Sizi burada görmek çok iyi oldu Abka. Vob24'te sizi ve sisteminizi takip ediyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Sizi burada görmek çok iyi oldu Abka. Vob24'te sizi ve sisteminizi takip ediyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsa İstanbul'da işlem görmeyen statüdeki hisselerin satışa konu olması için pay sahipleri MKK'ya başvurdu
Borsa İstanbul'da işlem gören şirkette payı olan kişiler borsada işlem görmeyen statüdeki paylarının borsada işlem görmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuruda bulundu.
Net Holding, Net Turizm, Ostim ve Yapı Kredi hissesinde pay sahipleri satış yapmak için başvuru yaptı.
http://www.borsagundem.com/haber/4-h...vurusu/1237841
kuponlar hisseye hisse yeşile dönüşüyor.....
parayı veren düdüğü çalar...
1,54 üzerine atabilirse hareketler hızlanabilir. çoğu gitti azı kaldı.
https://i.hizliresim.com/YOkz2j.png
yarın rüçhanlarla ve bedellinin sonuçları ile ilgili bildirim yapılırsa yeni bir sayfa açılmış olur.hafta sonu 1.60 aşılırsa süper olur.isterse tavan ve tabanda yapmak ellerinde.
şuana kadar endeksin yükselişine bedelliden dolayı ayak uyduramadı..umarım geçmişi telafi ederiz...15 temmuz fiyatındayız...
satşlar inandırıcı değil...bu kadar satışa kademe düşmesi lazımdı...
ne satışı 3-5 lot alacak güya 49-50 den ulan bedelliye 1.60 ortalama ile katılan sana mal mı verecek. şirket çöpe dönmüş,yönetim beceriksiz ve sipekleride kendileri gibi.küçük hesap işlerini bırakın.bedelli işi sonrası açıklamada yapılmadı.
http://www.hurriyet.com.tr/adanada-t...tandi-40251011
milletin alın terini ,emeğini adice kullanıp yurt dışına kaçıran kim varsa tüm malına el koymak lazım.güya üretiyorlar ama şirket batıyor eee kazanç nereye gidiyor. bir çok borsada işlem gören hisselerde de bu durum yaşanmakta.sözde ter temizler ama altları pislikten geçilmiyor.kozal aldığım için darbe sonrası bazı şeyleri daha iyi analiz etme fırsatı bulduk.
ostimde çok borçlu bir şirket.baya zarar etmiş.bu bedelli kurtuluşu olacak.devam eden yatırımları var.ama nasıl bu kadar zarar etmiş ve bu zararı hangi yatırım uğruna yapmış yatırımcıya açıklanmalı.
yanlış bir kıyaslama olmuş, Ostimin borcu olduğu doğru ama hatırı sayılır derecede yatırımları var, hatta zamanında bu hisseyi Orge ile kıyaslıyorlardı. orgenin geldiği yere bak, ostim maalesef yatırımcısına bir şey kazandırmadı, tek gerçek bu ama kazandırmayacağı anlamına da gelmez.
http://www.ostimyatirim.com.tr/tr/pr...ojects-21.aspx
Yaklaşık 2.5 milyon B grubu ve,,682 bin a grubu hisseye bedelliden katılım olmamış....yani 2.7 milyon a grubu hissenin 682 binine katılım olmamış...bu kalan hisselerin satışıda pazartesi salı günü olacakmış...
Bu kadar b grubu hissenin sahibinin bedelliden haberi olmayabilir veya parası olmayabilir,napacağını anlamamış hissesi yanmış olabilir,,ama a grubu hisse sahipleri neden yaktı hisselerini, muhtemelen mkk'ya kaydileştirmediği için,,zaten bedelliden sonra hergün mkkya kaydileştirme başvuruları oluyor ama iş işten geçti,,ortada kalan bu hisseleri kimler almaya hevesli olacak bakalım,,aklımda deli sorular...
bu paylar satılmadan hissenin 1.50 üzerine çıkma ihtimali çok zayıf görünüyor. hatta bu hisseleri ucuzdan almak için tekrar 1.40 lar görülebilir gibime geliyor. yada özel emirle satılabilir. özel emirle bile satılsa ortada bir pazarlık dönecek..
bu söylediklerin B gurubu hisseler ,için...A gurubu paylar merkez binasında satışa sunulacak.
B gurubu satılmayan payların adedi....2.427.820,798 Türk Lirası (borsada satışa sunulalacak)
A gurubu satılmayan payların adedi...682.776,589 Türk Lirası
biri al tuşuna diğeri sat tuşuna basar bir iki saniyede biter.
ama hangi fiyattan onu biz değil pazarlık yapanlar bilir.
haberi olupta bedelliye katılmama diye bir durum söz konusu olmaz.şayet bedelli almaya parası yoksa bedelliden önce satar kurtulurdu....haydi içinde yakalandı...rüçhanlar 5 gün işlem gördü yine satar kurtulurdu.
haberi olmayanlar olabilir...askerde olan,yurt dışında olan kırda bayırda olan hisseyi alıp unutan uzun vadeci yatırımcı...
A gubu payların unutulması seninde dediğin gibi söz konusu değil... burada şuda aklıma geliyor A gurubundan katılmayanlarla B gurubundan katılmayanların büyük çoğunluğu aynı kişiler olabilir... elinde hem A gurubu hisse hemde B gurubu hissesi olanlar olabilir. bunlar nasıl şirket ortağı aklım almıyor...belkide şirket 1990 yıllarda kurulurken şirket ortağı bazı yatırımcılar neye imza attığını bilmeden şirket ortağı olmuşlardır. i
HAlka açıklık oranı
11/10/2017
OSTIM 30.318.612 59,57
10/10/2017
OSTIM 21.409.938,11 63,85
halka açıklık oranı düşmüş, toplam 2,4 milyonluk bedelli kullanılmamış ama birde şöyle bakın 24 milyonluk bedelli kullanılmış, yani %90 üzeri katılım sağlanmış. bu güzel bir oran,
birileri unutmuş olabilir, tarihi kacırmış olabilir, bilmiyor olabilir veya parası olmayıpta katılmamış olabilir. ama kalan mallar ortada kalmaz, muhakkak alıcısı hazırdır. güzel bir fırsat.
ben batmış bir şirket görmüyorum, bilançolar sizinle aynı kanıda değil. tamam süper olmayabilirler ama batık bir şirket yok yani ortada.
************2017/6*********2016/12*****2015/12*********2014/12
Dönen Varlıklar 122.314.895**** 117.976.494*** 37.555.305*** 68.433.643 dönen varlıklar 2 kat artmış.
Duran Varlıklar 177.317.782*** 169.815.379**** 206.383.359*** 126.718.560 duran varlıklar neredeyse %50 artmış.
Özkaynaklar 90.465.163*** 92.654.052**** 84.287.610**** 68.618.071 özkaynaklar 68'den 90'a cıkmış.
Finansal Borçlar 80.452.740**** 37.847.033*** 40.893.551*** 19.031.821 KV. finansal borçlar çok artmış ve şirketin belini büken kalem burada. bedelliden gelen paranın %75 i borç ödemek için kullanılacak.
Uzun Vadeli Yükümlülükler 66.030.101**** 96.071.557*** 92.955.348*** 97.313.477 buda düşmüş %50,
Geçmiş Yıllar Kar/Zararları 61.591.688*** 53.097.691*** 39.535.240*** 36.062.372 bakın geçmiş yıllar karları birikmiş, bu kalemi küçümsemeyin. bu karlar yatırımlara gitti. yarın öbür gün misli ile gelecek.
TOPLAM KAYNAKLAR 299.632.677*** 287.791.873*** 243.938.664*** 195.152.203 şirket %50 büyümüş, yani batmamış, gitmemiş , öyle sırf konuşmak için söylenmez o laflar. madem şirket kötü neden hissesini aldın diye sorarlar adama. şirket yatırımcısına para kazandırmamış kabul ama ortada bir potansiyel var, ekmeğini yemek nasip olur yada olmaz. nasibinizde yoksa 50 takla atsanızda gene de size gelmez..
hisse kısada düşeni yukarı kesmiş durumda...bedelli baskısı ortadan kalkarsa güzel iş çıkartabilir...yüzdük yüzdük sonuna geldik...
Yönetimi tanımam etmem, bilmem ama kadro öyle kötü görünmüyor. benim için tek gerçek bilançolardır. 3Ç ve yıl sonu bilançoyu görmeden öye peşin hükümlü olmamak gerekir.
https://twitter.com/ostimosb/status/918438963110653952
https://twitter.com/ostimteknopark/s...01056966660096
ben peşin hükümlü değilim.ama ekonomiyi,finans iş ve işlemlerini,yönetimleri ve özellikle 30 yıldır içinde olduğum borsa yı kendi çapında takip eden biriyim.
sık sık topikler de yazılanlar burada da yazılmış. beğenmiyorsan neden aldın ??
peki sen bu şirketi borsaya neden soktun ettin?? Malım iyi ve bu şirketi kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yönetip benim açıktan ortağım olan büyük,küçük yatırımcıyı zarara sokmadan ve doğru bilgilendirerek birlikte şirketi büyütmek ve hedeflerine varmak için değil mi .
ben bu yıl gs hissesi de aldım neden ?? sportif başarı ile hisse değer kazanacak diye....ama şunu biliyorum ki ; Galatasaray'ın Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda toplam borcunun 2 milyar 521 milyon olduğu açıklandı. 13 Eylül 2017, Çarşamba 15:47. - A; + A.
peki biz yatırımcılar olarak sormayalım mı kardeşim ey yöneticiler üstünüze toz kondurmuyorsunuz ama bu 2.5 milyar borcu nasıl yaptınız?? ne hakla....
bazı mevzuattaki boşluklardan yararlanarak maalesef şirketler batırılıyor ve olan yatırımcıya oluyor.sonra gelsin bedelliler gitsin bedelliler.gs de yıllardır hatta bir çok hissede durum bu.....
ben OSTİM batacak demedim.....haşa ne haddime..
ama
OSTİM iyi yönetilememiş.
neden aldım ??
piyasa koşullarına göre ucuz
ve
her bedelli sonrası taze kan almış vücut gibi hissede hareketlilik beklediğim için aldım.
ayrıca hisse almak suç değil ??
hissesini aldığım şirketi sorgulamak ta öyle......
inşallah ben yanılırım.......
Türk sanayisi ve şirketleri ve ortaklıkları adına da gurur duyarım.
dün Cumhurbaşkanımızın dediği gibi her türlü sanayi malı üretimini (silah,vs) keşke kendi ülkemizde üretebilsek ve dışarıya biz satabilsek...keşke...
1 saat 1.200.000 lot islem
700.000 lot deniz yatirim satmis
bedelliden kalan hisseleri satmaya basladilar, gorunen o.
1.47'den anlasilmis o da belli oldu.
ilginc valla
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !!!
2.400.000 lot civari sanirim
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !!!
DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.... 9.727.368,49 ...elinde enfazla hisse bulunduran aracı kurum...yani patron malı...
salı günü A gurubu malları alabilmek için bu gün B gurubu hisselerinden satış yapıyor.682 bin lot mal satabilir....
umarım B gurubu 2.5 milyon lotu da almak için mal satmaz...bu taraftan satıyor...diğer taraftan alacak...kural gereği bedelli tamamlanmış olacak..
B grubu mallar açıkta kalmaz, dediğiniz gibi patron A grubu mallara gözü dikmiş. Ankaralı olsam bende yazılmak isterdim.
Sayın Fırtına55, benim sadece takıldığım nokta Batık şirket demenize idi. yoksa yönetimin çok süper olduğunu bende düşünmüyorum. normal ayarda insanlar gibi görünüyorlar. Ama bugüne kadar yatırımcısına para kazandırmamış. Ama sizinde dediğiniz gibi Cumhurbaşkanı ne diyor, sanayi gelişsin, kendi malımızı kendimiz üretelim, Buda ilerisi için bir POTANSİYEL demek, geçen günde demiştim, OStim geçmişte kazandırmamış ama ortada sanayi üretimini artırmak konuşulurken, Nükleer santraller konuşulurken ve buralarda OStim'in adı geçiyorken orta vadede neden yatırımcıda kazanmasın. hepimizin gayesi aynı yatırım yapıyorsak kazanmak hepimizin hakkı...
ufukta ışık görünmeye başladı...