https://resmim.net/f/M2xStS.jpg
Printable View
Nerde acaba bu millet
Verus , yakında show yaparmı acaba :::))))
HAFTALIK
https://i.hizliresim.com/ciZChB.png
Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard Boksit İşletmeleri A.Ş.'nin sahip olduğu 23 adet maden ruhsatından
biri olan Tokat İli Erbaa İlçesi'ndeki bakır maden sahasında yapılan
ön incelemeler neticesinde elde
edilen numunelerle ilgili bugün gelen analiz sonuçlarına göre, söz konusu maden
sahasında tonda 3,95 - 12,54 gram aralığında altın madeni cevheri tespit edilmiştir.
Bahse konu analiz raporu ön incelemeler kapsamında elde edilen
numunelere dayalıdır. Bu nedenle söz konusu maden sahasındaki altın rezerv
miktarının tespiti ile sahanın işlenebilir ve ticarete konu edilebilir
nitelikte olup olmadığının anlaşılabilmesi amacıyla çok daha kapsamlı
incelemelere ihtiyaç bulunmaktadır. Bu
kapsamda jeofizik ve jeoloji çalışmalarını takiben sondaj faaliyetlerine başlanacaktır.
piyasa oyuncuları bundan sonra rezerv ve altının nasıl çıkarılacağı konularına yoğunlaşacak... VERUS'un sonunda doğru işleri yapmaya başladığını görüyoruz : boksit madenini çıkarmak için çalışmalar + iştiraklerin halka arzı + şimdi de Tokat'ta altın rezervi...
Bir kepçe toprakta 5-6bin₺ para var desene
kesin rezerv-tahmini rezerv ve mümkün rezerv bilgisi yansımadan bir anlamı yok çok....
sondaj yapmaları lazım çeşitli bölge ve derinlikte karotlar alıp avrupadaki laboratuarlardan sonuç almaları lazım...
işletme değeri olursa ne ala...
olmaz sa sıkıntı...
Aşağıya gitmiyor. Alım fırsatı olabilir mi . ?
Şimdi bu haber tahmin mi? Gerçekten 3,95-12,54gr doğrumu... virgülden sonraki rakamlara bakacak olursak laboratuvardan çıkmış sonuca benziyor..eğer doğruysa altın madeni değil..hazine bulmuş olurlar. Bana pek inandırıcı gelmedi.Hissenşnde bugünkü hareketi mal yedirme
mal yedirme değil bence mal toplama...sürekli yukarı sürerek toplayamazsın malı...
zaten haberde diyor...işletme değeri olup olmadığı henüz bilinmiyor diye....
ama o küsüratlar ölçümlemede ciddi iş yapıldığının göstergesi...
yüzeyden alınan örnekler bunlar....altın içeren toprak ve kaya tabakasının eni boyu ve derinliği bulunacak...
her derinlik ve her noktadan örnekler alınıp ortalama verimliliğe bakılacak....
tespit edilen rezervin zenginliği ve miktarı işletmeye uygun olursa işletme için izin alıp yatırım yapıp faaliyete geçecek...
1 yılı bulur ort. her şey yolunda giderse...
1m ons ve altın açık ocak işlenmeciliği ile üretilebilir durum çıkarsa...kağıt 3 hanelere gider...
yok eğer ekonomik değil derlerse 17 ye kadar sarkar diye düşünüyorum...
tamamen risk...
yüzey örneklerine bakınca....8.5 gr/ ton gibi bir ortalama yakalanacığını ümid ediyorum....hele bir de açık ocak madenciliğine uygunsa...maliyetler de düşük olur...
inş şöyle bir 10-12 milyon ons altın bulunur da ülke ekonomisine de biz yatırımcılara da güzel bir gelir olur..
geçmiş olsun
Daha satamaz bu hisseyi sahtekar herip tek sendin Akıllı ya bu alemde!!
25,88 den aranızdayım. Uzun vadede bu haber kazandırır. Sabırlı olun...
Hissede forumda yalnız ben kaldım sanırım. Endeks aşağıya dönerse bu bizim hisseye yarayabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.
VERUS*** VERUSA HOLDİNG A.Ş.( Finansal Duran Varlık Edinimi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Finansal Duran Varlık Edinimi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
03/07/2020
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı?
Evet
Edinilen Finansal Duran Varlığın Unvanı
Galata Altın İşletmeleri A.Ş.
Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu
Altın Madenciliği
Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi
10.000.000 TL
Edinim Yöntemi
Kuruluşta Edinim (Establishment)
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih
10.07.2020
Edinme Koşulları
Peşin (Cash)
Vadeli ise Koşulları
-
Edinilen Payların Nominal Tutarı
10.000.000 TL
Beher Payın Alış Fiyatı
1 TL
Toplam Tutar
10.000.000 TL
Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%)
100
Edinim Sonrasında Sahip Olunan Payların Finansal Duran Varlık Sermayesine Oranı (%)
100
Edinimden Sonra Finansal Varlıkta Sahip Olunan Oy Haklarının Oranı (%)
100
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%)
0,02
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%)
0,12
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
Olumlu
Pay Alım Teklifinde Bulunma Yükümlülüğünün Doğup Doğmadığı
Hayır (No)
Pay Alım Teklifinde Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı
Hayır (No)
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı
Kuruluştan iktisap
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır?
Hayır (No)
Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkinin Niteliği
Yoktur. Kuruluştan iktisap
Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi
-
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi
Nominal Değer (Beher pay 1 TL)
Değerleme Raporu Düzenlendi mi?
Düzenlenmedi (Not Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
-
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası
-
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı
-
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
-
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi
-
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim*Kurulu'nun 03.07.2020 tarihinde (bugün) yapılan toplantısında
Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı olacak şekilde, 10.000.000*TL sermayeli "Galata Altın İşletmeleri A.Ş." unvanlı yeni bir şirket*kurulmasına,
Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard*Boksit*İşletmeleri*A.Ş.'nin sahip olduğu 23 adet maden ruhsatından*biri*olan*Tokat İli Erbaa İlçesi'ndeki maden sahasının ruhsatının yeni*kurulacak Galata Altın İşletmeleri A.Ş.'ye devrine,
Söz konusu maden sahasında yapılan*ön*incelemeler neticesinde*elde*edilen numunelerle ilgili 26.06.2020*tarihli analiz sonuçlarına göre maden sahasındaki altın rezerv*miktarının tespiti ile sahanın*işlenebilir ve ticarete konu edilebilir*nitelikte olup olmadığının*anlaşılabilmesi amacıyla yapılacak tüm*faaliyetlerin (jeofizik ve jeoloji çalışmalarını*takiben sondaj) yeni şirket tarafından yürütülmesine,
karar verilmiştir.
Venus V7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar, maden sahasında ruhsat işlemleri ve çed raporu vs gibi bürokratik engeller çıkar mı diye bir dizi araştırmalar yaptım. gördüm ki verusa holding ceo’su (genel müdür) ömer özbay’mış. ömer özbay kim diye internette araştırın ‘bir lider doğuyor’ isimli kitabın yazarıymış. yani kısaca hükümete yakın bir isim. dolayısıyla bürokrasiye çok takılmaz, gübre fabrikaları gibi koza altınla aylarca davalık olma gibi şeyleri yaşamaz. halka açıklığı da düşük olan sığ bir hisse. eğer isterlerse uçururlar. ytd. herkes için hayırlısı olsun. hissedar arkadaşlar ömer özbay ile ilgili bilgiyi arada bir dile getirirlerse memnun olurm.
Hisse ağır adımlarla gidiyor. Haberler hep olumlu.
Türkiye'deki en yüksek tenörlü altına madeni Bilecik Söğüt'te, ortalama 9,5 gram/ton seviyesinde. Ondan sonra bu maden geliyor ama sondajda durum değişebilir.Birçok altın maden şirketi 1 gram/ton olan yerleri bile işletiyor. Buradaki hikaye çok büyük olabilir, ama beklendiği kadar da olmayabilir. Ne kadar numune alındığını bilmiyoruz ama kap'ta açıklandığında göre umut verici birşeyler olabilir. Gerçi herşey patronun dürüstlüğüne bağlı.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
29,50 den vedalaştım hisseden.. Yolu açık olsun...
ciddi potansiyel olduğunu düşünüyorum...bakır madeni ruhsatlı alanda bulunmuş...Altın bakır gümüş zaten genellikler birlikte bulunuyor...tabi tenör oranları çok farklı olabilir...
bakır potansiyelini ölçmek için aldıkları numunelerde altınla karşılaştılar sanırım...onlar da beklemiyordu bence...
altın olmaz bakır olur bakır olmaz boksit olur...işletme değeri olan demir de olsa paradır neticede...
ama bahsettikleri gibi tenör oranı 4-12 arasında çıkarsa ort. 8 gr desek...3-5 m ons rezerv tespit ederlerse
her hissemiz bir çeyrek olur...
olur inş.
uzun yıllar hisse nette yorumlar yaptım ve sonra ara verdim.tekrar aranızdayım arkadaşlar.hisse başlıbaşına değer yaratan bir holding zaten.malumunuz olduğu üzere verusa holdinge ait teknoloji şirketleri ve yenilenebilir enerji iştirakleri oldukça verimli bir dönem yaşıyor.hükümetin bu konuya ayrı bir önem ve destek verdiği de biliniyor.son gönderdiği kap bildirisinde 10 milyon tl yani eski parayla 10 trilyon sermayeli ''GALATA MADEN İŞLETMELERİ'' isimli bir altın madeni arama şirketi kurma kararı aldı ve 10 temmuz itibariyle bu şirketin de kurulma aşaması ttamamlanmış olacak.ben de bazı arkadaşlar gibi çok ciddi anlamda bir ticari anlamı olan altın madeni olduğu inancındayım.çünkü öyle olmasaydı 10 trilyonluk bir şirketi daha fizibilite çalışmaları tamamlanmadan kurmaya kalkışmazlardı.yani kimse parasını sokağa atmaz.halihazırda boraks ve bakır işletme mühendislerine sahip olan şirket bu bahsi gecen alanda ciddi bir potansiyel görmüş olmalılar ki altın aramaya başlamak için ciddi adımları atmaya başladılar...yakında peşpeşe güzel haberler düşmeye başladığında inşallah kozal örneği gibi güzel hedeflere ulaşır...
Çok mu zor şirket kurmak
1 masa 2 sandalye..
1 de tlf
Yıllarca insanlar dolandırılmadı mı şirket var ayaklarıyla..
10 trilyon olayı da
Sağ cepten sol cebe olamaz mı..
Haaa kasa da durmuş
Haaa sözde şirket kasadında..
Yıllarca ne yaptı
Övdüğün şirket hangi ky ya kazandırdı yıllardır sömürdüüüü
Kannn kusalarr inşAllahh..
Sizin gibilerden her ortamda var.onun için çok ciddiye alıp da cevap bile vermeye değmez...Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beni kendine kufrettirme istersen.akilli ol . Ben şirketin gonderdigi habere istinaden yorum yaptim.hisseyi de zaten yukaridan aldim.benem sıkıntım yok.akillibolan yatırımcı olan kazanır.ama kumar mantığıyla borsada alım satım yaparsan ceremesini cekersin.hisseden yara almışsın belli oldu.yaran var.senin gibilere iyi oluyur acimamak lazım.beter ol!Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beğenmediğin hissenin topiginde ne işin var .sana zorla mı hisse aldırıyorlar madem sahipleri üçkağıtçı almazsın hissesini olur biter.gelip de insanların şevkini niye kırmaya çalışıyorsun??Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tufanbeyli boksit zenginleştirme tesisi son durum nedir acaba?
Açıklamalar
Şirketimiz Verusa Holding A.Ş.'nin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard Boksit İşletmeleri A.Ş., T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ("MAPEG") tarafından açılan Ruhsat ihalesinden Kütahya İli Gediz İlçesi'nde bulunan maden sahası ruhsatının ihalesini kazanmış olup, 21.07.2020 (bugün) tarihi itibariyle bedeli peşin ödenerek ruhsatı satın almıştır.
Son alınan yeni ruhsatla birlikte Şirketimiz Verusa Holding A.Ş.'nin %100 oranında bağlı ortaklığı Standard Boksit işletmeleri A.Ş.'nin sahip olduğu maden sahası sayısı 24 adete yükselmiştir.
Boksit aliminyumun hammaddesi pek bir karlılığı yokmuş. Verusa ancak altın sahası ile ilgili iyi haber ve enda nın halka arz da ki karından dolayı yükselebilir haber çok ancak zaman gerekiyor her sene neredeyse yüzde yüz büyüyor gelecek senelerde bedelsiz verme potansiyeli bayagı yükseldi ilerisi için alınır.
boksit işletmeciliği çok karlı dostum...%50 tenör oranının altını zaten işletmiyolar...
4 ton boksitten 2 ton aluminal çıkar, ondan da 1 ton aluminyum çıkar...
ancak aluminyum elde etmek için çok fazla elektrik enerjisi kullanırsın...
tüm aluminyum üretim maliyetinin yarısını elektrik gideri oluşturur...
zaten bu firma elektrik üretiyor...
devletin alım garantisi bittiğinde ürettiği elektriği satacağına kendisi kullanır....dağıtıcı şirketlere taşıma ücreti öder sadece...
artık elektriği istediğin üreticinin pazarlama şirketinden alabiliyosun...
yani çanakkaledeki trübinden çıkan elektriği adana tufanbeyli işletmesinde aluminyum üretmek amaçlı kullanabilirsin...
ben tüm boksit sahalarını toplamalarının nedeninin bu olduğunu düşünüyorum...
sadece boksit cevheri çıkarıp satacaksa çok bir gelir olmaz...ama entegre bir tesisle aluminyum üretirse ki bunu yapacaktır..
tonu 2000 dolar şu sıralar
tufanbeylide 5 m ton kanıtlanmış rezerv var...mümkün rezerv çok daha yüksek olabilir...
5 m ton boksit işlendiğinde 1.250 m ton aluminyum elde edersin
10 yılda işleyecek bu madeni....
yılda 125 bin ton aluminyum üretir...
125000x2000 dolar= 250 m dolar bir gelir elde edecek
150 m dolar gider yazsa...enerji ve genel yönetim giderleri
100 m dolar favök üretir
bu dolar kurunda 500 m net kar demek bu finansman gideri öncesi...
sadece 1 boksit madeni bu
altına gerek yok...
Sayın Yatayseyir bende burada yazdığınız konu ile ilgili soru soracaktım,sorum şu olacaktı holding bir tesis kuracakmı.Fakat bir türlü fırsat bulup yazamadım . Görüşleriniz çok doğru ve katılıyorum .Özellikle altına gerek yok vurgusu çok önemli, altın tabiiki çıkarsa süper olur ama aslında hiç çıkmasada problem değil yeterki bir tesis kursun ve alüminyum üretimine geçsin.Bu kadar boksit maden ruhsatı alan bir holdingin bir tesis kurmaması imkansız görünüyor.Fakat bunu şimdiye kadar hiç dillendirmediler sanırım.Bunun zamanlaması sizce nasıl olur.Bunu yapabilirlermi, güçleri yetermi bunu finans açısından sormuyorum. Benim düşüncem bu kadar ruhsat alındığına göre bunların hazırlıklarıda yapılmıştır. Herhalde yeri ve zamanı geldiğinde açıklama yaparlar .Sonuçta Tufanbeyli işletmeye açıldı veya açılmak üzere.Ellerindeki maden ruhsatları zaten altın değerinde.Ama sizin bu konudaki düşünceniz nedir.
sayın yarasa,
24 adet maden oldu ellerinde...
bunların 21 i boksit 1 demir 2 bakır
bakırın biri altın olmak üzere[emoji38]
toros kuşağındaki bütün boksitleri toplamış cepte...
mta nın yeni ihalelerini de alacaktır...
şirketin bir amacı var..
haybeye 3..5 milyon peşin para verip maden sahası almaz...
ya bunları cevher tespiti yaptıktan sonra işletmeye açıp boksit cevheri olarak satar..
ya da işleme tesisi kurup aluminyum olarak satar
tufanbeyli işlemeye başladığında standart boksiti halka açabilir
yabancı ortak bulup büyük bir aluminyum tesisi kurabilir
ben kesinlikle cengiz holdingin bakırı topladığı gibi
bunların da aluminyumu topladığını düşünüyorum
şirketin ceosu cumhurbaşkanının ekonomi danışmanı diyolardı..
kısmet bakalım bekliyorum portföyün 1/3 ü ile...
5 yıl sonra emekli eder mi acaba diye düşünmüyor değilim....
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.