kardeşim elinden paranı zorla alan mı var? Gel bizde TL mevduat yap diye kafana silah dayayan mı var?
Geçen yıllarda sen %7-8 enflasyon ortamında %15-20 faiz alırken sen kimi soyuyordun diye sorarlar adama.
Bugün yapılan 5 yıllık tahvil ihalesinde karşılama oranı %33 te kalmış, peh.....
(%33 ün ne kadarını BES , kamu bankaları karşıladı oda belli değil)
i
Düzeltme, Sn.jonedowes un düzeltmesi üzerine : %33 ü ters anlamışım, 100 birim talep gelmiş devlet 33 birimini karşılamış.
Ama nispi düşük faizli değişken getirili bu tahvili kim aldı onu merak ediyorum. BES?
mükemmel tespit ! dolar artışı sadece enflasyon artışı sağlar ! rusya artık sebze meyveyi bile kendimiz üretmeliyiz sınırlı sayıda ürünü ithal etmeliyiz yerli üretimle halkımızı doyurmalıyız diyor daha bugün gördüm haberlerde ! buda kırmızı ile belirttiğim yazınızdaki yaptığınız nokta atışı tespitin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor !