Trabzonda en son yapılan bina kimin 4 yıl önce yapılmıştı tektuya geçtimi acaba
Printable View
Trabzonda en son yapılan bina kimin 4 yıl önce yapılmıştı tektuya geçtimi acaba
29.05.2018*tarihli özel durum açıklamasında kamuya duyurulduğu üzere şirketimiz May Boya*Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin % 100'üne iştirak*etmiş olup 30 Haziran 2018 tarihinden itibaren konsolide mali tablo açıklama*yükümlülüğümüz doğmuştur.
Bu*çerçevede konuya ilişkin olarak yapılması gereken işlemlerle ilgili gerekli*hazırlıkların yapılabilmesi için bu açıklama yayınlanmaktadır.
Kamuoyuna*Saygılarımızla Duyurulur.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
simdi bu haber ne manaya geliyo bilme anlama????
ama biri
eskaza haberi ve&veya satır arasini paylaşsin hemen saldir değişik bi ruh hali
Aracı kurum dağılımını paylaşabilir miniz?
kaptaki haberle ilgili yorum yapacak kimse yok mu dostlar?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
May ne derse o olur diyeyim birileride mayi övme desin:))
3 4 ay gezece buralarda görünen
May boyanın neye sahip olduğunu neden ayrıntılı olarak göremiyoruz? Veya açıklamıyorlar
Bu oranda halka açık olan şirketin daha dopru dürüst bir websitesi bile yok. Sadece tektu nun iştiraki olan Antalya’daki hotelin websitesini Tekrı için kullanıyorlar. Oysa TEKTU nun Antalya hoteli dışında başka varlıkları da var ve tüzel kişiliği de farklı.
Tek gerçek gayrimenkul zengini olduğumuz:) ama bize hiç yararı yok
Tek dileğim bu kadar ah alanların flipperın sahibinin düştüğü duruma düşmeleri
aslında sorunuzun cevabı gelen haberin içinde..? yinede kıssa,ca açıklayalım..
may diyorki 2018/2 çeyrek bilanço ayı 30 haziran doluyor : bu tarihten sonra may boya bilançosu veya elinde olan varlıklar açıklayacagız ve süsleyip içine güzel papatya ve menekşeler ekleyip halka arz tarihide bellirlenecektir..:wave:
şayet şu villa satışında bir gelişme varsa bu en kıssa zamanda yapılacaktır misalinde..
bu arada şu soru kalıyor geriye TEKTU elinde ne kalacak..?
Önceki spk fetoşun köpekleriydi ama bu spk dan da ky koruyan bir davranış görmedik
sulzer hocam günaydın;
tektu olası tektu gyo şirketi kuruluşunda % 100 hissedar olmayacakmı? Dolayısıyla halka arzından gelen para tektu şirketinin olmayacakmı.
Bedelli sürecinde tektu alınmayan rüçhanları alarak patron zaten epey hisse topladı diye düşünüyorum.
Birde gelen ilk bilançoda bu yeniden değerlenmiş rakamlar bilançoyu nasıl şekillendirecek sizce
TEKTU,yu bir holding diye düşünelim başka kurum ve kuruluşları var diyelim..
gyo halka arz edilirken bu arzdan dogan bir meblag tektuya yansıyacaktır..başka bir şey yok..
yeni kıssaca tektunun elinde birkaç otel dışında birşey kalmayacak..diger satılacak yapılacak işler gyo kasasında olacak..bunu iştiraki olarak konsilde bilançoda oluşacak kar veya zarar gösterecek ..?
fakat gözden kaçan kısım şu ne kadar %100 tektunun olsada oda bir şirket ve kurum olacak ..
misal..?
alarko holdind ve alarko gyo ...? gibi düşünün
daha,da özeetlemek istersek..
gyo 10 milyon net kar etti..diyelim
tektu gyo,nun %100 ortaklıgı oldugu için konsilde bilançoda gösterecek yani 10 milyon iştiraklerden gelen pay olacak..
fakat bu sadece bilanço da gözükecek aslında bu 10 milyon gyo,nun kasasında kalacak anlatabildimmi kıssaca..
bir örnek daha vereyim..
bucım ve cemts
cemts fab. %58 bursa çimentonun 2018/1 çeyerekte 23milyon kar açıkladı çemts..
bucım konsilde bilançoda kendi karının üzerine 13 milyon daha ekleyerek gösteriyor ortaklık payı diye..
fakat para cemts kasasında.. yani elinde degerli bir şirket var oluyor ..
arz edilen veya alıcı gyo hissesini alıyor gelen parada gyo,nun kasasına girecek..?
tektu bu parayı sadece konsilde bilançoda gösterecek ..? ben alıp bu parayı kafama göre harcıyacagım diyemez..
şöyle olabilir %100 sahip oldugu şirketin %50 gyo satar gelen parayıda tektu kasasına atar istedigi gibi harcar..
yani sag çep sol cep misali..:yes:
tektu diyorki ben masa başında oturacagım üçbeş oteli çalıştırıp veya kiraya verecegim..
diger iştiraklerden gelen kar veya zararıda konsilde bilançoda gösterecegim..bu parayı her iki yönetimdede may olduguna göre ne isterse o yapılacak..
gyo iyi işler yaparsa fiatı diyelimki 5.00 tl olacak..
tektu 2.00 tl misal..
alarko holding fiatı..şuan 4.58
alarko gyo......fiatı. şuan 40.90
may yine hinlik peşinde..
nasıl 2006 yılında tekard inşaat ,ı halka arz etmek istedi talep gelmedi aldı tektu ile birleştirdi ve bedelli yapmıştı..
şimdi gyo olarak deneme yapıyor halka arz olursa ne ala ...zamanlama nasıl derseniz gyo,lar zor durumda bence zamanlamada iyi degil birçok gyo şirketi iflas eşiginde 1.200 bin satlık bina veya daire var alıcı çok az ..
faizlerin %98 düşürülüp satıcılarda %20 peşin alımlarda iskonto yapması zaten bu inşaaat içinde bir balon oldugunu gösteriyor..
yakında batan şirketler kadar bu şirketlere para yatıranlarda yandım allah diyecek ve mahkeme kapıları dolup taşacak..
Anlaşılan demirledik. Diyecek bişey bulamıyorum. İkinci bulaşmamdan da bir netice çıkmayacağı aşikar. Bol sabirlar dilerim. Umarım sattım gitti olmaz.
büyük oynadılar..organize..
ilk borsa gündemi ayarladılar..jetfadıllı gülümseyen pozlu resimler sonra babaocaklı**dramatik haberler..sonr uçuş başlıyor koşşş giiellleeyah lı borsa gündem gazı haftaalrca..
sonra bedelliden gelen 150 milyon...ki şu sıra bu nakit çok çok önemliydi..memleket yanıyor herkse yarın sıkıntısında bu nakit mükemmel bir fırsattı şirket için...
bu arada borsa gündem gene ara*gazı verdi 25 milyonluk hisse alacaklar fiyat istikrarı yapacaklar yatıırmcı zarar etmeyecek**falan **derken aaaa hisse bi % 15 falan daha göçertildi...
tam konbine tezgah..
bitmedi**
dedik paraya dikkat.**??
aaa may ı aldılar acaip muazzam tarihi örnek**bir yatırım..90 milyon cuk..
may nerde **tıngır mıngır yerde****
nedir bu may bilinmiyor.**
kimin tabikiiiii yılmazların..
kendin pişir kendin ye...
bu arada villa gazı çıktı satıyozzzz 500 milyon gelecekkkkk..
aaa hisse tekrar göçtü.**ne tesadüh her gazda çöküyor hisseler.
sonra may ne .
spk bu işin peşine düşecektir..değerleme raporu nerede..
ne kadar ne var..ne kadar kira geliyor falan ..90 milyon ucuzmş iskonto yapmışlar..bu iskonto**eğer hisse fiyatlamaları**gibiyse oh ohh...**yandı millet..
neyse 150 milyon bedelli -500 milyon g.menkul satış geliri 10 tavan yaptırması lazımdı..ne oldu
tam tersi tabanlara devam...
büyük tezgah....çok büyük..
spk incelemeye almalı..özellikle son g.menkul alımında değerleme **nerede**
bakın ciddi firmalar yeri ölçüsünü bildirip şunu şu şkil aldık der..görürsün..spk nında ölçüsü budur zaten
neyse en azından kalan 60 milyona dikkat ein derim..spk ya da yazın derim..değerleme raporu nerede..***
hisse çöküşüne bakınca doğru bi şeyler olmadığı ortada..sadece bol gaz var..karanlıkvar...***önemli
birde temelde dramatik bir babalama ocaklama var..yazık. bu hale gelinmiş...
bugün 0.72 üzerinde kapatırsa cuma günü bir güzellik yapabilir..mum falı öyle diyor..:kahkah:
Gyo şirketi kursa ne olur. Gyo piyasası dipte. Piyasa şişmiş. aşırı üretim var ama alıcı çok az. Bu gyo şirketinden uzun süre tektu ya artı değer çıkmaz.
Ama mevcut koşullarda şirketin 91 milyon nakitinden şirkete artı değer üretilirdi. kendilerine kusa orta dönemde artı değer oluşturacak tekrunun dinamik varlığını ceplerine atmış oldular ve uzun süre statik kalacak varlıklarını ise tektu kapsamına atmış oldular. Olay bu
125 puanlik faiz artisi geldi
Beklenenin ustunde bakalim bize nasi etki edecek
Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner." (Ebû Dâvûd, Edeb 45; Tirmizî, Birr 48
Geçtiğimiz yıl 16 Haziran'da Çeşme Zigana Oteli açmışlardı. İş bilmezler, sezona oteli yetiştirememiş, otel birçok eksikle açılmıştı ve doğal olarak da, otelin ihtişamına yakışır bir açılış dahi yapamamışlardı. Aslında, yangından mal kaçırır gibi bir açılıştı bu. Maksat, küçük yatırımcıyı hiç bilgilendirmeden, hemen açıverelim, zaten habere de gerek yok tarzında bir açılıştı ki, "Allah'ın sopası yok" tabirinin ne kadar doğru bir söz olduğunu hatırlamak zorunda kaldılar.
Otel geçtiğimiz yıl kötü bir intiba bıraktılar Çeşme'de, yani kötü bir reklam yaptılar. Fakat bu yıl, farklı bir strateji uyguluyorlar ve villaları satışa çıkardılar. Aslında otel tamamlandığında da, bu villaların satışı gündeme gelmişti ama geçtiğimiz yıl satmaktan vazgeçmişlerdi. Villalar için istenen ücret bence çok yüksek değil. Eğer Alaçatı'yı biliyorsanız, Port Alaçatı'da(otele yakın konumdadır) satışan villaların değerlerini internetten araştırısanız, Alaçatı;nın piyasası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz az da olsa.
Yaklaşık 15 gündür bir haber akışı var hissede ve bu haber akışının iki önemli konusu Villaların satışı ve May Boya gayrimenkulleri.
Villalar ve Alaçatı otel ile ilgili yukarıda bilgi vermeye çalıştım kendimce. Villalar ile ilgili aklıma takılan sorular elbette yok değil. Örneğin; Villaların tapularını nasıl ayırdılar? Gerçekten merak ediyorum.
Diğer taraftan, May Boya'nın şirkete devrinde herhangi bir ödeme yapılıp yapılmadığı soru işareti. Haber Kap'ta ilk yayınlandığında, benim de aklıma hemen, şirketin bedelli sonrasında topladığı paralardan 90milyon TL patrona aktarıldı algısı oluşmuştu ama ilgili yazıda "alacaklarına karşılık" şeklinde bir ibare kafamı karıştırdı. Bence bu araştırılabilir.
May Boya'dan gelen gayrimenkullere ilişkin bir açıklama yapılmadı ama dün açıklanan konsolide bilanço haberi ile, ikinci dönem bilançoda bu gayrimenkulleri görebileceğimizi düşünüyorum. (Gerçi dün bir arkadaşımız bu gayrimenkul listesini de paylaşmıştı.)
Şimdi, olumlu taraftan bakılacak olursa, şirketten sık ve olumlu nitelenebilecek haber akışları geliyor. Fakat, bu haber akışlarına hissenin hiç ama hiçbir tepkisi yok. Yani insan sormadan edemiyor, hiç mi bir tepki vermezsin onca habere. Neden vermediği tam bir muamma.
Kısa vadede ne gibi haber akışı gelebilir diye düşündüğümde ise;
1. Alaçatı villalarından beş tanesinin xxx milyon euro'ya satılması konusunda xxxx şirketi ile anlaşmaya varılmıştır. (Olabilir mi, bence olabilir. Hazır önümüz yaz. Alaçatı'nın tam mevsimi. Olumsuz taraf, gayrimenkul sektöründeki durgunluk ve kriz belirtileri)
2. GYO kurulmasına ilişkin SPK nezdinde işlemlere başlanması. Gayrimenkullerin değerleme işlemleri neticesinde Özkaynak artışı. Ayrıca, GYO kurulum işleminden sonraki üç ay içerisinde halka açılma zorunluluğu.(Geçenlerde forumda bilgi sahibi bir arkadaş konuyu açıklamıştı). (Olumsuz taraf, gayrimenkul sektöründeki durgunluk ve kriz belirtileri yukarıda olduğu gibi.)
3. Şirketin halihazırda bünyesinde bulunan gayrimenkullerin yapılmış olan güncel gayrimenkul değerlemelerinin, bilançoya yansıtılması, ki bu ikinci dönem bilançoda büyük ihtimal görünecektir, yani şirketin özkaynak artışında bir sıçrama olacaktır diye düşünüyorum. Benimkisi sadece düşünce, sizlerin de fikri varsa ve paylaşırsa memnun olurum.
Tüm düşüncelerimi bir kenara koyarsak, şirketle ilgili her ne haber gelirse gelsin, şirketin elinden birinin yada birilerinin tutması gerekiyor. Şimdiki gibi sahipsiz bırakılmaması gerekiyor. Yoksa, kedinin fareyle oynadığı gibi, yatırımcı ile oynarlar, oynuyorlar nitekim...
Yoksa, Global yatırım, bugün alır yarın satar. Merrill Lynch sabah alır, akşam aynı fiyata satar. Gedik yatırım, günlük 5 milyon lot çevirip hareket varmış izlenimi yaratmaya çalışır, günsonunda kendi bile anlayamaz naaptığını.
Sonuç olarak, bu şirkete yatırım yapmayı düşünen arkadaşlar, çok ama çok dikkatli olsunlar, teknik destekmiş, güçlü dirençmiş, hareketli ortalamaymış falan dinlemesinler. Kendi kararlarını kendi başlarına versinler. Soner ve Mehmet Ali beyefendiler, hiçbir zaman hiçbir yatırımcıya "Ben dipten aldım" dedirtmezler, o dibin de dibini göstermeyi çok iyi biliyorlar. O yüzden aman dikkat edin.
Not: Dün bir arkadaş yazmıştı; villalar ile bilgi sahibi olmak istiyorsanız arayın şirketi diye. Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Telefon etmek bedava ne de olsa. Şirket aranıp sorulabilir arada bir. (www.resortziganahotel.com) Yada, şirketin yatırımcı ilişkileri bölümü aranabilir. Dedim ya telefon etmek bedava ne de olsa.
İBRAHİM YILMAZ YATIRIMCI İLİŞKİLERİ BÖLÜM YÖNETİCİSİ 0212 4716116
MEHMET GÖÇMEN
YATIRIMCI İLİŞKİLERİ BÖLÜM SORUMLUSU
0242.824.92.30
Daha yazacak çok şey var salında ama...