150 k $ burgan 4.1%, fibabank 4 (kiraz), iş bankası 2.50 (2.75 di gecen ay bu ay 2.50 a dusurduler)
215 k € burgan 2.15%, fiba 1.8%, iş bankası sanırsın avrupa bankası eksi faiz verecek :vk:
Printable View
Garanti 3.75% usd , ticari - 5,000,000 usd
VakıfBank 100,000 USD Yeni Giriş 45 gün %3,6...
Not; 32 gün için verildi ama ben sürekli pazarlık yapmamak için 45 gün olsun dedim...
Oranlar 4 altına sarkma eğilimde. Dolara ihtiyaç kalmadı galiba :)
Mevduatcinin dolar olsun TL olsun umugunu sikmaya basladilar.
Hepsini zorla Bist'e cekmek istiyorlar sanirim.
Syg,
Bist'e uzun yillar ortalamasi 3 centte mi girmek yoksa ileride alternatif getiri olmamasindan 5 centte mi girmek?
Iste butun mesele bu.
Korkarim ikincisi olacak, her defasinda oldugu gibi.
Syg,
iş bankası CB nin sözlerine ilk uyan banka. Gecen senede ev kredilrini ilk dusuren bankaydı. kredi oranlarını dusuk tutmak için mevduatları da cok dusuk tutuyolar. Biz en buyuguz, en saglamız, paranız bizde guvenli diyerek yarı mevduat oranı veriyolar. Euro 0.90 lara dusurduler sanırım.
Bu hiç birşey ifade etmez..
Birde merak ettim trump önceside gelip 12 milyar dolarlık euro short poz var dolara dikkat diye uyardınız mıydı..
Kasım ayında dolar 3.10 ları geçmiş idi..Ralli moduna girmiş idi..
Şimdi ise gözü toprağa bakıyor..
3.44 3.38 3.33
hedefler bunlar..Yukarı için hiç bir EM parasında istek yok.
eurusd ise 1.20 leri füzelemeye ile geçmeye hazırlanıyor..
gümüş altın petron bütün emtialar rampada..
dolar da trend bitti büyük ihtimal..
Değerli arkadaşlar sabah saat 11 de VB gittim. Sabah 3,4866 TL den bir miktar USD alımı yaptım. Yeni hesap açtırdım.. Ancak vade pazartesiden başlayarak 3 gün valör kaybım olmuş. Yabancı para da normal mi? TL de sabah açılan hesaplarda valör kaybı olmuyor da...
Tekrar gidin düzeltme yaptırın
Valörlü açmışlar sanırım size
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi aradım eski hesap olsa idi sorun yoktu dediler. Kaynak yönetiminden kaynaklıymış... Her banka yeni açılan yabancı para mevduatı, TL gibi olmuyor ertesi gün muhasebeleştiği için Cumartesi ve Pazar da kayıp oluyor dediler.. :wu:
Sabah farkedemedim. Bir de devlet bankası olunca muhattab bulmak çok zor oluyor..
Dün ve bugün TCMB para musluklarını gevşetmiş olmalı. Zira gösterge faizde iki gündür gevşeme var. Gösterge faizlerin gevşediği haftaların M3 para arzında önemli ölçüde artış olduğunu gözlemliyorum.
Tcmb'de dün bir gevşeme olmadı, Türkiye'deki geniş para arzı M3 gözlemlediğim kadarıyla sadece tcmb'ye bağlı değil, gevşek maliye politikası de para arzını krediler (ve bu krediler ile yaratılan ek mevduat ki zorunlu karşılıklar bu ek mevduatın oluşmasını sönümlendirecek kadar yüksek değil) kanalıyla arttırabiliyor. Geniş para arzı M3 tcmb'den bağımsız olarak ta dalgalanabiliyor.
3.4757 ile gun ici yeni bir en dusuk yaptik.
Syg,
3.4579 vurdu çekti.
"Jackson Hole" güvercin çıktı gibi... Kısaca tutanaklarda; artış olursa en fazla bir artış olur diyorlar.... Bist in yükselmesi için USD düşmesi için sebep olacak gibi...
yellen ile usd kayıplarına devam ediyor...
3.44 ilk durak bakalım..
ytd..
3.45xx lere geldik
3.4595 an itibariyle.. izliyoruz
sıra draghi de
O büyük banka ( ismini vermiyorum ) nın üst yönetimi ve munzam sandık yönetim kurulu üyelerinin yürekleri ağızlarında ne zamandır. Ödleri kopuyor rozet Atatürkçülerinin. CHP hisselerinin hazineye ( varlık fonuna ) devrolunması zamanı yakındır. ( Sadece Tahmin )
Bakalım iktidara dalkavukluk yaparak koltuklarını koruyabilecekler mi ? :thumbdown:
Durun daha akkafalar var onlarda bozdurunca 3.40
Parite de 11M dolar short açan ne oldu acaba.
Veriler ne diyor ne oldu bu dolara?
YTD
Heyecan yok.bayramdan sonra yükselir.
Uyaniklar milletin elindeki doları kapicaklar.
3.4489 vurdu çekti. Aşırı hızlı düştü bugün. Bu düşüş ne kadar hacimle oluyor onu öğrenmek gerek.
haber tabii ki gerçektir, "Eurodollar Aralık 2019-Aralık 2020 Spread" real time grafiğinde bu işlem (10,750 kontratlık), ayrıca bu yeni pozisyon CME Eurodollar Futures open inerest rakamına da dahil edilmiştir (open interest=açık pozisyon rakamı bu yeni pozisyon sayesinde yaklaşık olarak %10 arttı)
Malesef o supheyi ben de yasiyorum bu sefer.
Cok cok dikkatli izlemem lazim, anlayabilmeye calismam lazim 5 cent gecilebilecek mi 4. defada ve 10 sene sonra.
O zaman dedigin gibi 7-10 cent araligina gider ve bunun olabilmesi icin de dolarcilara buyuk gorev dusuyor, eger erken gelirlerse bu operasyon yarida kesilir, mesela 5 centten yine dondururler ama dolarcilar dayanabilirlerse daha da yukari cekerler ki artik dayanamasinlar can havli ile gelsinler diye...
Syg,
tcmb 25.8.2017 fonlama verileri:
tcmb TL'yi sıkmaya devam ediyor,
Tl depo: 10.43 milyar TL faizi %9.25
GLP : 102.58 milyar TL faizi %12.25
Toplam : 112.92 milyar TL
ortalama fonlama faizi: % 11.97000