Allah razı olsun Cinali Hocam. O zaman taşlar yerine oturuyor. Yoksa burası Türkiye herkes bi şekilde kılıfını bulup bu şekilde çıkardı.
Printable View
Allah razı olsun Cinali Hocam. O zaman taşlar yerine oturuyor. Yoksa burası Türkiye herkes bi şekilde kılıfını bulup bu şekilde çıkardı.
kardeş konu neden farklı onu anlayamadım.meselemiz kottan çıkma değilmi
kararı kim vermiş spk.vermiş ben bu nüansa dikkat çekiyrum.
siz dahil herkes bu kararın brsa istanbulca verileceğini iddia etmedinizmi.
ayrıca 2012 kabul edilmesini sanki kttan çıkma kabulü olarak algılamadınızmı
demem odurki spk.kottan çkma kararını vermemiştir.
süreç takip edilmelidir.
yanlışm varsa özür dilemesini bilirim.
sağlkla kalın.konumuz kottan çkma tebliğ farkının önemi yk.
Bu eski tebliğle ilgili yaşananlar.
"1 Temmuz’da yeni SPK kanunu yürürlüğe girdi. Yeni tebliğde değişen bir uygulama ile küçük yatırımcılar büyük mağduriyetler yaşayacaktır.
Borsa kotundan çıkma eski uygulama ile ortak yon %95 paya sahip olma, degişenler ise eski uygulamada.
1) 5 yıllık ağırlıklı ortalama + faiz uygulanıyor (Bfren’deki gibi son eski tebliğle çıkan)
2) Son 1 yılda çağrı yaptıysa çağrı fiyatı ve faiz
3) Değerleme firmasından değerleme yapılıyor.
1. ve 3’üncü maddelerdeki fiyatların hangisi büyükse o fiyattan çıkabilirsin deniyordu kuruldan... bu uygulama gayet küçük yatırımcı için adil ve iyi bir uygulamaydı…
Yeni uygulama da ise hakim ortak son 1 aylık ortalamaya bakacak (hakim olduğundan fiyatı istediği gibi belirler) hooopppp borsa kotundan çıkacağım diyecek...
Ve koskoca firmalar bu açığı görüp hemen yararlanmak için kolları sıvamış durumda...
1 Temmuz’da Alternatif Bank başvurdu (eski tebliğde 2,40’dan çıkacakken yüzde 1 dışarda kalan küçük yatırımcı payını 1,65 almak için) 3 Temmuz’da Tuddf başvurdu en az iki katı fark ödeyecekken 5,28’den çıkmak için...
Son örnek benim de elimde hissesini bulundurduğum fonfk şirketinde yaşandı, detaylarını aşağıda belirtiyorum;
“10.06.2014 tarihinde FONFK’nın KAP’ a gönderdiği açıklama aşağıdaki şekildedir.
Hakim ortağımız olan Yıldız Holding A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından 10/06/2014 tarihinde aşağıda belirtilen hususlar karar Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği"nin "Borsa kotundan çıkma" başlıklı 8. Maddesi’nin 1’inci fıkrası uyarınca; %84,53'lük pay ile hakim hissedarı olduğumuz FFK Fon Finansal Kiralama A.Ş.'nin (FONFK) paylarının Borsa kotundan çıkması amacıyla başvurabilmesinin ön koşulu olarak FONFK'daki oy haklarımızın %95'inin üzerine çıkması amacıyla gönüllü pay alım teklifi yapılmasına, yapılacak gönüllü pay alım teklifinin Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gören paylarının tamamı için gerçekleştirilmesine, bu gönüllü pay alım teklifi işlemi için gerekli olan finansmanın öz kaynaklarımız yoluyla temin edilmesine, 1 TL nominal değerli 1 adet pay için pay alım teklif fiyatımızın, ilgili şirketin son üç aylık borsa günlük ağırlıklı ortalama fiyatlarının aritmetik ortalaması olan 1,53 TL fiyatın üzerinde olarak 1,70 TL olarak belirlenmesine, gönüllü pay alım teklifine aracılık edecek olan aracı kurumun Bizim Menkul Değerler A.Ş. olarak tespit edilmesine ve yatırım danışmanlığı sözleşmesi imzalanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir. Bu karar kapsamında, hakim ortağımızın oy oranının gönüllü pay alım teklifi sonucunda %95'in üzerine çıkması durumunda paylarımızın Borsa kotundan çıkması için Borsa İstanbul A.Ş. ve Sermaye Piyasası Kurulu nezdinde gerekli sürecin başlatılması planlanmaktadır. Gerçekleşecek gönüllü pay alım başvurusu ve takip edecek tüm süreçler ile ilgili gelişmeler hakkında kamuoyuna ilgili mevzuat çerçevesinde bilgi verilecektir.â€
Yukarıdaki açıklama mevcut tebliğe uygun gözükmektedir fakat uygulama esnasında küçük yatırımcıların mağdur olması ve zarara uğraması söz konusu olacaktır diye düşünüyorum. Şöyle ki şirketin defter değeri son açıklanan mali tablolara göre hisse başına 2,33 TL’dir. Fonfk hisseleri Sermaye Piyasası Kurulu’nun 23.07.2010-21/657 tarih ve sayılı “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda payları işlem gören şirketlerin paylarının alım satım esaslarının farklılaştırılmasına yönelik olarak†alınan karar çerçevesinde B grubu olarak tanımlanmış ve hisse senedi kredili alıma konu yapılamadığı için yatırımcılar sadece özkaynakları ile alım yapabilmekte, kredili alım yapamamaktadır. Bu durum talep eksikliğine sebep olmuş ve hisse senedi fiyatı düşük seyretmiştir.
Ben de bu durumu farkettim ve hisse senedi defter değerinin çok altında işlem gördüğü için FONFK şirketine yatırım yaptım. Mevcut tebliğ uygulanırsa benim gibi birçok küçük yatırımcının mağdur olması ve zarar görmesi ihtimali bulunmaktadır. Ana ortak hisse başı 1,70 TL’den çağrı yapacak fakat Şirketin defter değeri hisse başı 2,33 TL’dir . Eski tebliğe göre şirket borsa kotundan çıkmak istese, hisse senedinin 5 yıllık ağırlıklı ortalama ve yasal faizlerle beraber 3,50 TL gibi bir fiyattan çağrı yapılacaktı (Bosch Ev Aletleri (BSHEV) borsa kotundan çıktı ona uygulanan kurallar ve çağrı fiyatı örneğinde olduğu gibi). (Fonfk son 5 yılda 3,70 TL ve 1 TL arasında işlem görmüştür, taşıma maliyeti ile birlikte, maliyeti hisse başı 3,70 TL’lerin bile üzerinde olan yatırımcılar vardır)
Mevcut tebliğe göre; MADDE 10 – (1) Payları borsada işlem gören ortaklıkların payları için ayrılma hakkı kullanım fiyatı, işlemin ilk defa kamuya açıklandığı tarihten önceki, açıklanan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasıdır.
Genel olarak baktığımızda bu madde, BİST te işlem gören herhangi bir şirkette, kötü niyetli olma ihtimali olan ana ortakların 30 gün boyunca hisse fiyatına aşağı yönde baskı yapıp, (kasıtlı, olumsuz algılanabilecek haberler, kaydi yüksek zararlar vb.) düşük fiyattan küçük yatırımcıların elindeki hisseleri toplama ihtimaline neden olabilir, (ya da geçtiğimiz yıl yaşanan bazı olaylar, FED açıklamaları vb) piyasalarda kısa vade panik havasına neden olan olaylarda tüm hisse senetleri fiyatlarının düştüğü durumlarda, ana ortaklar bu gibi 20-30 günlük panikleri kullanıp, hisse fiyatları panikle düştüğü için düşük fiyattan kottan çıkma kararı alabilir, ayrıca ileride birçok borsa kotundan çıkma işlemi esnasında küçük yatırımcıların mağdur olması ve zarara uğraması ihtimalini de doğurabilir. Yıllardan beri şirketlerin hisselerini taşıyan yatırımcıları son 30 günlük fiyata mahkum etmekte, uzun vadeli yatırım yapanları cezalandırmak anlamına da gelmektedir. (Fonfk son 5 yılda 3,70 TL ve 1 TL arasında işlem görmüştür, taşıma maliyeti ile birlikte, maliyeti hisse başı 3,70 TL’lerin bile üzerinde olan yatırımcılar vardır.)
Yıllarca borsa nimetlerinden yatırımcından yararlanacaksın sonra son bir aylık ağırlıklıdan çıkacaksın…
Sizin gibi yatırımcı haklarını savunan başka biri gelmedi aklıma, sizden rica ivedilikle konuyu incelemeniz ve Borsagundem’e konu yaparak mağduriyetlerin oluşmasını engellemeniz... Saygılarımla..."
Bunlar hep 1 Temmuzda yürürlüğe giren sonra Kasım da değiştirilen tebliğle ilgili yaşanan mağduriyetler. Bizimkinin tıpkısının aynısı.
“Sayın yetkili,
4 yıldır Demirdöküm hissesi sahibiyim. Şirket Koç Holding'ten Vaillant'a satıldığından itibaren aralıksız 6 yıl zarar açıklamıştır. Bu zararda en büyük etken asıl kendisi "şüpheli" olan şüpheli alacaklar kalemidir. 54 mln TL sermayesi olan bir şirketin 110 mln TL şüpheli alacağı olması hangi akla, mantığa uygundur? Nitekim, borsa endeksi 90.000'ler seviyesine çıkarken hisse değeri manipülatif şekilde 18,85 TL'den 4,25 TL'ye kadar düşürülmüştür. Bunu yaparken belli aracı kurumlardan sürekli 50 lotluk satışlar gerçekleştirilmiş, her gün az az zararına satışlar ile fiyat baskılanmıştır. Şirketin 2008 yılındaki çağrısının üzerinden 5 yıllık sürenin geçmesini müteakip yeni çıkan ve yatırımcıya hiçbir hak tanımayan, şirket patronunun insafına bırakılan 01.07.2014 tarihinde yürürlüğe giren yeni tebliğ ile birlikte uzun süre baskı altında tutulan hisse senedinde şirket patronu tarafından traji-komik bir şekilde sadece 300 lot hisse satın alınarak yeni pay alımı yapılmış olarak borsadan son 5 senenin en düşük fiyatından çıkma başvurusu yapılmıştır. Bu fiyat 2008 yılındaki çağrı fiyatının yaklaşık 4'te 1'idir. 3 senedir hisse fiyatının bilinçli şekilde düşürüldüğünün itirafı niteliğindeki bu başvuru, yatırımcının da elindeki hisseleri en düşük fiyattan satın alma girişimidir. Bu konudaki hukuki ve diğer yardımlarınızı talep etmekteyim.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.â€
“TEBLİĞDEKİ AÇIĞI BİLDİĞİ İÇİN FİYATI KENDİ BASKILADIâ€
Recep Akçay:
“Demirdöküm 1 Temmuz'da yürürlüğe giren tebliğdeki açığı görerek sadece son 30 günün ortalamasını alarak borsa kotundan çıkmak istiyor. Tebliğdeki açığı bildiği için fiyatı kendi baskıladı. 7 yıl önce Koç Grubu’ndan 10.77 TL’ye aldığı hisseleri şimdi ky’dan 5.22 TL’ye almak istiyor. Sonra deriz ki sermaye piyasalarımız neden gelişmiyor. Demirdökümün bu üçkağıtçılığını lütfen haber yapalım. SPK’nın hazırladığı bu yeni tebliğ kime hizmet ediyor? Bütün olay sadece 30 günlük ortalama mıdır? Bu şirketin mal varlığının hiç mi önemi yok? Bu nasıl bir tebliğdir; fiyatı 30 gün istediğin yerde tut, sonra git 300 lot tahtadan mal al, sonra ben çıkmak istiyorum de. Bizim maliyetimizin kaç para olduğu önemli değil. Hisseyi son beş yılın en düşük değerinden almak istiyor. Lütfen bunu haber yapalım.â€
Kasım tebliğindeki değişiklikten sonra Borsadan çıkma zorlaştırılıyor haberi. Peki bu tarihlerden sonra 95 ile çıkan şirket var mı? Sayın garip borsacı eski sistem zaten bunun aynısı olacaksa neden değişiklik yapılıyor? Bu tebliğdeki değişikliklerden sonra yine de 95 ile çıkan hisse adı verirseniz öğrenelim ben rastlamadım çünkü.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) çok tartışılan ve borsadan çıkan şirket sayısını artırdığı öne sürülen Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti.
Buna oranla borsadan çıkmak için lüzumlu hisse oranı yüzde 95'ten yüzde 98'e çıktı. SPK'nın Temmuz ayında çıkış için belirlediği yüzde 95 oranının peşinden birtakım dev şirketler borsadan çıkmak için müracaat yapmıştı.Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti.SPK'nın konu için kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, ortaklıktan çıkarmak için lüzumlu hisse oranı yüzde 95'ten yüzde 98'e çıkarıldı. Tebliği ile herhangi bir biçimde sahip olunan paylara ait oy haklarının, ortaklığın oy haklarının yüzde 98'ine ulaşması yahut bu konumda iken ek hisse alınması durumunda, hakim birlikte açısından başka hisse sahiplerinin tamamını ortaklıktan çıkarma hakkı, başka ortaklar açısından da rakamlarını hakim ortağa satma hakkı doğduğu bildirildi.Tebliğde, 'Ortaklıktan çıkarma ve satma haklarının kullanılabilmesi için koşul bulunan ve dördüncü maddede belirtilen yüzde 98'lik oy hakkı oranı, 31/12/2014 tarihine kadar doğmuş bulunan ve doğacak hakların kullanımında yüzde 95, 31/12/2017 tarihine kadar doğacak hakların kullanımında ise yüzde 97 şekilde dikkate alınır.' denildi.
BORSADAN ÇIKMAK ZORLAŞTI
Uzmanlar SPK'nın yatırımcıyı korumak ve borsadan çıkan firmaların sayısını azaltmak için böyle bir uygulamaya gidildiğini belirtiyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Temmuz başında yayınladığı Önlem ile halka açıklık oranı yüzde 5'in altında bulunan şirketler için borsadan çıkışı kolaylaştırmasıyla oldukça çok dev firma için borsadan çıkışı kolaylaştırmıştı. Türk Demirdöküm, Petrol Ofisi, Mutlu Akü, Alternatif Bank, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri benzeri kurumlar bu hakkı kullanarak borsadan çıkmak için başvurmuştu. Yüzde 95 kuralı sene sonuna kadar korunduğundan bu firmaların müracaat süreçleri sekteye uğramayacak.
.
sn.efyall
zaten şirket gerek yönetim kurulu gerekse genel kurul kararnda ve spk.ya müracaatta ne diyr.
hisse halka açklığının az lmasnın fiyat üzerindeki etkisinden bahsediyr ve bunu kabulleniyr.
böyle bir gerçeklik varken spk.nın bu işe bu fiyattan onay verceğine inanmak istemiyrum.ama hürriyet olayı ölene kadar akldan çıkmaz.
yt.tav.değildir.
sağlıkla kaln
Kesinlikle haklısınız hürriyet olayında ancak burda şöyle bir durum var. Bu şekilde borsadan çıkarsa diğer şirketler için emsal teşkil eder. Başkaları da bu şekilde çıkar. Şu anki durum yukarda şikayet edilen durumlarla aynı.Zaten görüyorsunuz ne kadar fırsatçı şirket varsa hemen başvuru yapmış. Çok değil 4 5 ay sonrada tebliğ değiştirilmiş. Yani özetle önemli nitelikteki işler tebliği ile ortaklıktan çıkarma tebliği birbirini tamamlayan tebliğler. Yüzde 95 e sahip şirkete diyor ki spk senin borsadan çıkmayı talep etmeye hakkın var. O da önemli işler tebliğine göre talep ediyor.Çağrı başlatıyor. 98 e ulaşırsa şirket ortaklıktan çıkarma tebliği yürürlüğe giriyor ama ulaşamazsa spk bu başvuruyu reddetmesi lazım. bakalım görelim
23.04 e kadar boş te yapan benim
Gözyaşları, kederin sessiz dilidir.
Arkadaşlar yine yanlış yorumlar okuyorum. Muhtemelen herkes %98 i bekleyerek sürecin soununu bekliyor ve bu durumda çağrıya mal gitmiyor. Hal böyle iken %98 e ulaşması zor görünüyor. Çağrı bitiminde eğer %98 e ulaşılamazsa şalter inecek borsa defteri kapanacak.
kottan çıkmak için onay alındı arkadaşlar...
%98 değil %95 geçerli...
98 ortaklıktan çıkarmak için gerekli...
2014 yılına kadar %95 ve üzeri elindeyse bu şirketlere %98 değil %95 ile kottan çıkma hakkı veriliyor...
zorlaştırma işi çıktığında, spk dedi ki:
çıkma koşullarını tamamlayan şirketlerden %98 şartı aranmayacak...
eğer şirket %95 elinde olmasaydı 2014 ten sonra %95 e ulaşsa idi ona %98 bul öyle gel diyeceklerdi..
şimdi bizim kottan çıkışımız garanti gibi..
şirket vazgeçmez ise tabiii....
ortaklıktan çıkarma işlemi yaparlar mı bilmiyorum...
ama ben kottan çıksak dahi ortak olarak kalacağım inş.
Neyse artık bu konuyu daha fazla uzatmayalım madem . Yetişkin insanlarız. Herkes nasıl anlıyorsa öyle hareket etsin. Herkesin kârı da zararı da kendisine. Allah hepimize burdan kazanç ve mutlulukla çıkmayı nasip etsin. Çoluk çocuğumuzun rızkını kötülere yedirmesin inşallah.
Boşa yazıyoruz dostum herkes bildiği gibi davransın.kapta haber var arayın şirketi sorun.Buradaki yorumları boşverin .süreç bitti insalar daha ne olduğunun farkında deiller
SPK ya cimere olabildiğince şikayet gonderiyom ben
BIST SPK nin verdiği 20.12 çağrı yapıp kottan çıkabilirsin kararına hayır dermi
Kottan çıkmak için SPK ya iki kez başvuran varmı
Demirdöküm 2 kezmi başvurmuş o zaman 95 mis 1 kez başvurmuş onay almış
Bizde 1 kez başvurduk onay aldik
Onlar 27/2 den başvurmuş
Biz 27/1 den basvurmusuz
Lütfen şirketi arayın durumu öğrenin
0216 440 40 50
Yatirimciyim öner beyle görüşmek istiyorum deyin ne olduğunu ondan öğrenin burada yazilan tahmin ile deil .
Teb yatirimi arayin ne olduğunu şirketin
Mevcut durumda neye göre islem yaptığıni öğrenin .gerçi kap haberi var açık net adam 20 gün çağrı yapıp borsadan cıkacam diyor .
Anlam veremedigim hala neden kendi kendinizi kandırmaya calissiyorsunuz
İlginç gerçekten
Hissede ,zaten bu durumu fiyatliyor
Burada olabilecek sürprizler
BIST hayır olmaz dermi (bana yazdıkları cevaba göre zor SPK onay verdi SPK bakıyor bu işlere gibi yazdı )
Yada patron ani bir değişiklikle 2/27/2 yi uygulamak istermi onu isterse zaten hisse fiyatı 25 TL olur şu an kesinlikle öyle bir durum yok
2/27/2 yi uygulamadan borsadan çıkma hakkı var
Şunu anlayın artık 2/27/1 ile yüzde 95 oran ile yatırımcıyi ortaklıktan çıkarma hakkı olmadan şirketin borsadan kottan çıkma imkanı hakkı var imiş şirket bu hakkını kullanıyor
Ancak sirkket 98 paya sahip olduğunda ortakları çıkararak borsadan çıkma hakkı oluyor ister çıkarır ister çıkarmaz oda kendi elinde .
Sayın cin Ali teb yatirimi arayip süreci anlamanızı tavsiye ediyorum
Yada şirketi arayıp öner beyle gorusün telefonu 0216 440 5050
Korkmanıza gerek yok bu sizin en doğal hakkınız ben 15 kez görüştüm Dilek hanımla
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Durum bu iyi okuyun
Hepsi bu kadar
2/27/1 e göre
Sadece 98 e ulasilirsa durum değişir
98 e ulasma zorunluluğu yok
Siz burdan yanılıyorsunuz hala 98 mecburiyeti var saniyorsunuz
3 cümlede anlatmış mevzuat
Kapta haber aynı boyle
Medyada haberleri var izocamin
Teb yatirimi arayin
Şirketi arayın
Ben vallahi aramadan duramam siz nasıl duruyorsunuz ne olacaksa olsun diyip karambolemi yatiriim yapıyorsunuz
Neden yetkili organlari aramiyorsunuz
Birazdan SPK yıda Arıcam
Bu benim en doğal hakkım https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c4f9e3d632.jpg
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
20.14 te 6500 lot satıcı var almak isteyen alsın https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...58351fa06a.jpg
Ben hissemi satmıyorum isteyen satar isteyen satmaz arkadaşlar .
Patronun ortaklarlarla çıkmak işine gelmez borsada iken 98 i bulmak istermi diye bekliyorum sonuna kadar .
Nasip ,,olursa olur olmazsa sağlık olsun
Adam 20.08 den verdi 5500 lot muhtemelen memur bey. Vakıfbank'tan verdi gidip çağrıya vermedi 20.12 den
İlginç arkadaş küçük yatırımcı böyle işte korkuyor hemen küçük yatiriimci ya nasıl guvenecen .
Şimdiden Yusuf Yusuf olmaya başladı
Şimdi bu lotu karsilayan çağrıya vermez
Bu şekil döner durur
Ne zamanki borsadan çıktı
Herkes sıraya geçer
Küçük yatiriimcinin yapacağı bu işte
Herkes hakkında hayırlısı
Sayın zor bey ben orada eğer operasyonla bu iş yapilacaksa diye seneryo kurdum
Şu durumda hisseyi 23 /24 yapsa bir sürü hisse toplar sonra bunu çağrıya verir bu bir ekip olur.yani amaçları bu ise bu şekil olabilir diye yazdım.
Ancak bu gibi kurumlar bu şekil işlere girmezler sanirim bu seneryoda bizim kahve köşesi hayali olsun
Anlaşılan sizde çağrı fiyatlarından tekrar hisseye girdiniz olası bir sürpriz cikarmi diye
ayak yapıyorlar...seve seve çıkaracak....istediği kadar topladımı gider kağıt.20.12 hikaye...98 toplanmayı hedefliyor...buradan ne alırsa işte...
serbest marjda açsınlar tahtayı 100 liraya gene toplar...adamların amacı şirkette ortak kalmasın...kottan çıkma gerekçesi bu zaten..
o kadar adiler ki.. ortaklardan hisseyi istiyor hem de ölü fiyattan...:DD
buyurun alın 12 dolar benim hisseler:D
Tecrübe olunacak bir durum yokki SPK kişilere göre hareket ediyor
Şu durumda doğan yada koç holding olsaydı eminimki yüksek fiyat çıkardı
Ama iş demiroren ihlasa gelince değişiyor
Yani aynı durum farklı şirkette farklı olur bence sekilde görüldüğü uzre
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...87243e8bcd.jpg
Bu işler boyle yürüyor ona göre davranmak gerek
10 larca kez bedelli arttırım yapmış ,1 kurus temettü dagitmismi ihlas
Yandaş gurup çok rahat soyuyor halkı
Eski SPK başkani bile nerede görülmüş işte https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b8c154238c.jpg
Verelim mi %98 e patron ulaşması için.... Benim istediğimi yapsın vereyim
DUA-L22 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kottan cıksın Önce ben vereceğim
Sıraya geçen geçene maşallah maşallah
Patronun adamlariyiz biz anlayamadinmi daha senin malını ucuza alamya calisiyoz
Qnb finans 6560 lot aldı şirket adına değilse neden alıyor
Gözyaşları, kederin sessiz dilidir.
Finansbankta küçük yatirimci yokmu
Hissede biri sıkılıyor satıyor birisi en kotu 20.10 veririm diyor alıyor
Patronun işi gücü olmaz böle islerle
Küçük yatırımcının efsanesidir patron alıyor düşüncesi
Ayni süreci anelt de yasadik herkes patron alıyor dedi ama
Çağrı fiyatının altında 15 bin lot satıcı alıcı olmuş
Yazık ya
Satma kücuk yatiriimci sürecin sonunu bekle korkma
Satanda ky alanda ky fiyatı düşürüp düşürüp duruyorlar mallar https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ce4fc7fb3b.jpg
Korkagin biri 20.10 3200 koydu gene almak isteyen alsın.bende. Para kalmadı https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e9c9f88ea0.jpg
Haber geldi bu günde cagriya öngördüğümüz gibi 0000 lot geldi
Hayırlısı insAllah ky dik durur borsadan bu kadar adice haksızlığa lotlarini vermezler
Küçük yatırımcı insAllaah sonuna kadar tek lot vermiyecek
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/783534
Yanlız cin Ali Bey'in su ongorusune katılıyorum
Şu an süreç normal işliyor
Sirket 2/27/1 e göre ortaklarını çıkarmadan bisstten çıkmak için başvuruda bulundu .bunun için son 1 aydan başvurması kanunen uygundu şirket direk olarak 2/27/2 ye basvuramuyordu zaten
Yani olağan olmayan durum yok
Bizim beklentimiz belkide ptronunda istediği SPK nin yüksek fiyat cikarmasi idi
Belkide 20.10 şirketin isinede gelmedi
Yani herşey olağan ileride ne olur belli olmaz onun için buralar zaten dip fiyatlar
Vebal almaayalim herkes kendi kararını kendisi versin .
Yanlız bu gün 20.12 altında çok işlem oldu kapanışta atarım
Satan içinde alan içinde hayırlısı benim lafimla hisse alıp satan maldır
Ben şahsen beklerim cagri sonunu
Sayın garip vebal almayalım kesinlikle
20.12 altında daha cok işlem olacak tabi ki değilse nasıl korkutacaklar
Ah patron ah.. Yor ma çok kendini.. izocam dan üç beş hisse ha sen de kalsa ne ha ben de kalsa ne cıkar... Üzerimize de taşıdığımız can lar bile bizim değil
sn.garip brsacı
1.bir kere süreci telaşınız ve paniklemeniz nedeniyle kavramamışsınız.
2.türk demirdöküm zamanındaki ile şimdiki farklı nedeni zaman sadece yuzde 95 vardı.spk.nın bahsettiğim 2015 yılındaki bültende kottan çıkma kararı verimiş.peki bizde bu karar varmı yok ne var ön kşul gereği alınan genel kurul kararı gereğince mecburi olan pay alım teklifi onayı vr sadece bu kadar basit.
3.daha şirketten dilek hanımın ayrıldığından haberin yk.kaç gün oldu ayrılalı en az 15 lmuştur.
4.teb yatırım prsüdürü yani şu andaki pay alım teklifi sürecini bilir başka ne bilecek bilsede konu dışında bigisi yoktur olsada paylaşmaz onları şu andaki süreç ilgilendirir.
5.spk.ya ve brsa istanbula yazılacak dilekçe örneğini ve gündeme getirene tutup yazın diyorsun komik oluyor
6.korkma meselesine gelince benim 2 tane şirketle kendi çabamla çtığım davam var.1 izinli 1 de izinsiz olması nedeniyle davalı olduğum şirket var izinli olanda hem şirket hemde spk.prtest edilmiştir grupça.
7.kotdan çıkmaya karar vermeye yetkili merci spk.dır ordan çıkan karara göre brsa istanbul bu işlem için resen karar alıyor.demirdökümdede böyle olmuştur.ortada spk.ca verilmiş bir karar henüz yktur.
burda bilgi ve tecrübelerimizle faydalı olmaya çalışıyoruz.insanı yazdığına lütfen pişman etmeyin.siz önce kendi korku ve panik durumu atlatın derim tekrar.bu saatten sonra fiyat aynı yerde piyasalar zaten kötü beklemekten başka yapacak birşey yk.
sağlıkla kalın
Bu ne demek üstadım aciklarmisiniz
Kottan çıkmak için onay işte bu.ne diyor borsa kotundan çıkmak amacı ile yapılacak pay alım teklifine onay verilmiştir diyor https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f3e0e1f62e.jpg
Evet şirketimiz bistten çıkmak amacıyla yapılacak pay alım teklifine SPK dan onay aldimi gerisi ne diyor işte burada .herşey açık net .https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...54e5c3f556.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...97e1deb239.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...97cb379512.jpg