hedef 9
ytd
Printable View
hedef 9
ytd
bence daha yüksek ama bu ortamda kfein bile dayanamaz salar aşağı
Direncimiz bilindiği üzere 6.20 de gostergeler burda sat veriyor.bu ikinci denemesi oldu.allahin hakkı üctür derler yalnız bugün endekse basmasalardi büyük ihtimal 20 üzerinde kalabilirdi.YTD
Bugun baba hisselerde froto eregli netas tavhl -7 -8 'ler endeksi gocertti. Ben şahsen yabancisi olmayan senetleri pek sevmem ama bu sefer tam tersi oldu sevindim kfeinin yabancı oranının az olmasi bizi bu dususten kurtardi😁YTD
https://resmim.net/f/tAnwBM.png
GÜNÜN pastasi
Para girişinde ilk 30 da yok.130650. 30uncu.bu kadar işlem yap para girişinde nal topla😁enteresan.bugün 80 'lerde bezdirirken alış kısmına 1 er k.lik 3 kademeye ayrı ayrı yazdım. Bakalim palanin niiyeti nedir diye.5 dk sürmedi.yukari cilginca surmesi😁YTD
Avrupa ve AbD borsaları bugun yesil yarın endeks de 86400 önemli destek görünüyor.endeks yarin toparlar kanimca kfeini endeksle beraber takip etmekte fayda var.YTD
Helal olsun tebrikler sn keko
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen gün bu bilgiyi paylaşmış idik...bu uygulama 01,07,2018 tarihinde başlamıştır dostlar...
2.Veri setlerinde yer alan bilgileri gönderme yükümlülüğümüz ne zaman başlamaktadır?
İş sağlığı ve güvenliği hizmet almakla yükümlü işyerleri için veri gönderimi yükümlülüğü 01.07.2018 tarihinde başlamaktadır. Yayınlanacak veri setleri doğrultusunda ilgili verilerin İSG yazılımları aracılığıyla gönderimi de başlatılacaktır.
https://ibys.csgb.gov.tr/pages.aspx?id=9
ayrıca çalışma ve iş güvenliği bakanlığının sayfasında bu işe talip şirketler ve yazılımları da vardır...
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının sitesinde bir çok bilgi var...linkini yukarıdaki yorumumda var...isteyen bir inceleme yapabilir...
https://ibys.csgb.gov.tr/pages.aspx?id=3
bu sayfada bu işe talip olan şirketlerin listesi var...ben kabaca saydığımda 50 tane irili ufaklı şirket ismi gördüm...bizim şirket de bunların arasındadır...sanırım her şirket piyasadaki tanınırlılığı ve etkinliği oranında bu işten pay kapacaklar görünüyor...kafeinin %10 pay hedefi güzeldir...bu işten alacağı payın etkileri üçüncü ve dördüncü çeyreklerde kendisini göstermesi lazım...bu tür yazılımlar satıldıktan sonra her yıl düzenli bir ücret alırlar...bu ücretler devamlı ve düzenlidirler...güzel gelirlere neden olurlar...
biz ne yaparsak yapalım karar tahta yapıcınındır.....bu arada elimde hisse olup olmadığını da burada paylaşmak istemiyorum...insanlar olumlu veya olumsuz etkilenebilir...herkesin kararı kendinedir...artık da gerek olmadıkça da yorum yazmam...
şirket yılın yarısında 5 milyon kar yaptı...kalan yarısında da 5 yapsa yıl sonunda 10 milyon olur ki şirketin hedefi de 10-12 milyon kar yapmaktır...önümüzdeki yıllarda yıllık %25 büyüme hedefi var şirketin...ayrıca çalışma ve sosyal bakanlığının yukarıda bahsettiği yazılım işinden de kafein hedeflediği gibi 6 milyon tl lik pay kaparsa ??? 2019 yılındaki karı 12,5+6=18,5 milyonluk bir kar yapma potansiyeli oluşur...
böyle bir karı yapan yazılım şirketleri genelikle fk 15-20 den değerlenir ki o durumda biz 15 olarak ele alsak dahi 18,5 yıllık kar *15 fk =277,5 milyon tl şirket değeri ortaya çıkar..bunu ödenmiş sermayesine olan 19 milyona bölersek =14,6 tl lik fiyat ortaya çıkıyor...
eğer tüm bu beklentiler ve hedefler gerçekleşirse ???? şirketin tahmini olarak 2019 yılı sonunda alabileceği değer 14,6 tl olarak görünüyor...bakalım şirket bunu başarabilecek mi ???
bu hisse elimde var veya yok bu konuda bir şey söylemek istemiyorum...ayrıca yaptığım bu yorumlar da kimseye al ,sat veya tut tavsiyesi değildir..kararlarınızı siz veriniz sonuçlarını da siz göreceksiniz...
ben hepimize başarılar diliyorum...
bu beklenti de çok önemli...2019 yılında bu projeden yıllık 7-8 milyon kar bekleniyormuş...tıpkı çalışma sosyal ve iş güvenliği bakanlığındaki bir beklenti daha var...bu konular hakkında aslında yatırımcı ilişkilerinden bilgi almak lazım..acaba bu iki beklenti hakkında gelişmeler nelerdir ??
Bunlar haricinde, Kafein CRM
satış otomasyon sistemi ve Kafein IK portalı gibi bazı ürünleri
geliştirmiş ve satış hakkını elinde tutmaktadır. Bu ürünler için
patent çalışmaları planlanmaktadır. Diğer yandan, şirketin üç adet
Tübitak onaylı geliştirdiği projesi bulunmaktadır. Bunlar K-Merge,
Kafein Smart Map ve Kafein Fatura ve Tahakkuk takip modülüdür. Bu
projelerin hepsinin 2019 Temmuz ayına kadar tamamlanması
planlanmaktadır. Tamamlanınca patenti şirkete ait olup satılabilir
hale gelecektir.
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/kap...tirim/1129016/
Yazılım ürün (lisans) satışı: Şirket bir süredir Callidus
Software Inc, Micro Focus, IBM Global Services, SAS Middle East FZ-LLC
gibi uluslararası yazılım ve teknoloji firmalarının Türkiye’de
işortağı olarak lisans satışlarına yönelmiştir. Zaman içinde bu
satışları Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika coğrafyalarında sürdürmek
istemektedir.
ağzımı açınca kapatamıyorum özür diliyorum arkadaşlar....ağzımı tekrardan zincirleyeyim...:) zaten bu günlük de bu kadar yeterdir...haftada bir bu kadar yorum yapsam bu sakin topik için yeterlidir...:wave:
Bu sekilde, bilgi icerikli kaynak gostererek yorum yapmaya (bilgi paylasmaya) kimsenin olumsuz bakacagini dusunmuyorum.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks +1.8 bizim kafeinde + 1.8 endeksi de güzel takip edermisiz😁 maşallah nazar değmesin!! en son ağzımı bozdugumda yönetmen hapse yollamisti.
Eyyy pala bu rezillige son ver artık.7.82 'den % 40 dusen bir hisse bugün gitmeyecek nezaman gidecek.Teknigi anladik 6.20 'deki direnci keyfi bozmadığın karanlıkta 21 e 58 k.yigmandan anlaşıldı. bizde bir söz vardır sen goturmuceksen bir götürücek çıkar diye.yabanci uyandimi sende tutamazsin.YTD
https://resmim.net/f/JltcUw.png
GÜNÜN pastasi
Doğrudur dostum biz zaten şu anda minimum olabilecek karları yazdık...ekstradan gelecek karlar ile çok daha güzel karlar yazabilecektir...tabi fk değerini de yazılımlar için en azı olan 15 olarak ele aldım ki bu rakam çoğu sefer 20-25 tir...yeter ki bu büyüme oranlarını devam ettirsin....
bu gün 6,21 den tam da direncin üzerinden kapanış yaptı..artık bu 6,20 psikolojik kalesi bu gün yıkılmış oldu...yeni direnç 6,50 seviyelerinde...artık çıkmaya başlayınca agresif çıkmasını biliyor kafein...umarım p.tesi endekste de ciddi bir sıkıntı olmaz ve kafein de yıktığı bu kaleyi geçerek başka kalelere ulaşır.....:)
https://resmim.net/f/ImmLw7.png
HAFTALIK görünüm.
S&P Türkiyenin yabancı para cinsi kredi notunu BB- 'den B+ ya düşürdü.
arkadaşlar dün bir arkadaş kront ,link ....v.b yazılım şirketleri ile karşılaştırma istemişti...geçmişte kront hissesi alıp satmıştım az çok tanıyorum o hisseyi...ödenmiş sermayesi 14,268 milyon tl dir...2016 yılı sonunda yıllıkta 12,5 milyon kar yapınca ta 20 tl leri görecek kadar çıkış yapmıştı..bizim ödenmiş sermayemiz ise 18,9 milyon tl dir...bizim de bu yıl sonundaki kar beklentimiz 10-12 milyon tl civarıdır...2019 da çok daha güzel karlar yapma potansiyeli olacaktır..ortağımız verus girişim var..verus 2019 yanlış hatırlamıyorsam (geçen gün topikte paylaşmış idim ) şubat ayına kadar hisselerini satamayacak...2019 yılında güzel karlar yapınca büyük bir ihtimalle güzel yerlere çıkar...işte o vakit verus ortağımız satış yapacak diye düşünüyorum..
kront 2018 ilk çeyrekte 1,8 milyon zarar açıklamış idi biz ise 1 milyon kar açıklamıştık...ikinci çeyreklerde 3,7 milyon kar yapmış ve toplam karını 1,9 milyon olarak netleştirmiştir...kafein ise ilk çeyrekte 1 milyon ,ikinci çeyrekte ise 4 milyon kar yaparak toplam karını 5 milyona çıkarmıştır...
ikinci çeyrekte kront 3,7 milyon kar üretmişken ,kafein 4 milyon kar üretmiştir..kront halihazırda 9,90 fiyatında iken biz ise 6,21 fiyatındayız...
yanlız krontun amerikadaki iştirakinden 2017 yılı boyunca sadece 3 milyon ciro gelmişken, bu yıl 6 ayda 6,6 milyon ciro yapmıştır ki amerikada yapılan o satışlar sayesinde ilk çeyrekteki zararı ,ikinci çeyrekte kara çevirmeyi başarmıştır...krontun amerika pazarında önemli hedefleri var bakalım gerçekleştirebilecek mi ?? kafeinin de yurtdışına açılmıştır..
burada bilmemiz gereken önemli bir şey daha var yazılım şirketlerinde yapılan karlar büyük heyecanlara neden olmaktadır...çünkü bu şirketler genelikle fk 15-20 aralıklarından ,hatta kimi zaman 25 aralıklarından değerlenmektedirler...işte o yüzden 2016 yılında kront yıllıkta 12,5 milyon kar yapınca soluğu ta 20,00 larda almıştı...oysa kafein bile bu yıl sonunda rahatlıkla 10-12 milyon tl kar aralıklarını yakalayabilecektir...
o yüzden de dün eğer kafein 2019 yılı sonunda 18,5 milyon toplam kar yaparsa olabileceği fiyatı 14,7 tl olarak belirtmiştim...bu diğer yazılım şirketlerine baktığımızda mantığa çok uymaktadır...hata bazı arkadaşlar bu rakamı da beğenmiyorlar ve fiyatın daha yukarısı olması gerektiğini söylüyorlar...biz yine de hesap yaparken alt limitleri kullandık...
sanayi şirketleri şu anda fk 5 değerinden dahi talep görmezken yazılım şirketleri çok daha fazla fk değerinden talep görmektedirler...çünkü yazılım şirketlerinin giderleri azdır...kar marjları çoktur...yazılım şirketlerinde insan yeteneği ve aklı ön plandadır...her an yapılabilecek güzel bir yazılım şirketleri çok güzel yerlere taşıyabiliyor...google ,facebook gibi şirketlerin değeri milyar dolarlardır...günümüzün de temeli teknoloji ve yazılıma dayandığı için bu sektör çok önemlidir...
malumunuz devletimiz de büyük destekler vermektedir..yerli ve milli yazılımların değeri çok fazladır...önleri her daim açıktır...yeter ki istikrarlı büyüsünler ve gelişip yenilensinler...
Netice itibariyle şirket güzel, pazarı güzel. Düştüğü yerden alınır ki biz de öyle yaptık, 7.xx lerden sattık 5.70 desteğinden itibaren geri toplamaya başladık. Hissemiz bebeklik çağini yaşıyor, büyürken huyunu suyunu iyice öğreneceğiz. 10 mu 14 mü 20 mi olur bilemeyiz, lakin pek çok hisseden daha iyi performans göstereceği ortada. Daha bunun temettüsü, bölünmesi vs olacaktır. Şahsen ben kar görünce kapatıp gidecek değilim. Her ay bütcem dahilinde ekleme yapacağım.
Daha henüz tekniği bile tam oluşmamış bir hissede 7 lerden sattik 5 lerden aldik demek yerine😁burada sorgulanmasi gereken bilanco beklentisiyle 5.07 'den temmuz başında yavaş yavaş yukarı hareket eden kfeinin bilanço açıklanmasıyla 27 temmuzdan sonra ralli ile 7.82 yi görmesi ve sonrasında 5.52 ye kadar ele vermesidir.sanki bilanco super gelmemis😁 bu tip hareketlerde bugün kazanırsın yarın seni de üzerler ortak.
Daha 4 aylik bist geçmişi var bu mudur yani kfein?asansör yap ver ele.?
Yarın öbür gün topik ağlama duvarı olmasin.sirket yöneticilerinin bu tarz hareketlerde engelleyici ve yatirimcinin yanında olduğunu bilmemiz gerekir.YTD
kafein 7,82 zirvesini gördüğü günün akşamında hissenin çok aşırı işlem hacmi yaptığını bu durumun bir düzeltmeye zemin hazırladığını söylemiştim...hisse ne yazık ki tahmin ettiğimiz gibi düzeltme sürecine girdi..düzeltme sürecine girerken endeks de sert düşünce bu düzeltme çok derinleşti...normal şartlarda %10-15 civarındaki bir düzeltmeyi yeterli görebilirdi...
şu ana kadar yaşananları düzeltme olarak algılıyorum..bence 2019 yılından önce özelikle de ortaklarımızdan verusa girişimin satış vakti gelinceye kadar bence bu hissenin çıkışı devam edecek görünüyor....metronun da elinde 950 bin civarı hisse varmış bana göre bu hisseleri satmaları için hissenin çok yukarılara çıkması gerekiyor..yeni emeklemeye başlamış bir bebeği hemencicik kafeslemezler diye düşünüyorum...
hem verusa hem de metronun olması insanı ister istemez temkinli olmaya yönlendiriyor ki bence son düzeltmenin derinleşmesinde bu faktörün de etkisi var...
yanlız bu iki oyuncunun hissede olması şirketin kötü olması anlamına gelmiyor...şu ana kadar gönderdikleri bilançolar ,yaptıkları ciro ve karlar vede şirketin türkiyenin en büyük kurumlarına yazılım yapıp satıyor olması şirketin altının dolu olduğunu gösteriyor...bu hisse bu yapısı ile gelecek vaadeden bir şirket hüviyetindedir..
eğer ki hisse çok aşırı çıkar ve diyelim ki 20-25 tl civarlarına çıkarsa o vakit bence dikkatli olunmalıdır...hissenin ederi yapılan bilançoya bakıldığında bu yılın sonunda 15 tl civarıdır...üçüncü çeyreklerde sosyal çalışma bakanlığının 50 kişinin üzerindeki kurumlara iş güvenliği ile ilgili bir yazılım kullanması zorunluluğunun devreye girmesi ile ekstradan 1-1,5 milyon tl (şirketin beklentisi 1,5 milyon tl ) bir ek gelir de oluşacaktır...o vakit 2,çeyreklerde yaptığı 4 milyon tl lik kar 3,çeyreklerde 5,00-6,00 milyon tl civarlarına çıkabilir...buda bir yazılım şirketi için çok güzel bir bilanço olur..
paylaşılan takaslara bakıldığında yapılan işlemlerin normal yatırımcıların kendi aralarında yaptıkları işlemlere benziyor...verusa ve metronun henüz satış için sahaya inmediklerini görüyoruz...verusa girişim aldığı şirketleri değerine veya üzerine çıktığı zaman kar güdüsü ile ister istemez satış yapacak bir kurumdur....metro da buna benzer özelliği olan bir kurumdur...yanlız metro bir hisseyi 3-5 kat yukarı taşımadan satış yapmayı sevmeyen oldukça agresif bir kurumdur...
şu anda bu iki kurumun da sahaya inmemiş olması bu hissenin tahminlerime göre 2019 yılının ortalarına kadar gelen güzel bilançolar ile önemli zirveler yapacağını bize düşündürtüyor...galip ile aynı yatakta hatta aynı evde yaşıyor olmak her zaman insanın tedbirli olmasını da haklı olarak gerektiriyor...
Dostum teşhisi doğru koyamazsak sonradan fayda etmez.4.45 arz fiyati ve iskontosunuda eklersek 5.xx kusur yapar.Burdan bilanço satın alma hareketi başladı diyelim.bilanco açıklandıktan sonra 6.2x den 7.82 ye getiriyorsun.guzel bir bilançoyu herkes alır.ama burdan tekrar 5.5x ye cekersen ben buna itiraz ederim.YTD
endeks sert düşerken ne yazık ki kimsenin ederine baktığı yok...karda olanlar realizasyon yapmayı düşünüyor..maliyeti yukarıda olanların da aşağıdan maliyet düşürme derdinde olur...borsada fiyatı belirleyen arz ve taleptir...bundan dolayı bu borsada ederinin çok çok üzerinde olan hisseler olduğu gibi ederinin çok çok altında olan hisseler de var...ama borsanın tabiatı ederinin üzerinde olan hisseleri aşağı çeker ,altında olanını da yukarı çeker...
geçen gün kafeini benzer sektörde olan kront hissesi ile karşılaştırmıştık...sanırım elimizdeki en önemli verilerden birisi de budur...bu karşılaştırma ileri de hissenin yukarı mı aşağı mı gideceğini gösteren öncü bir göstergedir...
kront şu anda 1,7 milyonluk ikinci çeyrek karı ile 9,95 fiyatında iken ,5 milyonluk ikinci çeyrek karı ile kafein sadece 6,40 fiyatındadır...kront 2017 yılı başında 2016 yılı karını 12,5 milyon tl açıkladığında 20 tl yi görebilen bir hissedir...ki kafein bu miktardaki karı bu yılın sonunda yapmayı hedefliyor...
tüm bunlara rağmen bu hissein kesin çıkıp çıkmayacağını söyleyemeyiz...bunun kararını piyasa verecektir...her hissenin satıcısı olduğu gibi alıcısı da vardır...3-4 iş günü önce bu hisseyi 5,50 lerden satanların kendince bir düşünceleri vardı ve sattılar...yine o gün alıcıların da bir düşündüğü vardı ki aldılar...
karar her zaman yatırımcınındır...eğer yatırımcı doğru bir kararı vermişse piyasa onu ödüllendirecektir...yok eğer yanlış bir karar vermişse de piyasa onu zarar ile cezalandıracaktır...piyasanın acıması yok,objektiftir ,duygusal davranmaz...
eğer siz akıntının tersine yüzmeye çalışıyorsanız ve bu yüzden de zarar ediyorsanız muhakak sizin gözden kaçırdığınız bir şey olmuştur ki bu yüzden de piyasa sizi cezalandırmıştır...herkesin olduğu gibi bizim de zaman zaman piyasanın tersine gitme huyumuz olmuştur ama günler sonra gözden kaçırdığımız noktaların farkına varmışızdır...bu piyasa ile inat ne yazık ki sadece zararlarınızın artmasına neden olur..bunu yapmamayı artık yılların verdiği tecrübe ile yavaş yavaş da olsa öğreniyoruz...
kibir ,inat ,hoşgörüsüzlük sizi muhakak hep geri götürür...topiklerde paylaşılan her bilgi ve düşünce değerlidir...hatta paylaşılan duyguların bile değeri çok fazla...hisselerin ruhu bu topiklerdedir dostlar...ruh rahatsız olunca bedene yani hisseye yansır..bedende yani hissede olan baskılar da burada ruhu rahatsız eder ve burada zaman zaman öfke patlamalarına neden olur...
eğer kibirliyseniz veya inatçıysanız veya hoşgörüsüzseniz topiklerde oluşan değişimlerin farkına varamazsınız tabi hisse hakkındaki öngörünüzde de yanılırsınız...
Dostum Kfein bistte yeni tabi.neleri nasıl yaptığını takip edecegiz ben.tahtadaki hareketleri çok önemsiyorum.bence 20 tl olacağına ahlaklı olmasını tercih edicem herzaman.diyeceksinki hisse ahlaklı olurmu😁son olarak isctr 'nin fiyat çok düşünce geri alım açıklaması.ben kfeindede ilerde hep yatırımcının yanında olmasını tercih eder ve beklerim.YTD
Şirketin ortakları ali cem kalyoncu,verusa ve mehmet tevfik baskaya.burda kalyoncu büyük ortak gözüküyor baskaya hakkında bilgi bulamadım.