genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=W9K5http://imageturko.com/?di=Z22M
Printable View
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=W9K5http://imageturko.com/?di=Z22M
71.00 yine geçilemedi..hani 80 lere gitse bilanço ile buralara gelip dursa sevinecem..
ama bilançoyu dibe yakın(son dip)karşılamasından nefret ediyorum..
ytd
İhale almış
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Açıklamalar
Şirketimiz, Taktik Tekerlekli Zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça, eğitim ve entegre logistik destek hizmetlerinin satışını kapsayan 28,9 Milyon USD bedelli yeni bir ihracat bağlantısını kesinleştirmiştir. Söz konusu sipariş ile ilgili teslimatların 2018 yılı sonunda başlayarak 2019 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlanmaktadır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/698478
https://i.hizliresim.com/3zzqaj.png
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Akşama basarlar, babasının hayrına almadı ihaleyi, burdan biraz mal dağıtmak için seans öncesi haber gönderdi.
Zaten zarar gelecek diyor uzmanlar, twitter da songur ulus var, 62 bekliyorum diyor ordan mallanacakmış, inşallah yanılır
Songür ulus’un maliyeti 69,xx. Sizce 62 bekleyen birisi 69 dan mal alır mı? Ayrıca günlük ve haftalıkta rsi’da pu var. Kağıtta yeniyim ama ilk defa bu kadar sessiz bir topik görüyorum, tabi kağıdın ciddi düşmüş olması da bu durumda etken, herkesin maliyet yukarılarda sanırım. Umarım güzel günler yakındır, ben sadece grafiğe göre aldım, bana göre hisse dip yapmış durumda. Sevgiler.
Haklısınız büyük çoğunluğun maliyeti yüksek, onun için sessiz bir topic. İhale almış almamış, zarar yazmış yazmamış gibi haberler pek etki yapmıyor.
Demekki beklemeyip 69 dan almış, benim anlattığım 2-3 hafta önceki mesele
Otokar'ın açıklamasına göre, şirketin, kendi tasarladığı ve ürettiği, yüksek koruma seviyesi ve üstün hareket kabiliyetleri ile dikkat çeken zırhlı araçları dost ve müttefik ülkeler tarafından tercih edilmeye devam ediyor.
Farklı tip zırhlı araçları için bir Asya ülkesinden 28,9 milyon dolar tutarında yeni bir ihracat siparişi alan şirket, sipariş kapsamındaki 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçları, yedek parça ve eğitim hizmetleri ile birlikte sunacak. Teslimatların 2019'un ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.
"Milli ürünlerimizi ihraç etmeye devam edeceğiz"
Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, fikri mülkiyet haklarının tamamı Otokar'a ait olan, Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve üretilen zırhlı araçların yurt dışında da tercih edilmesinden gurur duyduklarını bildirdi.
Yeni siparişin daha önce ihracat yaptıkları bir Asya ülkesinden alındığını aktaran Görgüç, kullanıcının BM görevlerinde kullanarak deneyimlediği ve memnun kaldığı araçlarının yeni alımları için referans olduğunu aktardı. Görgüç, şu ifadeleri kullandı:
"Savunma sanayi alanında Asya bölgesi ihracat pazarlarımız arasında yer alıyor. Savunma sanayisinde kara sistemleri alanında Türkiye'nin global markası olduk. Dünya çapında toplam 30 binden fazla Otokar askeri aracı 50'den fazla kullanıcının envanterinde yer alıyor. Ülkemizin savunma sanayisindeki başarısına katkı sağlamaktan, milli sanayinin gelişiminin bir parçası olmaktan; savunma sanayisinde ürünlerimizin yanı sıra global ölçekteki bilgi birikimimiz, mühendisliğimiz, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ön plana çıkmaktan gurur duyuyoruz."
72.87 üzerinde kapaması olumlu olur..
Bütün Asya ya 4x4 zırhlı, tüm Avrupa ya Otobüs satsa gitmeyince gitmiyor.
yükselişi bitti..
artık düşüşün bitmesini bekleyeceğiz..
kötü bilançoları kötü yerlerde bekliyor..
sıkıntı büyük..
http://imageturko.com/?di=EPLK
saatlik..
bir teselli ver..
https://www.youtube.com/watch?v=cErB_F6KFLE
Allah senin belanı versin otokar
Biraz omurgalı ol nolur yaaaaa
RNE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.youtube.com/watch?v=xNvWP9thXow
:kahkah::kahkah::kahkah:
oh oh maşallah..
dolar 5.10 lara dayanmış..
bir yerlerde dolar grafiğim olacaktı..
Brunsonun anasını eşşekler kovalasın
benim anlayamadığım ,süreç rahibi eve çıkardıkdan bir süre sonra salmak olacakken
neden amerika birden celalleşti..
tahmin ediyorum rahip üzerinden kurdukları oyun bozulacak korkusuna kapıldılar
ulan biz oyuna başlamadan türkiye rahibi salacak deyip
yeni bir oyun için uğraşmamak adına işi aceleye getirdiler..
ve kurdukları planı uygulamaya soktular..
çünkü çocukbile ev hapsiden sonraki adımın salmak olduğunu tahmin ediyordu
amaç insanları alıştırmakdı..almanlarda olduğu gibi..
tabi benim düşüncemdir..
bizimkiler son dakkada kayseri pazarlığı yapmış olabilir...:)halkbanka ceza yok hakanı ver birde ordaki papazı istemişlerse buna celallenmiş olabilirler....alışmışlar ya hep istediklerini almaya...kuyruğu kaptırdılar alamayıncada çıldırıyor p...venkler...ya birde şuda var bu papazı şimdi çıkarsa yarın bu ******lar verecek halkbanka ceza hop yine küt aşağa....bu yüzdenbu domuzlardan ne koparsak kardır...birde turquaz kardeşim dediğin gibide olabilir...bunlar sadece içeriye şirin gözükmek için...yoksa münbiçte anlaşmaya kendileri geldi...natoda turp sadece türkiye üstüne düşeni yapıyor dedi...ee savunma bakanı f-35 leri satamassak üretim aksar dedi...eee bunlar ne ayak?ya birde şu aklıma geliyor fonların çoğu amerikalı o garantiyi satanlar vs bu haberlerde amerika bağlantılı bu ******lar korku politikasıyla milletin elindekilerimi kapmaya çalışıyor...şizofren olduk iyice...
peki biz şimdi otkar'ı beklemeye devam mı edeceğiz yoksa daha hızlı toparlayacağını düşündüğümüz hisselere mi geçmeliyiz. (YTD) olsa zaten yaparım kimseye sormam
Bilanço berbat gibi 78 milyon zarar
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklenti neydi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Allah elinde olana sabır versin.Keşke tank işine hiç bulaşmasaydı.Yıllarca tank ile uğraşırken diğer ürünler ihmal edildi.Elbette toparlar ama zaman alır.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gibisimi kalmış
Kol gibi geçirmişler
Altay için barındırılan fazla personel giderleri
Düşen satışlar =kol gibi zarar
Birazda kurdan bahsederler olur biter
Artık 70'ler uzun süre hayal olur düşüncesindeyim
Tabi bence
BEKLENTI BUYDU....Foreks anketi-otokar'ın 2018 yılı 2.çeyrekte 44 milyon tl zarar açıklaması bekleniyor(2017 2.ç -9 milyon tl)
Altaydan dolayı değil bu kötü bilanço.Satışlar ciddi anlamda düşmüş.Yüksek kuru ihracatla malesef avantaja çeviremedi.Kamunun durumu ortada tasarrufa gideilecek.Askeri harcamalardan çok fazla kısıtlama yapmazlar ancak yeni araç alımları uzun bir süre gündeme gelmez.
Misafir olarak içeri girerken kimyasal kontrolden geçiyorsun , görende derki içeride s9000 füze yapılıyor, sadece yapılan biraz kalın sacdan içinde motoru olan ağır araçlar. Kur buna sebep olamaz. Hasılatı bütçe ile izlemeleri gerekirdi. Görünen o ki yanlış işe umut bağlamışlar . Piyasa değerinin defter değerinden 12 kat olmasıda ayrıca ilginç bir detay.
2.ç -39mly ve ilk 6 ay toplam -78mly ama yönetim giderleri artıyor pazarlama düşüyor.yani ağalar maaşına zam yapıyor reklamdan kısıyor.daha önce de dediğim gibi bu şirket yönetimi kendini alternatifsiz sanıyor.sanki bu ürünler otokar dışında kimseden alınamaz.benzerleri var ve cobra bile eskisi kadar rağbet görmüyor.ama hakkını yemeyelim otobüs işinde iyi gidiyor.dün bmc ağırlıklı otobüs firması yanında savunma aracı yapardı.otokar ise ana işi savunma ,otobüs yan işti.roller değişti.başkan da kulüp derdine düştü.bu şirket toparlanır ama ilk şart bedelsiz.yoksa artıracak bir sermaye olmayacak.piyasaya kağıt sürmesi,fiyatı düşürmesi lazım.yoksa bu hacimle yerin dibine de sokarlar,uzaya da fırlatırlar.sermaye 24mly,günlük hacim 2-3 mly....haksız mıyım?
Sadece otokar değil koç şirketlerinin genelinde sorun var.Sektörün içinde olan biri olarak yazıyorum.Ülkenin en güzide gruplarından biri ancak uzun bir süredir vasıfsız bir yapılanma mevcut.Koç grubu şirketleri 2004 yılı sonrası iyi bir büyüme ve ivme yakaladı.Büyümenin neticesinde yeni birimler yeni kadrolar oluştu.En büyük problemde burda başlıyor.Eş dost ahbap ilişkileri devreye girdi malesef.Vasifsiz yeteneksiz beyaz yakalardan mühendislerden oluşan sadece yıl sonu alacağı primi hesaplayan bir topluluk oluştu.Garip bir düzen hantal bir yapı.Koç grubuna bu durumu anlatacak biride malesef yok.Arçelik bilançosu geldiğindede yazmıstım.Üretilen ürünlerden kar bile etmese çevrilen nakitin faizi mevcut karlardan daha yüksek rakamlar yazar.Koç grubu şirletleri radikal kararlar alıp yeni yapılanmaya gitmediği sürece vasat bilançoları izlemeye devam ederiz.
Koç grubunun tüm şirketlerinde Mustafa Koç sonrası hızla gerileme yaşandığı su götürmez bir gerçek. Holding'in yeni yönetim kurulu başkanı Türkiye gerçeklerinden ve iş hayatından uzak bir aristokrat. Ali Koç deseniz Fenerbahçe'nin peşinde iş güç boşlamış gidiyor. Şirketlerin işletmeler bazında yönetimleri tamamen arkadaşın dediği gibi vasıfsız ahbap çavuş ilişkileri ile makam işgal eden kişilerle dolu. Mühendis kadroları ''yalakalık'' düzeni ile makam mevki peşinde koşan mesleki yeterliliği zayıf kadrolardan ibaret. Üretim bantlarının takım liderleri yıl sonunda alacakları primden başka hiçbir şeyi gözü görmeyen, mesleki liyakatı yetersiz, işçileri ezmeyi kaliteli bir yönetim şekli olarak gören ve bunu üst yönetimlere marifet olarak pazarlayan kişiler ile dolmuş taşmış durumda. Elbette balık baştan kokar.
Koç grubunun nitelikli çalışanları Mustafa Koç sonrası uygulanan ve iş bilmezliğin paniğe sürüklediği ve bu paniğin sonucu oluşturulan baskı ortamından bunalıp gruplar halinde istifa ettiler.
Özetle grubun eski gücüne gelmesi için kesinlikle katılıyorum yeniden yapılanma şart.
Arkadaşlarım şu Birleşik Arap emirlikleri'nde yapılan tek kalemlik en büyük ihracattan gelecek para 2018 döneminin 2. Çeyreğinde bilançoya yazmayacak mıydı
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2018 sonu ilk parti diye katar menşeili tweet paylaşmıştım
Haftasonu bol bol dua edeceğiz...dünyada bişey olmasın,amerikayla kapışmayalım hatta mümkünse borsa yeşil olsun pazartesi...bu bilançoyla birde bunlar olursa bu spek çocuğu daha çok yakar...ben anlamıyorum yaptığın aldığın her iş dolar...daha pazartesi 4.85 lerden 30m dolar ihale aldın dolar şuan 5.08 çalışmadan artın var 79m zarar..satın ak şirketi kurtulun yapamıyorsanız bu işi...yada bu ******lar bilerek zarar gösteriyor hala şu forumdaki 3-5 lotu kapmak için aç köpekler...tek tesellimiz bu olsun diyelim...artık 70 de kalırsak sevineceğiz...geçmişolsun herkese...
Orada her bilanço döneminde para gelecek diye bir durum yok.
Ortak şirket kuruldu satışları bu şirket yapacak ve otkarın karı bu şirketin yıl sonu bilançosu sonucu oluşacak kardan temettü şeklinde geliri olacak. Faaliyet raporuna bakarsan kapasite kullanım oranı yüzde 19. Eşşek yatmaya devam ediyor, üçüncü çeyrek de bu tarz yönetim giderleri ve finansal giderler olduğu sürece zarar gelecektir, yıl sonu konsolide bilanço da B. A. Eden gelecek temettü karı anca düzeltir
bu kapasite ile yeni yatırımada sermaye arttırımınada gerek yok..
boşuna onca mühendise para veriliyor..
türkiyeden iş alamayacağı zaten belli.
yurt dışındada rakip çok..
her halde bir 10 yıla zirveyi test edemeyiz..
zaten daha dip görülmedi..
hele bi dip görülsün oda ne zaman görülecekse..
ytd