Bu gün kapanış sonrası bilanço gelir,40'ın altı aşağıya,45 ve üstü yukarı hareket getirir diye düşünüyorum.
Printable View
Bu gün kapanış sonrası bilanço gelir,40'ın altı aşağıya,45 ve üstü yukarı hareket getirir diye düşünüyorum.
Ptesi Akşam gelir
her halde borsa kapandıktan
sonra diye tamin ediyorum
bu benim yorumum kimseyi bağlamaz.
Y.t.d
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
47 milyon kar geldi .bu ceyrek 21 milyon.
Ben cok iyi buldum .iyi bilanco bugunkü baskıdan belliydi.süt kotu geldi.
Petun 12 yolcusu kalmasin.
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gençler 47 milyon lira kar gelmiş....
Bence de güzel....
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/637769
Kar iyi gelmiş, hayırlı olsun ortaklara:)
İştirakler iyi katkı yapmış bu çeyrek.
YTD
PETUN Solo 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 47.060.915 Yıllık Değ%:0
https://twitter.com/mertkalyoncutr/s...22779229065218
Hasılatını ve Brüt Karını artırmış geçen senenin aynı çeyreğine göre. Brüt kar marjı sabit kalmış.
Pazarlama ve Genel Yönetim Giderleri artmış, sonuçta geçen sene 14,162mn olan esas faaliyet karı 13,381mn'a gerilemiş.
Ancak geçen senenin 3. çeyreğinde 4,1mn katkı yapan özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımların karlarından paylar bu sene 10,0mn katkı yapmış. Bu tam olarak hangi şirketten kaynaklandı bulamadım.
Neticede çeyreklik karı geçen sene 16,3mn iken bu yıl 21,6mn olarak gerçekleşmiş ve 9 aylık birleşik sonuçlara göre net kar geçen yılı aşmayı başarmış.
Piyasanın olumlu karşılayabileceği bir görünüm arz ediyor.
Syg.
hayırlı olsun kötü degil en azından bilanço...mayıs da 90 kuruş temettümüz hayırlı olsun...beklemeye devam...
Şirketin temettü dağıtımında genelde faaliyetlerden elde edilen karın vergisi ödendikten sonra kalan neyse dağıtılıyor. Bu yıl şuana kadar yaklaşık 37 milyon faaliyet karı 7 milyon da vergi var yani çeyrek bazda 10 milyon net var. Benzer tablo son çeyrekte de gerçekleşecek gibi duruyor ve dağıtım yaklaşık 40 milyon olacaktır diye düşünüyorum. Buraya yaklaşık 3 milyon gibi de finansal gelirleri koyarsak 43 küsür milyon sermayeye göre yaklaşık 1 lira brüt temettü dağıtılmasını olası görüyorum. özkaynakların değerlemesinden gelen kara çok da bakmamak lazım.
F/K oranı güncel 6,99'a geriledi ve eski ucuzluğuna geri döndü, yıl sonu Çamlı ile beraber net karda 2016/12'yi aşabilir, tekrar 10 TL üzerine hareket beklemek makul.
Syg.
Ziraat Yatırım
Pınar Et ve Un (PETUN, Sınırlı Pozitif): Şirketin 3Ç2017 net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre%32 oranında artarak 21,6mn TL'ye yükselmiş ve iyi bir görüntü sergilemiştir. Satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,1 oranında artan şirketin brüt karı da %6,2 oranında artarak 26,1mn TL olarak gerçekleşmiştir. Faaliyet karı ise operasyonel giderlerdeki %23,4'lük yüksek artışın etkisiyle %5,5 oranında gerilemiş ve 13,4mn TL'ye inmiştir. Diğer taraftan, şirketin özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan gelirleri ise 4,1mn TL'den 10mn TL'ye yükselmiş ve kardaki artışta ana etken olmuştur. Üçüncü çeyrek kar rakamıyla birlikte Şirket'in dokuz aylık karı 47,1mn TL'ye ulaşmış ve bir önceki yılki 46,8mn TL'nin hafif üzerinde gerçekleşmiştir.
PNSUT Temel Veriler
http://imageturko.com/?di=Q5U8
PETUN Temel Veriler
http://imageturko.com/?di=2FAT
PD/DD oranında yaklaşık aynı çarpandalar, FD/NS'de PNSUT avantajlı, F/K ve FD/FAVÖK oranlarında PETUN avantajlı.
Pnsut'ün daha aşağıdan fiyatlanmama nedeni FAVÖK'ünün daha fazla düşmeme beklentisi ve Defter değerine düşmüş olması. Petun FD/FAVÖK'e göre uzun yıllar ortalamalarında, daha yukarısı için faaliyet karı veya net kar artışı lazım.
Syg.
En basit hesapla
Pnsut pd/dd 1.02
petun pd/dd 1.00 gecici olarak kar performansindaki degisim yaniltici olmamali. Bu durum kalicilik arzeder ise zaten piyasa gerekli fiyatlamayi yapacaktir ki yavas yavas yapiyor. Su an disaridan bakildiginda petun daha ucuz gorunuyor. Zaten son bilanco sonrasi pnsut hizli bir sekilde geri cekilirken petun yatay hafif arti pozisyonunda. Ancak benim tahminim yil sonunu petun 10 tl uzerinde pnsut 14 tl uzerinde kapatacak.
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Petun şu anda risksize yakın dolgun temettü hissesi konumunda. F/K çok düşük, PD/DD çok düşük, FD/NS çok düşük. Zaten diğer yüksek temettü ödeyen hisselere de bakarsanız genellikle çarpan analizine göre çok uygun olduklarını görürsünüz.
Pnsut ise büyümeye odaklanmış bir durumda. 2013-15 arasında Urfa yatırımına 100mn TL yatırım yapıldı. Sonrasında ise -benim tahminim- üretim hatlarının genişletilmesi, farklı ürünleri üretecek duruma getirilmesi için sürekli olarak yatırımları devam ediyor. Bu yüzden finansal borçları ve giderleri oldukça artmış durumda. Bu karı düşük gösteriyor ancak piyasa geleceği satın alır. Pahalı görünen bu çarpanlar ileride çok uygun da kalabilir. Mesela aynı durum benzer yatırım döneminde olan Brisa'da da var.
Pnsut bilançosu büyüyor, varlıkları artıyor, borçlanıyor, gider yapıyor ama geleceğe yönelik adımlar atılıyor. Petun tek fabrika ile devam ediyor ve muhafazakar bir şirket.
Salt çarpan analizine göre yatırım yapılsa Matematikçiler zengin olurdu herhalde.
Piyasa önünde sonunda hisseyi ''gerçek değer''e ulaştırır, siz inandığınız pozisyona devam edin yeter ki...
Syg.
<br />
<br />
sizi benden iyi veya benim kadar benim yaşadıklarımı yaşayanlar anlar..o kadar kırgınım.o kadar küskünüm ki,bir zamanlar dereler gibi akan gözyaşlarım,artık serüm suyunun damlacıklarına döndü.enson oğlumun doğuşunda 17 yıl önce,belki ilerde oğlum büyüyüp de üniversiteye başlayınca eğitimini harçarım diyerek aldığım viking hisselerini kim hem bir krş kazandırmayı boşver,hisseleri elimden alacaklarını düşünebilirdi... inanki bu kuçuk hikaye...<br />
oylesine bişman bezgin ve okadarda perişan edilmiş insanlar varki,yazabilseler inanki topik batar.
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE]
yorumuz
Sayın terzico yaşadıklarınız için gerçekten üzüldüm. Belki de Viking uzun vade toplamak için iyi bir kağıt değildi. Karını arttırma, Temettü dağıtımı politikası vb. Gördüğüm kadarı ile 1 kere dağıtmış. (1997 de)
Bende çocuğum için UV düşüncesiyle çalışıyorum. Petun farklı görünüyor. Toplanabilir bir kağıt ancak kötü günler geçiriyor. Karı düştü, Biste uyum sağlayamadı. Benim önemsediğim 5 kağıttan biri
Rakamlarla Petun konusuna gelince.
Grafik, tablo falan nasıl paylaşılır bilmediğim için düşüncemi şöyle özetleyeyim.
10 gündür yabancı payı artıyor.
https://www.paraborsa.net/i/gunluk-y...im-29-08-2017/
Grafik incelemesinde 55 günlük Üssel ortalama ve trend çizgisi (9,93) ile kesişiyor. Buralardan bir tepki verebilir. Bundan sonra destekler 9,86 ve 9,70 (daha güçlü) gibi gözüküyor.
Sözün özü buralardan toplamaya devamla alınabilir diye düşünüyorum. Hayırlısı,,,YTD[/QUOTE]
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
petun ve pınar süt karşılaştırması çok güzel olmuş emeğinize saglık...buralardan 74 den bugünde 15 lot aldım attım...6 ay sonra 90 kuruş temettü almak dileğiyle...
2017 yılı karından temettü beklentim, yıl sonu net karın 60mn TL'yi aşması halinde temettünün de 1,10 TL brüt olması.
Çamlı Yem son çeyrek de iyi kar ederse 65mn net kar gelebilir bence. YBP'de ortaklık oranı yüksek orası da önemli.
Bence gıda sektörünün en risksiz ve rahat yatırım yapılabilecek hissesi Petun. Tam bir emeklilik kağıdı :cool:
Syg.
Bir yıl boyunca borsa % 50 yukselecek siz düşeceksiniz sonrada %10 temettu alacağıniza sevineceksiniz.bravo guzel hesap.9.75 den temettu oder 8,75 e düşer .ne guzel değilmi iyi temettü oduyor degilmi.
Sen bu kadar kalitesiz bir hisseyi almayacak kadar akıllısındır, acaba burada neden çok kıymetli vaktini harcarsın ?
eğer petun bu ortamda bile yerinde sayacaksa vereceği temettü bir işe yaramaz tuik enflasyonu bile %12. bu sene berbat bir performans sergiliyor. pek emeklilik kağıdı gibi değil sanki...
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugunki kapanıs benden.
Son lotu ben aldim
Şirketimize bu soruyu yönelttim, sağ olsunlar cevapladılar :
Değerli Yatırımcımız,
Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Pınar Et'in %23,38 oranında paylarına sahip olduğu Çamlı Yem ve Besicilik A.Ş. tarım, hayvancılık ve balıkçılık faaliyetleri yürüten, Ege Bölgesi ve Türkiye'de sektörün gelişimine önemli katkılar sağlayan bir şirkettir. Sizin de e-postanızda belirtmiş olduğunuz üzere ilgili dönemde yüksek seviyede bir kâr elde edildiği görülmektedir. Çamlı Yem A.Ş. bu dönemde satışlarında önemli seviyelerde büyüme gerçekleştirirken faaliyetlerini de istikrarlı bir şekilde sürdürerek kârlılık anlamında da başarılı sonuçlar elde etmiştir. Bahsi geçen artış tek seferlik bir gelirden kaynaklı olarak meydana gelmemiştir.
Saygılarımızla,
Pınar Et Yatırımcı İlişkileri Bölümü
teşekkürler börsianer güzel sorunuz için...demek ki 12 aylıkta da bi sürpriz yapması olası...neyse aslında sizin ve benim gibi uzun vadeli petun yatırımcıları için özel bi grup kurmalıyız...çünkü büyük yatırımcıları uyandırmadan buralardan mal toplamak gerektigine inanıyorum...saygılar...sabırla temettümüzü bekliyoruz...
Sayın Börsianer;
Yİ'den verilen cevabı paylaştığınız için teşekkürler. Çamlı Yem'in karının tek seferlik varlık satışından değil de, esas faaliyetlerinden elde edilmiş olması beni sevindirdi. Keşke böyle devam etse:)
Yalnız şöyle bir durum var:
- 2015'in tamamında yaklaşık 13 Milyon TL,
- 2016'nın tamamında yaklaşık 18 Milyon TL,
- 2017'nin ilk altı ayında yaklaşık 3 Milyon TL
kar eden Çamlı Yem, sıkı durun, sadece 2017 3. çeyrekte yaklaşık 28 Milyon TL kar etmiş!
Eğer bu böyle devam edecekse muazzam olur, ama rakamlara dikkat ederseniz bir tuhaflık var ve maalesef süreklilik arz edecek gibi görünmüyor.
Her neyse, Çamlı Yem'den her çeyrek 10 Milyon, senelik 40 Milyon kar bile bence PETUN'a güzel (yaklaşık 10 Milyon) katkı yapar. Bekleyip görelim.
YTD
Kurban bayrami dolayisiyla hayvan satmis olmalilar 3. Ceyrek😀
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dogru kurban icin hayvan satıp elde kalmayınca bizi kurban etmeye karar verdiler sonuç malum..
kademeler söyle
9,51 - 40 lot
9,50 - 1260 lot
9,49 - 417 lot
9,48 - 215 lot
9,47 - 686 lot
9,46 - 3375 koskaca petun tahtasının haline bakarmısınız...tahta yapıcı istedigi gibi at koşturuyor..
30 / 05 / 2014 2013 sonu karı 38.256 TL idi, 9,80 ortalama 0,64 net temettü sonrası açılış 9.11 den olmuş,
2017 üçüncü çeyrek sonunda karı 47.060 TL iken hisse 9.50 ne diyeyim bilemiyorum...
Eski forumdan da hatırladığım, efe78, konkosor34,jtucker ve Börsianer UVY ci mantığıyla temel değerlere göre
hisse biriktirmeye çalışıyorlar ama iç duygularımız karmakarışık diye düşünüyorum çünkü şahsen öyleyim...
2012 de 2011 karını yaklaşık %10 artırmış, 2013 de 2012 karını yaklaşık %20 artırmış, 2014 karını 2013 karını yaklaşık %15,
2015 de 2014 karını yaklaşık %50 artırmış, 2016 da 2015 karını yaklaşık%10 düşürmüş,
2012 fiyat 5,50-6,50, 2013 6,30-8,30, 2014 7,50-10,50, 2015 9-11,20, 2016 9,90-11,90 yaklaşık fiyat aralığı,
2017 fiyat 9,30-10,70 aralığı tabii daha 2017 bitmedi....
Saygılar,
fiyata çok takılmayın derim önemli olan temettüyü ufak ufak arttırmak...hatta fiyatın buralarda kalması şahsen benim için iyi, toplamak açısından..
Tabi tabi fiyata hic takilmayin temettuye odaklanın....
Allah aşkina milletle dalga gecmeyi birakın.
Asıl temettuye takılmayin fiyata bakın
aturkoz madem fiyata odaklıysan burda ne işin var...petun da uzun dönemdir yatırımcıyım hiç öyle tavan tavan yaptıgını hatırlamam...bu sene nasipse 6500 tl civarı temettü alacam onların bir çogu ile tekrar hisse alacam biz temettü yatırımcısıyız ve temettü verimim %30 biraz üzerinde, o yüzden kar gelsin yeterki fiyatın fazla bi önemi yok hatta buralarda kalması ve düşmesi beni sevindirir...
kapanışta 9,28 den biri 19720 lot aldı...toplam bu günlük 37173 lot işlem yaptı...yani normal seans içinde alsaydı sanırım +%10 ile kapatmamız içten bile degildi...ilginç şeyler oluyor tahtada...bugünkü pastayı alabilirsek çok iyi olur...