iyi de bu temerrüt olayı tamamlandı deyince kimsenin açığı kalmadı anlamına gelmiyor muydu açıklar devam mı ediyor . vallahi kafam karıştı sonu hayrolur inşallah.
Printable View
iyi de bu temerrüt olayı tamamlandı deyince kimsenin açığı kalmadı anlamına gelmiyor muydu açıklar devam mı ediyor . vallahi kafam karıştı sonu hayrolur inşallah.
Bu hisse de ne olduğu belirsiz Spk nın ne yaptığı da belirsiz olan bizim gibi küçük yatırımcı ya oluyor bizde birlik olamıyor bunların kölesi oluyoruz
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsa da açığa satış teminatla olur teminatın varsa satabilirsin aynı hisse alabildiğin gibi yani gayrimeşru bir iş değildir. Ayrıca ben açığa sürekli satan bir yatırımcı değilim sadece bu tahta da satmış bir kimseyim. Ve Perşembe günü 6.58 den verilmesine rağmen temerrüd alışı yapmamış hisse kiralayarak kapatmış bir kimseyim. Benim gibi başka var mı onu da bilmiyorum. Buraya da benim gibi kafası karışmış olup iyi karı bulunan ve sayamadığımız İçin strese giren ve benim gibi kafasından silmek isteyen bir kimse olursa kapatıp geçmeyi düşünerek yazdım. Çünkü kumar oldu resmen Spk vaktinde müdahale edip kredili satışlara ve açığa satışa kapatsaydı böyle tavan tavan gitmez ve dönüşü de sert olmaz kimse fazla kaybetmezdi. Çıkacaksa ağır ağır çıkar dönerkende ağır ağır dönerdi. Ama şimdi hiçbir şey belli değil. Çünkü marj açık Çarşamba 8tl de açabilir 3 Tl de. Çünkü altta da üstte de sınırlama Yok deniyor. Bende tam bilmiyorum... Bekleyebilirim. Allah’ a hamdolsun. Önceden kazandıklarımız var ama kumar oynamak istemiyorum. Resmen kumara dönüştü.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Böyle bir şey olabilir mi yatırımcının kaybetmesi kazanması Spk nın 2 dudağı arasında bir durum kumar değilde nedir ? Yahu
3 TL yada 8 TL nasıl oluyor anliyamadim hocam
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://eymclub.blogspot.com.tr/2018/...-gunu.html?m=1
Bu yazılanlar doğruysa rulet masasına hoşgeldiniz geçmiş olsun beyler
mevzuat açık mevzuata göre kapanış fiyatından temerrüt alışı yapılır açıklar kapanır sonrası muama hissenin günde tek fiyat işlem görmesi en iyi ihtimal kottan çıkarılması dahil bir dizi önlem y.t.d
Evet elinde hisse olup rulet masasından kalkmak isteyenler bana özelden yazabilir.
Kottan cıkma gibi bir durum olacagını zannetmıyorum sanırım gecmişte bazı kagıtlarda belirli süre kapalılık ardından açıldıgı ilk işlem günü serbest marj sonraki iş günlerinde normal rutin işlem görüyorlardı buradaki muamma serbest marjda hangi fiyat aralıgı oluşur ? belli olmaz ama sakat bir durum gibi
kottan çıkma düşük ihtimal bence ama var pazar değişikliği daha büyük ihtimal sağlıklı olan da bu bence küçük yatırımcının çok canı yanar yoksa burada
Serbest marrjda da ve normal marjda da açılsa, herşey borsada işlem gören yüksek miktarda hisseyi elinde bulunduran Metro nun be varsa diğer yüksek miktarda hisse taşıyanların insiyatifine kalmış. Çünkü oluşmuş bu psikolojik koşullarda yüksek miktar hisse taşıyanlardan başka kimsenin bir düre tahtaya alış yazamaya cesaret edeceğini sanmıyorum. Ama bir çok kişi hisseden kaçabilir.
Ancak büyük miktar mal taşıyanlar tahtada piyasa yapıcılığı yaparak olabillr ve tutabilir. Mesela metro alışlar yapıp bunların bildirimini yaparsa hisse yeni tutarlı bir ritme girebilir tekrar. Hele Metro satış vermeye kalkarsa daha berbat olur.
Açıkçılar tenerrüt tahtasında kaç liradan hisse bularak açıklarını kapatmış. Daha küçük yatırımcılarda ne kadar hlsse kalmış, elinde yüksek miktarda hlsse olanlar satış verir mi, bunlar belirleyici olur.
Coşkunbenli arkadaşın attığı linkte yazanlara göre satılabilir lot sayısı 400 ile 500 bin arası diyor. Yazdığı yazi bu gün tarihli ve açiklarin devam ettiğini de yaziyor. Herhalde doğrudur ne bilem
Siz temerrüt tahtasında açığı kapatmadınız mı.
Gelen bildirimde temerrüt işlemi tamamlandı diye belirtmişlerdi. Bundan anlaşuldığı kadarıyla bütün açığa satış yapanlar pozisyonlarını kapatmış demektir. Dilerim tahta açıldığında iyi yerlerde yakalarsın hisseleri açığı kapatırsın.
Gelinen noktada panikleyip ama nasıl işlem yapacaklarını bilmedikleri için temerrüt tahtasında hissesini satamammış yatırımcılar var veya ödünç hlsse verip temerrüt tamamlandıktan sonra malını geri alanlar tahta açıldığında işlem yaparlar sanırım. Çünkü elinde hisse olanlarda da genel bir panik havası oluşmuş durumda.
https://www.kap.org.tr/tr/ara/ozgyo/1
1.928.000 adet cuma akşamı bülteninde belirtilen ödünç rakamı. takasbank ana sayfasında yönetmelik değişikliği de yayınlamış. artık bunların anlamını iyi bilen faruko gibi arkadaşlarım benim gibi saf kulunuza açıklayında kafa patlatmak zorunda kalmayayım yav :)
Serbest marj açsın 100 olsun 200 olsun açıkçılarada spk yada kapak olsun hissede olan yatırımcıda kazansın Allah yürü ya kulum desin
Bist yönetimi hisseyi 3 gün kapatarak batma noktasına giden açıkçıları kurtardı ve 2 gün daha kapalı tutarak toplamda 5 gün olduğu için çarşamba günü serbest marjda açılmasını sağlayarak hem açıkçıları memnun etti hemde galip beyi memnun edecek hissede olan yatırımcı inşallah çok iyi kazanır Allah yüzümüze bakar inşallah hayırlara vesile olur
Niye olmasın ki, o kadar içi boş vr önemli bir beklentisi olmayan şirketlerin hisseleti kusa sürede defter değerinin üç bel katındsn fazla gider iken pek önemli bir blokajı uğramadılar. Oysa hem şirketinin içi dolu hen şirketin özsermayesini büyük oranda yükseltecek beklentisi çok yaklaşmış olan ozgyo bu yaptırımlarla büyük darbe vurulmuş oldu.
Şirket reel değerine göre çok ucuz olan açığa satış yapılan fiyatlarda, büyük miktar mal satışı gören kapitali güçlü herkes toplar elbette. Ve kimse kimseye bu fiyatlardan (şirket özsermayesi ve yakın gelecekteki beklentilerine göre çöl iskontolu fiyatta iken) bu kadar hisseyi niye toplasında diyemez. Burda en büyük hatta açıkçıların o fiyatlarda açığa satış yapmasıdır.
Ayrıca bence bu tavan tavan tavan gitmesindede manipülatif bir durum yoktu, böyle ucuza bu kadar malı pazarda gören birileri topladı geçti, ve sonra açığa yakalananlar birbiriyle yarıştı mal bulmak için. Hem içi dolu olan hem yüksek beklentileri realize olmak üzere olan bir hiseeyi de onların istediği fiyattan kimse satmak zorunda değildi. Kendi ettiler kendi buldular.
Bu gözlemlerim ve tahminlerim dılında başka üsülsüz birmişler olmuşsada incelemelerde açığa çıkar. Ama borsanın açıkçıları kurtarma işgüzarlıkları yapılırken, uzun yıllardır diplerde ederinin çok altında gezinen (belki açıkçılar yüzünden) hissede olanların mağdur edilmesine neden olacak sonuçlar çıkarsa asıl adaletsizlik burda olur.
BIST yoneticileri madem bu kadar iyi aile cocugu da niye dusen hisselere bu tepkiyi ayni hizda gostermez?
Neden hisseyi haksiz yere baskilayandan, dibe basandan hesap sormaz?
Giden hisseyi durdurmak niye? asiri fiyatlanmissa sayet sana ne!? O fiyattan parayi veren dusunsun o hisseye! Kimsenin basina silah dayamiyorlar "bu fiyattan su kadar miktar bu hisseyi alacan" diye.
Sen asil sebepsiz manasiz duseni kurtar! Defter degerine bile gidememis, gitmeye calisinca kafasina vurulan uc kagitci patronlarin kiralik borsa katillerinin elinde oyuncak olmus hisseleri kurtar! kurtar ki hayir duasini al milletin!
Piyasada o kadar cok sirket var ki kar ediyor, teknigi temeli saglam ama 3-5 tane itin elinde perisan olmus lahana yapragina donmus kagitlar, ama onlara hic bakan yok! Yazik!
Sisirilmis hisseyi alan ky zaten sonucuna razidir, sen ederinin altinda baskilanan tabana vurdukca vurulan kagitlarin besine dus EY BIST YONETICISI!
ACIKLAMALAR
TAKASBANK ODUNC PAY PIYASASI`NDA HENUZ YERINE GETIRILMEYEN BIR YUKUMLULUK DOLAYISIYLA OLUSAN TEMERRUT ACIGINI KAPATMAK UZERE OZGYO.TE PAY SIRASINDA TEMERRUT ALISI YAPILACAKTIR. TEMERRUT ALISININ TAKASI BUGUN (12/03/2018) GERCEKLESECEKTIR. SATIS EMIRLERINIZI ILGILI PAY SIRASINA GIREBILIRSINIZ.
7,89 TL den 5.000.000 satış varmış temerrüt tahtasında ama gerçekleşen 4000 adetmiş.
Gerçekleşen 7 400 adet 6.58 den
Demekki yerine koyacak nakit kalmamış
Yukarıda benzer şeyler yazılmıştı
Mesela onlarca örnek var ama birtanesinş örnekleyeyim: ihlas madencilik defter değerinin 15 katı çıktı kimse tahtasını kapattı mı? Sonra yüksekten boşaltılar 15 kat düştü çok küçük yatırımcı iflas etti. Kinse küçük yatırımcıyı kurtarma ooerasyonu yaptı mı?
Hisse adlarını yazmayacağım ama yıllardır açığa satışlarla baskı altında tutulan defter değerinin 3 veya 4 kay altında işlem gören hisseler var, yatırımcıyı bezdirip en ucuza toplamak için. (Çünkü yüksek açığa satış her zaman endişeler üretir ve piyasayı hisseden kaçırır veya uzak tutar ve en ucuza hissenin toplanması kolaylaştırır) Bu dediğim hisselerde yatırımcıyı bezdirip en ucuza toplayana kadarda bu açığa satış işlemlerine devam eder. Peki yıllarca dip fiyatlarda yatırımcılar süründürülürken hiç mağdur duruma düşmüş yatırımcı kurtarma operasyonları oluyor mu?
En doğru olan; açığa satış, kredili işlem, kaldıraçlı işlemlerin uygulamadan men edilmesidir. Bunlar finansal piyasaları kumara çeviren işlemlerde.
1 milyon 917 bin adet işlem olmuş. Açıkcı kaldımı acaba
Son dakikayı mı beklemişler. Neyse iyi olmuş. Herkes yoluna bakar hiç olmazsa
Çarşamba nasıl acar arkadaşlar tesekkurler
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilen de yazıyor bilmeyen de, burada yazılanların çoğu yanlış. Bu gün gerçekleşen temerrüt işlemi..
https://i.hizliresim.com/Z9RPWg.jpg
Bedestenli abim. ben buradan baktım. Yanlış bakmışta olabilirim.
orada öyle yazıyor.
Saygılar...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/667947
https://i.hizliresim.com/G9Xrr3.jpg
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/667670
Benim o tablodan anladığım kadarıyla açık pozisyonu olan lot satışı hala 1.917.526 lot.
Temerrüt tahtasında satış yapmaya çalışan tanıdığım bir kaç kişi oldu ama bankalarını yatırım kuruluşlarını defalarca aradılar başaramadılar. Tahtada nasıl ne zaman işlem yapabileceklerine dai herhangi bir bilgi bile alamadılar.
Bırakın yatırımcıları Aracı Kurumların elemanları dahil kimse temerrüt satışını nerden nasıl yapacağını bile bilmiyor. Defalarca aramışlar İşlem yaptıkları aracı kurumlardanda kimse yardımcı olamamış. Büyük bankaların yatırım kuruluşlarında bilmiyor.
Ancak tahta açılırsa satışlar daha yoğun gelir sanırım.
İyi de adam 7.89 TL ye 5 milyon koymuş zaten ama alan olmamışki.