-
İlk önce AVWAP grafiğimizi paylaşmak istiyorum...
bu grafikte hangi işlem seviyelerinde yoğunluk olduğunu kolayca görebiliyoruz. Geçen hafta benzer bir şeyler sorulmuştu ama müsait olamadığım için cevap veremedim...
Grafikte 2 türlü hacimsel ağırlık merkezi gösterilebiliyor.
- Birisi oluşan yoğunluk seviyesi...
- Diğeri ise destek/direnç seviyelerinin de belirlendiği AVWAP ortalama fiyatlar...
Bu grafiğe göre düşüş trendi boyunca;
- 73.5 ve 92.5 seviyelerinde yoğun işlemler olmuş. 73.5 üzerinde kaldığı sürece 92.5 arasında çok fazla işlem olmamış diyebiliriz ve oraya erişmesi de bu nedenle kolay olabilir...
- AVWAP 'a göre de 82 - 92 arasında güçlü direnç olması beklenir. Zaten daha önce de bu seviyelerde zorlanmıştık...
Eğer olası bir TOBO yapacaksa da zaten bu seviyelerde formasyonu oluşturması beklenir. Tüm yollar aynı direnç seviyelerine çıkıyor. O nedenle bir süre daha, bu şekilde kıvranmaya devam edecek gibi görünüyor...
Daha önceki 65 ara desteği de çalıştı ve yükselir gibi yapıp yeniden düşüşe geçti. Bana öyle geliyor ki, ana destek olan 61.5 seviyesini de gösterebilirler...!!!
Esas mesele 61.5 'in görülmesi değil; daha aşağılara doğru düşüp düşmeyeceğidir...???
Eğer düşüş devam ederse 41 seviyesi kaçınılmaz olacaktır. Çünkü bu seviye daha büyük bir dönemin desteğini ifâde etmektedir...
Geçen defa 80 altını beklemediğimi; 61 seviyelerinin farklı bir sayımın seviyeleri olduğundan bahsetmiştim. 80 'de durmadık, demek ki bahsettiğim o farklı sayım gerçekleşti...!!! Ben olmasını beklemiyordum ama sanırım piyasa hızla aşağıya gidince bizim tahtacı da "fırsat bu fırsat" deyip aşağıya bırakıverdi...!!!
Demem o ki;
- Eğer yine olası bir olumsuz durum olursa bizim tahtacı en önde gider ve 41 kaçınılmaz olur...!!!
- Yine de öyle olacaksa da bile yine 82-92 bandını test edeceğini düşünüyorum. Eğer bu bandı geçemez isek, o zaman korkmam gerekir...
https://i.ibb.co/MChr2BS/PKART-D-09-09-2024-3.png
-
Bir de AKD/Takas grafiğimize bir bakalım. Son durum ne olmuş...???
Fikir yürütmeden, tahmin yapmadan sadece grafiğe bakacak olursak:
- ANC (Alnus) tahtadan kopuyor...
- AKM özellikle son 2 gündür tahtadan uzaklaşmaya başlamış...
- IYM en iyi alıcı durumunda...
Diğerleri hakkında yorum yapabilmek için tek tek incelemem gerekiyor. Şu anda zamanım olmadığı için tek tek inceleyemeyeceğim. Belki bir süre sonra tekrar borsa ile aktif ilgilenmeye başladığım zaman, detaylı olarak incelemeye başlayabiliriz...
Sadece şunu belirtmek istiyorum:
- BofA görüldüğü gibi değil. Alıyor sanıyorsanız, veya satıyor sanıyorsanız bilin ki; hatalı düşünüyorsunuz. BofA taşeron gibi çalışıyor. Onu boş verin ve ona göre düşünmekten vazgeçin. Tüm mal alış ve satışları BofA üzerinden yapılıyor. Sanırım BofA 'nın işlemleri incelenmediği için bu yöntem tercih ediliyor...!!!
https://i.ibb.co/7zxLH6Z/PKART-D-09-09-2024-5.png
-
PKART zor hissedir ve artık çok daha zor olacaktır...!!!
Bu hisseden para kazanmak istiyorsanız;
- Ya buraya bağladığınız parayı unutmanız ve sizi tatmin eden nihâi hedefe kadar sabırla beklemeniz gerekiyor...
- Ya dirençlerde satıp, desteklerde almaya çalışmalısınız...
- Ya da benim stratejim gibi; bir kısmını sürekli sabit tutarak zirveye kadar sabırla bekleyip, sizi sıkıştırdıklarını sandıkları miktar ile de siz de onları zorlayarak trade etmelisiniz. Destek kırıldığında tahtacının beklediği gibi satmayıp, üstüne bir aşağıdaki destekte daha fazla alarak tahtacıyı zorlamalısınız...
Velev ki, oldu ya malı kaptırdınız diyelim; elinizde kalan sabit mal, size yine tatmin edici bir kazanç sağlayacaktır...
Yine velev ki, çok aşırı mal aldınız diyelim; bu süreç uzun zaman alacağı için, en sonunda nihayet bu hisse de çıkmak zorunda olacağı için, çıktığında en kârlı siz olursunuz...
Tabii ki, zamanında satabilmek şartı ile. Genelde bu noktada eksiklik var. Görebildiğim kadarı ile bu işi en iyi şekilde yapanlar mevcut. Onları eleştirmek yerine; neyi, ne zaman yaptıklarına bakmak gerekir...
-
Benden şimdilik bu kadar olsun. Biraz kafa izni yapıyorum. Bir süre daha bu şekilde devam edecek gibi görünüyor...
Sanırım 5 Kasım ABD seçimlerinden sonra yeniden aktif olarak işlem yapmaya başlayabilirim. O zamana kadar iyice dinlenmek gerekiyor...!!!
Bu hengâmeler o zamana kadar devam edecektir. Önceden duyum alanlar gereğini yapıyor. Belki de satış yapanlar bizim bilmediğimiz bir şeyleri biliyor olabilirler...!!!???
Ben stratejimi bozmam, sonuna kadar devam. Bir yola girdiğiniz zaman, sonuna kadar aynı stratejiyi izleyemezseniz; sizi yolda avlarlar...!!!
Sonunun neresi olduğunu da inşaAllah bir ara paylaşırım. Hepsini çok önceden hesapladım. Şimdi henüz erken ve takip ediliyorum. Takip edenlere fırsat vermemek lâzım. İnanın onların durumu sizden çok daha zor ve kötüdür...!!!
-
Sağ olun sayın T/A fikirleriniz düşünceleriniz benim için de Forum için de değerli teşekkürler saygılar
-
Ana bedelsiz grubu dipten dönüş aldi aliyor gibi bu küçük ölçeklilerde yakin zamanda sirayla alacaktir acikcasi endeks cok bozmadikca 60 hatti altina sarksa da cok kalacagimizi düşünmüyorum buralarda dip çalışmasına devam edecek gibi duruyor... ilerleyen zamanda (belki 2 ay belki 10 ay sonra) 150-180 hattina gider yine cakarlar muhtemelen bu tarz hisselerde bu yapilar cok sık olusuyor...
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Çok da şaapmamak lazım, bakarsın haftaya 300 tl olur, ay sonunda 500'ü yakalar falan filan işte. Yalandan kim ölmüş!?!?
Yani diyeceğim o ki koy dötüne rahvan gitsin(!!!!!!)
-
Satış yapanlar devrede bildiklerini sn T/anda bahsetmiş 90/80 arasi onuda alanlar zaten emin olun daha yukarıdan satanlar .
Bende aldım bir kısım 90 /70 arasi dışarıda kalan kısım ilede gedza alıyorum,sıfır maliyet .
Hep aynı olur mu kısmına gelincede strateji hep aynibrakamlar farkli . Övünüyordu bide çok iyi stratejim var diye milleti sögüslemek taşeronluk yapmak başarı sayılıyor mu bilemem .
Sıfır maliyetliler artıkça işin dahada zorlaşak