Sirket niye bilgi vermiyor bu konularda bilen var mi?
Printable View
Sirket niye bilgi vermiyor bu konularda bilen var mi?
Sakladıkları birşeyler var demek ki Sn.Cemilsavar.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aralık ayında endeks 106.500-115 bin hareketi yaparken bizim uyuz eşek yerinde saydı. Orta vade yön yukarı diye düşünüyorum ama son hareketler tahtacının yine oyun peşinde olduğunu gösteriyor.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 küsür milyar TL lik bir şirket gibi hareket etmiyor maalesef..
Endeksteki küçük hisseler gibi işlem hacmi ve kademeleri var..
Önceki bilançolardan kaynaklı güvensizlik had safhada..
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle güven vermiyor, roadshowa çıktılar ama görüyoruz ki ciddi bir yabancı fon alışı olmamış. Gana ve Mali kontrat süre ve koşulları ile ilgili belirsizlik var. Şirket şeffaf değil, yatırımcıdan bilgi saklanıyor.
Herşeye rağmen iyi bilanço bekliyorum, bu çeyrek 1.750 milyon TL ciro bekliyorum. Epiaş verilerine göre Antalya ve Göynük muhteşem çalışmış. Dolar kurundaki artış kaynaklı bir miktar kambiyo zararı yazacağız. Ancak Afrika, Kıbrıs ve Göynük'ün döviz bazlı gelirleri ile bunu telafi ediyoruz. Defter değeri de kurdaki artıştan olumlu etkilenecek. Rotatif kredi faizleri ciddi oranda düştü. Madagaskar için kasadan nakit para çıkacak kısa vade olumsuz olsa da sonrası için güzel. 125 milyon TL gibi bir kar bekliyorum. Allah mahcup etmesin inşallah.
5 termik santral tamamen, 1 termik kısmen kapatılmış..
DGS de artık ciddi katkı verecek..
Kapatılan termik santrallere olumlu tepki verecek hisselerin başında geliyor (Bence diğerleri Aken ve Odas)..
Bakalım ne yapacak: Güzel bir tepki mi? Saçmalamaya devam mı?
YTD
151,3 milyon Kasım ayı kapasite ödemesi..
Birçok BIST şirketinin neredeyse piyasa değeri kadar..
Termikler kapatıldı, en az 1 yıl DGS ler de para basacak..
11.40 itibariyle 10 kuruşluk bir tepki.. [emoji53]
YTD
151.3 milyon TL sadece bir ay için mi Aksa Enerjiye ödenecek kapasite ödemesi, Aralık ayında da böyle bir ödeme olacak mı Oğuz Hocam? Nereden ulaşabiliriz bu veriye? Saygılar.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapatilan termiklerden saatlik üretilen enerji 2000 MW civarı, 80 bin MW ilk kurulu kapasite var Turkiye de, bu kapatma islemi elektrik fiyatlarını değiştirmez, zaten spot piyasada elektrik fiyatlarında bir degisiklik yok. Doğalgaz santralleri biraz daha yüksek kapasite ile calisacak, Aksa nin DGCS i zaten 50-60% kapasite oranı ile calismasina ragmen pek bir kar üretemiyor. 70% kapasite oranına ulaşınca toplam kara bir etkisi olur mu, çok sanmıyorum. DGS ler para basacak iddası biraz fazla iddali.
Aksa nin asil degeri Goynuk, tek basına tum borcu kapatacak seviyede FAVOK üretmeye başladı. Bunun üstüne Afrika is modelindeki nakit akisi problemi de çözülürse şirket güzel bir potansiyel barindiriyor.
Tum şirketlere odenecek kapasite ödemesi. Aksa DGCS icin odenecek tutar 4.6 milyon TL, Goynuk icin de 3.7 milyon TL...
https://www.teias.gov.tr/tr/duyuru/k...-odeme-listesi
Düzeltme için teşekkürler. Iscep' ten gelen bildirimin detaylarına bakmadan yorumlamışım kapasite ödemesini. Miktardan bari uyanmalıymışım[emoji1] Şöyle düzelteyim, kapasite ödemesi birçok BIST şirketinin kârından fazla..
DGS ler konusunda ise aynı fikirde değilim. Düşen arz mutlaka az ya da çok fiyatları etkileyecektir. Ayrıca bildiğim kadarıyla DGS lerin sabit giderleri çok değil. Kârlı olabileceklerini düşünüyorum..
Ayrıca mevcut DGS en yenilerden bir tanesi. O da kâr edemezse zaten TR de hiçbir DGS kâr etmez..
Bence en büyük sorun, elde edilen gelirlerin bilançoya bir türlü gerektiği gibi yansıyamaması..
Bu da haliyle güven sorununu tetikliyor..
YTD
Hocam halihazırda Ekim ayından itibaren Antalya santrali %80 kapasite ile çalışıyor, bu yüzden güzel faaliyet karı bekliyorum ben.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim sn.scrat.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapasite ödemelerine bakarken dikkat ettim şirket 2010 da halka arz edilirken patron 4 milyar hsbc 2-3 milyar dolar değer biçmiş şimdi ise kapasite artışı ve yurtdışı operasyonları dahil 400 milyon dolardan işlem görüyor:one
Bunu nasıl izah etmeliyiz; patron afrikada kabile hayatı yaşıyor haberi yok mudur? piyasa fiyatlamalarında ne değişti? :whistling:
.....
Aksen tahtasını kim yapıyorsa büyük adam, Patron mudur yahut başka büyük bir oyuncu mudur bilemem ama Kasım Süleymani mevzusundan bile haberdar olabilir.
Böyle seanslar mal toplamak isteyenler için çok güzel fırsat yaratır.
Benim görüşüme göre şu anda AKSEN de toplanan hisselerden.
Bir çok hissenin alım satım dengelerine bakıyorum, hemen hemen tamamında satıcılar ağırlıkta.
AKSEN Tahtasında 15 dk gecikmeli;
Alıcılar 1.825.000
Satıcılar 1.446.000
Bu sene 150 milyon Favök gelir minimum doğalgazdan, seneye totalde 500 milyon gibi sadece doğalgazdan Favök geleceğini düşünüyorum. YTD.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 güncelleme yapayım 1.750 milyon TL ciro tahminimi değiştiriyorum 1.850-1.900 milyon TL ciro daha olası gibi. YTD.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne demişti Osman Sınav abimiz: "Zafer giden yolda çekilen çile kutsaldır." Şu şirkete en zor döneminde ortak olduk, cefasını çektik, inşallah sefasını da süreceğiz.
Bugün biraz daha alma imkanım oldu.
Finansallarına bakarak enerji şirketleri içinde ucuz. Yüksek borçluluk nedeniyle iskontolu işlem görüyor diyebilirsiniz. Ancak hangi elektrik üreticisi şirket borçlu değil ki.
Benim için önemli olan faaliyet karı üretebilmesi
2019/9 AYLIK
Faaliyet karı 748 milyon
Amortisman 357 milyon
-------------------------
................1.105 milyon
Kabaca yıllıkta 1,5 milyara yakın favök karı üreten bir şirketin piyasa değeri ne olmalı?
Ya da basitleştirerek şöyle sorayım yılda 1.5 milyon kar eden bir şirketiniz olsa kaç milyona satarsınız.
Şu anda yıllıkta yaklaşık 1,5 milyar favök karı üreten AKSEN in piyasa değeri 3.8 X 613 =2.33 milyar ...
Yani şu anki piyasa değeri henüz 2 yıllık favök karı bile değil..
Öncelikle diğer enerji şirketleri ile kıyaslayın, sonra diğer sağlam şirketlerle. Benzer hesapları yapın ucuz mu değil mi kendiniz karar verin derim
Odaş, Akenerji ve Zorlu Enerji Aralık ayında ciddi prim yaparken Aksen 3 Aralık'taki fiyatı ne ise o civarda takılıyor. Hacim yok, ciddi bir yabancı satışı da yok. Yakın zamanda bir haber akışı da olacak gibi gözükmüyor. Güzel bir bilanço dışında hisseyi katalize edecek faktör mevcut değil şu an. Belki Botaştan dgkçler için bir doğalgaz indirimi hisseyi hareketlendirecektir.
Bugün yine namussuzluğunu yaptı; odaş, zoren, akenr hepsinin çok gerisinde kalarak.
Biz neyi yanlış okuyoruz bilançoda?
1.nakit tahsilati sorunlari tam olarak cozulmus degil.
2. azinlik paylari kari tirpanliyor.
3.favok carpanini hesaplarken sirketin borcu da katilmali hesaba.
Yinede Ana ortaklik paylarina dusen kar bu yil 300m gelirse hisse hareketlenir belki. 1.5 yildir tutuyoruz artik yukselse bile satasim kalmadi. Heyecanimi kaybettim. Aliskanliga donustu. Evlilik gibi bisey.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Reysas patronun tek kelimesiyle 2 günde %30 yaptı .bizimki fener ola destek peşinde iletişim sifir.sirketin patronu destek verecek.guven verecek.kagidi gerekirse yonlendiricek.tum problem burda.
Ve Ayen %20 geriden geldiği yarışta Akdeni geçer.Maydanozcu Kamili tebrik ederim güzel marj yakaladı [emoji106]
Eyvallah Hocam hep beraber kazanalım inşallah, Ayen tavan oldu maşallah, devamı da gelir umarım. Hiç birşey tesadüf değildir borsada;) Allah bereket versin.
Saygılar benden.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugun net olarak anladım ki bu kağıt insanı deli eder , ve artık yeterince derdim olduğu için kağıtla vedalaştım öyle %30 % 40 kar kazanma derdinde değildim ..ama diğer kağıtlara baktıkca sinir oldum ve yeter dedim ... burada kalanlara herkese sabır versin ...
burada kalanlar için şunu belirteyim mevlana sabrınız varsa kalın ...
Teşekkürler, aksen adamı sofu eder dediğin gibi Hocam.
105 endeksteki fiyatta hala hem Aralık hem Ocak aylarında hem endeksin hem de tüm enerji firmalarının gerisinde kaldı performansı. Yay iyice gerildi hedefi ya 12'den vuracağız, ya da ok elimizde patlayacak.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kağıdı canlı izliyorum.felaket bir baskı var.bakalim ne olucak.tek kademe yükselmesine izin vermiyorlar.
Koparsa, soluğu 8 lirada alır. Bu benim tahminim(arzum) tabi.
Umarım bilanço öncesi daha aşağı salar da, sattığım lotları yeniden alma imkanı sağlar.
Enerji şirketleri içinde en beğendiğim diyebilirim. Enjsa hariç diğerlerinin ciddi kar yazabileceği konusunda hala şüpheliyim.
selamlar, kısaca değinip geçecem,ayen'le mukayese edilmesi normal değil bence, alka bakın 3 aydır süründürdü başındaki, bı tavan birde% 10 çekti bugün, unutmayın aldığınız her lot sayılıyor , kazandığızda çıkarken kademe eksik çıkın ,aktif verin 1 liralık kağıtta bile yapıyorlar , bu kağıda yeni girdim umarım sabrın sonu selamet olur , hayırlı vakitler
Hisselerin Goldman'dan alınıp İŞ'e rehin edilmesi ile ilgili süreç Erdoğan'ın "Atatürk hisseleri" çıkışıyla eş zamanlı. Cemil bey, Erdoğan'ın yakın arkadaşı. Hatta bir ara lakabı Erdoğan'ın jeneratörcüsü diye çıkmıştı. Bu bilgi bizim için neden önemli onu yazayım dostlarım. Geliri ağırlıkla dolar bazlı şirketlerin düşen faiz ortamında yine dolar bazlı borçlarını TL'ye çevirmek suretiyle orta ve uzun vadede önemli kazanımları olacak. Ki bilanço analizi sırasında kısa vadeli borçlardaki artışın bu türden düşük faizli TL borçlanmaları için yapılmış olabileceği değerlendirmesini de yapmıştık hatırlarsanız.
Yılsonu bilançoları yavaş yavaş şekillenmeye başladı, normalden fazla bir borç ödemesi yapılmaması durumunda net kârlılık rakamlarında beklentiler ne derece karşılanacak hep beraber göreceğiz. Zaten konunun uzmanı arkadaşlar oldukça detaylı bilgilendirmeler yaptılar. Yukarıdaki mesaj önemli ama, dikkatli okuyunuz.