Kapalı sistemleri açmadan uyarı getirmesi sağlanabilirmi? Sistem şifrelidir yinede çalıştırmak istermisiniz diye...
Printable View
Kapalı sistemleri açmadan uyarı getirmesi sağlanabilirmi? Sistem şifrelidir yinede çalıştırmak istermisiniz diye...
Al sat tuşları penceresi, bar görünüşleri ve ambiansı meta gibi olabilir mi,
Bu işin uzmanları olarak beklentileri çok iyi bildiğinizden server kiralama bulut depolama v.s. hizmeti verilebilir mi? Talep olurmu bilmiyorum...
Coin ler çok konuşuluyor ve farklı lokasyonlarda onlarca borsası var. Arbitraj işlemleri için böyle bir modül geliştirilebilir mi?
Cep telefonumdan evdeki bilgisayarıma bağlantı için çeşitli programlar kullanıyorum. Android ve ios uygulaması ile programı kullananların bağlanması sağlanabilir mi?
Tiberius üstadım
Yeni bir sistem yapmaya çalışıyorum ağırlık olarak hareketli ortalama kullanacağım,sistem içine otomatik trend ve otomatik fibo seviyelerini de ekleyip,
Trend ve fibo seviyelerini aşağı yukarı kesmesine göre alış satış yapmak ayrıca bu seviyelere dokunup geri dönmesine görede alış ve satış yaptırmak istiyorum,destek verebilirseniz sevinirim
Oto trend seviyesinden kastiniz nedir merak ettim ?
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oto trend idealin hazırladığı bir kod ile trendin otomatik çizdirilebilmesidir
oto trend belirli bir bar sayısına göre calısıyor
buda trendın yataya dönüşmesine sebep olabiliyor yazılan bar aralıgına göre. örnegın şimdiki bar aşağı dogru gidiyor trendde yeni düşük şimdiki bar olarak çiziyor buda trend açısını bozacak.
illa trendı kullanacaksan malarla şöyle bir yöntem yazabılırsın.
30 bar önceki ma ile şimdiki bar arasındakı ma farkı 800 den büyükse al -800 den kucukse sat şeklinde.
buda bir trend yöntemi.
----------------------------------------
bende 1 dakıkalıklarda çalısıyorum bıraz ters yapılar trend yapılarıyla birbirine geçirmeye calısıyorum.
bir süredir mumları inceliyorum ne çıkarabılırım diye ama kafamda tam bır mantık uyduramadım hala.
Oto trend sıkıntı olursa sadece fibo ları ilave etsemde olur ama şunu fark ettim fiyat önemli diğerleri teferruat,,ma lar candır
Evet bu özellik gerçekten güzelde bar içinde hareket etmeyince pek bir işe yaramıyor.
M5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tiberus hocam hoşgeldin.aceba benim deli sorularıma cevap verebilir misin :)
arkadaşlar.
kusura bakmayın ama ideal gibi donmayan bir platformu bulmuş..
bunuyorsunuz.
diyim kısaca.
istenilenlere bakıyorum çoğu fantazi gereği.
sayin tiberius, oncelikle tekrardan hosgeldiniz.
ben deneme amacli sistemler yaziyorum. aslinda fena degiller ancak bazi durumlarda (genelde yatay piyasada) gereksiz islemler yapiyor.
"filtre" islemini teorik olarak anlasamda, sistem icinde (kod'da) tam olarak uygulayamadim.
"filtre" icin cok basit bir kod parcasi paylasabilirmisiniz? ornek olmasi acisindan.
bir çok yöntem olabilir;
ilk aklıma gelen basit filltreler;
1 - HHV, LLV
2 - ADX, SD, ADR, ATR
bunlardan bir veya birkaçını aynı anda kullanabilirsiniz;
if (HH_60[i] > HH_36[i - 10] && SD[i] > SD_MA[i - 1] && IND[i] > IND_MA[i]) Sinyal = "A";
if (LL_60[i] < LL_36[i - 10] && SD[i] > SD_MA[i - 1] && IND[i] < IND_MA[i]) Sinyal = "S";
Kompleks filtreleri burada paylaşamayız.
İlerde ürünün içine method olarak ekleyebiliriz.
iki gün önce tasarladığım sistem;
41 ay 785 işlem.
MA2 ve ve MA3 kullandım.
MA kullansaydım işlem sayısı 2000 i geçerdi.
Burada ağır filtreler de kullanıldı.
Ek 20161
Bir kaç ay önce tasarladığım hafif filtreli sistem;
işlem sayısı 1080
İşlem sayısı kriterinize göre filtrelerin şiddetini ayarlayabilirsiniz.
Filtreler ağırlaştıkça küçük dalgaları yakalama şansı azalır.
Ek 20162
Tiberus Hocam.
Hani UserDLL kullanıyoruz.VS ile birlikte fakat sürekli test yapınca İdeali aç kapa musluk misalı aç kapa yapıyoruz.Buna çözümünüz var mı.?
İDEAL yine arka tarafta çalışsa da biz VS ile işlerimizi yapabilsek.İDEALIN fonksiyonlarını ve datalarını VS içinde USERDLL olmadan görebilsek özgürce Debug yapabilsek programda nerede hata veriyor bunları görebilsek.
Fena olmaz mı.?
Aboneler için böyle güzel şeyler yapsanız.Adam kullanıcı ismi şifresi ile ideali açarken zaten çalıştırıyor.UserDLL izin veriyorsunuz bu dediğim olaya da izin verseniz.
VS IDEAL referans gösterip IDEAL açık iken USERDLL kullanmadan idealin fonksiyon ve datalarını kullanabilsek ne güzel olmaz mı ?
https://i.hizliresim.com/LD5VBj.jpg
https://i.hizliresim.com/5y65PR.jpg
son zamanlarda bu 1 dakıkalıklar oldukça ilgi çekmeye basladı.
bende son 1 haftadır 1 dakıkalık sıstemler uzerınde calısıyorum.
Lakin hiçte yüksek diyebileceğim sistemler üretemez oldum.
kendi kendıme bazı mantıklar türetmeye calısıyorum.
acaba mesele şuradan mı kaynaklanıyor TİBERUS hocam.
Diyelim 1. sistemin toplam kar 750,000 zararların toplamıda 500,000 olsun yani sistemin karı 250,000 puan
2. sistem toplam karı 500,000 zararların toplamıda 250,000 olsun sistemin karı 250,000 puan
filitre uygulandıgında aslında 1. sistemin potansıyel yaratma ihtimali daha yüksek diyebilirimiyiz.
genelde bir sistem yaptıgımızda bu sistemde zararlı bölgeleri düzeltmeye alısıyoruz. Toplam karı yüksek olan sistemde filitreleme yaparsak kazancı arttırma potansıyelımız artmıştır diyebilirmiyiz.
Bu şirket katarların değilmiydi.ne oldu ki.populerite arttı diyemi almak isteniyor yoksa istenilen verimi veremedi diye mi satılıyır.? Böyle iyiydik.:)
Sabah Gapları, Şok Hareketler, Sistem Dinlendirme;
B serisi sistemlerimde sabah gaplarına ters yakalanma durumunda pozisyon kapatıp 30 dakika beklemeyi ve piyasa dengesini bulunca tekrar girmeyi tercih ettim.
30 dakika yerine 1 saat , 2 saat gibi değerler de kullanılabilir.
Gece olan bir gelişme sonucu sabah gapa ters yakalandığımda zararı kabullenmek psikolojik olarak zor değil.
Ancak piyasa tekrar dönerse zarar iki katına çıkıyor.
3 puanlık gapa ters yakalanmak hoş olmasa da bazen kaçınılmaz oluyor.
Piyasa hızlı bir şekilde dönerse bu zarar 6 puana çıkabiliyor.
Bu durum oldukça yıpratıcı, Bu yüzden gap zararını realize edip, pozisyon kapatıp yarım saat beklemek benim psikolojime uygun geldi.
Aynı zamanda şok hareketlerde de aynı yöntemi uyguladım.
Ek 20171
İdeal formatında sistem dinlendirmek aşağıdaki kodla mümkün.
Sistem 1 dakikalık grafik üzerinde tasarlanmıştır.
1 dakikalık sistemde 30 rakamı 30 dakikayı temsil eder.
if (i < BarNo + 30) { }
Kod:
var V = Sistem.GrafikVerileri;
var C = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Kapanis");
var MOM_5 = Sistem.Momentum(5);
// strateji
var SonYon = "";
var Sinyal = "";
var BarNo = 0;
for (int i = 1; i < V.Count; i++)
{
if (i < BarNo + 30) { }
else if (SonYon == "A" && MOM_5[i] < 99) Sinyal = "F";
else if (SonYon == "S" && MOM_5[i] > 101) Sinyal = "F";
else
{
// SİSTEMİM
}
// Yön Kalıbı
if (Sinyal == "A" && SonYon != "A")
{
Sistem.Yon[i] = "A";
SonYon = Sistem.Yon[i];
}
if (Sinyal == "S" && SonYon != "S")
{
Sistem.Yon[i] = "S";
SonYon = Sistem.Yon[i];
}
if (Sinyal == "F" && SonYon != "F")
{
Sistem.Yon[i] = "F";
SonYon = Sistem.Yon[i];
BarNo = i;
}
}
Arkadaşlar 5 dklık sistem editledim. 2017 öncesi facia resmen. 2017 - 2018 efsane oluyor.
5 dklık viop sistemi ile uğraşan arkadaşlar 01.2015 - 01.2017 arası puanlarınız kaç acaba ?
https://twitter.com/borsagundem/stat...629451778?s=19
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tiberius Hocam bu çok enfes birşey olmuş.
Sizi tanımıyorum ama yeni yeni sistem geliştirme işlerine başladım ve arşivi de okudum. Dönmeniz tam benim bu işlerle uğraşmama denk geldi çok şanslıyım.
Hergün kontrol ediyorum burayı paylaşımlarınız için. Benim gibi bir sürü acemiye rehberlik ediyorsunuz. Emekleriniz için çoook sağolun.
Sistemi 2018 e gore tasarladiysan gecmisin bozuk cikma ihtimalini arttirmis oluyorsun.
Bu sebeple sistemini olabilecek en uzun veri olabilecek en cok isleme gore tasarlamalisin.
Kayma ve komisyon giderleri dusuldukten sonra yillik ortalama 25 30 bin arasi puan topluyorlar
Farkli bir yontemle benim kazancim daha farkli oluyor. Ancak sistemcilerin genelde ortalama bu puanlar var.
1 dkkaliklarda oldukca iyi yillik 100 bin gibi teoride puanlar yakalanabiliyormus gordugumuz kadariyla orn tiberus ykoc.
Ancak bu isin ilmi nedir cozebilmis degilim bol bol sistem deniyor calisiyorum ancak 300 bin uretmek bile mucizevi gibi gorunuyor.
Eyvallah üstad, teveccüh gösteriyorsun :) . Sır yöntemler hala sende :)) Başina bir şey gelmesin bu işin idolü sensin ve ben dahil burada herkes senden cok şey öğrendi.
Kendi adima söyleyeceğim şu gercekten cok emek verdim, sıfır C bilgisiyle başlayip her gun yeni şeyler geliştirmeye uğraştim ve sonucta güzel getiriler ve devasa bir kütüphanem oldu, mutlaka daha yapilacak çok iş var, devam . :)
Aman hocam sizede birşey olmasın buralar siz olmadan daha sesiz ve soğuk geçer :)
Tiberius hocam
Hala emir iyilestirme emir iptal icin bir seyler yapamiyormuyuz, daha ust seviye sistemlerin önü acilacak büyük bir adim atacagiz bu konuyu çözebilirsek...
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.