son saatlerdeki satışla birlikte artık ya benim bir ihtimal dediğim yeni dip için düşüş içindeyiz ya da sizin 91.200 kırılmaması koşuluyla düzeltme bitirilip ralli modu...hayırlısı bakalım...
Printable View
son saatlerdeki satışla birlikte artık ya benim bir ihtimal dediğim yeni dip için düşüş içindeyiz ya da sizin 91.200 kırılmaması koşuluyla düzeltme bitirilip ralli modu...hayırlısı bakalım...
Ülkenin yeni bir majör düzeltmeyi kaldıracak gücü yok. Şu an dünya genelinde hissedilen olumsuz bir hava var. Bunun yayılması başka şeylerin habercisi olur. Esasen pek çok teknik sinyal tarihsel dalganın bitmiş olma olasılığını doğruluyor. Örneğin 2017 çıkışının 2013-2016 üçgen formasyonun ardından gelmesi, 2017 son çeyrekte bitişin sonlanan diyagonal olması vs. Tek sorun zamanlama. Bu işin 3 sene sonra olması gerekiyordu.
Global türbülans devam eder de düşüş şelaleye dönerse bizim politika yapıcılar serbest piyasa masasına tekmeyi vurmayı daha ciddi düşünmeye başlarlar. O da zaten 30 küsür senelik oyunun bittiği anlamına gelir.
MSCI-EM grafiğindeki formasyonun bir ters obo olduğunu düşünüyorum. Aslında öyle olmasını temenni ediyorum diyelim.
--
84600'den gelen dalga itkiye evrilemedi. O yüzden sorunlu bence. Şayet aşağı doğru başlayan bir şey varsa bu üzerimize gelen bir kamyondan ziyade benim 3-4 yıl sonra beklediğim şilep olabilir.
Yarın bu düşüşün 91200'e varamadan durması ve yönünü çevirmesi lazım.
--
Sn. Devir, 10 yıllıklar 3.20 oldu, düşüşün açıklaması bu olabilir mi?
Sayın Devir bizdede bir tobo görüntüsü oluşuyor gibi inşallah gerçekleşir.
SM-C5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://resmim.net/f/eWaUCR.png
sayın devir
dediğiniz gibi dipten gelen dalga itkiye dönüşemedi henüz
bence 100637 den başlayan düşüş fazla oldu ivedilikle düşen trend çizgisini yukarı kırmalı ve çok sert yukarı dönmesi lazım
ve bu yukarı dönüşüyle 3 ler serisi başlamalı
84,600 den gelen dalga itkiye dönemeden 3 dalga kalırsa vay halimize, resmen ürktüm , işallah 84,600 den gelen dalga itkiye evrilir
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
https://resmim.net/f/1yjKe1.png
görmeyi umduğunuz tobo
grafikte işaretlediğim bölgedemi ?
Tuncer ŞENGÖZ ilginç birşey paylaşmış 1929 buhranı + 89 yıl (fibonacci sayısı) = 2018 demiş...
Bir de hocam, Tuncer hocamın beklediği 103K seviyelerinin 2 ya da B olacağını düşünüyor sevgili Tuncer hocam. Her türlü uçurum görünüyor... Paylaştığı grafik bu şekilde:
Ek 20332
https://resmim.net/f/6paP2U.png
endekste ençok ağırlı olan kâğıtlardan biri
endeksi Akbank ta oluşacak tobo kurtarabilir
vakit kaybetmeden hızla yukarı dönmel, ama
üstelik 5,34 - 7,05 yükselişi % 95 olasılıkla itki gibi
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Dünkü düşüşün şiddeti soru işaretleri oluşturdu bende. Bugün de dipten kapanış olursa ağustos ayında biraz sarkmayla yırttığımız tarihsel trend desteğini kırmış olacağız. Bugün kaydadeğer artı kapanış şart.
Gardı düşmüş boksör gibiyiz. Rakibi global piyasalar varsayarsak, o vurmadıkça ayakta durabiliyoruz. Fikrini değiştirirse yeri öperiz.
--
sn.DEVİR,
benim anladığım eğer 91.200 kırılmazsa siz 3 ler serisi saymaya başlayacaksınız...91.200 den başlayan çıkışa sanırım 3.i diyeceksiniz şu an 3.ii falan...ama 2 nolu dalganın geri alışı şu an muhtemel 3.ii den çok daha az...bu normal kabul ediliyor mu EW de? yani küçük dereceli dalganın düzeltme boyu kendisinden bir üst dereceli dalgadan daha büyük olabilir mi?
grafikler iyice yamulmaya başladı bu arada...
Mümkün hatta sık karşılaşılan bir durum. 95 lerde 3 tane gap vardı ki bunların kapanması gerekiyordu. Sizin sualinizin dün ikinci seans ortalarına kadar yanıtı bunlardı ancak şimdi grafik farklı bir formasyonda ilerliyor ve corrective bir kalıba hiç benzemiyor. Yine de gün sonuna kadar izlemek lazım.
--
Yardımcı piyasalara da göz attığımızda durum iç açıcı değil. Mesela paritenin durumu iyi gözükmüyor. Keza 10 yıllıklarımızın grafiği de yeni zirveye işaret ediyor. Dün konuştuğumuz EM grafiği de yeni diplere göz kırpmış durumda. Şu an hiçbir şey yokmuş gibi davranan tek piyasa ABD borsası. Bence tüm oyuncuların gözü burada. Dow'da başlayacak bir satış dalgası domino taşlarının sıralı devrilmesi için gereken küçük bir fiske gibi. Bizim sorunumuz da zaten sıranın en önündeki taş olmamız.
--
28 haftada 121 binden 84 bine olan 9 salınım oldu, ben itkisel saydım, sonra 3 yapıda (tam a=c) 6 haftada A teptiğini saydık, sanıyorum A nın düzeltmesi oluyor ve çok vahşi şekilde oluyor, kabaca 0.618 e durulduğunu farz etsek 90700 lere kadar ulaşma ihtimali var, 92500 ise ben TOBO ihtimal yeri hemde fibo 0.50 bacağı.
100600 den oluşan saatlik bakıldığı zaman c=ax1.618 gibi ideal bir ilerleyiş oldu ben burdan bir 97000 lere bir atak bekliyorum düşen kanal dışında bugün savrulma oldu..
zamansal açıdan 28 haftalık düşüşün tepkisi hem fiyat hem kalıp hemde zaman açısından güdük kaldı.
İnsan oyunun bitmesini istemiyor ve kendince çözüm üreterek irrasyonel alana girmiş oluyor. Bunlar aslında bir dalga analistini afaroz ettirecek gerekçeler. Salt teknik olarak baktığınızda ise siz öyle istiyorsunuz diye piyasa arzu ettiğiniz yerden dönmüyor. Mesela Pazartesiden itibaren grafiğin içeriğinin berbat olduğu kabak gibi meydanda. Düşüş başlamış 97 lerden tepki gelmiş ve sadece %38.2 geri alabilmiş. Peşinden gelen dalga ilkinin boyunu geçmiş. 95 lerden bir tepki daha vermeye çalışmış %23.6 yı bile alamadan yeni diplere yönelmiş. Düşüş şu an hala tepki vermeden sürüyor.
--
200 binleri aşması muhtemel son trend için belirleyici günlerdeyiz. Olacaksa bugün dönmeli. Gün sonunda bilhassa bankalarda reverse %5-6 yükselişler görmeliyiz. Aksi takdirde iş yaş.
--
Strateji şöyle olmalı. Misal az önce görülen 93169 bugün dip kaldı ve hacimli reverse gerçekleşti. Alınan pozisyonların üzerinde oturmak gerekiyor. Şayet günün sonlarında ya da gelecek hafta bu rakam (ya da ilerleyen saatlerde görülecek yakın bir dip) aşağı delinirse stop için 91200'e kadar beklemeye lüzum yok. En azından benim için.
--
DEVİR hocam selamlar,
xu100 94.500 üstü atarsa bir yükselişten söz edebiliriz ilk destek 92.7
şu anda ki görünüm hedef 90 bin diyor,
75 bin rakamına yol alacağımızı düşünüyorum .
not= garanti bank günlükte TOBO benzer bir oluşum var
Bu arada dünyanın en büyük piyasasının grafiğindeki ilginç gelişmeleri de kaçırmamak gerek. Orada da tarihsel düşüş trendi kırıldı kırılacak. Eskiden olsa bunun yükselmesi bizim için çok sorun değildi. Şunu da not etmek gerekir ki burada ralli devam ederse Dow çökmez. En fazla düzeltme yapar.
https://i.hizliresim.com/Z3mEqa.png
--
Aklıma geldikçe yazıyorum. ABD borsalarının momentum osilatörleri günlük/haftalık/aylık tüm orta/uzun vadelerde fiyatlarla net uyumsuzluk gösteriyor. Normal şartlarda bu bir geri dönüş sinyali. Dow ve TNX eş zamanlı çakılamayacağına göre bu teknik çelişki nasıl açıklanabilir ?
Benim senaryoma göre herkes sırasını bekler. 10 yıllıklar bir süre hızlı yükselip overprize olur. Bu esnada borsa yatay ya da hafif eksi devam eder. Biz ilk dayağı buradan yeriz. Peşinden borsalara satış gelir, 10 yıllıklar yeniden 3-3.2 aralığına döner. Dow %10-15 düşerse bir dayak da buradan yeriz.
--
iyi de DOW dediğiniz gibi %10-15 düşerse bizim bist100 buna tepkisiz kalmaz ki...diyelim dow düşmeye başladı %10-15 biz ne olacağız?
dayak yeriz demişsiniz ama çok kritik yerlerde borsamız tarihi dalga bitmiş olamaz mı bu durumda? ŞİLEP meselesi devreye girmiş olamaz mı yani? survivor falan olacağımız günler düşündüğümüzden daha yakın olmasın...
sayın devir
u-100 endeksimizde fazlaca ağırlığa sahip bankaların greafiklerini inceleme şansınız oldu mu
mesela
ak
iş c
yapı kredi
garan
şayet bu baba kâğıtlar yukarı dönemeyecekse oyun çok tan bitmiş olmalı
5-6 ay önce döviz darboğazına girmekte olduğumuzu yazdığımı hatırlıyorum. Hatta 2 kez yazdım galiba. İthal ikameyle yaşayan bir ülke olarak bu koşullardan tek başımıza çıkamayız. Yerel seçimlerden sonra ya masayı devireceğiz ya da IMF'nin kapısını çalacağız.
Bu günlerde borç vericilerin yaşadığı tedirginlik tıpkı 2001'de olduğu gibi finansal sisteme yönelik. Üstelik bu kez o günlerden farklı olarak ciddi bir dış borç stokumuz var. Doğal kaynağımız ya da teknoloji kaldıracımız olmadığı için çözüm de kolay görünmüyor.
--
Olabilir. Zaten 30 yıllık dalganın o nispette geri alışını grafiklerde göremeden şalter kapanır. Yani borsanın tl bazında tekrar 10000 civarına düşüp de herşeyin ayakta kalacağını düşünemeyiz. Son majör dalganın adı globalizm. Bu dalganın öncüleri belki 3 yıl daha yükselebilir ama küçük balıklar belki de sırayla modülden kopacak. Mesela Venezüella koptu. Borsasının hangi seviyede olduğunun şu an bir önemi yok.
--
Artık Arjantin rotasına giriyor gibiyiz. Döviz darboğazını aşmak için hem ucuz ve bol döviz bulmalıyız ki bunu verecek tek kefil/garantör IMF görünüyor (ya da bulaşıcılık etkisinden korkacak convertible banknot basan ülkelerin konsorsiyum oluşturarak alternatif bir kaynak oluşturması). Onların da ilk isteyeceği şey emsali görülmemiş bir varlık satışı olacaktır. Yani anahtarı isteyeceklerdir.
--
Bizim durduğumuz nokta da bir sorun. Bize manipülasyon yapılıyor ya da faize karşıyım çünkü faiz sebep enflasyon sonuçtur, haberim yokmuş gibi artır faizleri noktasındayız. Çünkü bizim için aslolan halkın reyleri. Ben krize soktum, yönetemedim dediğimizde bir daha inme şansımız olmayan koltuklar altımızdan kayar. Beceremeyen ya da zamanını doldurmuş politikacının geçip kenara oturacağı ve yerini diğerine bırakacağı olağan mekanizmanın çalıştığı dönemleri geçeli çok oldu.
--
İşler bir level daha kötüye giderse ne olur ? Milyarlarca dolar porföy yatırımı bulunan yabancı fonlar paralarının üstüne bir bardak soğuk su içmezler. Racon bellidir. Emperyalist devletler ülkeyi yüzdürecek miktarı tespit ederler ve o nispette kaynağı bu fonlardan çıkmak isteyenlerin paralarıyla değiştirirler. Karşılığında da eşdeğer ölçekte siyasal taviz koparırlar. Siz yeniden i-phone, vosvos, rezidans almaya birkaç yıl daha devam edersiniz, fonlardan çıkanlar parasını kurtardığı için, kalanlar da düzelen piyasalarda değerlemeler eski mertebesine geleceği için mutludur. Bedava banknotla siyasi taviz/imtiyaz alan emperyalistler de halinden şikayetçi değildir. Burada tek sorun burnunuzu iyice sürtene kadar bu aksiyonu almazlar. Ahaliye önce cehennemi gösterirler.
--
ah eski günler ah,ust10 4,80 olduğunda bile perform eden bankalarımız vardı..
şimdi ise bilinmeyen bir npl var ve bu durum yabancı yatırımcıyı buradan uzak durmaya itiyor..
enflasyon faiz artırımı vs noktasını geçeli çok oldu..
ekonomik programın altını dolduracak kaynak şart..
bankalar bailout istiyor..kaynak yok..bu gündemi düşününce nasıl yukarı hedefler oluşacak..merak içindeyim..
inşallah oluşur..ancak artık oluşur diye pozisyon almaktan vazgeçtim.
MB ve BDDK'nın yayınladığı finans kesimi verilerine bakan bir yabancı fon yöneticisinin bankaları dibine kadar satması normal değil. Demek ki inanmıyor. Makyaj işinde ölçüyü kaçırdığımızı düşünüyor. En son kamu bankalarının fak-fuk-fona bono/tahvil satması vs. bunun gibi hamleler endişeyi artırıyor.
--
Şüpheli alacakların kamuya transferi kaçınılmaz görünüyor. Bunun bütçede tahribat yaratmaması için de uzun vadeli ucuz kefilli döviz kredisi lazım.
--
2001 krizinden IMF programıyla çıkmadık mı ? Kurumları uluslararası nizama sokarak bütçeyi düzelterek enflasyonu indirmedik mi ? Ne gerek vardı IMF'yi şeytan ilan etmeye ? Bütün başarı benimdir, öncekilerin hepsi kötüydü ben olmazsam ölürsünüz ölmezseniz de sürünürsünüz demeden olmuyor mu ? Ölene kadar orada kalmak için memleketi açık hava tımarhanesine çevirmek şart mıydı ?
--
Sayın Devir
Dow için zirveyi görecek sonra y için düşeceğini yazmışmıydınız aradım bulamadım doğruysa Dow ile eşzamanlı hareket Zor Dow içinde bir analiz yapsanız
MI 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dow'un yılın ilk yarısında yaptığı düzeltmenin kısa kalması aklımda soru işareti olarak duruyor. Geçtiğimiz günlerde yeni zirve yapması onu yeni trend yapmıyor bence. B dalgası da olabilir. Momentum da berbat olduğu için düzeltmenin devamının gelebileceğini düşünüyorum. Çöküş için çok erken. Benim sayımlarıma göre son bir trend daha kaldı. Şu anda ilerleyen o mudur, olabilir ama daha yüksek olasılık %10-15 düzeltmenin ertesinde başlaması.
--
--