MrSun dostumuzdan bir grafik.
Printable View
Biz EURO Bölgesindeyiz arkadaşlar ister GARANTİ BBVA İSTER YAPI KREDİ VEYA AKBANK tüm bankalarımız Euro bölgesi genel eğilimlerden etkilenir Ab adayıyız bunu asla umutmayın.
Abd bankacılık şoku ortada yok panikle 45 milyar dolar çekmeye giden mundinin ahmakça bankayı iflasa sürüklemesi mevzu var . Abd içinde bile kriz yok Bizim sektör için TREN kalktı gidiyor Çuf çuf çuf …
% 15 temettü vereceksin verimin %7-8 olacak
Bankalara %40-50 hak verseler % 25 temettü dağıtacaklar 10 tavan gidecekler hey maşallah dicez …
Gerçekçi olun 5-10 tavanı hak eden bacalı sanayilerde bankalar masa sandalye diye dalga geçiliyor tüm sanayiye para veren kredi evren bankalar yük sanayi dallarının hem ortağı hem de riski paçal yaptığından aba ortağı konumundadır.
Bankalar sanayilere portföy fon mantığında ortak olan Yatırım Şirketleridir bunu bu şekilde anlamak zorundayız bireylere de kredi verirler ama bireyler de kobi gibi düşününüz sokakta yatıp anne baba harçlığı yiyen adama banka kredi vermiyor .
Özetle bankalar bacasızdır yalanı palavrası ile insanları boşa kandırıyorlar İş bankasında şişecam iştirak hisseleri bulunmasa bile işbanka değerinden bir şey yitirmeyecektir , sanayilere ve bireylere verilen krediler bir tür Sanayiye ve geliri iyi ve yüksek sayılan bireylere girişim sermayesi koymaya benzer yani BACALI REEL SEKTÖR KURULUŞU BANKALARDIR diye düşünüyorum.
Finansal sektör kuruluşları ise sigortacılık ve finansal Yatırım bankaları gibi kurumlar , türev piyasalarına Yatırım yapan şirketler , kaldıraçlı hedge fonlar , faize ve tahvile dayalı fonlar yani reel sektöre kımsen uzak firmalardır , riskli varlıklar taşırlar örneğin coine altına Yatırım yapan fon banka kadar asla reel sektör şirketi olamaz ama batma riski oldukça yüksektir . Altın ya % 30 düşerse o paralar ne olacak ?
Bankalar REEL SEKTÖRÜN MERKEZİNDEDİR VE HAKSIZCA tefeci yaftası yapıştırılır, bankalarımızı lanetliyenler neyi neden yaptıklarını anlamak istemezler , çekiştirilirler , üstüne de faizci diye taşlanırlar ki ülkemizdeki bu anlayışı yıkmakta da zorlanıyoruz .
Yedek akçe ve Zorunlu karşılık gibi kalemleri bilançosuna koyan bir bankaya reel sektöre göre daha riskli şirket bu bankadır demek aptalcadır . zk ve yedek akçe açıdından bakıldığında Türk bankalarının batması dünya ölçeğinde en zor bankalardır .
Kim ABD yi eleştirmiş. Eleştirdiğim aynı şeyler orada olunca susan TR de olunca bu Ülkeyi gömenler. Mesaj adresine de teslim olmuş.
Sanki TR yerine İran a yatırım yapılır diyen bendim. Merak etme onlar senin çözümleyemediğin beni çoktan çözümlemişlerdir.
Benim hiç bir insana zararım olmaz. Ya da o amaçlı bir girişimim olmaz. Değil ki bir Ülkeye olsun. Sen aynen böyle hayal dünyanda yaşamaya devam et.
Bence sakıncası yok.
Sayın Deniz Ali güzel noktalara temas etmişsin. Emeğine sağlık.
https://www.borsagundem.com/haber/sv...satmis/1727081
ABD'de son 15 yılın en büyük banka iflası sonrası ABD yönetiminden beklenen açıklama geldi: Mevduat sahipleri bankadaki tüm paralarını bugünden itibaren geri alabilecek
Guzel yazmissin... Tefeci...
Halk bacasi tutmeyene guvenmiyor. Ne yapabilirsin.
http://share.matriksdata.com/Images/...1014025840.png
Bankaları döve döve düşürüp 2 günde tavan iteler aha aha şortçular çok acımadı demi! derler adamlar bu piyasada 1 kaldıraç şöhret girse yine % 25 zarar yazar öyle bir piyasa bu piyasa
Bankalarda short açıp ekrana 3 gün bakmamak yürek ister gün içi trade ve aç kapa yapana lafım yok piyasa her türlü yalan dolan olmuş ,
10 iyi haber < 1 kötü haber piyasası olmuşuz
Bankalara gore daha iyi durdu bugun. Ama 15 ustunde de zorlaniyor. Son 8 ayda dolar bazli 3X artti. Musibetin gidecegini fiyatladi mi, daha da fiyatlayacak mi anlamak zor. Kendim adina olayin boyutundan dolayi en az 1-2 sene daha tasima taraftariyim. Uzun suredir hicbir islemim yok zaten.
Dede 2 sene icerisinde enflasyonu tek haneye indirme vaadinde bulundu.