14.75 bileþik faizi üç aylýk ne oluyor peki .
Uzun vade yatýrým tek eþlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arý gibidir
Printable View
32 günlük 3 kerede 14.75 oran ile baðlamak yaklaþýk 96 gün tek seferde 14.90 ile baðlamak kabaca ayný getiriye sahip oluyor.
32 günlük oranýn kümülatif (bileþik) faiz avantajý %0.15 fark ettirir.
Kýsaca: 32 günlük baðlayan 3 kere üst üste 14.75 ten baðlasa 96 gün tek seferde 14.90 ile baðlayan ile ayný net getiriyi elde eder.
Benim yazdýðým oranlarý kastederek mi ''bizde o meþhur þehir efsanesi oranlardan olmaz'' diyorsun yoksa baþkalarýný mý taþlýyorsun anlamadým ama yazdýðým oranlar tamamen bana teklif edilen oranlardýr en küçük bir spekülasyon vs. yoktur.
Vakýfbank'tan oran alanlarýn benim aldýðým 15.10 oranýnýn altýnda kaldýðýný görüyorum ve neden düþük kalýyor anlamýyorum halbuki bu hafta bilanço kapýþmasýnýn zirve yaptýðý hafta olmasý nedeniyle daha yüksek bile olabileceðini bekliyordum.
1 sene stopaj avantajýyla opsiyonlu faiz 20 nin üzerinde .
Aktif bono çok iyi diyenler bunlara bakabilir daha cazip sonuçta .
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Aktifteki çalýþan arkadaþa þunu sorarmýsýnýz peki .
Ýþyerinden ayrýlan bir kiþinin cep telefonuna sistem giriþ þifresi gelmesi normal mi peki 3 sene vs geçse bile niye gelir acaba .
Kötü niyetli olsa sistemi uçurmak istese ne olurdu sizce bu güvenlik açýðý deðil midir .
Þu anki durumu nasýl bilmiyorum .
Ama bu altyapý devam ediyorsa ben þahsen 1 tl bile yatýrmayý düþünmem
Uzun vade yatýrým tek eþlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arý gibidir
Hala birileri yok tutar þu ise bunu alýrsýn,fazlaysa þunu alýrsýn diyor.ben de burgandayým.30 martta paralý alýp aktife geçicem.Þunu da belirtteyim .burgan milyon üstüne daha yüksek oranlar vermiyor...genelde milyon üstüne verdiði oran milyon altýna verilen oranlarýn aþaðýsýnda kalýyor.14,70-14.85 çöp oranlardan paramý baðlamam.Umarým 2 gün içerinde oranlarý deðiþtirmezler de 16,04 orandan 18.10 vadeli bonoyu alýp keyfime bakarým..Bu forum 1-2 tipin ve birkaç yancýsýnýn tekelinde.Ben de bir daha foruma yazmayacaðým.Hayýrlý forumlar...
Edit:ADMÝN hesabýmý silerse sevinirim....
Burgan 500k 14.9 temdir.
Finansbank özel bankacýlýktan oran alan var mý ?
Vakýf 14.8 ve odea 14.5 500k için.
Ing 4.25
Akbank 3.30
Burgan 4.20
Merhaba,
Akbank kredi kartý yýllýk ücret iadesi ile ilgili sorun yaþayan var mý acaba?Ýade yapmayacaklarmýþ,püf noktasý öneren olur mu acaba?
Akbank bu kredikartý aidatlarýnda en katý bankalardan biri bence .Kredi kartýný iptal ettireceðim dediðinizde 30 40 lira cippara yükleyelim diyorlar.yada kartýn þekline þemaline,harcama durumunuza göre deðiþiyor .Bir þansýnýzý deneyin kartýmý iptal ettirmek istiyorum diye arayan olursa diretir biraz cippara yüklerler .Ama aidat kesildiyse ve ödediyseniz ve çipparada yüklenmediyse :( 11 ay sonra iptal edin .çünkü kesilen ücret önümüzdeki senenin ücreti oluyor .
r.lucas a ek olarak kart iptal için aradýðýnýzda kartý 6 ay kapatmama sözüne sistem 3 aþamalý teklif sunuyor. 1 aþamada 30-40 chippara 2 aþama biraz daha fazla 50-70 son aþamayý ben demedim ama sanýrým 100 chippara sunar. Oldu da teklif sunmadý direk kartý kapatýyorum onaylýyor musunuz dediðinde telefonu kapatýn. Bir daha arayýn baþka bir müþteri temsilcisi farklý chippara teklifi sunacaktýr.
burgan temdit 400+ 34 gün pazarlýksýz 14.85 baðladýk, aslýnda bu ay aktife geçeyim diyordum ama olmadý.
Burgan temdit 14.90 dendi
14.75 de üç para birimi..
Dolar almak satmak isteyenler için ideal.
Ek....kapatmazsanýz da limitimi düþüreceðim deyin...sürpriz :yes:
TL ve Döviz Sukuk fonlarý çok iyi kazandýrýyor bu aralar.
Mevduatý ezdi geçti.
evet. tüm bankalarýn ücretsiz kredi kartý var, ama araþtýrmazsanýz bunun farkýna varmazsýnýz.
kredi kartý kullanmanýn bir getirisi var. bu getiri, her ay tüm borcunuzu kapattýðýnýz, aylýk borcunuzu tüm günlere eþit daðýttýðýnýz varsayýmlarýyla yaklaþýk olarak yýllýk mevduat net faizinin yarýsýnýn aylýk ortalama kredi kartý ekstrenizle çarpýmý kadardýr.
örnek olarak aylýk ortalama 1000 tl kredi kartý ekstreniz varsa, yýllýk %13 net faiz varsa, kredi kartýyla harcama yapmanýz yýlda size 1000 x 13/100 / 2 = 65 tl kazandýrýr.
tabii bankalar bunu size bedavaya vermiyor. edit: satýcýdan pos komisyonu alýyorlar. satýcýlar da ürünlere bir miktar daha zam yapýyorlar. dolayýsýyla nakit ödediðinizde kredi kartýyla ödediðinizden daha az ödemiyorsanýz kredi kartýný kullanýn...
ülkeleri ödemeyecekleri borcun altýna sokmak, borç verenlerin iþine gelen bir durum deðildir. dolar faizinin yükselmesi durumunda türkiye, ukrayna gibi ülkelerin borçlarýný çevirmesi imkansýz hale gelebilir. dolayýsýyla dolara daha fazla deðer kaybettirilmesi abd'nin iþine gelecektir.
burada sorun þu: elinde dolar tutan para babalarýný ürkütmeden ve milleti kandýrarak, onlar ipteki cambaza bakarlarken dolara deðer kaybettirmeleri gerekiyor. dolar deðer kaybettiðinde, saðýlacak inekler olan yüksek borçlu ülkeler de öldürülmeyecek, süründürülecek ve borçlarýný ödemeleri saðlanabilecektir...
ykb her ay 15 bin tl harcama yaptigim kartima gecen yil 100 kusur yansitmislar.
Bende aradim iade istedim yoksa kapatmak istiyorum dedim.
Kapattilar :D
Arkadaþlar iyi akþamlar genelde izlemede kalarak takip diyorum. Ancak birþey sormak istiyorum. Þimdi bu gösterge faizi 14.30 olmuþ vaziyette. 1yýllýk tahvilde 14.0 gibi. Þimdi merak ettiðim þu :
Eskiden burda oran verenlerde genelde 1.5 puan kadar gösterge ve tahvil oranýn üstünde olurdu. Yani normal olarak zorlamadan aldýklarý oranlardan bahsediyorum. Bu durumda verilen oranlarýn 14.30+1.50 = 15.80 civarý olmasý gerekmiyormu ? Yani iþte þubeye gittiniz herhangi bir pazarlýk olmadan 15.80 civarý alýnmasý gerekmez mi?
Uzun oldu ama benim bilmediðim deðiþen birþeylermi var ?
merkez bankasý döviz fiyatý hýzlý yükselince faiz arttýrýmý yapmasý gerektiði halde yapmadýðý zaman, tahviller satýlýp dövize geçilmeye baþlanýr. tahvillerin arzý yükselip talebi düþünce fiyatlarý düþer ve dolayýsýyla faizleri de yükselir. bankalar da mevduat faizlerini yükseltmezlerse eninde sonunda tahvil faizleri banka faizlerini geçer. yýllar önce böyle bir dönem olmuþtu. bu durumda halk vadeli mevduat yapmak yerine devlet tahvili alýr. bankalar kredi verebilmek için mevduat toplamak zorunda olduklarýndan mevduat faizlerini arttýrmak zorunda kalýrlar. ancak, eðer ortam bankalarýn kredi vermek istemeyeceði, verilen kredilerin geri dönmediði bir ortamsa, o zaman bankalar bir süreliðine kendilerini mevduat toplamak zorunda hissetmeyebilirler. devletin faiz ödemesi bankalarýnki gibi deðildir. tahvil faizini ödemek için para basabilir. ama bankalar temel olarak kredi geri dönüþlerinden elde ettikleri kardan mevduat faizi verirler.
döviz hýzlýca yükselip tahvil fiyatlarý düþtüðünde tahvil alýp, döviz fiyatý oynaklýðý azalýp tahvil fiyatlarý yükseldiðinde eldeki tahvilleri satmak bir kazanç taktiði olabilir. alýnýp satýlan tahvil vadesi ne kadar uzunsa kar/zarar oraný yani risk o kadar artar.