Ben bilakis bu haftanın daha pozitif bir hafta olacağını düşünüyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
92-93.000 olma ihtimali endeksle alakalı yanlış anlaşılmasın. 49.500 en düşük gördüğümüz seviyedir. Hedefimiz 100 ler ötesi.
Yatırım tavsiyesi değildir
Neden neden böylesin jantsa sana güvenmeye devam
3 Şubat Dünkü yükselişe tepki vermedi. 59,20 TL fiyat ile kapanış yaptı. Borsa yüzde 3,63 yükseldi. Bir çok hisse tavana kilitlendi.
Jantsa ise 0,68 yükseldi. Yüzde bir bile yükselemedi ve küçük yatırımcıyı üzdü.
Tesellim;
Temettü miktarı ortada olup, buralarda pek durmaz diye düşünüyorum. Temettü tarihi yaklaştıkça yukarıya doğru İnşalah hareket bekliyorum. İnşallah bizi mahcup etmez.
Dün sanırım Deniz yatırım 59,65 e 6000 lot satış yazınca hissenin önü kesilmiş oldu. O nedenle yükselişe ayak uyduramadı. Bu tür tahtalarda böyle mal satılmayacağını bilmeyen bir aptaldı sanırım.
İşlem hacmi çok kötü durumda. Piyasalar düzelmedikçe hareket etme şansı zor. Sabırla beklemekten başka şansımız yok.
Corona virüsü satışlarımızı çok yavaşlatacak
Yakın zamanda ilaç bulunamazsa durum hiç iyi görünmüyor.
Mesela saat 16:59 da foreksde şöyle bir haber düştü.
AB, Çinden çelik jant ithalatına anti damping vergisi getirdi.
Şimdi felaket tellallığına lüzum var mı?
Şu haber ile bile jantsanın kapasite kaybının olup olmayacağını yorumlayabilirsiniz...
Tsk sn Pit
[QUOTE=pit;4199106]Mesela saat 16:59 da foreksde şöyle bir haber düştü.
AB, Çinden çelik jant ithalatına anti damping vergisi getirdi.
Şimdi felaket tellallığına lüzum var mı?
Şu haber ile bile jantsanın kapasite kaybının olup olmayacağını yorumlayabilirsiniz...
Teşekkürler Sn. Pıt. Bazıları düşsün de alttan alalım derdinde sanırım.
Rica ederim. Sadece en derin kriz ortamlarında bile objektif olmaya çalışıyorum. Kötü giden bişeyler gördüğümde de yazıyorum.
Neyse izlemeye devam
Nerede tepki verecek diye dört gözle bekliyorum.
Jants, ağırlıkı olarak AB ülkelerine ihracat yapıyordu, şimdi AB'nin Çin jantlarına 5 yila kadar büyük vergiler uygulama kararı ile bu rakamı daha da artırma şansını elde edebilir.
2019 yılı bilançosuna göre 514 milyonluk cironun 420 milyonu ihracat, 420 milyon ihracatın da 205 milyonu AB'ye olan ihracat rakamı.
https://imgyukle.com/i/n6CU3Y
https://imgyukle.com/i/n6CU3Y
Evet bu konuyu 2 gün önce yazmıştım. AB deki otomotiv üretim kayıplarını bu Çine uygulanacak ek vergi telafi edecektir diye düşünüyorum.
Ocak-şubat ve martın başı itibariyle abd ye yapılan ihracatları takip ettiğim sitedeki verilere göre canlı olarak görüyorum.
Osd ocak ayı verileri geçen yıldan iyiydi. Şubat henüz yayınlanmadı. Ama öngörüm şubatta da virüs kaynaklı tedarik sorunları kaynaklı üretim düşüşü olmamıştır.
Kur artışı nedenli zaten ciro artışı cepte.
Özetle ilk çeyrekte pozitif bilanço bekliyorum.
Yazdıklarınız doğru ve olumlu haber ancak borsamız henüz virüs olayından etkilenmedi. Endeksin 86-.88000 seviyelerine düşebileceği belirtiliyor. Bir miktar biz de etkilenebiliriz. Sonrası yukarı tabi ki. Borsalar toparlandığında en iyi çıkış yapacak hisselerden biriyiz.
Bir miktar daha almayı düşünüyorum.
Evet dediklerinizde haklılık payı var. Kendi adıma virüsün yatırım yaptığım hisseleri nasıl etkileyeceğini takip ediyorum.
Borsa nerelere düşer bilemiyorum ama her zaman nakit sermaye enazından portföyün yarısı olmalı bence şu ortamda.
Yabancılar yılbaşından başlayarak hisselerden çıkış yapıyor. Ancak bizim hissemizde pek yabancı da bulunmuyor. İhracat odaklı sağlam ve başarılı böyle bir şirketin hisselerinden çıkan yerli yatırımcıların amacı nedir ?
Bir de AB'nin vergi kararının dışında Çin'in koronovirus sıkıntısından dolayı ABi dışında diğer ülkelere olan ihracatı da etkileyebilir.
Bu haber sıkıntılı bir dönemde geldi yoksa hissenin temel dinamikleri zaten fevkalede iyi, bu habere iyi tepki verirdi.
Dünya borsaları inanılmaz düşüyor. Bovespa 98.000 lere geldi. Biz 109.000 lerdeyiz. Aynı koreolasyondayız. Hissemiz ne yapacak izleyip göreceğiz.
Umarım olmaz ama şahsi fikrim borsa ne kadar düşerse düşsün. Uzmanlar 86-88.000 bandına kadar geleceğini söylüyor. Hissemizin direnebileceğini düşünüyorum.
Merhaba arkadaslar, eskiler bilir. Bu hissede tam 4 yılımız gecti. 4 yıl bizi üzdü.Hissenin yıllarca sürünmesinde bizdeki lot ların da etkisi oldu. Yılmadık cüzi rakamlarla trade ile geldik ve eylül 2019 da 38 ort ile hisseleri sattık. Yavru jantsa ya gecti. Orada cok ciddi kar yazdık. Şimdi yavas yavas eski göz ağrımıza dönelim.
Ooo blackbull hoşgeldin...Mekanın sahibi geldi
...Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi inşallah gene ters indikatör olmazsın, zalim123 seni indikatör olarak görüyordu [emoji3]SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hoş bulduk arkadaslar. İzleyelim bakalım neler olmuş.
Blackbull güzel insan gidişinden bugüne kadar ki Jantsa hareketleri ve bilanço değerlendirmesi bekliyoruz... Şimdiden teşekkürler...Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Felaket tellalı demezseniz.
48.500 görebiliriz.
Şahsi düşüncem
Kim ne derse desin bugün müthiş direndi...Bu baskıyı 52 ile aşabildiyse önü açık bence...
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takip ettiğim verilere göre ABD ihracatı gayet iyi devam ediyor. Şu virüs konusu resesyon yaratmadan bertaraf edilebilirse bu fiyatlar tatlı birer hatıra olarak kalır. Ancak tersi durumda tabiki jantsa siparişleri de olumsuz senaryodan etkilenir.
Bu hisse her gün neden düşüyor ? Acaba bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var ? Jants’aya bu hareketler yakışmıyor